BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4201 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Entropio »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja se nadam samo da će oni svojim korisnicima poboljšati bijednih 1 MBps, jer je to fakat smiješno u odnosu na konkurenciju,
2 Mbps je odavno.
novi.dan.nova.nafaka

#4202 Re: MojaTV BHtelecom

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Entropio wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja se nadam samo da će oni svojim korisnicima poboljšati bijednih 1 MBps, jer je to fakat smiješno u odnosu na konkurenciju,
2 Mbps je odavno.
Iako je zvanična informacija da je brzina 1 MBps (oficijelna stranica BHT-a http://www.bhtelecom.ba/mojatv.html) ja ti vjerujem da je 2. Pa čak i to je bezveze u odnosu na 4, 6 i 15 koliko daju HS, LOL i Telemach na primjer, za slične ako ne i bolje cijene. HD kanale da i ne spominjem, i taj famozni dodatni resiver koji košta 250 KM. :-) :-)
Kažem, meni je u svemu tome dobro što se oni kreću boriti za svoje korisnike - a za sve nas bi dobro bilo da pored marketinga porade i na kvalitetu usluge. Sjećam se da sam donedavno bio na 3 G paketu, pa na 5 G a raja je uveliko imala FLAT. A oni su i dalje: "išli prvi i davali više" ;-)
Entropio

#4203 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Entropio »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Entropio wrote:
2 Mbps je odavno.
Iako je zvanična informacija da je brzina 1 MBps (oficijelna stranica BHT-a http://www.bhtelecom.ba/mojatv.html) ja ti vjerujem da je 2. Pa čak i to je bezveze u odnosu na 4, 6 i 15 koliko daju HS, LOL i Telemach na primjer, za slične ako ne i bolje cijene. HD kanale da i ne spominjem, i taj famozni dodatni resiver koji košta 250 KM. :-) :-)
Kažem, meni je u svemu tome dobro što se oni kreću boriti za svoje korisnike - a za sve nas bi dobro bilo da pored marketinga porade i na kvalitetu usluge. Sjećam se da sam donedavno bio na 3 G paketu, pa na 5 G a raja je uveliko imala FLAT. A oni su i dalje: "išli prvi i davali više" ;-)
Bilo je 1... I onda kad su uveli flat na ADSL, stavili su nama 2. Bilo bi dobro da je veća brzina... ili bar da ponude opciju doplate za veće brzine.

Nisam znao da je dodatni resiver tako skup. Negdje pročitah da je znatno jeftiniji...
neo7

#4204 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

ni ne moze puno radi same propusnosti od nekih 24 mb/s..
ala7

#4205 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

neo7 wrote:ni ne moze puno radi same propusnosti od nekih 24 mb/s..
Moguce je na 4 i vise Mbit/s povecati brzine interneta ..4Mbit/s je sasvim dovoljno.. Tvoja max. propusnost je 21 Mbit/s (postavljao si post gdje si uradio copy paste status modema) .. Trenutno koristis 7Mbit/s (telefon,tv,internet) od mogucih 21Mbit/s sto znaci da imas na raspolaganju jos 14Mbit/s .. Na full paketu sam, pokazuje mi isto trenutno 7Mbit/s (internet,telefon,tv) od mogucih 27Mbit/s ..

Sto znaci da imaju prostora za povecanje internet brzina u sklopu usluge mojaTV.. Malo je 2Mbit/s u odnosu na konkurenciju, iskreno..
Data Rate: 7168 1036 kbps (d/u)
Max Rate: 27624 1040 kbps (d/u)
ala7

#4206 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Postoje ti korisnici, ali zanemarivo mali je taj broj u odnosu na broj trenutnih korisnika mojaTV usluge ( 1:1000 nema mogucnost prikljucka )..
Korektivnim profilima se da srediti navedeni problem, nazalost nekad ni to nije moguce..
Krajem Dec.2010. mojaTV usluga je brojala 15 000 korisnika.. Zadnje sto znam je da ima preko 35 000 korisnika u ovoj godini ..Dovoljan je slijedeci podatak:
U 2010. godini broj ADSL korisnika je viši za 25.000 u odnosu na godinu ranije, a broj korisnika usluge "Moja TV" iznosi 15.000.
Izvršni direktor Izvršne direkcije za tehnologiju i razvoj servisa u BH Telecomu Nasuf Hadžiahmetović kazao je da je u 2010. u BH line mreži urađeno nekoliko projekta, među kojima su postavljanje optičkog spojnog puta Goražde-Metaljka (Crna Gora), nabavka robe i usluga za inoviranje SMS platforme fiksne mreže, nabavka opreme i usluga za prenosivost broja te proširenje headenda za IPTV - uslugu "Moja TV" na 50.000 licenci.
Mnogi nisu u toku, nisu informisani. ;)
Muflon

#4207 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Muflon »

ala7 wrote:
neo7 wrote:ni ne moze puno radi same propusnosti od nekih 24 mb/s..
Moguce je na 4 i vise Mbit/s povecati brzine interneta ..4Mbit/s je sasvim dovoljno.. Tvoja max. propusnost je 21 Mbit/s (postavljao si post gdje si uradio copy paste status modema) .. Trenutno koristis 7Mbit/s (telefon,tv,internet) od mogucih 21Mbit/s sto znaci da imas na raspolaganju jos 14Mbit/s .. Na full paketu sam, pokazuje mi isto trenutno 7Mbit/s (internet,telefon,tv) od mogucih 27Mbit/s ..

Sto znaci da imaju prostora za povecanje internet brzina u sklopu usluge mojaTV.. Malo je 2Mbit/s u odnosu na konkurenciju, iskreno..
Data Rate: 7168 1036 kbps (d/u)
Max Rate: 27624 1040 kbps (d/u)
Nije kod svakog propusnost 27, kod mene je recimo 13...
sencobih

#4208 Re: MojaTV BHtelecom

Post by sencobih »

ne znam na koju foru radi EPG ,ali ovaj na MojaTV je nidje veze, na pola kanala ga nema nikako, a na ostalim je raspored kritican, a sto se tice slike vise je nego dobra
Mustafapasa

#4209 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustafapasa »

ako parica nema min 8mb propusnosti (6 stb/2internet) nece se dobiti teh.mog za MojuTV. E sad, posto su kuce napravljene mahom prije rata, obicno je do korisnicke instalacije, jer ipak se nije imalo prije toliko para i bilo je "daj samo 2 zice za telefon i to je to"...zato masa raje ne moze dobiti MojuTV.
2 STB-a traze 12-14mb min...ko to ima, taj je ciko...ja nemam... :(
ostalo ok
lipstick

#4210 Re: MojaTV BHtelecom

Post by lipstick »

ala7 wrote:
lipstick wrote:I ja imam pitanja za Mojatv korisnike ( da ne citam silu prethodnih stanica):

1. Koliko steka (mislim na gubitak slike i interneta) i da li uopste steka?

2. Sta prenose ove Arene posto znam da Sportklub,Skprime i Sk + prenose dosta toga ali ih nijednog nema u ovom paketu
(i da li je to dovoljno posto smo veliki fanovi sporta)?

Imam kablovsku (42 kanala) i internet ,medjutim slika na tv nije bas nesto,cini mi se sve gora. Internet cesto znatno uspori,a da ne pricam koliko me zivciraju sto iskopcavaju i prekidaju signal kad god im se cefne :x Planiram da se prebacim na Mojatv ali se bojim da se ne pokajem. Vecina prijatelja koji imaju Mojatv su zadovoljni ,bar tako kazu...
1. Nece ti stekati ako imas dovoljnu propusnost parice sto ce ti tehnicka sluzba bhtelecoma provjeriti . Nisam imao problema ni sa telefonom, internetom i tv-om (koristim full paket), jedino je sam imao problem sa stb (resiverom) koji se zbog groma pokvario, tehnicka sluzba je odma dosla sutradan i zamijenila motorolu sa albis resiverom (koji je po meni puno bolji).. kad se prebacuje sa jednog na drugi kanal ceka se ~1sec, neprimjetno i ne predstavlja problem.. (ne svrstava se u problem)

2.ArenaSport kanali prenose (italijansku,spansku,francusku,americku,ligu prvaka,ligu evrope i drugih sportova, tenis,rukomet,odbojka,auto trke i sl. ).. Eurosport 2 prenosi njemacku Bundesligu..
Uskoro i SportKlub, SportKlub+ koji prenose englesku premier ligu..

Podosta kanala cemo dobiti uskoro u ponudi,sad je pitanje samo kad ce biti uvrsteni u listu kanala..
Hvala na informacijama,po svemu sudeci eto i mene medju korisnike Moja TV :D!
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#4211 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Decerto »

Gdje testirate propusnost,data rate,max rate... ?
iceman2010

#4212 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

Ko ima dobre karakteristike linije i zelju za vecim brzinama interneta moze kombinovati uslugu mojaTV phone sa nekim od netflat paketa. (1,2,4,6,10 Mbps). Naravno, to znacajno utice na cijenu usluge.
neki

#4213 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
Mustafapasa wrote:ako parica nema min 8mb propusnosti (6 stb/2internet) nece se dobiti teh.mog za MojuTV. E sad, posto su kuce napravljene mahom prije rata, obicno je do korisnicke instalacije, jer ipak se nije imalo prije toliko para i bilo je "daj samo 2 zice za telefon i to je to"...zato masa raje ne moze dobiti MojuTV.
2 STB-a traze 12-14mb min...ko to ima, taj je ciko...ja nemam... :(
ostalo ok
Ja na LOL-u koristim 2 STB-a, 6 mbit-a net, te telefon (on doduse nije nikakvo opterecenje)... A ima jos prostora za povecanje brzine, tako da sam definitivno ciko. :D
Lol nije tema ove diskusije a ti ovakvim postovima trolas, upravo ono od cega ti se dize kosa na glavi kad jastuk pocne na tvojoj temi, ali da si hipokrita to smo davno zakljucili.. :-)
43522541N18243114E

#4214 Re: MojaTV BHtelecom

Post by 43522541N18243114E »

Imal` ko sa postavkama za ruter Paradigm za MojuTV full paket?
rossoner

#4215 Re: MojaTV BHtelecom

Post by rossoner »

Dolaze mi sutra ili prekosutra da prikopčaju to čudo od usluge :D pa bih da vas priupitam (poželjno što više odgovora! )
Koji da STB kazem da mi ponesu, koja marka je najbolja? Aj'mo iskustva!
zateznistub

#4216 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Lud i ponosan wrote::lol:

Ma nije ono moja tema, nek' pise ko sta hoce, samo mi se ti nemoj sekirati, dragi kutnjace :D
Ako tebi Logosoft ne obezbjedi mjesecna primanja u visini direktorske plate za ovoliki marketing treba ih ukinuti u korjenu. :-)
sencobih

#4217 Re: MojaTV BHtelecom

Post by sencobih »

rossoner wrote:Dolaze mi sutra ili prekosutra da prikopčaju to čudo od usluge :D pa bih da vas priupitam (poželjno što više odgovora! )
nemas ti sta govoriti da ponesu, nego oni donesu sta imaju a trenutno je albis
zateznistub

#4218 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

rossoner wrote:Dolaze mi sutra ili prekosutra da prikopčaju to čudo od usluge :D pa bih da vas priupitam (poželjno što više odgovora! )
TP LInk sa wirelessom. Ali mislim da ne meres birat'. Kod mene bio Bilionj pa kad se nesto pokarabasalo donijeli mi TP Link-ov.
ala7

#4219 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Decerto wrote:Gdje testirate propusnost,data rate,max rate... ?
Moguce je vidjeti propusnost na modemu TP-link i Billion (toliko znam) a za ostale ne znam.. U statusu modema ti pokaze sve..
Kod mene je kombinacija modem TP-link i set-top box Albis.
Entropio

#4220 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Entropio »

Gdje da provjerim propusnost na Billion modemu?

Baš me interesuje, jer sam ja na prebačen na optiku nedavno.
zateznistub

#4221 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

Entropio wrote:Gdje da provjerim propusnost na Billion modemu?

Dobrinja?
ala7

#4222 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Image

Iste su postavke(izgled,opcije) i kod TP-link w8901 skoro sve identicno..
ala7

#4223 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

Optika do kuce (stana) ili ? :)
Ako je optika do ulaza u kucu (stan) to je odlicno ..
iceman2010

#4224 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

ala7 wrote:

Optika do kuce (stana) ili ? :)
Ako je optika do ulaza u kucu (stan) to je odlicno ..
Ne vjerujem, jer tih nema puno. Bice da je optika do ulaza, pa onda paricom u stan. :-D Tu su inace postavljeni uredjaji preko kojih se moze pustiti i ADSL2+ i VDSL2, ali trenutno rade na ADSL2+ standardu jer nema terminalne opreme za VDSL2.
Entropio

#4225 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Entropio »

Da, optika do ulaza. Pozitivno je utjecala na moju konekciju, jer otkad su me prebacili, nemam nekim problema koje sam prije imao.

Evo gledam tu propusnost... ako je to ovo sto je u decibelima, onda je downstream 25. Tako je valjda kod svakoga.

Ali opet... Mogli bi oni povećati brzinu na 4Mbps za korisnike MojaTV...
Locked