tuitamo wrote: ↑06/02/2021 20:06
skafiskafsnjak wrote: ↑06/02/2021 16:36
tuitamo wrote: ↑06/02/2021 16:23
Vise su Premier ligi dali Kompaniy i Silva nego bilo koji drugi igrac Liverpoola zadnjih 30 godina.
Jel 2 igraca cine tim? Ko sad prica o igracima?
A et kad hoces ... Zasto su ta dvojica bolja od jednog npr Gerarda ?
Rekao si da pogledam tabelu ...i pogledao sam
Cinjenica je da City nije rival
Vidis, sad Imas dvostruke arsine. Liverpool istices kao veci klub u historiji zbog broja trofeja. Ja to ne sporim. Ako je tako onda je City veci klub u zadnjih 30 godina. Ako je tako onda je David Silva zbog svoje 4 osvojene titule EPL-a puno veca legenda od Gerrarda sa osvojenih 0 titla EPL-a.
Znaci,
tvoje subjektivna percepcija je samo tvoja. U Engelskoj vlada druga klima. Tu je i Chelsea. To sto neko ima vise titula ukupno, ne znaci da ce tako dovijeka biti. Na kraju krajeva, kao sto rekoh, vec 10 godina su United i Liverpool sami sebi rivali jer igraju sporednu ulogu u Engleskoj.
Uostalom, to je najveci derbi u Engleskoj , bez obzira na stanje na tabeli. Kao sto ce El clasico u spaniji biti.
Pa historijski gledano, City je jos kurcina obicna. Trofejniji su Arsenal i Villa od njih. Znaci, historijski i po broji trofeja nemaju jos sta da traze. Sta ce biti narednih 30 godina, nemam pojma. Postavio sam ti tabelu... Pogledaj. Evo opet cu.
Moja subjektivna...pa te nije tvoja. Ja za sebe pricam.
Jel to ti Boga ti u Londonu zivis, pa znas kakva je klima? Ili si ipak u Mancesteru, i to plavom dijelu.
Eto da proguglamo, da vidimo sta pisu Britanski portali koji su najveci Eng derbiji .
Slabo ces naci Liverpool - City.... naci ces Liverpool-UNited, Arsenal - Totenham ... i mozda United - City i to zbog gradskog rivalstva.
Nacekat ces se jos da City postane veliki i trofejni Engleski klub . Trebaju prec Villu, Everton, Arsenal ...pa tek onda slavni dvojac.