FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#42026 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

didgeridoo wrote:Na onom zmijuginom videu pise da su golovi iz 2015. stoga ne mecite 2014. i ne kukajte zbog pristrasnosti jer je nejma 8-)
Ejs 10 penala u 2015 :P
didgeridoo

#42027 Re: FC Barcelona

Post by didgeridoo »

Sto, malo? :mrgreen:
AmiĐa_Idriz

#42028 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

:lol:
tufahija12345

#42029 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Image

:D :D komunikacija na nivou :D
dinty2

#42030 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

pao mu je kamen sa srca i koliko god ga mi ovdje osporavali i koliko god on bio takticki slab donio je i dooosta doosta pozitivnog u klub :thumbup:
sizifinho

#42031 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

dinty2 wrote:pao mu je kamen sa srca i koliko god ga mi ovdje osporavali i koliko god on bio takticki slab donio je i dooosta doosta pozitivnog u klub :thumbup:
ma o kakvoj ti taktickoj slabosti pricas, ljudino, molim te da mi pojasnis. (bez ikakve negativne konotacije, samo fkt pitam)

Covjek je avanturista cijeli zivot, trcao maratone, skakao s padobranom
bla bla, malo eksperimentisao sa sastavom na pocetku, sto je JEDINI razlog za sadasnji rezultat, podigao fizicku spremu, stavio Messija na krilo a Suareza u spic ( svi prethodni napadaci, Villa, Ibra, Alexis su ranije propadali uzalud. vjerovatno bi i suarez u bilo kojem drugom scenariju)
Sad, moze neko reci da je to zbog tog sto je Messi htio tako, ali ja ne vjerujem u to.

Jedini aspekt igre u kojem je los su izmjene u toku igre, i adaptacija formacije nakon njih, ali sam primjetio znatan napredak u tom polju, a to se stjece iskustvom i jakom klupom.
Takticki je unaprijedio dosadnu Barcu od tika take do ekipe koja igra kontre, igra duge lopte, daju golove iz kornera, heeeej kornera..
Osporavaju mu sto ne vadi napadacki trio..,
ja se smijem grohotom na to... pa imamo igrace koji su toliko motivirani da igraju da hoce svaku minutu da provedu na terenu, a u takvoj su kondiciji da to i mogu. Pa alves i xavi s penzijom se krecu dva puta vise nego ranije...
supercali

#42032 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Covjek je vise unaprijedio barsu nego pep svojevremeno po mom misljenju
sizifinho

#42033 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

supercali wrote:Covjek je vise unaprijedio barsu nego pep svojevremeno po mom misljenju
glas razuma :izet:
pep je nama navijacima nostalgija, ali postoji zivot izvan Pepa...
da se razumije, ne tvrdim da je enrike bolji trener, vec da je donio vise raznovrsnosti.
Barca igra tika taku, ako ne ide, onda igraju kontre i duge lopte a ako i to ne ide, igraju kornere i slobodnjake...

Pepova tika taka je svojevremeno zarila i palila, ali nakon dvije sezone markiranje prostora mjesto igraca, igranje sa 9 igraca u dva zida i snazan presing na xavija i iniestu je urodio plodom i suzbio tu igru, i mi sada, napokon nakon tri cetiri godine imamo nesto dobro- i to ljudima ne valja

Ako dodje klopp, moglo bi biti dobro, odlicno...ali bi moglo biti i haos lose. A ovako je sad za sad dobro.

Eh sad, sto Enrike nece da izjasni? Kad bude siguran da ima/nema podrsku igraca, on ce svoje reci
supercali

#42034 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Je li bolji trener ili nije moze se diskutovati i to nakon nekog vremena jer je enrike poceo kao i pep u b pa otisao roma celta dok je pep samo barca i bajern sada

Pep je u biti samo usavrsio ono sto je barca uvijek i igrala a to su prozvali tika taka
LE to ide vise na snagu i fizicki spremu a utanjio malo sa posjedom lopte sto je i logicno ako se fokusira na drugu taktiku pored posjeda lopte i pas igre
Licno ja gledam velicinu trenera po tome sta je novo uveo u fudbal ne samo trofeji a luis je na dobrom putu da doata toga novoga uvede
ODB

#42035 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Volio bih vidjeti Enrikea bes Mesija u ekipi.Ko bi onda kreirao,ubacivao itd. Rakitić možda...not.
sizifinho

#42036 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ODB wrote:Volio bih vidjeti Enrikea bes Mesija u ekipi.Ko bi onda kreirao,ubacivao itd. Rakitić možda...not.
imao ga je Tito, imao ga je Roura, imao ga je Tata, i nadasve, imao ga je Guardiola...
nezz sto spominjes sad Messija, mislis da bi Guardiola postigao sto je postigao bez Messija?
Po tvom, Barce nema bez Messija, a ja kazem da postoji zivot poslije njega.. haha
supercali

#42037 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

ODB wrote:Volio bih vidjeti Enrikea bes Mesija u ekipi.Ko bi onda kreirao,ubacivao itd. Rakitić možda...not.
Pa nije imao mesija u romi i celti pa je ipak s obzirom na ono sto je imao fino gradio tim i igrao
ascari

#42038 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Da docekamo u rahatluku i raspravama :D

Image
sizifinho

#42039 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ascari wrote:Da docekamo u rahatluku i raspravama :D

Image
al vala volim rasprave na ovom forumu... ja sam tu godinu dana, aktivno i nikad niko nije imao sad raspravu da vrijeđa nekoga ili ga uvrijedi na neki način... bilo je oštrih, dugih, ali sve u duhu slogana
::Mes Que Un Club::
rijetko kad vidim da ovo piše ^^

edit:
17. svibnja/maja 2014. godine, Atletico Madrid je na stadionu Camp Nou osvojio ligašku titulu.
17. svibnja/maja 2015. godine, FC Barcelona može na Vicente Calderonu osigurati naslov prvaka
5 0 5

#42040 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Ono što bih ja pozitivno izdvojio o Luchu ove sezone u Barceloni su par stvari.
Prvo, njegov sistem priprema i treninga je provukao tim bez većih povreda i sa odličnom formom tokom cijele sezone. To se pogotovo vidjelo prošli mjesec u kojem je Barcelona imala i City i Atleti i Madrid i PSG i Bayern i sve su te utakmice uzeli.
Druga stvar bi bila, i taj ću kredit njemu dati, povratak u vrhunsku formu Pikca i Danija iz neke silazne putanje zadnjih par sezona. Brzo uklapanje Rakitića, Suareza i Neymariña u tim je bonus.

Još jedna stvar. Mislim da je i on sam naučio o trenerskom, radije menadžerskom poslu ove sezone, više nego u svojoj cijeloj trenerskoj karijeri.
tufahija12345

#42041 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

Bez podcjenjivanja mislim da je L Enrike bolji trener od Guardiole. Mozda Enrike nece donijet neke inovacije u igru ko sto ce to Pep uradit, dok je Enrike s druge strane konzervativniji u smislu da su ovogodisnji dodaci igri Barce tradicionalne metode ko sto su kontre, prekidi i ''njemačka'' snaga!

Al upravo u tome i jest po meni prednost Enrikea, on se prilagodjava situaciji, razmislja i o drugim timovima, o njihovim prednostima i manevrise u skladu s tim. Guardiola ide glavom kroz zid, zeli da dokaze da se fudbal dijeli na ono prije njega i na ono poslije njega, izmislja neke takticke fazone da dokaze kako je brilijantan um, filozof nogometa. I to mu se počelo obijati o glavu evo vec tri njegove zadnje sezone.

Čini mi se, po ovome sto vidim do sada, da Pep nije prilagodljiv trener, za razliko cak i od Murinja. Proslu sezonu se Murinjo obilo o glavu njegovo branjenje gola, ove godine je dosta poradio na igri, cak je i Fabregas jednom reko da Celzi igra slicno barceloni. To sto mu se na u ligi prvaka obilo o glavu branjenje gola, dogodine sigurno nece, a Gvardiola ako ovako nastavi i iduce godine ga ceka isti scenario.

Meni je poptuno jasna situacija oko ostanka ili odlaska Enrikea. Covjek jos nista nije osvojio i sto bi davao preuranjene izjave. Ako osvoji 2 od 3 titule nemam sumnje da ce izaci i reci: OSTAJEM!
ascari

#42042 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

I Lucho ima svog Villanovu! Unzue je uradio nevjerovatne stvari sa prekidima. Mozda i najslabiji segment Barcine igre u porethodne tri sezone, ove postaje nesto sasvim novo i bolje. Samo pet primljenih i cak 19 postignutih golova.

Image
dinty2

#42043 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

sizifinho wrote:
dinty2 wrote:pao mu je kamen sa srca i koliko god ga mi ovdje osporavali i koliko god on bio takticki slab donio je i dooosta doosta pozitivnog u klub :thumbup:
ma o kakvoj ti taktickoj slabosti pricas, ljudino, molim te da mi pojasnis. (bez ikakve negativne konotacije, samo fkt pitam)

bla bla, malo eksperimentisao sa sastavom na pocetku, sto je JEDINI razlog za sadasnji rezultat, podigao fizicku spremu, stavio Messija na krilo a Suareza u spic ( svi prethodni napadaci, Villa, Ibra, Alexis su ranije propadali uzalud. vjerovatno bi i suarez u bilo kojem drugom scenariju)
Sad, moze neko reci da je to zbog tog sto je Messi htio tako, ali ja ne vjerujem u to.

Jedini aspekt igre u kojem je los su izmjene u toku igre, i adaptacija formacije nakon njih, ali sam primjetio znatan napredak u tom polju, a to se stjece iskustvom i jakom klupom.
Takticki je unaprijedio dosadnu Barcu od tika take do ekipe koja igra kontre, igra duge lopte, daju golove iz kornera, heeeej kornera..
ja se smijem grohotom na to... pa imamo igrace koji su toliko motivirani da igraju da hoce svaku minutu da provedu na terenu, a u takvoj su kondiciji da to i mogu. Pa alves i xavi s penzijom se krecu dva puta vise nego ranije...
hocu reci da nije takticki nesto ali i pored toga je donio puno dobrih stvari, nista zlonamjerno :thumbup:
tufahija12345

#42044 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

dinty2 wrote:
sizifinho wrote:

hocu reci da nije takticki nesto ali i pored toga je donio puno dobrih stvari, nista zlonamjerno :thumbup:
Haj dokazi da nije takticki nesto!
LSD

#42045 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

tufahija12345 wrote:Bez podcjenjivanja mislim da je L Enrike bolji trener od Guardiole. Mozda Enrike nece donijet neke inovacije u igru ko sto ce to Pep uradit, dok je Enrike s druge strane konzervativniji u smislu da su ovogodisnji dodaci igri Barce tradicionalne metode ko sto su kontre, prekidi i ''njemačka'' snaga!

Al upravo u tome i jest po meni prednost Enrikea, on se prilagodjava situaciji, razmislja i o drugim timovima, o njihovim prednostima i manevrise u skladu s tim. Guardiola ide glavom kroz zid, zeli da dokaze da se fudbal dijeli na ono prije njega i na ono poslije njega, izmislja neke takticke fazone da dokaze kako je brilijantan um, filozof nogometa. I to mu se počelo obijati o glavu evo vec tri njegove zadnje sezone.

Čini mi se, po ovome sto vidim do sada, da Pep nije prilagodljiv trener, za razliko cak i od Murinja. Proslu sezonu se Murinjo obilo o glavu njegovo branjenje gola, ove godine je dosta poradio na igri, cak je i Fabregas jednom reko da Celzi igra slicno barceloni. To sto mu se na u ligi prvaka obilo o glavu branjenje gola, dogodine sigurno nece, a Gvardiola ako ovako nastavi i iduce godine ga ceka isti scenario.

Meni je poptuno jasna situacija oko ostanka ili odlaska Enrikea. Covjek jos nista nije osvojio i sto bi davao preuranjene izjave. Ako osvoji 2 od 3 titule nemam sumnje da ce izaci i reci: OSTAJEM!
Tufahy, poštujem te kao forumaša i slobodnog mislioca....ali za ovaj podvuceni dio, kratko i jasno (i to na engleskom): No fuckin' way :!:
Last edited by LSD on 10/05/2015 20:42, edited 1 time in total.
dinty2

#42046 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

vrlo lako, real,paris, sociedad ili preciznije svaki put kad je pokusao imisljati toplu vodu popusio je ali vidimo da u barsi i ne trebas bit takticki mag da bi uspio mada sam ja svakako za enrikea :D
sizifinho

#42047 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

tufahija12345 wrote:Meni je poptuno jasna situacija oko ostanka ili odlaska Enrikea. Covjek jos nista nije osvojio i sto bi davao preuranjene izjave. Ako osvoji 2 od 3 titule nemam sumnje da ce izaci i reci: OSTAJEM!
kao što je skenderija jednom rekao to zavisi od podrške igrača. Ako on sve osvoji, sva tri trofeja, a igrači idalje petljaju, šta će on u toj ekipi.
Lučo je itekako ponosan i tvrdoglav, to mu je i prednost i mana.
dinty2 wrote: hocu reci da nije takticki nesto ali i pored toga je donio puno dobrih stvari, nista zlonamjerno :thumbup:
dinty2 wrote:vrlo lako, real,paris, sociedad ili preciznije svaki put kad je pokusao imisljati toplu vodu popusio je ali vidimo da u barsi i ne trebas bit takticki mag da bi uspio mada sam ja svakako za enrikea :D
nemaš još uvijek argument, tako da ti u mojim očima ni jedna konstatacija nema uporište, druže

Real, paris, sociedad... Enrike je jednom dobro rekao: svaki put kad pobjedimo, bit će to zasluga igrača, a kad izgubimo- moja krivica.
Eto ti upravo to pokazuješ. Enrike jeste u tim utakmicama eksperimentisao, ali zbog tih eksperimentisanja mi smo sad tu gdje jesmo. Zašto se spominju te izgubljene utakmice, kada nisu imale nikakav utjecaj na sezonu. Šta je trebao? Pobijediti sve i svaku utakmicu? Ne razumijem..
Guardiola je izgubio od Numancije u prvom kolu, u svojoj prvoj sezoni, a prije toga od Wisle iz Krakowa, izgubio je i od Villareala.
To je igra, porazi su neminovni, ono što uslijedi poslije je bitno
Meni sama činjenica da je imao dio ekipe (glavnih igrača) usmjerenih protiv sebe, pa je uspio održati profesionalnost i izvući ekipu tu gdje jeste, ide u njegovu korist i daje mu kredit.

EDIT:
I da, zaboravih.. Jučer je protiv istog protivnika kod kojeg je izgubio bodove Lučo krenuo s izmjenjenom postavom i dobio je, ali nisi to spomenuo.
Last edited by sizifinho on 10/05/2015 20:55, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#42048 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Sto se tice ovog poredjenja Guardiole i LE....pa ovdje je za Guardioline ere uglavnom isla prica da on nema plan B, ima tika taka i to je to. Znalo se pokazati da je to slabost kad ekipa uspije neutralisati tu taktiku.
S druge strane, kod LE ekipa ima igru koja se transformise po potrebi u odnosu na protivnika. Fizicka priprema igraca mu je isto plus.
Naravno, u odnosu na Guardiolu on je jos pocetnik i treba jos puno pure pojesti da ga dostigne.
Ako ostane u Barci.
sizifinho

#42049 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Tomahawk11 wrote:Sto se tice ovog poredjenja Guardiole i LE....pa ovdje je za Guardioline ere uglavnom isla prica da on nema plan B, ima tika taka i to je to. Znalo se pokazati da je to slabost kad ekipa uspije neutralisati tu taktiku.
S druge strane, kod LE ekipa ima igru koja se transformise po potrebi u odnosu na protivnika. Fizicka priprema igraca mu je isto plus.
Naravno, u odnosu na Guardiolu on je jos pocetnik i treba jos puno pure pojesti da ga dostigne.
Ako ostane u Barci.
ma glupo je to porediti, ne može ova sezona u Barci biti mjerilo Enrikeovog kvaliteta, vidjet će se u idućim godinama ko je i šta je. Ali sad za sad mu se mora odati počast
dinty2

#42050 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

@sizifinho da nije bilo tih eksperimentisanja mozda bi i ranije obezbijedili titulu zar ne? i kako nisu imale utjecaj na ostatak sezone kada se nakon anoete pretumbala komplet ekipa i klub :-)
Post Reply