Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ma nebitno, stvar se rijesi ovako ili onako, kao sto rekoh, pristalica sam rjesavanja problema na sto je moguce laksi nacin.Me_again wrote:Razumijem ja to, sirokih sam shvatanjadirestraits0078 wrote:Neki su imali krivo srastanje, yebes ga.Me_again wrote:
Ti si neki gadan tersonja![]()
Nisi jedini ako te to moze utjesiti, al se ipak nadam da nisi srastao nego rastao
Ne. Zaključak je da moraš znati šta je na nivou oe, a šta nije. Zaključak je da je halil fušer koji svoj nerad i neznanje svaljuje na druge, da Renošop uvaljuje šta stigne, ali onaj ko zna i ko želi da prođe jeftinije uz isti kvalitet, samo treba pitati, pa će mu se objasniti. U Renošopu ima kvalitetnih dijelova, ali ima i fušeraja. Primjer kvalitete su purflux filteri ulja, primjer loše ili lošije kvalitete su pločice i diskovi. To su fakta.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zaključak iz zadnje diskusije je da se definitivno ne isplati eksperimentisati na novijim vozilima sa zamjenskim dijelovima. Odnosno ko to želi mora biti spreman na kompromis, tj. da dio brže ode/istroši se, nema iste karakteristike kao original i da shodno tome može imata negativne efekte na vožnju tipa škripi, čuje se, udara...itd. Naravno ovo nije nužno pravilo ali eto zna često biti tako.
Pa kako ti se onda desi da ti uvale pakne?direstraits0078 wrote:Ne. Zaključak je da moraš znati šta je na nivou oe, a šta nije. Zaključak je da je halil fušer koji svoj nerad i neznanje svaljuje na druge, da Renošop uvaljuje šta stigne, ali onaj ko zna i ko želi da prođe jeftinije uz isti kvalitet, samo treba pitati, pa će mu se objasniti. U Renošopu ima kvalitetnih dijelova, ali ima i fušeraja. Primjer kvalitete su purflux filteri ulja, primjer loše ili lošije kvalitete su pločice i diskovi. To su fakta.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zaključak iz zadnje diskusije je da se definitivno ne isplati eksperimentisati na novijim vozilima sa zamjenskim dijelovima. Odnosno ko to želi mora biti spreman na kompromis, tj. da dio brže ode/istroši se, nema iste karakteristike kao original i da shodno tome može imata negativne efekte na vožnju tipa škripi, čuje se, udara...itd. Naravno ovo nije nužno pravilo ali eto zna često biti tako.
Od ponuđenih first i ovih drugih, kupio sam skuplje. Koje kao što smo i ja i ti napisali, nisu na nivou oe, trw, ate ili Ferodo.Revolver wrote:Ovo na slici su Valeo First pločice. Mislim da ime sve govori, a i cijena. To je najniži kvalitet Valea. Šifra počinje sa 301... Regularne Valeo počinju sa 598 ili 601, ali čak ni te nisu na nivou prve ugradnje, jer Valeo ne radi OE pločice koliko znam.
Pa nisu mi uvalili, ja htio i kupio.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pa kako ti se onda desi da ti uvale pakne?direstraits0078 wrote:Ne. Zaključak je da moraš znati šta je na nivou oe, a šta nije. Zaključak je da je halil fušer koji svoj nerad i neznanje svaljuje na druge, da Renošop uvaljuje šta stigne, ali onaj ko zna i ko želi da prođe jeftinije uz isti kvalitet, samo treba pitati, pa će mu se objasniti. U Renošopu ima kvalitetnih dijelova, ali ima i fušeraja. Primjer kvalitete su purflux filteri ulja, primjer loše ili lošije kvalitete su pločice i diskovi. To su fakta.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zaključak iz zadnje diskusije je da se definitivno ne isplati eksperimentisati na novijim vozilima sa zamjenskim dijelovima. Odnosno ko to želi mora biti spreman na kompromis, tj. da dio brže ode/istroši se, nema iste karakteristike kao original i da shodno tome može imata negativne efekte na vožnju tipa škripi, čuje se, udara...itd. Naravno ovo nije nužno pravilo ali eto zna često biti tako.Do danas sam promijenio dosta vozila i iz vlastitog iskustva sam naučio da nekad zamjenski dijelovi znaju biti skuplji nego originalni, doslovno. Uzmeš zamjenski u pola cijene ali te onda stigne zamjena i vraćanje ako je neodgovarajući ili ako je odgovarajući stigne te da taj dio prije rikne nego originalni ili škripi, udara...itd. Na kraju kada skontaš jeftinije uzeti originalan. Slažem se nije uvijek tako ali zna biti počesto barem kod mene.
Takodjer osim redovnog servisa promjenio takodjer samo sijalice u farovima od 2010. godine.NediM17 wrote:Okacite vi tu pricu macku o rep. Megane 3 1.6 16v 2012.g., 40 milja na benzin, 43 na plin, od "vanrednih intervencija" samo sijalica osvjetljenja tablice promijenjena.
Lazem, stavljenje su i dvije nove BOSCH H7.
Generalno megane 3 je odlican automobil. Drug ima 1.9 sa 130hp i nije imao nikakvih problema osim zamjene sijalica a kum je kupio karavansku izvedbu i bas se uvalio, naletio na los primjerak iz uvozakakaljin wrote:Takodjer osim redovnog servisa promjenio takodjer samo sijalice u farovima od 2010. godine.NediM17 wrote:Okacite vi tu pricu macku o rep. Megane 3 1.6 16v 2012.g., 40 milja na benzin, 43 na plin, od "vanrednih intervencija" samo sijalica osvjetljenja tablice promijenjena.
Da, Megane je odličan auto, siguran, udoban...samo razlika je uzeti novo i uzeti neki primjerak sa preko 150.000+ kilometara kada lagano sve dolazi na zamjenu.bordo gandalf wrote:Generalno megane 3 je odlican automobil. Drug ima 1.9 sa 130hp i nije imao nikakvih problema osim zamjene sijalica a kum je kupio karavansku izvedbu i bas se uvalio, naletio na los primjerak iz uvozakakaljin wrote:Takodjer osim redovnog servisa promjenio takodjer samo sijalice u farovima od 2010. godine.NediM17 wrote:Okacite vi tu pricu macku o rep. Megane 3 1.6 16v 2012.g., 40 milja na benzin, 43 na plin, od "vanrednih intervencija" samo sijalica osvjetljenja tablice promijenjena.
s manje opreme može proći ali tek sa Intens dobijaš dio onoga što je zamišljeno za to auto - ogromna je razlika... i bijeli nije uopšte loš (vozim gacitroen xm wrote:Ja svaki dan srećem jednog bijelog, najjeftinija moguća verzija. Iznenađujuće i takav mi dobro izgleda, čak bolje od jednog crnog napucanijeg. Unutra je sasvim ok, a iako se ja ježim na bijelo auto dosta dobro mu stoji boja.
I ja da potvrdim kada sam gledao uzivo auta od najmanje do najbolje opreme i spiskove opreme, Intens oprema je ona koja moze proci, sve ispod je sakacenje auta i misljenja da se jeftinije prodje, za ugodjaj.VladaFBiH wrote:s manje opreme može proći ali tek sa Intens dobijaš dio onoga što je zamišljeno za to auto - ogromna je razlika... i bijeli nije uopšte loš (vozim gacitroen xm wrote:Ja svaki dan srećem jednog bijelog, najjeftinija moguća verzija. Iznenađujuće i takav mi dobro izgleda, čak bolje od jednog crnog napucanijeg. Unutra je sasvim ok, a iako se ja ježim na bijelo auto dosta dobro mu stoji boja.) - bilo je da biram opremu ili boju i presudila je oprema