Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ductus Holedocus wrote:Kako da vratim novac prodavacu,nakon sto mi je isti vratio,jer mi paket nije stigao kad je bilo predvidjeno,ali je stigao naknadno?
kontaktiraj ga ponovo i reci da si primio paket. I pitaj ga na koju email adresu da posaljes pare.
Odgovorit ce ti na koju adresu da posaljes i da mu kopiras broj transakcije.
Kada vratis pare bilo bi dobro da i ebay obavijestis o tome, broj narudzbe i broj transakcije da im posaljes da znaju da si vratio pare.
A vracas preko paypala gdje ides na send money i onda biras za placanje proizvoda i ukucas iznos i email adresu
Ductus Holedocus wrote:Kako da vratim novac prodavacu,nakon sto mi je isti vratio,jer mi paket nije stigao kad je bilo predvidjeno,ali je stigao naknadno?
Imao sam ja isti slucaj,obavjestis ga na ebay da zelis vratiti novac,odes na svoj paypal vidis tu transakciju sto ti je vratio,kliknes na njegovu adresu i ukucas koliko para a onda obavjestis ebay,meni ebay odgovorio na kraju posto prodavac nije imao validan tracking number i proslo 45 dana da je to moja dobra volja sto sam platio i da cijene moje postenje kao kupca
KvaziExpert wrote:Naplacuje otvaranje i pregled, kada se odluce za isti.
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
Ili samo izlijepe paket sa svojim ljepilom "carina" i naplate
Kao meni posljednji paket, uopste nije otvarana originalna ambalaza, samo izljepljen preko
Kupujem par godina na eBayu i nikad mi banka nije skidala proviziju od transakcija, do danas, kupio 2 stvari, naplatili proviziju, na jednu stvar 1.70 km a na drugu 1.24 km? Kakva je situacija kod vas??
Royale wrote:Kupujem par godina na eBayu i nikad mi banka nije skidala proviziju od transakcija, do danas, kupio 2 stvari, naplatili proviziju, na jednu stvar 1.70 km a na drugu 1.24 km? Kakva je situacija kod vas??
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Banka uzima 2% provizije.to primijetis tek kad kupujes skuplje stvari.
Molim vas da mi odgovorite na ovo .. Znaci, ja sam narucio prije 9 dana nesto preko ebaya. Mozete pogledati na slici vec 3 dana je na "tranzitu" , i više. Zanima me kad bi trebao paket doci u postu ili meni na vrata, koliko jos vremena treba? Ili je vec došao u postu a tracking je malo zaostao? haha .. Cjenim svaki odgovor, i evo slika.
Royale wrote:Kupujem par godina na eBayu i nikad mi banka nije skidala proviziju od transakcija, do danas, kupio 2 stvari, naplatili proviziju, na jednu stvar 1.70 km a na drugu 1.24 km? Kakva je situacija kod vas??
Banka uzima 2% provizije.to primijetis tek kad kupujes skuplje stvari.
Radi se o puno vecem procentu, uzelo mi je 1.70 KM na 15 $...
Ljudi zna li neko kako namjestiti da mi ove pare od refunda vraca na drugu karticu. Imam dvije kartice vezane za paypal.
Ali sada koristim jednu koju ja vezana za devizni racuna u dolarima, i nju sam stavio kao primarnu, ali mi i dalje prilikom povrata novaca vraca na onu prvu, iako sma platio sa ove druge.
P.S. Ako ko hoce dzabe naruciti micro SD karticu od 8 GB neka se javi
_Reds_ wrote:Ljudi zna li neko kako namjestiti da mi ove pare od refunda vraca na drugu karticu. Imam dvije kartice vezane za paypal.
Ali sada koristim jednu koju ja vezana za devizni racuna u dolarima, i nju sam stavio kao primarnu, ali mi i dalje prilikom povrata novaca vraca na onu prvu, iako sma platio sa ove druge.
P.S. Ako ko hoce dzabe naruciti micro SD karticu od 8 GB neka se javi
A ovo što ti pare vraća na drugu karticu.
To ti je zato što ti je to vjerojatno glavna kartica i za nju je vezana ta druga.
Pa ti se zato pare vraćaju ta tu prvu
zdravo wrote:čuj kako džabe, pa zajebeš čovjeka i eto kako
A ovo što ti pare vraća na drugu karticu.
To ti je zato što ti je to vjerojatno glavna kartica i za nju je vezana ta druga.
Pa ti se zato pare vraćaju ta tu prvu
kako da ti promjenim.
P.S. Moze li se gdje ukinuti da mi automatski vraca pare na karticu, tj. da ostanu na paypalu bar do kraja mjeseca. Mislim na ove pare od povrata.
Ne zajebajem. Imaju kineza pordaju lazne kartice od 32 GB. Tj. ustvari su od 8 GB. Ja bio narucio i danas provjerim karticu kad ono 8GB, ali na racunari prikazuje 32GB. Javim se, kad ono kinez odmah vraca lovu bez ikakvog pitanja.
Last edited by _Reds_ on 14/01/2014 21:27, edited 1 time in total.
Jel to vidis na izvjestaju ili na paypalu ? Ako je na paypalu onda moras iskljuciti na paypalu da ti ne odbijaju proviziju, neko je vec pisao na temi kako to iskljuciti.