zaboravio samesawyer wrote:Mislim da je danas neradni dan zbog praznika
ali subotom inače rade.
Moderator: anex
zaboravio samesawyer wrote:Mislim da je danas neradni dan zbog praznika
Mislim da su ti veće šanse da dobiješ povrat novca, nego da dobiješ laptop koji je zaplijenjena roba.huja wrote:Pozdrav svima,
Kupio sam laptop u US i poslao ga preko jedne kompanije koja dostavlja robu iz US u BiH. Međutim, imao sam takvu sreću da je nastao problem. U jednom paketu je valjda pronađena ilegalna roba i carina je zaplijenila cijelu pošiljku te kompanije u kojoj je i moj laptop.
Valjda sad to ide na sud, ja sam poslao račun kao dokaz da sam kupio taj laptop.
Sta mislite kakve su šanše da dobijem laptop svoj ?
Povrat novca od naše carine ili ?Mehemed wrote:Mislim da su ti veće šanse da dobiješ povrat novca, nego da dobiješ laptop koji je zaplijenjena roba.huja wrote:Pozdrav svima,
Kupio sam laptop u US i poslao ga preko jedne kompanije koja dostavlja robu iz US u BiH. Međutim, imao sam takvu sreću da je nastao problem. U jednom paketu je valjda pronađena ilegalna roba i carina je zaplijenila cijelu pošiljku te kompanije u kojoj je i moj laptop.
Valjda sad to ide na sud, ja sam poslao račun kao dokaz da sam kupio taj laptop.
Sta mislite kakve su šanše da dobijem laptop svoj ?
Naravno da ti carina neće ništa platiti, već povrat od onoga od koga si ga naručio.huja wrote: Povrat novca od naše carine ili ?
Hvala na odgovorima.Mehemed wrote:Naravno da ti carina neće ništa platiti, već povrat od onoga od koga si ga naručio.huja wrote: Povrat novca od naše carine ili ?
Ako si lično kupio laptop u US, platio cashom, onda samo možeš da ganjaš tu kompaniju, ali teško da ćeš išta moći. Sljedeći put ćeš slati normalnom poštom gdje se ovakva situacija ne može desiti.
Mehemed wrote:Naravno da ti carina neće ništa platiti, već povrat od onoga od koga si ga naručio.huja wrote: Povrat novca od naše carine ili ?
Ako si lično kupio laptop u US, platio cashom, onda samo možeš da ganjaš tu kompaniju, ali teško da ćeš išta moći. Sljedeći put ćeš slati normalnom poštom gdje se ovakva situacija ne može desiti.
Mislim da ne bi trebalo biti problema, ukoliko su u originalnom pakovanju.sedma_7 wrote:P.s. nista ilegalno nije u pitanju![]()
Koja kompanija je u pitanju?EliasVeskot wrote:Mehemed wrote:Naravno da ti carina neće ništa platiti, već povrat od onoga od koga si ga naručio.huja wrote: Povrat novca od naše carine ili ?
Koristila sam tu kompaniju zadnje 3 god I prvo je cijena vise nego povoljna, a drugo ljudi su profesionalci I zao mi je sto im se to desilo.
Ovo me zanimalo. Thanksun1ted wrote:Generalno, mozes, nece biti problema, ali zakon nalaze da se takve sjemenke testiraju, pa da ti platis to testiranje i slicno. No kako se to ne provodi, naruci slobodno.
Imaš ti puno propisa koji se često ne provode jer nema potrebe. Ali nekada, iz nekog razloga, neki službenik ili institucija kažu hajdemo ovo uraditi. I ko se u tom trenutku zatekne na mjestugdje se ti propisi samo u tom trenutku provode, postane kolaterlana žrtva. Naprosto, stvar sreće.sedma_7 wrote:Narucila bih par kesica sjemenki (raznorazne biljke), preko ebay i aliepxpres, razlog: puno jeftinije nego kupovati preko pika medjutim smijem li uopce kupovati sjeme preko neta?
Koliko sam upucena ne bih smjela, da postoji neka procedura no ako ipak narucim...a oni ga otvore, kakve posljedice mogu snosit?
Meni od 23 mobitel stoji na carini, nit šalju pismo, niti šta drugo. Kažu, grijanje im prejako radi pa spavaju povazdan od vrućine.Melo15 wrote:Meni jutros doslo nesto iz HK sto je poslano 23., sad cekam da vidim hoce li odma slati meni ili ce se zadrzati bzvze par dana kod njih na carini...Nit paker izgleda skup(tipa mobitel, laptop), nit je cijena preko 50km s postarinom...
Inace prije kad dodje u jutarnjim satima, do 15h sam znao jel ide na carinu il ce mi postar sutra donijeti, sad im se nesto i ne radi ili?zincx wrote:Meni od 23 mobitel stoji na carini, nit šalju pismo, niti šta drugo. Kažu, grijanje im prejako radi pa spavaju povazdan od vrućine.Melo15 wrote:Meni jutros doslo nesto iz HK sto je poslano 23., sad cekam da vidim hoce li odma slati meni ili ce se zadrzati bzvze par dana kod njih na carini...Nit paker izgleda skup(tipa mobitel, laptop), nit je cijena preko 50km s postarinom...