FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

sizifinho

#42051 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

dinty2 wrote:@sizifinho da nije bilo tih eksperimentisanja mozda bi i ranije obezbijedili titulu zar ne? i kako nisu imale utjecaj na ostatak sezone kada se nakon anoete pretumbala komplet ekipa i klub :-)
pa šta bi bilo kad bi bilo, besmisleno je o tome raspravljati...
Mogu i ja tako isto reći:
Da nije bilo eksperimentisanja, možda bi ekipa pala u formi, ulijenila se, ne biše novinari isprozivali Messija i ostatak klape, pa oni ne bi podigli svoj nivo igre, ne bi Alves i Pikac dosegli zenit... možda bi titula uistinu ranije bila obezbjeđena, ali za Real itd itd.
Vidiš, to ti je Domino efekat. Ko zna kako bi se situacija odvila da nije bilo tog ekscesa sa anoete. Shvataš? Do tad je bila loša igra, nepovezana, da se to nije desilo, možeš li ti s sigurnošću tvrditi da bi se to promijenilo? Ako možeš, zašto?
Ja mogu sa sigurnošću reći da je od tog trenutka Barca živnula. Messi i Lučo su, ko u čoporu, čapili jedan drugog zubima, uspostavio se odnos, i od tog trenutka sve se odvija kako treba.
A da se to nije desilo, možebit da bi ekskalacija odvila sad nekad, kad najviše treba staloženost...
skenderija04

#42052 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Fina rasprava :thumbup:

Meni se cini, mozda i grijesim, ali sudimo u skladu sa rezultatima. Ok, rezultat je najvazniji, medjutim za sud treba uzeti sve faktore. Luis Enrique je dobar trener sa svim svojim vrlinama i nedostatcima. On je jos mlad i ima vremena da se izbrusi. Kvalitete su jasne da ih ne ponavljam, vec ste ih istakli. Takticki mu fali poprilicno. Etto da ne uzimamo ni pocetak kada je kao i svaki novi trener imao period adaptacije , ali ono sto je uradio protiv Seville i Valencije je za dobre diskusije. Ispalo je dobro pa sad se i ne spominje ali

1. Protiv Seville kod rezultata 2:1 za Barsu vadi Neymara i ubacuje Xavija. ok, htio je da zaledi loptu i da ima kontrolu. To nije problem sam po sebi. Problem je kada to zna i Emery. Sta smo dobili: Izlaskom Neymara prakticno je dozvolio Sevilli da se bez opasnosti pomjeri 20 metara prema naprijed . Tremoulinas je time oslobodjen defanzivnih zadataka (koga da cuva?) i po desnoj strani su nas unistili ( preko te strane je dosao i gol). A Xavi na centru ostavljen da se tuce sa Mbiom (svjez ko ruza, tek usao) i onim poljakom kome ne znam prezime, ali znam da trci za trojicu. Dakle jednim potezom je oslabio i napad i sredinu.
Da je ukakio sam je priznao kod 2:2 kada je uveo Pedra. 17 minuta kasnije vratio je na staro.

Ne kazem da je kriv, na toj utakmici su fulali i Suarez i Iniesta mrtve zicere a i Bravo se nije proslavio. Gubi ekipa ne pojedinac. Ipak bod je izgubljen.

2. Protiv Valensije je odlucio da bude trener i stavio je Busquetsa i Mascherana zajedno. Samo zato sto onaj odozgo nije htio da Barsa primi gol, zavrsilo je 1:0. Dakle od pojacane sredine nikakve koristi, naprotiv, Valencia je bila gospodar situacije.Penal, stativa i dva zicera. Luis je u 15.toj minuti htio da napravi izmjenu ali je sacekao poluvrijeme da ne bi sam sebi navukao bijedu na vrat a usput pokopao Adriana.

Nije kritika, nemam nista protiv covjeka. Ima vise kvaliteta nego mana. Ipak daleko od toga da je savrsen. Da bi ga mogli mjeriti sa bilo kojim vecim trenerom treba malo vise od jedne sezone u eliti. I sta ako slucajno Barsa ostane na jednoj ili nijednoj tituli( sve je moguce)? Ja misljenje necu promijeniti, ali onda ne bih volio citati napade na Luis Enriquea.
dinty2

#42053 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

sizifinho wrote:
dinty2 wrote:@sizifinho da nije bilo tih eksperimentisanja mozda bi i ranije obezbijedili titulu zar ne? i kako nisu imale utjecaj na ostatak sezone kada se nakon anoete pretumbala komplet ekipa i klub :-)
pa šta bi bilo kad bi bilo, besmisleno je o tome raspravljati...
Mogu i ja tako isto reći:
Da nije bilo eksperimentisanja, možda bi ekipa pala u formi, ulijenila se, ne biše novinari isprozivali Messija i ostatak klape, pa oni ne bi podigli svoj nivo igre, ne bi Alves i Pikac dosegli zenit... možda bi titula uistinu ranije bila obezbjeđena, ali za Real itd itd.
Vidiš, to ti je Domino efekat. Ko zna kako bi se situacija odvila da nije bilo tog ekscesa sa anoete. Shvataš? Do tad je bila loša igra, nepovezana, da se to nije desilo, možeš li ti s sigurnošću tvrditi da bi se to promijenilo? Ako možeš, zašto?
Ja mogu sa sigurnošću reći da je od tog trenutka Barca živnula. Messi i Lučo su, ko u čoporu, čapili jedan drugog zubima, uspostavio se odnos, i od tog trenutka sve se odvija kako treba.
A da se to nije desilo, možebit da bi ekskalacija odvila sad nekad, kad najviše treba staloženost...
sto znaci da su te izgubljene utakmice itekako imale znacaj za ostatak sezone, da se ne lazemo, eto i sam si potvrdio. problem nije rotacija nego neuspjesan eksperiment a enrike ih je ove sezone imao poprilicno. sto se tice rotacije ja bi volio da je i juce rotirao i odmorio messija i suareza.

@skendere :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#42054 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Procitah sto je skenderija napisao i sve stoji. Ali.....vidio sam da se isto tako Guardioli u Bayernu zamjeraju slicne stvari, tipa sto Lahma trpa gdje mu nije mjesto i slicno, i odmah je stigla ekipa da brani Guardiolu. Guardiola iza sebe vec ima staz, LE ga nema, pa ako se vec provjerenog trenera pravda, onda bi trebalo i ovom dati neki kredit. Prva sezona i hop, odmah titula prvaka, finale kupa i vjerovatno LP. Dobro, suditi o sezoni je krajem mjeseca, ali mi se cini da se malo previse kriticki gleda na njegov rad, ne samo ovo na forumu, nego generalno da je pod lupom. Ko ce pricati o bilo kakvim greskama ako uzme trostruku krunu?
Izgleda u Barci traze djavla, da ne bude plac za LE :D
skenderija04

#42055 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Procitah sto je skenderija napisao i sve stoji. Ali.....vidio sam da se isto tako Guardioli u Bayernu zamjeraju slicne stvari, tipa sto Lahma trpa gdje mu nije mjesto i slicno, i odmah je stigla ekipa da brani Guardiolu. Guardiola iza sebe vec ima staz, LE ga nema, pa ako se vec provjerenog trenera pravda, onda bi trebalo i ovom dati neki kredit. Prva sezona i hop, odmah titula prvaka, finale kupa i vjerovatno LP. Dobro, suditi o sezoni je krajem mjeseca, ali mi se cini da se malo previse kriticki gleda na njegov rad, ne samo ovo na forumu, nego generalno da je pod lupom.
Izgleda u Barci traze djavla, da ne bude plac za LE :D
Nije da ga gledam kroz lupu. I Guardiola nije nikakvo mjerilo za Luisa. Ima 10 igraca koje pep nije trenirao. Sudim ga samo po onome sto vidim, i mislim da nikada nisam bio preostar. Cak nisam ni zaljubljenik u 1000 pasova po utakmici ako nemaju svrhu. Ali opet, ne gledam rezultat.Rezultat nije napravio od Di Mattea i Ljupka Petrovica vrhunske trenere a o Bielsi se prica nadugacko i nasiroko a CV bas i nije bogat.
Tomahawk11
Globalni moderator

#42056 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Nije to samo rezultat. Sami kazete da LE ima svoju fudbalsku filozofiju, da je se tvrdoglavo drzi. Kad se uzme da je prva sezona, dobar.
Gdje ces Bielsu, on jeste genijalac, ali tvrda glava da ne moze tvrdja. Tesko bi on vise od sezone bio u nekom vecem klubu. Da zna, zna, al ters na kub.
skenderija04

#42057 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Nije to samo rezultat. Sami kazete da LE ima svoju fudbalsku filozofiju, da je se tvrdoglavo drzi. Kad se uzme da je prva sezona, dobar.
Gdje ces Bielsu, on jeste genijalac, ali tvrda glava da ne moze tvrdja. Tesko bi on vise od sezone bio u nekom vecem klubu. Da zna, zna, al ters na kub.
Pazi, da L.E. ne osvoji niti jednu od tri titule i kaze da zeli da odradi ugovor ja bi bio sretan. I bio bi sretan iz razloga sto bi vidio da je u pitanju projekat a ne jedna sezona. Ja sam vec malo umoran od tolikih trenera u Barsi. Neka ga, naucice vremenom. Ipak, ja jos uvijek sumnjam da ce on htjeti da ostane.
sizifinho

#42058 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

skenderija04 wrote:Fina rasprava :thumbup:

Meni se cini, mozda i grijesim, ali sudimo u skladu sa rezultatima. Ok, rezultat je najvazniji, medjutim za sud treba uzeti sve faktore. Luis Enrique je dobar trener sa svim svojim vrlinama i nedostatcima. On je jos mlad i ima vremena da se izbrusi. Kvalitete su jasne da ih ne ponavljam, vec ste ih istakli. Takticki mu fali poprilicno. Etto da ne uzimamo ni pocetak kada je kao i svaki novi trener imao period adaptacije , ali ono sto je uradio protiv Seville i Valencije je za dobre diskusije. Ispalo je dobro pa sad se i ne spominje ali

1. Protiv Seville kod rezultata 2:1 za Barsu vadi Neymara i ubacuje Xavija. ok, htio je da zaledi loptu i da ima kontrolu. To nije problem sam po sebi. Problem je kada to zna i Emery. Sta smo dobili: Izlaskom Neymara prakticno je dozvolio Sevilli da se bez opasnosti pomjeri 20 metara prema naprijed . Tremoulinas je time oslobodjen defanzivnih zadataka (koga da cuva?) i po desnoj strani su nas unistili ( preko te strane je dosao i gol). A Xavi na centru ostavljen da se tuce sa Mbiom (svjez ko ruza, tek usao) i onim poljakom kome ne znam prezime, ali znam da trci za trojicu. Dakle jednim potezom je oslabio i napad i sredinu.
Da je ukakio sam je priznao kod 2:2 kada je uveo Pedra. 17 minuta kasnije vratio je na staro.

Ne kazem da je kriv, na toj utakmici su fulali i Suarez i Iniesta mrtve zicere a i Bravo se nije proslavio. Gubi ekipa ne pojedinac. Ipak bod je izgubljen.

2. Protiv Valensije je odlucio da bude trener i stavio je Busquetsa i Mascherana zajedno. Samo zato sto onaj odozgo nije htio da Barsa primi gol, zavrsilo je 1:0. Dakle od pojacane sredine nikakve koristi, naprotiv, Valencia je bila gospodar situacije.Penal, stativa i dva zicera. Luis je u 15.toj minuti htio da napravi izmjenu ali je sacekao poluvrijeme da ne bi sam sebi navukao bijedu na vrat a usput pokopao Adriana.

Nije kritika, nemam nista protiv covjeka. Ima vise kvaliteta nego mana. Ipak daleko od toga da je savrsen. Da bi ga mogli mjeriti sa bilo kojim vecim trenerom treba malo vise od jedne sezone u eliti. I sta ako slucajno Barsa ostane na jednoj ili nijednoj tituli( sve je moguce)? Ja misljenje necu promijeniti, ali onda ne bih volio citati napade na Luis Enriquea.
skenderbeže

prvi bold je odmah da se zna- rezultat je najvažniji, sve i da nije tu ide drugi bold---> enrike je mlad trener, i ima vremena za napredak...

kod seville, sam si rekao i sjećamo se šta su ispromašivali, Sevilla je paklena ekipa, ove sezone opasnija od Atletiko Madrida, znači ne možemo reći da je njegova krivica, a Bravoa reakcija krajnje amaterska

a za valensiju... tu je ono eksperimentisanje. Mene su od početka učili da u životu treba sve probati, jer nećeš znati dok ne probaš. Da nije probao, ne bi ni on znao koliko slabo funkcioniše busi sa mascheom... je li ponovio to kasnije? Nije.
Ne treba mu suditi to uči na svojim pogreškama, treba ga pohvaliti zbog toga... vidi sad Van Gaala u Manu koliko se pati zbog tog

a dinty2, ponavljaš se, pa hajde napiši ovdje fino, kako rasprava zapovjeda kakve su to "taktike" enrikea zakazale. Da je isključivo on kriv? Osim Bartre na beku, to je jedna pogreška. Nemoj zaboraviti da je Pepu Adriano igrao štopera.
Tomahawk11
Globalni moderator

#42059 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Tomahawk11 wrote:Nije to samo rezultat. Sami kazete da LE ima svoju fudbalsku filozofiju, da je se tvrdoglavo drzi. Kad se uzme da je prva sezona, dobar.
Pazi, da L.E. ne osvoji niti jednu od tri titule i kaze da zeli da odradi ugovor ja bi bio sretan. I bio bi sretan iz razloga sto bi vidio da je u pitanju projekat a ne jedna sezona. Ja sam vec malo umoran od tolikih trenera u Barsi. Neka ga, naucice vremenom. Ipak, ja jos uvijek sumnjam da ce on htjeti da ostane.
Zato i kazem da bi mogao biti plac za LE. Kad krene mijenjanje, nikad kraja. U Madridu to najbolje znaju.
Ovo za ostanak - to kazes zbog ove price sa Messijem?
skenderija04

#42060 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sizifinho wrote:
skenderbeže

prvi bold je odmah da se zna- rezultat je najvažniji, sve i da nije tu ide drugi bold---> enrike je mlad trener, i ima vremena za napredak...

kod seville, sam si rekao i sjećamo se šta su ispromašivali, Sevilla je paklena ekipa, ove sezone opasnija od Atletiko Madrida, znači ne možemo reći da je njegova krivica, a Bravoa reakcija krajnje amaterska

a za valensiju... tu je ono eksperimentisanje. Mene su od početka učili da u životu treba sve probati, jer nećeš znati dok ne probaš. Da nije probao, ne bi ni on znao koliko slabo funkcioniše busi sa mascheom... je li ponovio to kasnije? Nije.
Ne treba mu suditi to uči na svojim pogreškama, treba ga pohvaliti zbog toga... vidi sad Van Gaala u Manu koliko se pati zbog tog

a dinty2, ponavljaš se, pa hajde napiši ovdje fino, kako rasprava zapovjeda kakve su to "taktike" enrikea zakazale. Da je isključivo on kriv? Osim Bartre na beku, to je jedna pogreška. Nemoj zaboraviti da je Pepu Adriano igrao štopera.
Pa naravno, sve treba probati, ali neces probati sako na dan svadbe.
Eksperimenti su bili jako cesti u prvoj polovini sezone. Sta je ostalo? Skoro pa nista. Ni Munir, ni Sandro, Ni linija od 3 pozadi, ni Busi/Masche na sredini, ni Suarez desno...Nema veze. Bilo pa proslo. Ako odluci da ostane neka saceka pripreme pa neka proba. Ima moje povjerenje :D :D
I da nista nije napravio, samo cinjenica da se u Barceloni ponovo ZESTOKO TRENIRA I RADI vec je dovoljno da mu se oda priznanje vec sada, kada nista nije gotovo, i kada je rezultat jos uvijek upitan. Zato mu treba skinuti kapu do poda. Ako je cijena toga sukob, naserem se ja igracima u usta.
skenderija04

#42061 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:
skenderija04 wrote:
Zato i kazem da bi mogao biti plac za LE. Kad krene mijenjanje, nikad kraja. U Madridu to najbolje znaju.
Ovo za ostanak - to kazes zbog ove price sa Messijem?
Da je samo Messi... Na kraju necu ni da razmisljam o tome. 4/5 tekmi do kraja nije vrijedno spomena. Neka zavrse sezonu a nakon toga cemo vidjeti sta i kako.
tufahija12345

#42062 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

skenderija04 wrote:
1)nije to uredu stav zbog smrti Vilanove!
2) jednom cu, kad nadjem vremena, pregledat postove iz vremena guardiole, da vidim kakva je atmosfera tada vladala, bez obzira na imena forumasa :D
3) spominjete eksperimente i ne mozete nabrojat vise od 4 utakmice :D POstavalja se pitanje sta je eksperiment. Protiv PSG kuci je igrao 424 i pobijedio. Fourfourtwo napise da je dobro eksperimentisat, dobra pobjeda ali los ekperiment. E sad dal da to gledamo kroz rezultat ako cemo Sociedad gledat kroz eksperiment.
4) Cini mi se da je sustina ove rasprave metodoloska. Sve vrijeme neki pisu da je los takticar a argumenti su personalne prirode. Al jedno sve vrijeme gubite iz vida a to je redosljed utakmica. Poraz u Sociedadu i onda 3 zaredom pobjede nad Atletikom, tada najtezim barcinim protivnikom. Ako je problem enrikeova losa taktika zasto onda pobjede nad atletikom tumacite psiholoskim reakcijama igraca. TO je PROTURJECNOST. Je li pobjeda uzrokovana taktikom ili personalnim problemima. TO su 4 tekme u 20 dana, ne moze to tek tako sve da se desi spontano. A znamo kave su te utakmice bile.

Spominjete Bielsu, vjerovatno zato sto je Gvardiola reko da je on njego ''ucenik''. Drugim rijecima govorite o guardioli. Zasto ih poredite konstantno.
sizifinho

#42063 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

skenderija04 wrote:Pa naravno, sve treba probati, ali neces probati sako na dan svadbe.
Eksperimenti su bili jako cesti u prvoj polovini sezone. Sta je ostalo? Skoro pa nista. Ni Munir, ni Sandro, Ni linija od 3 pozadi, ni Busi/Masche na sredini, ni Suarez desno...Nema veze. Bilo pa proslo. Ako odluci da ostane neka saceka pripreme pa neka proba. Ima moje povjerenje :D :D
I da nista nije napravio, samo cinjenica da se u Barceloni ponovo ZESTOKO TRENIRA I RADI vec je dovoljno da mu se oda priznanje vec sada, kada nista nije gotovo, i kada je rezultat jos uvijek upitan. Zato mu treba skinuti kapu do poda. Ako je cijena toga sukob, naserem se ja igracima u usta.
dobro, sako na dan svadbe- upravu si.

i pogotovo ove dvije posljednje rečenice.

Što se bielse tiče, drag trener, ali mislim da bi bio promašaj u Barci
skenderija04

#42064 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:
skenderija04 wrote:
1)nije to uredu stav zbog smrti Vilanove!
2) jednom cu, kad nadjem vremena, pregledat postove iz vremena guardiole, da vidim kakva je atmosfera tada vladala, bez obzira na imena forumasa :D
3) spominjete eksperimente i ne mozete nabrojat vise od 4 utakmice :D POstavalja se pitanje sta je eksperiment. Protiv PSG kuci je igrao 424 i pobijedio. Fourfourtwo napise da je dobro eksperimentisat, dobra pobjeda ali los ekperiment. E sad dal da to gledamo kroz rezultat ako cemo Sociedad gledat kroz eksperiment.
4) Cini mi se da je sustina ove rasprave metodoloska. Sve vrijeme neki pisu da je los takticar a argumenti su personalne prirode. Al jedno sve vrijeme gubite iz vida a to je redosljed utakmica. Poraz u Sociedadu i onda 3 zaredom pobjede nad Atletikom, tada najtezim barcinim protivnikom. Ako je problem enrikeova losa taktika zasto onda pobjede nad atletikom tumacite psiholoskim reakcijama igraca. TO je PROTURJECNOST. Je li pobjeda uzrokovana taktikom ili personalnim problemima. TO su 4 tekme u 20 dana, ne moze to tek tako sve da se desi spontano. A znamo kave su te utakmice bile.

Spominjete Bielsu, vjerovatno zato sto je Gvardiola reko da je on njego ''ucenik''. Drugim rijecima govorite o guardioli. Zasto ih poredite konstantno.
1. Vilanova ovdje nije upitaan. On je svoju sezonu zavrsio sa ligom od 100 bodova.
2. Ako ti se da :D
3i4) Opet se vracamo na tu utakmicu u San Sebastianu. Mozes gledati kako hoces ali je cinjenica da je nakon te utakmice

1. Predsjednik sazvao izbore iako je imao jos godinu dana mandata
2. Smjenjen je sportski direktor koji je doveo Luisa
3. Rastjerana je kompjet ekipa u tehnickom odboru( Valenti, Julia...)
4. Smjenjen je Team Manager
5. Psihologu iz Luisovog stuffa je zabranjen pristup svlacionici
6. Otjerana su dva clana uprave

Dakle, ta utakmica je bila puno vise od obicnog eksperimenta. Skup eksperiment jarane, udje klub u institucionalnu krizu. Sta je bilo nakon toga ne znamo, vjerovatno cemo kao i sve, saznati kada se akteri penzionisu. Ali ako ti mislis da je nakon toga Luis rekao:" E dobro, dosta je bilo, sada krecemo ozbiljno" mislim da nisi u pravu. A sto se tice taktike, tada si prvi put( atletico u ligi) Messija desno. I jedanaest puta zaredom istih 11.
dinty2

#42065 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

@sizifinho odgovorio ti je @skenderija eto a i ti si potvrdio upravo ono sto sam ja napisao :thumbup:
cuj @tufahije personalne prirode :-) pa eto nabroja ti covjek, svaki put kad je izmisljao toplu vodu dobio je samar, ja to kao laik vidim
i da se odma ogradim. i ja sam ua enrikea :bih:
sizifinho

#42066 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

dinty2 wrote:@sizifinho odgovorio ti je @skenderija eto a i ti si potvrdio upravo ono sto sam ja napisao :thumbup:
cuj @tufahije personalne prirode :-) pa eto nabroja ti covjek, svaki put kad je izmisljao toplu vodu dobio je samar, ja to kao laik vidim
skenderija je napisao argument, koji nije pristrasan. On kaže- trener eksperimentisao ali je i ekipa podbacila.
Ti kažeš da je on taktički slab, ali nisi rekao da je ekipa tehnički slabo potkovana...jesu li? Nisu, iako su izgubili, ali je Enrike kriv. Jel Enrike kriv što Iniesta protiv Seville promaši jedan na jedan? Al hajd što on, već što Suarez... je li za to kriv Enrike?

Zar nije promjena stila igre, taktički segment.
Ako je uveo dobar stil kontri, i ako je unaprijedio skok igru... zar nije unaprijedio barcu taktički?
5 0 5

#42067 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Je li iko upratio video kada Bravo gleda kako Ronaldo fula penaldo? Neka neko zalijepi, (ne bilo vam zapovjeđeno). :)
skenderija04

#42068 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

5 0 5 wrote:Je li iko upratio video kada Bravo gleda kako Ronaldo fula penaldo? Neka neko zalijepi, (ne bilo vam zapovjeđeno). :)
Ja sam vidio na presici Luisa da se cuju urlici kad je Valencia dala drugi :D
To za Brava nisam vidio
tufahija12345

#42069 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Ljudi budimo realni, Aletiko je u tri utakmice zaredom takticki razbijen, ponizen cak. Ono sto se preoteklu cijelu sezonu nije desilo.

Al hocu da kazem: Vi ovdje pod eksperimentima spominjete inferiorne stvari: umjesto albe mejtu i tako to. To su incident eksperimenti. Svi enrikeovi pravi eksperimenti su uspjeli al ih se vise ne spominje jer su postali sastavni dio igre pa to oni vise i nisu: Prekidi, kontre, messi desna strana, alves u veznom redu, iniesta povucen, preskakanje igre, Rakitic kao zaledjina Messiju. To su pravi eksperimenti, a ne uveo maejtua, stavio bartru na beka, ma nidje veze budimo realni.
dinty2

#42070 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

sizifinho wrote:
dinty2 wrote:@sizifinho odgovorio ti je @skenderija eto a i ti si potvrdio upravo ono sto sam ja napisao :thumbup:
skenderija je napisao argument, koji nije pristrasan. On kaže- trener eksperimentisao ali je i ekipa podbacila.
Ti kažeš da je on taktički slab, ali nisi rekao da je ekipa tehnički slabo potkovana...jesu li? Nisu, iako su izgubili, ali je Enrike kriv. Jel Enrike kriv što Iniesta protiv Seville promaši jedan na jedan? Al hajd što on, već što Suarez... je li za to kriv Enrike?

Ako je uveo dobar stil kontri, i ako je unaprijedio skok igru... zar nije unaprijedio barcu taktički?
a moj je pristrasan kad napisem da je u utakmicama real, pariz, sociedad takticki podbacio?
upravo je trenerov eksperiment doveo do toga da ekipa podbaci, uporno izbjegavas prihvatit cinjenice. za sevilju nisam A napisao tako da ne znam sto mene tu spominjes.
jeste unaprijedio i to cemo mu priznati ili vec jesmo
5 0 5

#42071 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:
5 0 5 wrote:Je li iko upratio video kada Bravo gleda kako Ronaldo fula penaldo? Neka neko zalijepi, (ne bilo vam zapovjeđeno). :)
Ja sam vidio na presici Luisa da se cuju urlici kad je Valencia dala drugi :D
To za Brava nisam vidio
Ovaj https://youtu.be/Y4oeS8COAzQ (oko 6:50)
tufahija12345

#42073 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

dinty2 wrote:
sizifinho wrote:

a moj je pristrasan kad napisem da je u utakmicama real, pariz, sociedad takticki podbacio?
upravo je trenerov eksperiment doveo do toga da ekipa podbaci, uporno izbjegavas prihvatit cinjenice. za sevilju nisam A napisao tako da ne znam sto mene tu spominjes.
Dinsty nemoj zezat :D Messi je u toj utakmici promasio zicer kakav u zivotu nije promasio a Piqeu se okliznulo i udarila ga lopta u ruku i penal :D

Osim sto je stavio Metjua na beka nista se vise nije desilo, a do tada jos nije bilo uigrano ono proigravanje albe iod strane messija. Dakle, nebitnu stvar spominjes, a i gol iz kornera su primili od Pepea, zadnji gol nakon kornera u cijelo sezoni :D
a Treci su primili kad je Rakitic, bog sami zna kako, nabio loptu iz kornera po zemlji i ovi samo istrcali kontru. To su sve individualne greske i sa taktikom nema veze.
dinty2

#42074 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

osim sto je stavio matjua i poklonio lijevu stranu bijelima ......real je tu u potpunosti nadigrao barsu ali kakvi nema to veze s taktikom :-)

procitaj http://bleacherreport.com/articles/2247 ... onel-messi
sizifinho

#42075 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

dinty2 wrote:
sizifinho wrote:

koiko utakmica ima u sezoni? I ti si se prihvatio 4 utakmice u kojima su se desili takički falševi. Sama dedukcija je potrebna da se shvati da 4 utakmice nisu sezona i da ne možeš na osnovu 4 utakmice kazat da je L.E aljkav u taktiziranju.
navedi mi sezonu u kojoj Guardiola, Ancelotti, Murinjo ili bilo koje trenersko ime veliko NIJE IMALO greški i lapsuza, da ne kažem ofiranja? Jednu sezonu samo, da nije imalo greški, eksperimenata. Ne postoji. A za te trenere nećeš reći da su taktički slabo potkovani. Zašto onda za L.E. ?
Najosnovnija logika.
Čak i da je pogriješio OBJE utakmice protiv Real Madrida, da smo obje izgubili, opet tu ostaju susreti sa Šampionom engleske, francuske, njemačke i šanije i svaki od njih je pao.

Pa sad, to je hmmm 7 utakmica u kojima smo naidgrali i prošli kraj proteklih šampiona, a ti se uhvatio Madrida, Sociedada i PSG-a kao adekvatnog dokaza da L.E nije strateg.

I uostalom, ne treba nekom report kakav pa da dobijemo svoje mišljenje.

Uostalom, shvati ovo kao jednu raspravu, nemoj se nervirati.
Sad za sad, ako ništa statistički ti imaš koliko utakmica u korist loše taktike L.E.? Real, Sociedad, PSG i hajd stavit ćemo tu Sevillu i Valenciju.
Samo u ligi prvaka je ekipa pobijedila 2 puta šampiona Nederlanda, 1 PSG (1 poraz u toj utakmici koju spominješ i koju smo uračunali), 2 puta je pao City, 2 puta PSG i evo sad Bayern jednom.
8 utakmica u korist i 5 utakmica protiv L.E.
Napominjem, 8 utakmica iz samo jednog takmičenja, protiv 5 utakmica koje se spominju iz svih takmičenja.
Hajmo bit normalni :P
Post Reply