Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ateista

#42051 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

U evropi su u ova doba praznici, nista zivo ne radi zadnju sedmicu pred Novu godinu, tako da dijaspora masovno dolazi i to sigurno dobrim dijelom pravi guzvu, plus sve ostalo nabrojano.
nepass1

#42052 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Jucer 14:30, rad regularno prazni kontejner 100m od semafora gdje se suzava cesta u jednu traku na grbavici. Kolaps totalni. Kolona haman do stadiona.
Laplace

#42053 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Ljudi koji parkiraju pored ceste i odmah ispale vrata bez ikakve provjere. I nisu u pitanju samo žene (kako se sugeriše u komentarima), ni muškarci nisu ništa bolje - iz vlastitog iskustva (meni su tako u pravilu muškarci ispaljivali vrata).

https://www.instagram.com/reel/CmqlnW3K ... _copy_link
Naslovnica

#42054 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Znam da "smetljatri" moraju raditi svoj nezahvalan posao, ali što ga šalje kada je špica, haos je i bez njih, a sa njima totalni kolaps.
Ateista

#42055 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

nepass1 wrote: 29/12/2022 07:18 Jucer 14:30, rad regularno prazni kontejner 100m od semafora gdje se suzava cesta u jednu traku na grbavici. Kolaps totalni. Kolona haman do stadiona.
Kad sam radio u prosloj firmi, redovno sam svako jutro sretao idiote iz rada koji blokiraju drinsku (ili safeta zajke), dakle samo dvije trake oni zauzmu jednu dok istresu smece, spica oko 7 ujutru.
Znam da im nije lako, ali to im nije opravdanje da budu idioti.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#42056 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by izvrsni direktor »

Evolution_IV wrote: 28/12/2022 17:33 nervira me dijaspora i svi redom, jebem sve od do, vozi se 55 gdje 80, propustaju se ljudi iz raznih picki materina da se ukljuce iako ima ogroman znak da ima prednost, na AP uvaljuje se u lijevu iako me vidi :run:

eto to je sazetak 410km po ZE-DO kantonu :sax:
Hajde strpi jos par dana, i onda ode dijaspora i poslije vise nema problema na cesti. Svi voze do 10kmh iznad ogranicenja, niko ne staje bespotrebno, i dvi se pfidrzavaju pravila..
PM72

#42057 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PM72 »

Primjetio sam da ste vi koji dolazite u šeher plaho nervozni...
Dzontra_Volta

#42058 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dzontra_Volta »

Idu mi na živce Centrine (možda i GRASove) komercijale kad stanu u voznoj traci da izađu putnici, pa se tek onda ubaci na stajalište da primi nove putnike. Jbt zar nema neki sofisticiraniji način da kontrolišeš plaćanje karte!?
mali_balon

#42059 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Dzontra_Volta wrote: 29/12/2022 09:01 Idu mi na živce Centrine (možda i GRASove) komercijale kad stanu u voznoj traci da izađu putnici, pa se tek onda ubaci na stajalište da primi nove putnike. Jbt zar nema neki sofisticiraniji način da kontrolišeš plaćanje karte!?
Pa vecinom je neko samo 2min parkiro na stanici....a inace ne bi smio stati mimo stanice i pustiti putnike da izadju na cesti...kaznjiv prekrsaj a da ne govorimo da nekog putnika pokupi auto pri izlasku iz busa
shandrprcSA

#42060 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

mali_balon wrote: 29/12/2022 09:06
Dzontra_Volta wrote: 29/12/2022 09:01 Idu mi na živce Centrine (možda i GRASove) komercijale kad stanu u voznoj traci da izađu putnici, pa se tek onda ubaci na stajalište da primi nove putnike. Jbt zar nema neki sofisticiraniji način da kontrolišeš plaćanje karte!?
Pa vecinom je neko samo 2min parkiro na stanici....a inace ne bi smio stati mimo stanice i pustiti putnike da izadju na cesti...kaznjiv prekrsaj a da ne govorimo da nekog putnika pokupi auto pri izlasku iz busa
eno vec mjesec nema onih kamera na Socijalnom :D
mali_balon

#42061 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

shandrprcSA wrote: 29/12/2022 09:07

eno vec mjesec nema onih kamera na Socijalnom :D
:D a ja neki dan prolazim i kontam koliko para samo te kamere donose, vazda auta na stanici.....zar nije trebalo i na otoci da budu kamere
Ateista

#42062 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Puno puta sam vidio da cak i kad nema niko parkiran opet stanu tako, uglavnom kad je spica jer im se tesko ukljuciti, neki su to i pravdali time sto ih niko ne pusta da se ukljuce.
Vidio sam par puta i da stanu u traci jer idu dva velika autobusa jedan za drugim pa ne mogu oba stati i drugi ceka u traci. Umjesto da usklade red voznje lakse je tako praviti zastoje.
kakaljin

#42063 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

sahbazzz wrote: 28/12/2022 16:26 Danas je u jednom trenutku na trotoaru iza SCC-a do onih parkinga bilo brat bratu preko pola miliona KM vrijednosti vozilica. Naravno, nasa divna dijaspora prednjaci sa svojim preskupim vozilima i papanlukom. Zamisli vozis auto od 100-150k KM i tjeras ga na trotoar, a pored tebe 2,3 ogromna parkinga za 1KM po satu. Nemam rijeci kojima mogu opisat takve papane.
Dijaspora sa rent a car autima da se foliraju da kao imaju para, a jedino sto imaju su piđama i radno odjelo.
mali_balon

#42064 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Ateista wrote: 29/12/2022 09:13

Puno puta sam vidio da cak i kad nema niko parkiran opet stanu tako, uglavnom kad je spica jer im se tesko ukljuciti, neki su to i pravdali time sto ih niko ne pusta da se ukljuce.
Vidio sam par puta i da stanu u traci jer idu dva velika autobusa jedan za drugim pa ne mogu oba stati i drugi ceka u traci. Umjesto da usklade red voznje lakse je tako praviti zastoje.
Trebala bi policija malo da uvede reda....ali nece da uvede reda u mnogo ozbiljnije stvari.....je niti sam vidio niti cuo da je policija kod nas zaustavila bilo koji autobus, nebitno komercijala ili prigradski......beki dan u Linzu policaj kontrolise njihov gradski bus, ovo gradski kazem jer nije putnicki
axe22

#42065 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by axe22 »

Pitanje.
Je li uobicajene praksa i u drugim gradovima (u Tuzli jest) da se nakon paljenja zelenog svijetla na semaforu ceka min jos 5-10 sekundi da se krene (gotov svaki drugi vozac to trenutno radi u Tuzli, ko da ceka potvrdu da je zeleno) i kocenje prije semafora i ako je na semaforu jos uvijke zeleno svijetlo, isto ko da ljudi ciljano usporavaju da ih ufati crveno.
(u Tuzli semafori imaju i treptajuce zelene pa tek onda prebacuje na zuto, ako se sjecam dobro u Sarajevu nije bilo treptajuceg zelenog tako da imas dovoljno vremena da prikocis ili da prodjes ako si ispod semafora prije crvenog, ali ne raja koci na zelenom)

I jos jedna stvar koja je postala praksa u Tuzli jest da se vise niko pri skretanju ne drzi pravila, ako skreces iz desne trake u desno ides u prvu desnu, isto tako ako iz lijeve u lijevu stranu ide su prvu lijevu. Raja samo proleti pri skretanju u drugu traku a dosta semafora u Tuzli pusta saobracaj iz dva smijera u istu ulicu (Semafor na Ircu, kod euroherc zgrade, skretanje prema bingu). Redovno tu izbjegavam sudar, a o kruzim tokovima necu ni pisati posto se uvijke rasprava pokrene ko ima prednos ko ne.

Dvije trake u jednom smjeru, ogranicenje 70 km/h , nadju se dva pametnjakovica (pametnice) i voze 50 jedno naspram drugog i tako citavom dionicom da ih ne mozes proci. Ja se uvijek nadam da ce nekad policija pocet pisat kazne i za sporu voznju, stavi 10 km/h toleranciu i ko vozi vise od 10 ispod ogranicenja pisi kaznu isto ko da je prekoracio ogranicenje.

(Tuzla - Doboj, drzis se svih ogranicenje mozes za sat vremena stici, s Sickog Broda mozes za oko 40-50 min kad nema saobracaja, jel pocne saobracaj min treba sat i 30 minuta, jer raja redovno vozi dobro ispod ogranicenja, jos sad dosla ova dva Presetaca, raja se sasrala , rijetko ces koga naci sad da vozi po ogranicenju, svi su debelo ispod)
mali_balon

#42066 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

axe22 wrote: 29/12/2022 09:20 Pitanje.
Je li uobicajene praksa i u drugim gradovima (u Tuzli jest) da se nakon paljenja zelenog svijetla na semaforu ceka min jos 5-10 sekundi da se krene (gotov svaki drugi vozac to trenutno radi u Tuzli, ko da ceka potvrdu da je zeleno) i kocenje prije semafora i ako je na semaforu jos uvijke zeleno svijetlo, isto ko da ljudi ciljano usporavaju da ih ufati crveno.
(u Tuzli semafori imaju i treptajuce zelene pa tek onda prebacuje na zuto, ako se sjecam dobro u Sarajevu nije bilo treptajuceg zelenog tako da imas dovoljno vremena da prikocis ili da prodjes ako si ispod semafora prije crvenog, ali ne raja koci na zelenom)

I jos jedna stvar koja je postala praksa u Tuzli jest da se vise niko pri skretanju ne drzi pravila, ako skreces iz desne trake u desno ides u prvu desnu, isto tako ako iz lijeve u lijevu stranu ide su prvu lijevu. Raja samo proleti pri skretanju u drugu traku a dosta semafora u Tuzli pusta saobracaj iz dva smijera u istu ulicu (Semafor na Ircu, kod euroherc zgrade, skretanje prema bingu). Redovno tu izbjegavam sudar, a o kruzim tokovima necu ni pisati posto se uvijke rasprava pokrene ko ima prednos ko ne.

Dvije trake u jednom smjeru, ogranicenje 70 km/h , nadju se dva pametnjakovica (pametnice) i voze 50 jedno naspram drugog i tako citavom dionicom da ih ne mozes proci. Ja se uvijek nadam da ce nekad policija pocet pisat kazne i za sporu voznju, stavi 10 km/h toleranciu i ko vozi vise od 10 ispod ogranicenja pisi kaznu isto ko da je prekoracio ogranicenje.

(Tuzla - Doboj, drzis se svih ogranicenje mozes za sat vremena stici, s Sickog Broda mozes za oko 40-50 min kad nema saobracaja, jel pocne saobracaj min treba sat i 30 minuta, jer raja redovno vozi dobro ispod ogranicenja, jos sad dosla ova dva Presetaca, raja se sasrala , rijetko ces koga naci sad da vozi po ogranicenju, svi su debelo ispod)
Da, da, da i da
phillie

#42067 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by phillie »

U Tuzli inace prisutno nepovjerenje i strah od zelene boje :D
Saobracajna nekultura i neznanje preovladava u cijeloj BiH, al jok mi smo najpametniji, cijeli svijet se ravna po nama...
Last edited by phillie on 29/12/2022 09:59, edited 1 time in total.
Ateista

#42068 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Sve je to manje vise isto i u sarajevu, sve sto si nabrojao.
PaulTracy

#42069 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by PaulTracy »

mk ultra wrote: 29/12/2022 09:48
konektovan wrote: 28/12/2022 21:12

Jedino iz kakve pekare.. :mrgreen:
A imaš dobru pekaru Uno, Brijesnica Mala,.s lijeve strane, smjer Do -Gračanica.. :mrgreen:
Koristim ovu priliku da se poserem dijaspori u usta

Hvala
Šta su zgriješili da ih ovako brutalno prozivaš 😀?
Nisam imao nekih loših iskustava s njima, najbahatiji vozači su oni sa hrvatskim tablicama, ti ne hebu propise ni 1%. Kad ih na retrovizoru vidiš iza sebe znaš da će te prestić na sljedećem pravcu bez obzira koliko je ograničenje.
Logovan

#42070 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

shandrprcSA wrote: 29/12/2022 09:07 eno vec mjesec nema onih kamera na Socijalnom :D
Cuj to, nisam primijetio. Pa sto ih ukinuse?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#42071 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

meni se cini da nema ni radara kod bitumenke :?
Ateista

#42072 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Nisam primijetio da nema kamera na socijalnok, ali sam primijetio da je dok su bile svejedno bilo dosta parkiranih vozila, pretpostavljam da nesto nije ferceralo i da se proculo.
Kamere ood bitumenke nema vec neko vrijeme, ali svejedno po navici svi uspore sa 50 na 40 kad tuda prolaze.
nepass1

#42073 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Ateista wrote: 29/12/2022 10:20 Nisam primijetio da nema kamera na socijalnok, ali sam primijetio da je dok su bile svejedno bilo dosta parkiranih vozila, pretpostavljam da nesto nije ferceralo i da se proculo.
Kamere ood bitumenke nema vec neko vrijeme, ali svejedno po navici svi uspore sa 50 na 40 kad tuda prolaze.
Ja jucer bas hocu da pitam, rade li te kamere, uvijek puno auta parkirano.
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#42074 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Evolution_IV »

izvrsni direktor wrote: 29/12/2022 08:34
Evolution_IV wrote: 28/12/2022 17:33 nervira me dijaspora i svi redom, jebem sve od do, vozi se 55 gdje 80, propustaju se ljudi iz raznih picki materina da se ukljuce iako ima ogroman znak da ima prednost, na AP uvaljuje se u lijevu iako me vidi :run:

eto to je sazetak 410km po ZE-DO kantonu :sax:
Hajde strpi jos par dana, i onda ode dijaspora i poslije vise nema problema na cesti. Svi voze do 10kmh iznad ogranicenja, niko ne staje bespotrebno, i dvi se pfidrzavaju pravila..
Sta pricas ti, kakva voznja do 10 iznad ogranicenja....

Strpit cu se karine moje tj. za sta da se strpim, za bacanje smeca kroz prozor ili za bahato vozanje🤮

Nasi europejci preposteni, a ustvari vecina papci i seljacine sa dna kace, nek se ne uvrijedi niko a iako se uvrijedi zaboli me..takvi nek sto prije idu iz BiH sto se mene tice...
nepass1

#42075 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Prilagide se ljudi uslovima na cesti.
Post Reply