Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
milojicabrzi

#4201 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

@ned 071

Poslije razgovora Budimir-Avdo, napada na Dragana Lukača, kojima je "otvaran" dnevnik jedno mjesec-dva treba li nekom konkretniji dokaz...

Ima toga još, što pažljivim promatracima i analiticarima medija, nikako ne moze promaci :D
StupskaBitanga

#4202 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

a u najvećoj eri ljubavi prema SDP kada se Sanela S. javila iz ITC Banja Luka a u stvari to je bio ITC Travnik i famozni detalj zastave BiH
Ned071

#4203 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

milojicabrzi wrote:@ned 071

Poslije razgovora Budimir-Avdo, napada na Dragana Lukača, kojima je "otvaran" dnevnik jedno mjesec-dva treba li nekom konkretniji dokaz...

Ima toga još, što pažljivim promatracima i analiticarima medija, nikako ne moze promaci :D
ceaj, nisi mi odgovorio a hladno tvrdis. kako znas da se prilozi kupuju i narucuju? bas se nesto ne sjecam da je lukac napadan u prvim minutama dnevnika, stavise... ovo mi zvuci kao opšta suplja
milojicabrzi

#4204 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

Ned071 wrote:bas se nesto ne sjecam da je lukac napadan u prvim minutama dnevnika, stavise...
Onda ti stvarno nisi pratio taj dnevnik :)

Prati pažljivo, čim se pojavi neki prilog ili tema kojim FTV otvara dnevnik ili je plasira jako visoko, kao da je ne znam šta bitno, a da je ne obrađuje niti tretira bilo koji drugi medij, a nije ekskluziva, već relativno poznata tematika, neka ti bude jasno da je iza toga došla instrukcija, lobiranje ili "drugi oblik koristi".

Polako se ti interesi uvlače i u "Mrežu", koja sve više počinje ličiti na "60 minuta".

Nije šuplja, budi siguran...
Ned071

#4205 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

milojicabrzi wrote:
Ned071 wrote:bas se nesto ne sjecam da je lukac napadan u prvim minutama dnevnika, stavise...
Onda ti stvarno nisi pratio taj dnevnik :)

Prati pažljivo, čim se pojavi neki prilog ili tema kojim FTV otvara dnevnik ili je plasira jako visoko, kao da je ne znam šta bitno, a da je ne obrađuje niti tretira bilo koji drugi medij, a nije ekskluziva, već relativno poznata tematika, neka ti bude jasno da je iza toga došla instrukcija, lobiranje ili "drugi oblik koristi".

Polako se ti interesi uvlače i u "Mrežu", koja sve više počinje ličiti na "60 minuta".

Nije šuplja, budi siguran...

sad znam da je suplja...
milojicabrzi

#4206 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

Dobro stručnjak :D
Ned071

#4207 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

nisam strucnjak al me nervira opsta prica. sve je placeno, sve je naruceno, sve je necije... jedino je avaz neciji, ostalo je samo naprdjivanje dok ne dokazes. ne mozes porediti mrezu i 60 minuta. a i 60 min je bila genijalna emisija do negdje godinu pred kraj kada su postali izborni stab sdp-a... sto je velika steta za ovu zemlju jer treba takvih emisija
milojicabrzi

#4208 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

Ned071 wrote:nisam strucnjak al me nervira opsta prica. sve je placeno, sve je naruceno, sve je necije... jedino je avaz neciji, ostalo je samo naprdjivanje dok ne dokazes. ne mozes porediti mrezu i 60 minuta. a i 60 min je bila genijalna emisija do negdje godinu pred kraj kada su postali izborni stab sdp-a... sto je velika steta za ovu zemlju jer treba takvih emisija
Nije opšta priča niti je sve naručeno.

Ima priloga koji su praćenje dnevnih aktuelnosti, aktuelnih tema, nadje se i dobrih priloga, nije da nema.

Isto tako ima i priloga bez ijednog sagovornika (sic.) tema koje su izravni rezultat traženja određene političke opcije da se ta i ta situacija, prikaže u smjeru koja odgovara onome ko traži.

Znam lično većinu tih aktera u Sivom domu, vjeruj da dobro znam opcije i konstelaciju stvari koja tamo vlada.

Ima novinara, koji su se crvenili od stida, kada dobiju naredbu da se određeni prilog uradi u tom i tom smjeru, koji nije baš u skladu sa činjenicama.

Svidio mi se jedan slogan tv pink nedavno (jest da nisu neka televizija) u smislu- "Mi donosimo informacije, zaključke prepuštamo vama".

E to je formula koju ja želim vidjeti od javnog servisa, donesi ti informaciju, a nemoj nametati po sistemu "sa sigurnošću možemo zaključiti", "navedeni potez predstavlja..." što je omiljena floskula na FTV.

Kao što ti rekoh, pametnom su dosta razgovori sa Budimirom, a što se tiče dokaza i sudova, mislim da će i tu biti pomaka, jer su im najavljene i neke tužbe, pa ćemo vidjeti :D
Ned071

#4209 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

znam ih i ja dosta pa zato mislim da je prica suplja. uostalom, jebes novinara kojeg niko ne tuzi. takvi rade na bht-u
dječak sa šibicama

#4210 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

Prilozi o NSBiH na Mrezi, placa ih Halep a radi ih novinar koji se mislio uvaliti u NSBiH kao glasnogovornik ali nije prosao.

Vecina priloga se na toj tv kuci radi po principu pristranosti, ali tako je na svakoj tv kuci. I Hrsum uzima pare, o RTRS-u i SNSD-u ne treba ni pricati, Alfa takodje, i tako dalje. Ne postoji nezavisno novinarstvo u BiH.
Ned071

#4211 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

dječak sa šibicama wrote:Prilozi o NSBiH na Mrezi, placa ih Halep a radi ih novinar koji se mislio uvaliti u NSBiH kao glasnogovornik ali nije prosao.

Vecina priloga se na toj tv kuci radi po principu pristranosti, ali tako je na svakoj tv kuci. I Hrsum uzima pare, o RTRS-u i SNSD-u ne treba ni pricati, Alfa takodje, i tako dalje. Ne postoji nezavisno novinarstvo u BiH.

I sto to ne prijavis RAK u ili SIPI? Il cekas da zavrse istragu o NS ili Aerodromu? Je... Sve he naruceno.... U pravu si...
sandra01

#4212 Re: Federalna televizija

Post by sandra01 »

Sta da prijavi?
Da je neko nekome platio da pise o njemu ili njegovim protivnicima?
Taman ce novinar koji je napravio placeni prilog reci jeste dobio sam pare od te i te osobe da pisem ono sto njemu odgovara :-) .
Ned071

#4213 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

sandra01 wrote:Sta da prijavi?
Taman ce novinar koji je napravio placeni prilog reci jeste dobio sam pare od te i te osobe da pisem ono sto njemu odgovara :-) .
kako olako dajete etikete... dakle, po vasem, Halep naruci Federalnu upravu policije da istrazi kriminal na Aerodromu, onda FUP podnese izvjestaj o pocinjenom krivicnom djelu protiv trojice direktora kantonalnom tuzilastvu i Halep plati FTV da to objavi? Onda to isto uradi sa NS ali umjesto FUP-a plati SIPA-i? Svaka mu cast, mocan tip pravo...
milojicabrzi

#4214 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

Ma pusti g Ned misli da to tako ide...

Nisu tu pare glavne, čak su i najrijeđi slučaj, više su to politički talovi (slušaj uredniče ima moj kum, prijatelj, kolega firmu, javio se na tender, ima još jedan konkurent, pa da ne bi prošao, hajde malo iznapadaj konkurentsku firmu, da su ostali dužni plate i doprinose u Zavidovićima tamo neke 2004. godine).

Zauzvrat ovaj uredniku kad bude u prilici, učini uslugu, zaposli bratića, ako je građevinska firma oduži se nekom ogradom ili kupatilom i sl.

Najbolje se sjetiti kampanje Autocesta, kada su se reklamirali u prime-time i davali masne pare, nikada nisi mogao vidjeti prilog o kriminalu u cestogradnji : ) kasnije su se pojavljivali prilozi kada se promijenila politička opcija kojoj je uredništvo naklonjeno.

Cim vidis da se neka tema previše ofirno forsira samo na toj televiziji, nigdje drugo, znaj da je neka pozadina u pitanju.

Ne vrše se sofisticirana politička rastaljivanja, soft-korupcija i utjecaji očigledno i javno, ugavnom je to dobro skriveno...

Pa i kada su Lijanovići kupovali glasove ofirno i javno skoro kao na pijaci, jedva su ih u tri-cetri slučaja uhvatili i procesuirali...
Last edited by milojicabrzi on 04/06/2015 11:42, edited 1 time in total.
milojicabrzi

#4215 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

dupli
dječak sa šibicama

#4216 Re: Federalna televizija

Post by dječak sa šibicama »

Ned071 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Prilozi o NSBiH na Mrezi, placa ih Halep a radi ih novinar koji se mislio uvaliti u NSBiH kao glasnogovornik ali nije prosao.

I sto to ne prijavis RAK u ili SIPI? Il cekas da zavrse istragu o NS ili Aerodromu? Je... Sve he naruceno.... U pravu si...
Jarane, ne zivimo u Norveskoj, vec u korumpiranoj drzavi.
Ned071

#4217 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

probaj jarane. odnekud su i norvezani poceli...
Ned071

#4218 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

milojicabrzi wrote:
Ma pusti g Ned misli da to tako ide...

Nisu tu pare glavne, čak su i najrijeđi slučaj, više su to politički talovi (slušaj uredniče ima moj kum, prijatelj, kolega firmu, javio se na tender, ima još jedan konkurent, pa da ne bi prošao, hajde malo iznapadaj konkurentsku firmu, da su ostali dužni plate i doprinose u Zavidovićima tamo neke 2004. godine).

Zauzvrat ovaj uredniku kad bude u prilici, učini uslugu, zaposli bratića, ako je građevinska firma oduži se nekom ogradom ili kupatilom i sl.

Najbolje se sjetiti kampanje Autocesta, kada su se reklamirali u prime-time i davali masne pare, nikada nisi mogao vidjeti prilog o kriminalu u cestogradnji : ) kasnije su se pojavljivali prilozi kada se promijenila politička opcija kojoj je uredništvo naklonjeno.

Cim vidis da se neka tema previše ofirno forsira samo na toj televiziji, nigdje drugo, znaj da je neka pozadina u pitanju.

Ne vrše se sofisticirana politička rastaljivanja, soft-korupcija i utjecaji očigledno i javno, ugavnom je to dobro skriveno...

Pa i kada su Lijanovići kupovali glasove ofirno i javno skoro kao na pijaci, jedva su ih u tri-cetri slučaja uhvatili i procesuirali...
sad fakat lupas. kampanja AC ide pred dnevnik a u dnevniku na otvaranju prilog o tome kako je euroasfalt dobio poslove. kubik betona marka pa aneksi ugovora... nadji bolji primjer jbg...
milojicabrzi

#4219 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

...pukla tikva vjerovatno :) a ugovori potpisani, moraju se ispostovati.

Promijenila se politicka opcija, pa su krenuli napadi. Na ovom primjeru se jos i najbolje vidi...

Ali ni to nije potrebno, oni su sebi najbolji primjer :D
Ned071

#4220 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

milojicabrzi wrote:...pukla tikva vjerovatno :) a ugovori potpisani, moraju se ispostovati.

Promijenila se politicka opcija, pa su krenuli napadi. Na ovom primjeru se jos i najbolje vidi...

Ali ni to nije potrebno, oni su sebi najbolji primjer :D

ti meni pomalo nisi jasan. dakle, po tebi, bilo ko ko objavi pricu, sa papirima, izjavama druge strane, konkretnim prikazom kriminala, to nije izazvano radom nego nego politickom opcijom, opcijom zovi prijatelja, narudzbom i slicno? ftv ima fula al sad pricamo o njoj i mrezi sto si ti naceo. pa mi pojasni ove primjere. narucen tekst o kriminalu suma usk? narucen tekst o nepotizmu u mupu tk? o drami radnika gikila koja se krije godinama? o radnicima petrola ljubuski? o tuzla kvarc i paravan firmi koja finansira radikalne vehabije? o radnicima sane neki dan kod elme kazagic? o nepotizmu i duplim placama u bhansa? tebi je sve to naruceno?
karanana

#4221 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

naruceni napad na aluminij i sve sto je hrvatsko.
Ned071

#4222 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

jel se zaj..vas? inace imas duha pa zato pitam?
karanana

#4223 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

ma kod mene ti je sve zajebancija.

ali zar ne mislis da mnogi ne izgovaraju ovo isto gore u ozbiljnosti?
Ned071

#4224 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

znam sta ti mislis, zato sam ostao u cudu... uzasavam se price kako je sve naruceno, smisljeno, okovano... a imamo mi dobrih novinara, dobrih emisija i clanaka
milojicabrzi

#4225 Re: Federalna televizija

Post by milojicabrzi »

Ned071 wrote:ti meni pomalo nisi jasan. dakle, po tebi, bilo ko ko objavi pricu, sa papirima, izjavama druge strane, konkretnim prikazom kriminala, to nije izazvano radom nego nego politickom opcijom, opcijom zovi prijatelja, narudzbom i slicno?
Nisam to rekao. Naravno da ima dobrih priča i konkretnih tema, sa izjavama druge strane i koliko toliko profesionalnim standardima.

Isto tako, ima i "probiranja" tema u smislu da se probere kriminal u kojem upliva i utjecaja imaju predstavnici odredjene političke opcije, sa ciljem da se "oderu" tamo oni :)

Drugim riječima, kao i u vrijeme "60 minuta", ni u ludilu nece proci super dokumentovana priča, kriminal i nezakonitosti, ako će gurnuti prst u oko politickoj opciji koja je u dogovoru sa urednistvom.

Cak je i u urednickim strukturama prije par godina bilo svadje oko toga kad je čelništvo Elektroprivrede BiH, preuzeto od SDP, pa je nakon tema o pronevjerama i kriminalu, odjednom došla "naredba" da se rade afirmativni prilozi i forsira razvojni program.

Nije sve crno-bijelo, kako ti to hoćeš predstaviti, ali utjecaja ima i to nezdravog i nenormalnog za javni servis.

Za tvoje informiranje i bolje sagledavanje situacije, poslušaj razgovore Avdo-Budimir, mislim da imaju na youtube, pa ce ti biti jasnije.

Nakon one afere, da ne daju ostavke kompletno uredništvo, to može samo u BiH.

Sigurno znam evo iz prsta nabrojati 10 priloga, kojima je otvoren dnevnik, a koji su došli kao posljedica intervencije ili instrukcije određenih dužnosnika.

Ne želim ih šire elaborirati jer nije ni vrijeme ni mjesto.

Nisam rekao da je taj trend zahvatio Mrežu, već da polako ulazi i u Mrežu na mala vrata.

Kao sto reče drug Gljiva, ovo je Bosna jednom shvatite. :bih:

Nemam namjeru dalje diskutirati, hajde ti pa se divi objektivno, nepristrasnom i profesionalnom novinarstvu na FTV :D

Jedini koji je na tragu onoga što treba biti JS je BHT1, ali eto vama ne odgovara jer je neutralan :bih:
Post Reply