Slažem se.Bloo wrote:Shame nisam gledala, ali Requiem ima isto tako downfalls. Moje je mišljenje da je stara iznijela film. Svaki out se naježim na kada gledam. Maestralno propadanje fizičko i psihičko.omar little wrote:dobar je shame, no bez fassbendera bi se raspao bez da i pocne. requiem je masu bolji film.
Čitav karakter J. Connelly i sve što se njoj dešava je tako neuvjerljivo i uljepšano da mi kvari utisak o čitavom filmu.
Film nosi Ellen Burstyn
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#42026 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- Bloo
- Globalna šefica
#42027 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Atmosfera jeste vrhunska i upečatljiva )uglavnom zbog majke). I na mene je imao sličan efekat. Težine koja se nosi danima, u mozgu i u grudima.omar little wrote: nemam ja puno primjedbi. ono sto mu je bilo slabije kompenzirao je zanimljivim i originalnim vizualnim prikazom i atmosferom. bukvalno sam nosala nelagodu i tezinu tri dana, nije mi dobro bilo. stresala se, tusirala se. urezao mi se kao rijetko sta, a dosta sam u zivotu prosla i vidjela.
nisam ga jako dugo vidjela, ne znam kako podnosi vrijeme.
Jedino opetovano gledanje malo stavlja fokus na fakat loše odglumljen lik Connelly
Jesam hejter.
- medvjed23
- Tito_i_Partija
#42029 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ono sto mi je se najvise svidjelo u Requiem for a Dream je maestralan editing Jay-a Rabinowitz-a. Njegov rad na filmu bi treb'o bit' obavezan u svim filmskim skolama. Ima cak i video na YT o tome:Bloo wrote:Atmosfera jeste vrhunska i upečatljiva )uglavnom zbog majke). I na mene je imao sličan efekat. Težine koja se nosi danima, u mozgu i u grudima.omar little wrote: nemam ja puno primjedbi. ono sto mu je bilo slabije kompenzirao je zanimljivim i originalnim vizualnim prikazom i atmosferom. bukvalno sam nosala nelagodu i tezinu tri dana, nije mi dobro bilo. stresala se, tusirala se. urezao mi se kao rijetko sta, a dosta sam u zivotu prosla i vidjela.
Jedino opetovano gledanje malo stavlja fokus na fakat loše odglumljen lik Connelly
Jesam hejter.
Eh sad, film jeste efektivan u prouzrokovanju te neke mucnine na kraju filma, kad vidis kako se svi likovi raspadaju (neki i bukvalno), al' gledajuci sada nekih 17 godina unazad, sve mi se to cini preforsirano, pretjerano, sa gubitkom dodira sa realnoscu i prelaz u domen horor filma. Pursuing shock for shock's sake, samo da na kraju sto vise sjebes svoj auditorijum. Karakteri postanu karikature i prica postane k'o neki cautionary tale iz knjige udruzenja zabrinutih roditelja. Slican pristup kraju je koristio u gotov svim svojim drugim filmovima, i kad vidis to njegovo recikliranje istog sablona, malo ti pocne bit' bezze.
Dok mi je recimo McQueenov pristup puno realniji, smireniji al' i odlucniji u svojoj namjeri, gdje se vidi raspad protagoniste bez oslanjanja na silovanje cula kroz bucne audio-vizuelne elemente, nego kroz njegovu dekadenciju na profesionalnoj, familijalnoj, i na kraju, sopstveno-emotivnoj razini. Znaci, karakter jeste samo-destruktivan, al' on ne postaje na kraju neka abominacija na nivou groznih slika sa kutije cigara, nego je njegova patnja i borba psiholoske vrste koju vodi sam sa sobom.
Last edited by Tito_i_Partija on 08/01/2018 17:07, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#42030 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mada editing i efekti u Requiem mi donekle realno docaravaju efekat"boba". 
- Tito_i_Partija
#42031 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Vidi ovo, a ja mislio ti fina cura sto sjedi kod kuce i hekla dok se drugi opijaju i drogiraju.Bloo wrote:Mada editing i efekti u Requiem mi donekle realno docaravaju efekat"boba".
-
omar little
#42032 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ma nisi hejter, a i da jesi, neka si.Bloo wrote:Atmosfera jeste vrhunska i upečatljiva )uglavnom zbog majke). I na mene je imao sličan efekat. Težine koja se nosi danima, u mozgu i u grudima.omar little wrote: nemam ja puno primjedbi. ono sto mu je bilo slabije kompenzirao je zanimljivim i originalnim vizualnim prikazom i atmosferom. bukvalno sam nosala nelagodu i tezinu tri dana, nije mi dobro bilo. stresala se, tusirala se. urezao mi se kao rijetko sta, a dosta sam u zivotu prosla i vidjela.
Jesam hejter.
- johnnykola
#42033 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Šejm mi je bolji od Rekvijema.
- samsonsam
#42034 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sto bi rekli kriticari: dobra gluma od strane Fassbender-a kao samodestruktivnog alkoholicara je za pohvalu. Takodje djelovi filma sa Norveskom predivnom prirodom su super....ali ostalo?
Jos jedna podebela(dobra) knjiga od Jo Nesbø ali ovaj pokusaj da se docara na filmu je totalni promasaj. Zbog lavine detalja film traje predugo a najlosiji i (meni) najtuzniji dio je sa Val Kilmer-om.
Reziser se poslije javno izvinio zbog loseg filma jer su samo 3/4 skripta imali na vrijeme. Martin Scorsese je trebalo da rezisira ovaj film ali je u zadnjem momentu se promjenilo.
Reziser Tomas Alfredson je izjavio:
“It happened very abruptly,” he said. “Suddenly we got notice that we had the money and could start the shoot in London.. Our shoot time in Norway was way too short. We didn’t get the whole story with us and when we started cutting we discovered that a lot was missing… It’s like when you’re making a big jigsaw puzzle and a few pieces are missing so you don’t see the whole picture.”
The Light Between Oceans sa FassBanderom mi je vrh
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#42035 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ja nikad nisam do kraja skontao sto mene nije ko vecinu "pogodio"...a neke puno blaze gluposti jesu...takva tipa valjda jbgomar little wrote:nemam ja puno primjedbi. ono sto mu je bilo slabije kompenzirao je zanimljivim i originalnim vizualnim prikazom i atmosferom. bukvalno sam nosala nelagodu i tezinu tri dana, nije mi dobro bilo. stresala se, tusirala se. urezao mi se kao rijetko sta, a dosta sam u zivotu prosla i vidjela.Bloo wrote:Shame nisam gledala, ali Requiem ima isto tako downfalls. Moje je mišljenje da je stara iznijela film. Svaki out se naježim na kada gledam. Maestralno propadanje fizičko i psihičko.omar little wrote:dobar je shame, no bez fassbendera bi se raspao bez da i pocne. requiem je masu bolji film.
Čitav karakter J. Connelly i sve što se njoj dešava je tako neuvjerljivo i uljepšano da mi kvari utisak o čitavom filmu.
Film nosi Ellen Burstyn
- markioni
#42036 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
valjal jelen? ev vidim titlovi upravo izasli za ultra giga hd ovo ono pa sam mislio ...
-
nema me tamo
#42037 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
il ces jebat sve onom odgovornom ili ce ti biti pravi
Meni je osvjezenje i previse dobar
- markioni
#42038 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nije remek djelo ali je betoncic samo takavnema me tamo wrote:il ces jebat sve onom odgovornom ili ce ti biti pravi

http://www.imdb.com/title/tt5715874/
-
nema me tamo
#42039 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Meni neugodno bilo da gledam scenu sve nešto oci idu lijevo desno ne mogu da se skocentrišem 
- skafiskafsnjak
#42040 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ljudi , imate li neke dobre stranice za gledanje filmova legalno ... ono da se kupi i gleda. Pitam jer je u pitanju drzava gdje se mora tako 
IMa li neka stranica , a da imaju i prevodi uz film ...
hvala
IMa li neka stranica , a da imaju i prevodi uz film ...
hvala
-
nema me tamo
- skafiskafsnjak
#42042 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nije ovo legalno hahahaah . Sve sto je dzabe,uglavnom nije legalnonema me tamo wrote:http://filmovi.eu/
-
nema me tamo
#42043 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
a izvinjavam se tek sam sad procitao fino šta si napisao..
Pa jebiga onda nemas nigdje da gledaš jel tako?
Jest jebeno to kod vas
Pa jebiga onda nemas nigdje da gledaš jel tako?
Jest jebeno to kod vas
-
nema me tamo
- skafiskafsnjak
#42045 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Npr. registrujem se na netflix... izaberem mjesecni paket... 7,9 li vise eura, i to je to ? tako se moze gledati ?
- beni-bu-man
#42046 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
skafiskafsnjak wrote:Npr. registrujem se na netflix... izaberem mjesecni paket... 7,9 li vise eura, i to je to ? tako se moze gledati ?
-
Proposition Joe
#42047 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Sinoc odgledah Deliverance (1972) ...za moj ukus odlican. Od jednostavne price se napravi odlican film, uz minimum kliseja i pretjerivanja.
Takodjer, molio bih i za preporuke filmova sa slicnom tematikom. Adventure zanr ali bez nekih supermoci, superheroja Ili horora tipa Wrong turn Ili hills have eyes.
Takodjer, molio bih i za preporuke filmova sa slicnom tematikom. Adventure zanr ali bez nekih supermoci, superheroja Ili horora tipa Wrong turn Ili hills have eyes.
-
nema me tamo
#42048 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mozes gledati sta god hoces?skafiskafsnjak wrote:Npr. registrujem se na netflix... izaberem mjesecni paket... 7,9 li vise eura, i to je to ? tako se moze gledati ?
- skafiskafsnjak
#42049 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa ja mislim da mozes. Nemaju sad bas najnovije naslova ali ima dosta filmova. Realno, bolje dati 7eur mjesecno nego se zaebavati i rizikovati kazne neke.nema me tamo wrote:Mozes gledati sta god hoces?skafiskafsnjak wrote:Npr. registrujem se na netflix... izaberem mjesecni paket... 7,9 li vise eura, i to je to ? tako se moze gledati ?
Npr. netflix ima dosta dobrih serija...
Trenutno gledam "Better call Saul "
-
nema me tamo
#42050 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa samo netflix filmovi i serije?
A cini mi se da su oni kupili ona prava i daju u ponudu recimo filmove od miramaxa i ostalih..
A cini mi se da su oni kupili ona prava i daju u ponudu recimo filmove od miramaxa i ostalih..