Evo mene

ko za mene pita
Bili jutros kod Divketa, nije mi dao zeleno svjetlo za hodanje

ali jos 10 dana mirovanja, do 37 sedmice i onda mogu po starom. Mada sam cirkusala u subotu. sta cu, moram i ja nekad izaci iz kuce, ne mogu ko zatvorenik. Otisli smo preuzeti namjestaj za bebu

navece smo odma sklopili kolica i vozali po kuci, dragog sam cak i snimala

juce smo sklopili krevetic. Uspjeli smo u subotu skoknuti i do Amka na Mojmilu, kupila jos jednu spavacicu i jos neke djidje za bebu

isto ovisnici kad vidimo bebece plisane stvari. Sljedeci vikend je pranje garderobice, peglanje i slaganje i mi smo good to go

Prenjela sam i kofer, sutra odoh da se namirim sa uloscima pa cu da se spakujem ove sedmice da i to skinem s dnevnog reda.
Divke kaze da je bebina glava predivna, ne bi trebalo biti problema sa prolaskom

duge noge na mamu, curica

posteljica, plodova voda, srce, protok kroz pupcanicu ma sve je odlicno samo eto ja jos 10 dana ko koka opet na jajima

Termin nam je zvanicno 06.01. ali posto se bebi zuri kaze on moze biti i da bude ranije
Za 10ak dana bih trebala na ctg pa me zanimaju iskustva ovih svjezih mama ili trudnica koje idu na ctg u vojnu, jel mi treba uputnica, jel Nakas stalno prijepodne tu ili ga opet moram ganjati (ctg je od 8-10), koliko cesto trebam ici na to. Kontam jos jednom kod Divketa kad obavim taj prvi ctg. Meni je Divke zakon

pohvalio mi je i tezinu, do sad 6 kg
Jos jedno pitanje za porodilje. Jel se poradjam u svojoj spavacici ili dobijem njihovu neku drndavu? Cisto da znam koliko da ponesem presvlake.