PM72 wrote:Tuljane,
Ne zavrćem ja vodu niti imam išta s tim.
Tuljane,
Da ti navečer ne zatvaraju vodu ne bi je imao po danu,kad je ljudima najpotrebnija.
Tuljane,
Na koji se ti zakon pozivaš da ne moraš plaćati ono što si potrošio?
Tuljane,
Kad napišeš da voliš da se "otuširaš",sve mi je jasno...
Da je vodovod aktivan na odrzavanju infrastrukture, kao sto je aktivan na forumu, niko nebi bio zedan u drzavi
1) Prvo ne razumijes pojam KOMUNALNOG PREDUZECA, ili na engleskom Public Utility. Cuj voda je luksuz, ti fakat nisi normalan.
Komunalna preduzeca imaju pravo na monopol ali se u zamjenu od njih trazi visok standard sigurnosti i kvaliteta usluga. Svaka normalna drzava ima komisije koje se brinu da se te norme postuju i ispunjavaju. Mi kao sto znamo, nismo normalna drzava.
2) Kako bi se ti osjecao da ti Elektroprivreda ugasi struju u neko doba dana i vrati je svaki dan, po svom ceifu, i naplati ti uredno racun za istu kao da nista nije bilo.
3) Moj kolega je radio sa vodovodom na odrzavanju pumpi. ViK-ova infrastruktura je toliko losa da bez obzira na potrosnju njihove pumpe rade uvjek punim kapacitetom, zbog rupa i curenja vode iz cijevi. Racuni za struju su im ogromni, i umjesto da poprave svoje cijevi oni zatvaraju vodu navecer.
Kada neko kaze da moraju da ugase vodu, zbog toga sto nema vode, to je cista laz.