Poslije razgovora Budimir-Avdo, napada na Dragana Lukača, kojima je "otvaran" dnevnik jedno mjesec-dva treba li nekom konkretniji dokaz...
Ima toga još, što pažljivim promatracima i analiticarima medija, nikako ne moze promaci
Moderator: anex
ceaj, nisi mi odgovorio a hladno tvrdis. kako znas da se prilozi kupuju i narucuju? bas se nesto ne sjecam da je lukac napadan u prvim minutama dnevnika, stavise... ovo mi zvuci kao opšta supljamilojicabrzi wrote:@ned 071
Poslije razgovora Budimir-Avdo, napada na Dragana Lukača, kojima je "otvaran" dnevnik jedno mjesec-dva treba li nekom konkretniji dokaz...
Ima toga još, što pažljivim promatracima i analiticarima medija, nikako ne moze promaci
Onda ti stvarno nisi pratio taj dnevnikNed071 wrote:bas se nesto ne sjecam da je lukac napadan u prvim minutama dnevnika, stavise...
milojicabrzi wrote:Onda ti stvarno nisi pratio taj dnevnikNed071 wrote:bas se nesto ne sjecam da je lukac napadan u prvim minutama dnevnika, stavise...
Prati pažljivo, čim se pojavi neki prilog ili tema kojim FTV otvara dnevnik ili je plasira jako visoko, kao da je ne znam šta bitno, a da je ne obrađuje niti tretira bilo koji drugi medij, a nije ekskluziva, već relativno poznata tematika, neka ti bude jasno da je iza toga došla instrukcija, lobiranje ili "drugi oblik koristi".
Polako se ti interesi uvlače i u "Mrežu", koja sve više počinje ličiti na "60 minuta".
Nije šuplja, budi siguran...
Nije opšta priča niti je sve naručeno.Ned071 wrote:nisam strucnjak al me nervira opsta prica. sve je placeno, sve je naruceno, sve je necije... jedino je avaz neciji, ostalo je samo naprdjivanje dok ne dokazes. ne mozes porediti mrezu i 60 minuta. a i 60 min je bila genijalna emisija do negdje godinu pred kraj kada su postali izborni stab sdp-a... sto je velika steta za ovu zemlju jer treba takvih emisija
dječak sa šibicama wrote:Prilozi o NSBiH na Mrezi, placa ih Halep a radi ih novinar koji se mislio uvaliti u NSBiH kao glasnogovornik ali nije prosao.
Vecina priloga se na toj tv kuci radi po principu pristranosti, ali tako je na svakoj tv kuci. I Hrsum uzima pare, o RTRS-u i SNSD-u ne treba ni pricati, Alfa takodje, i tako dalje. Ne postoji nezavisno novinarstvo u BiH.
kako olako dajete etikete... dakle, po vasem, Halep naruci Federalnu upravu policije da istrazi kriminal na Aerodromu, onda FUP podnese izvjestaj o pocinjenom krivicnom djelu protiv trojice direktora kantonalnom tuzilastvu i Halep plati FTV da to objavi? Onda to isto uradi sa NS ali umjesto FUP-a plati SIPA-i? Svaka mu cast, mocan tip pravo...sandra01 wrote:Sta da prijavi?
Da je neko nekome platio da pise o njemu ili njegovim protivnicima?
Taman ce novinar koji je napravio placeni prilog reci jeste dobio sam pare od te i te osobe da pisem ono sto njemu odgovara.
Ma pusti g Ned misli da to tako ide...sandra01 wrote:Sta da prijavi?
Taman ce novinar koji je napravio placeni prilog reci jeste dobio sam pare od te i te osobe da pisem ono sto njemu odgovara.
Jarane, ne zivimo u Norveskoj, vec u korumpiranoj drzavi.Ned071 wrote:dječak sa šibicama wrote:Prilozi o NSBiH na Mrezi, placa ih Halep a radi ih novinar koji se mislio uvaliti u NSBiH kao glasnogovornik ali nije prosao.
Vecina priloga se na toj tv kuci radi po principu pristranosti, ali tako je na svakoj tv kuci. I Hrsum uzima pare, o RTRS-u i SNSD-u ne treba ni pricati, Alfa takodje, i tako dalje. Ne postoji nezavisno novinarstvo u BiH.
I sto to ne prijavis RAK u ili SIPI? Il cekas da zavrse istragu o NS ili Aerodromu? Je... Sve he naruceno.... U pravu si...
sad fakat lupas. kampanja AC ide pred dnevnik a u dnevniku na otvaranju prilog o tome kako je euroasfalt dobio poslove. kubik betona marka pa aneksi ugovora... nadji bolji primjer jbg...milojicabrzi wrote:Ma pusti g Ned misli da to tako ide...sandra01 wrote:Sta da prijavi?
Nisu tu pare glavne, čak su i najrijeđi slučaj, više su to politički talovi (slušaj uredniče ima moj kum, prijatelj, kolega firmu, javio se na tender, ima još jedan konkurent, pa da ne bi prošao, hajde malo iznapadaj konkurentsku firmu, da su ostali dužni plate i doprinose u Zavidovićima tamo neke 2004. godine).
Zauzvrat ovaj uredniku kad bude u prilici, učini uslugu, zaposli bratića, ako je građevinska firma oduži se nekom ogradom ili kupatilom i sl.
Najbolje se sjetiti kampanje Autocesta, kada su se reklamirali u prime-time i davali masne pare, nikada nisi mogao vidjeti prilog o kriminalu u cestogradnji : ) kasnije su se pojavljivali prilozi kada se promijenila politička opcija kojoj je uredništvo naklonjeno.
Cim vidis da se neka tema previše ofirno forsira samo na toj televiziji, nigdje drugo, znaj da je neka pozadina u pitanju.
Ne vrše se sofisticirana politička rastaljivanja, soft-korupcija i utjecaji očigledno i javno, ugavnom je to dobro skriveno...
Pa i kada su Lijanovići kupovali glasove ofirno i javno skoro kao na pijaci, jedva su ih u tri-cetri slučaja uhvatili i procesuirali...
milojicabrzi wrote:...pukla tikva vjerovatnoa ugovori potpisani, moraju se ispostovati.
Promijenila se politicka opcija, pa su krenuli napadi. Na ovom primjeru se jos i najbolje vidi...
Ali ni to nije potrebno, oni su sebi najbolji primjer
Nisam to rekao. Naravno da ima dobrih priča i konkretnih tema, sa izjavama druge strane i koliko toliko profesionalnim standardima.Ned071 wrote:ti meni pomalo nisi jasan. dakle, po tebi, bilo ko ko objavi pricu, sa papirima, izjavama druge strane, konkretnim prikazom kriminala, to nije izazvano radom nego nego politickom opcijom, opcijom zovi prijatelja, narudzbom i slicno?