Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kojeg pjesnika citira Abdulah Sidran stihovima ''Jutros je u sred ljeta snijeg pao, težak i mokar, plaču zaprepaštene bašte, bilježim to i ćutim jer svikao sam na čuda''?
a- Bašagića
b- Bašeskiju
c- Ćatića
ovaj je poznat jer je pisao o događajima u sarajevu , hroničar ..........
Kojeg pjesnika citira Abdulah Sidran stihovima ''Jutros je u sred ljeta snijeg pao, težak i mokar, plaču zaprepaštene bašte, bilježim to i ćutim jer svikao sam na čuda''?
a- Bašagića b- Bašeskiju
c- Ćatića
ovaj je poznat jer je pisao o događajima u sarajevu , hroničar ..........
plain vanilla wrote:
a- Bašagića b- Bašeskiju
c- Ćatića
Ako nekada budete sanjali (da, da Vanila, vama se obraćam ) da ste bili u gradu Thimpu, to će značiti da ste u snovima posjetili glavni grad koje azijske države?
Ako nekada budete sanjali (da, da Vanila, vama se obraćam ) da ste bili u gradu Thimpu, to će značiti da ste u snovima posjetili glavni grad koje azijske države?
plain vanilla wrote:
1-91 3 pr. Ako nekada budete sanjali (da, da Vanila, vama se obraćam ) da ste bili u gradu Thimpu, to će značiti da ste u snovima posjetili glavni grad koje azijske države? a- Butan
b-Tajland
c- Kambodže
plain vanilla wrote:
1-66 2 pr.
Vojskovođe tj. generali : Perdika , Lizimah, Eumen...ko je njihov zapovjednik?
a- Julije Cezar
b- Leonida c- Aleksandar Makedonski
preskok
plain vanilla wrote:4
1-64 2 pr. Ko je rekao ovu slavnu izreku: That's one small step for man, one giant leap for mankind?
a- John Kennedy b- Neil Armstrong
c- Winston Churchill
makedonskog sam bila eliminirala
cezar bi rekla
ma ne..ono...jedino je makedonski imao te svoje poznate i slavne generale...generali aleksandra makedonskog...nešto poznatiji termin, doduše ne previše....no dobro..jedan ranije stisno...jedna penzionerka bila zaljubljena u kennedyja pa je nostalgija povukla....
provincije - na krovu svijeta