Ovo je interesantno misljenje i vjerujem da ga dijeli veliki broj ljudi u federaciji. Na zalost, jer zelja za ekonomskom propasti jednog entiteta vlastite drzave je prakticno zelja za vlastitom propascu.Skijaš wrote:Milioni kroz kredit sinčiću koji izbjegava narkomaniju, pa Kusturici, pa za aerodrom u Trebinju, pa za SkySrpske, pa za autoput koji završava nasipom na Savi i danas je manji entitet bez vlasništva nad strateškom firmom poput telekoma a sa većom zaduženošću po glavi stanovnika nego što je to slučaj u FBiH. Mislim, koliko god mi je taj lik antipatičan, Dodikova uloga u devastaciji kapaciteta manjeg entiteta za neke secesionističke manevre je od kapitalne važnosti. I ako je izbor između četiri godine vladavine SDS-a i još četiri godine Milorada Dodika, mislim da bi po Bosnu i Hercegovinu bilo korisnije ovo drugo.
Potpuno je jasno da je nemoguce da jedan entitet propadne, a da ne povuce drugi sa sobom. Prosta cinjenica jedinstvenog monetarnog sistema je dovoljna, kao i jedinstvena slika BiH pred MMF i MZ itd.
I jos na kraju se tvrdi da je to korisno po BiH. Nevjerovatna plitkost, koju medjutim nije izmislio forumas, nego koja se preslikava kao stav ljudi koji vode ovu drzavu i imaju svu vlast i koji su kroz medije koje apsolutno kontrolisu duboko negativno indoktrinirali stanovnistvo..
Ko normalan moze da ocekuje bilo sta dobro u buducnosti.