Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dgL_ wrote:ljudi danas dospem ulje jer je bilo spalo skoro na min, naspem 3-4 dcl i bude malo iznad sredine... predjem 15ak kilometara i nakon malo brda uz veselice lampica ulja krene blinkat i beep 3x... odma stanem ugasim auto.. ventilator radi... provjerim ulje na istoj razini kao kad sam i dosuo... upalim auto sve ok... krenem odvozim 10 km sve ok parkiram krenem vcs opet sve oke ne pali se nivo ulja ok... ovih dana ide mali servis... zanima me do cega moze biti? Auto radi ok nista ne lupka ne dimi, vuce ok... savjet?
Koje auto, koji motor?
Pa dajre, zar jos nisi upratio o kojem se autu radi?????
Gotovo svaki dan, naš dgL_ ima svoju sesiju na forumu o seadu šibici.
dgL_ wrote:ljudi danas dospem ulje jer je bilo spalo skoro na min, naspem 3-4 dcl i bude malo iznad sredine... predjem 15ak kilometara i nakon malo brda uz veselice lampica ulja krene blinkat i beep 3x... odma stanem ugasim auto.. ventilator radi... provjerim ulje na istoj razini kao kad sam i dosuo... upalim auto sve ok... krenem odvozim 10 km sve ok parkiram krenem vcs opet sve oke ne pali se nivo ulja ok... ovih dana ide mali servis... zanima me do cega moze biti? Auto radi ok nista ne lupka ne dimi, vuce ok... savjet?
Koje auto, koji motor?
dgL_ ne zamjeri mi?!
a vjeruj da mi nije drago... imao sam starije auto dodusr koje je preslo 50.000 km i nikad me glava nije bolila... kupim nesto malo bolje... 20 ih pogledao i kupim "najbolju" i eto... generalno auto nije lose alo stalno nekih qraca... jebga...
ontopic. vcs se vozao sve ok.... jedino sto sam primjetio recimo u odnosu na danas da je ulje danas kad se upalila lampica ulja ulje bilo vrelo... a vcs vruce ali ne vrelo kao danas... mozda subjektivan osjecaj al eto...
konektovan wrote:
dgL_ ne zamjeri mi?!
Ja jedino sto sam upratio onog clana s golfom 1.4 optima, on i kad s novim profilom osvane, odmah znas da je memo. Sto se 'no ka'e, karakteristicnog je mirisa, asocira na memu.
Mescini i da su dva motorica jer izgleda kao i da je ono skroz gore (na slici) cetvrtasto sa cetvrtastim otvorom montirano na neki motoric, bar tako kuciste izgleda. I ovo sto na prvu izgleda kao sirena je haman motoric.
bitanga_sa_otesa wrote:i lakse vracanje u pocetni polozaj,jel ti to otisao?
Jeste, otisao je ali na volanu nisam nista osjetio neku razliku. Doduse gume mi nisu presiroke i ne silazim s asfalta. Pa kontam da li parkirati i hitno kupovati ili imam vremena. Kontao sam da slucajno ne sluzi i kao granicnik koliko se moze smotati tockovi. Kod mene je pukao taj amortizer.
Da li bez njega trpi letva ili servo pumpa ili sl?