Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
THINK PINK

#4201 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

Komunjare su uvjek svoje probleme rješavali preko sud-a , tako da ako u Bosni i Hercegovini spominjete sud kao instituciju pravde , u minimalno 50 % slučajeva sud je nepravedan , da je pravedan ne bi povratnici više kaznenih djela bili non stop na slobodi i iznova pravili probleme dok bas nekog ne ubiju pa se to ne moze tolerisati ( slučaj onog ubistva u Sokolović Koloniji - onaj mali mislim da ga zovu Archi il nekako tako).

A štaš , mora se prašina dizat kad je neko dobar , ne možes svom narodu ugodit al poslije izbora rezultati če pokazati , Senaid Memić kad sve rasturi opet do sljedećih izbora forum će biti miran i pisati ovdje Senaid je najbolji nije čudo što je pobjedio , za klasu je bolji od ostalih i slično... Tako da živi bili pa vidjeli , a svi oni sto se bune če početi da se pridružuju i ulizuju dvoličnjački.... A svaka cast onome ko ostane isti i drži se svojih principa , mada malo je od ovih koji su realni.

Uglavnom , svaka čast osobi koja ima valjane razloge , drži se svojih principa realno gleda situaciju i ako je upravu drži se onoga što jeste ne mjenja se..

Zato evo da vam olakšam , maksuz sam se prijavio na ovaj forum samo tu i pišem , nisam član niti jedne stranke , podržavam Senaida Memića isključivo imam dobre razloge upoznat sam kako radi , dvaput sam otišao u općinu sa komšijama da pitam neke stvari pozitivno sam iznenađen kako nam je načelnik odgovorio realno i otprilike tako su i rješene te stvari, nisam od onih koji nisu objektivni i zato Vam ovo sve i iznosim i preporučujem Vam da se nebi džabe nervirali , svakako ništa ne možete promjeniti , građani Ilidže izabrat če najboljeg kandidata a to je Senaid Memić, a Ilidža će biti i ostati najbolja Opština u BiH.
DELEGACIJA

#4202 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DELEGACIJA

#4203 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

VreloBosne

#4204 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by VreloBosne »

THINK PINK wrote:Komunjare su uvjek svoje probleme rješavali preko sud-a , tako da ako u Bosni i Hercegovini spominjete sud kao instituciju pravde , u minimalno 50 % slučajeva sud je nepravedan , da je pravedan ne bi povratnici više kaznenih djela bili non stop na slobodi i iznova pravili probleme dok bas nekog ne ubiju pa se to ne moze tolerisati ( slučaj onog ubistva u Sokolović Koloniji - onaj mali mislim da ga zovu Archi il nekako tako).

A štaš , mora se prašina dizat kad je neko dobar , ne možes svom narodu ugodit al poslije izbora rezultati če pokazati , Senaid Memić kad sve rasturi opet do sljedećih izbora forum će biti miran i pisati ovdje Senaid je najbolji nije čudo što je pobjedio , za klasu je bolji od ostalih i slično... Tako da živi bili pa vidjeli , a svi oni sto se bune če početi da se pridružuju i ulizuju dvoličnjački.... A svaka cast onome ko ostane isti i drži se svojih principa , mada malo je od ovih koji su realni.

Uglavnom , svaka čast osobi koja ima valjane razloge , drži se svojih principa realno gleda situaciju i ako je upravu drži se onoga što jeste ne mjenja se..

Zato evo da vam olakšam , maksuz sam se prijavio na ovaj forum samo tu i pišem , nisam član niti jedne stranke , podržavam Senaida Memića isključivo imam dobre razloge upoznat sam kako radi , dvaput sam otišao u općinu sa komšijama da pitam neke stvari pozitivno sam iznenađen kako nam je načelnik odgovorio realno i otprilike tako su i rješene te stvari, nisam od onih koji nisu objektivni i zato Vam ovo sve i iznosim i preporučujem Vam da se nebi džabe nervirali , svakako ništa ne možete promjeniti , građani Ilidže izabrat če najboljeg kandidata a to je Senaid Memić, a Ilidža će biti i ostati najbolja Opština u BiH.

Jesi mu to dao malo guze.. .pa ces glasati za njega ... hahahahahahaha
DELEGACIJA

#4205 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

A zaboravio sam još dodati

FOČANSKI PROPISI

#4206 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

PRINCba wrote:Fočanski izvini samo da te pitam za koga ono treba da glasamo nisam zapamtio?!
Pa vi nemate svog kandidata i morate glasati za našeg KEREŠ JASMIRA
FOČANSKI PROPISI

#4207 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Aqua_S wrote:
dzejkej wrote:joj citavo jutro se smijem onom:
''Večeras,za sve što doživite, lijepo, odgovoran sam ja''
:lol: :lol: :lol:
ovo ce mi postati pravi fazon :lol: :lol:
za pocetak:
Pipi, za sve lijepo sto dozivimo na ovoj temi odgovoran si ti :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:

Pipija za načelnika:)
I on je počeo da luta!
Aqua_S

#4208 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Aqua_S »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
_Alcatraz_

#4209 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

VreloBosne wrote:
rimac wrote:Načelnik Memić bio na sastanku s vikendašima i stanovnicima Gornjeg Vlakova u subotu. Pošteno govoreći, iznenadio me pozitivno. Bez lažnog uvlačenja i obećavanja pred izbore. Dosta korektno iznio šta se može uraditi, voda, asfalt, rasvjeta, pljačke. Plus od mene a vidim i ostalih.

" Dosta korektno iznio šta se može uraditi, voda, asfalt, rasvjeta, pljačke " -ako je obecao pljačku onda i ja glasam za njega .... :lol: Mozda daje instrukcije iz toga .aaaaaa ima li kakv oglas da nas nauci kako se to radi .. :!: :!: :!:
Sta ce on uraditi? Sto se nije podrudio malo vise da legalizuje ono groblje nego ni nisani ni spomenici mu nemaju gradjevinske dozvole, tako da se svaki mezar i grob prave na crnjaka. To pred izbore ne iznosi nego poslije izbora govori o tim problemima kako ce uraditi...
_Alcatraz_

#4210 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Nastavak radova na 3A dionici puta Ilidza - Hrasnica
IZVODE li se radovi?

Image

http://www.sa-c.net/index.php/news-arch ... snica.html
_Alcatraz_

#4211 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Hipodromu u Butmiru zbog finansija prijeti zatvaranje

Image
_Alcatraz_

#4212 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Sarajevo uskoro dobija jos jedan studentski dom
Ilidza je nekada Sarajevo, a nekada nije (zavisno od potrebe)

Image

http://www.sa-c.net/index.php/news-arch ... i-dom.html
_Alcatraz_

#4213 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

Sto se tice dzamije evo par slika pa ce vam sve biti jasnije kada pogledate slike. Da zlo zvano Senaid Memic ima bilo kakve veze sa ovom dzamijom bio bi na televiziji sa lopatom u ruci na izljevanju kamen temeljca. Ocito da nije odgovoran za sve lijepo sto ce se ljudima desiti u dzamiji kao na festivalu Ilidza. :D :-) :D

Islamska zajednica u BiH
Medžlis IZ Sarajevo
Džemat Bačićko polje, Stup-Ilidža

Image
Image
Image
Image

IZVOR: https://www.facebook.com/Podrzimo.Izgra ... p.Sarajevo
dzejkej

#4214 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

PipiDugaDevetka wrote:
Aqua_S wrote:
dzejkej wrote:joj citavo jutro se smijem onom:
Gledam neke osnovnoškolske fotografije, pa načelnik S.M. je sjedio samnom u klupi 1964/5.
Ubi me sekiracija što moram prekosutra na sud kao kriminalac, a samo ne plaćam upraviteljninu. Sve ostalo plaćam, smeće, vodu,..rtv. taksu,...

Neki dan umalo što nisam preselio na Ahiret, ubandačio se na sred ulice. Hitna, KUM,...
jesi li bolje? u ovih nekoliko zadnjih godina samo ako cujemo da se neko razbolio to je 90 % rak ili neka druga bolescura. gluho i daleko bilo.. a ako nije to, pa neces glavom platiti zbg ovosvjetskih nepravdi, glavu gore 8-)
FOČANSKI PROPISI

#4215 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Na novom igmanovom terenu,ipak, posijano sjeme trave.
Žao mi je @jon_jovi-a,mogao je još jednom doktorirati na sadnji.
dzejkej

#4216 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

THINK PINK wrote:Komunjare su uvjek svoje probleme rješavali preko sud-a , tako da ako u Bosni i Hercegovini spominjete sud kao instituciju pravde , u minimalno 50 % slučajeva sud je nepravedan , da je pravedan ne bi povratnici više kaznenih djela bili non stop na slobodi i iznova pravili probleme dok bas nekog ne ubiju pa se to ne moze tolerisati ( slučaj onog ubistva u Sokolović Koloniji - onaj mali mislim da ga zovu Archi il nekako tako).
joj vala pogodi i ti u sridu.. da je sud pravedan ne bi S.M. dobio 3 mjeseca uslovno nego makar 6 mjeseci zatvora.. ali neka si nam skrenuo paznju kako su nasi sudovi nepravedni.. nego, sta predlazes po tom pitanju?
FOČANSKI PROPISI

#4217 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

dzejkej wrote:
joj vala pogodi i ti u sridu.. da je sud pravedan ne bi S.M. dobio 3 mjeseca uslovno nego makar 6 mjeseci zatvora.. ali neka si nam skrenuo paznju kako su nasi sudovi nepravedni.. nego, sta predlazes po tom pitanju?
Neka si mu rekla,ali šest mjeseci je ,nekako, malo.
FOČANSKI PROPISI

#4218 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Nije mi odgovorio:
Šta znači STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE (SDA),ako išta znači?
THINK PINK

#4219 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

VreloBosne wrote:

Zato evo da vam olakšam , maksuz sam se prijEavio na ovaj forum samo tu i pišem , nisam član niti jedne stranke , podržavam Senaida Memića isključivo imam dobre razloge upoznat sam kako radi , dvaput sam otišao u općinu sa komšijama da pitam neke stvari pozitivno sam iznenađen kako nam je načelnik odgovorio realno i otprilike tako su i rješene te stvari, nisam od onih koji nisu objektivni i zato Vam ovo sve i iznosim i preporučujem Vam da se nebi džabe nervirali , svakako ništa ne možete promjeniti , građani Ilidže izabrat če najboljeg kandidata a to je Senaid Memić, a Ilidža će biti i ostati najbolja Opština u BiH.

Jesi mu to dao malo guze.. .pa ces glasati za njega ... hahahahahahaha

Ma samo pratim kako vama zabija svaki dan pa ste nervozni smeta vam sto ce i dalje biti nacelnik a vi cete od muke i zlobne zavisti poludit.....
_Reds_

#4220 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:
Ilidza je nekada Sarajevo, a nekada nije (zavisno od potrebe)

Jedna surova istina je ovaj podnaslov, zahvaljuci SDA Sarajevo se prema Ilidzi ponasa kao prema kakvoj africkoj koloniji.
_Reds_

#4221 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Klikeraš wrote:Alcatraz, Reds, Delegacija, Aqua, džejkej (oprostite ovi što vas preskočih) mislim da je, ako ništa zbog ovih što su bili konkretni (PINK, Pipi, SBB) da se i vi konačno izjasnite, jer samo imate kritike (što je i dobro), ali bi trebali bar ukazati ljudima koji čitaju, koja stranka/osoba bi bila (ako je ima) sposobna da otkloni ono što vidite kao
negativno. :-)

Ja imam svoje kriterije za odabir, koje ću poslije da iznesem, ali sam DEFINITIVNO za promjene :!: :!: :!:
Mislim da se na ovom forumu može voditi konstruktivna diskusija (pazeći na pravila foruma).
S obzirom da sam sa Ilidže, ostali me toliko ne zanimaju, za sada :cry: :cry: :cry:
Ma koga god izabres nije gori od SDA, oni su gori i od crnog đavola.
Klikeraš

#4222 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Klikeraš »

_Reds_ wrote:
Klikeraš wrote:Alcatraz, Reds, Delegacija, Aqua, džejkej (oprostite ovi što vas preskočih) mislim da je, ako ništa zbog ovih što su bili konkretni (PINK, Pipi, SBB) da se i vi konačno izjasnite, jer samo imate kritike (što je i dobro), ali bi trebali bar ukazati ljudima koji čitaju, koja stranka/osoba bi bila (ako je ima) sposobna da otkloni ono što vidite kao
negativno. :-)

Ja imam svoje kriterije za odabir, koje ću poslije da iznesem, ali sam DEFINITIVNO za promjene :!: :!: :!:
Mislim da se na ovom forumu može voditi konstruktivna diskusija (pazeći na pravila foruma).
S obzirom da sam sa Ilidže, ostali me toliko ne zanimaju, za sada :cry: :cry: :cry:
Ma koga god izabres nije gori od SDA, oni su gori i od crnog đavola.
Onda:
Klikeraš

#4223 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Klikeraš »

dzejkej wrote:
Mislim da ga je ponijelo ovde, nije mislio ovako :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Može li kao u kvizu ....pola - pola...... :P :P :P :P
shbc

#4224 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by shbc »

ovaj ako je ozbiljan ubijte me...

nego nesto nisam bas najbolje upratio onu raspravu od prije par dana oko mesdzida u luzanima... jel' to memic planira da finansira iz opstinskog budzeta ili samo da da IZ zemlju?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4225 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mjestani ... /120823128
Elvis Vreto wrote:PipiDugaDevetka,

Nasa stranka Ilidza se i ranije izjasnila za odrzavanje sjednice opcinskog vijeca, cini mi se da je kao i u slucaju kantonalne skupstine, i kod nas slucaj da se Kolegij vijeca ponasa kao da je na skolskom raspustu. Vezano za navedeni slucaj svakako bi bilo potrebno vratiti stvari na pocetak, predstavnici MZ Luzani bi trebali na zboru građana odrediti se po navedenom pitanju na javnoj raspravi. Preskakanje procedura kod ovako osjetljivih pitanja i donosenje odluka samoinicijativno ocito stvara probleme umjesto da se u normalnoj proceduri građani MZ izjasne o ovakvim i slicnim pitanjima.
Locked