hoce li to snijeg?Banksy wrote: Ali, da ne prznimo više po tuđoj temi
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- buzzer
#4201 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
NKVD
#4202 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naravno da je posljednji tren! Zadnji eventualno mogu biti točkovi ili noge u hajvana.Banksy wrote:
Zadnji tren? Mjesecima se već pišu saopštenja i apeli, očito nisi u toku...
Ako ja, koji pratim medije vrlo temeljito (volio bi da nije tako, da se mogu opustiti) o tom problemu - nedostatak ljudstva, tehnike, cajtnot - saznajem kada je već počelo sa odbrojavanjem do ponovnog puštanja, onda je to posljednji tren.
Tijela koja trunu na dnu jezera su morala biti pokupljena čim je pao nivo vode jer će se sljedeća prilika ukazati za nekih dvadeset godina. Kakvim tempom se koljemo, ne bi me iznenadila i treća (ili koja već) generacija leševa na dnu korita.
Taj Višegrad, to klanje na ćupriji je jedan strašan zločin i da je odgovornosti sve bi kamere, helikopteri, bageri i čamci, svi dobrovoljci, javni radnici i "patriote" svi bi oni bili na jezeru kada se voda ispuštala.
Nema tu nikakve estradizacije, ima samo dobro i loše obavljen posao. Ko će suditi, koja su mjerila i kod koga su aršini?
Estradizacija je Amor na plakatima. I ovo nije prvi put da je na listama.
Evo nešto iz 2000-te kada je nosio državnu listu.
Why did Amor Masovic agree to become the leading SDA candidate for the state parliament in the November general elections?
Too much importance is given to the fact that I am a candidate of the SDA and that I am the leading SDA candidate. One person, regardless of his or her reputation cannot help or harm a lot any political party. This is an explosive time and region. We do not have the same type of democracy as in some countries where democracy has been in place for two or three hundreds of years, so that that fact could influence the mood of the voters. Another thing, it is possible that the reason was that I saw that the forthcoming elections would be very unequal, that one side was disadvantaged, regardless of its quality and inclination to fair play. The audience, referees, and opponents, all of them were on the one side, only the other team on the other side. Another reason was that the offer for my candidacy came from the people I respect, from president Izetbegovic. I emphasize that those same individuals introduced me to the job I started doing in 1992 and that I continue to do. I respect them. Finally, last but not the least, I want to try to turn the task that I have placed in front of myself and my people into a state problem of Bosnia-Hercegovina. That hasn't happened so far. Everything was left to certain entity commissions.
I find it difficult to agree with your humble presentation of the role and significance of an individual, especially if he is a leading candidate of a certain political party. There is no doubt that the SDA has remembered you because they are convinced that you are a person who can pull them out of mud and the expected defeat?
Nerzuk, can Amor Masovic really save the SDA?
Now you're really overdoing it with your humble attitude. Many people see you as an unquestionable moral authority and you place yourself at the top of the list of candidates of a party that has all these years to a good extent been anything but moral?
Fine, should these people be condemned for that, for putting me on the top of their list of candidates?
No, they shouldn't. You should be criticized for agreeing to become the leader of a team that deserves to loose.
Imate pravo, da Peđi ne remetimo nirvanu, ajmo kod "zelenih"...
-
Pedja Kojovic
-
NKVD
#4204 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A, tek se sad na posao dolazi?!Pedja Kojovic wrote:Hvala
p.k.
-
Pedja Kojovic
#4205 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nkvd
Eh, da je kako treba, bilo bi tako.
Od 5:30 jutros.
p.k.
Eh, da je kako treba, bilo bi tako.
Od 5:30 jutros.
p.k.
-
5 0 5
#4206 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da reagujem na ovo:Čovjek wrote:
Ja se slažem sa činjenicom da su mediji stranački potkupljeni. Od štampanih, pa do elektornskih...čak i javnih emitera, kojima narod plaća pretplatu obavezno.
To 15 godina "lopovluka" što spominjete, nemoramo mnogo razmišljati da bi shvatili na koju stranku aludirate, to je SDA. Međutim onda spomenete kandidate i kažete da trebamo odabrati najbolje.
A onda pogledam liste kandidata, upravo one stranke koju vi proglašavate kolijevkom BH kriminala i tu ugledam nosioce lista:
Kanton Sarajevo: Nosilac Liste: AMOR MAŠOVIĆ, Da li je on kriminalac i profiter?
Federalni Parlament: Nosilac Liste DENIS ZVIZDIĆ, Da li je on kriminalac i profiter?
Je li to MAFIJA?
P.S. Tekst o Vodenom Ćiri, nije tekst koji je objavljen u BH Mediju, nego u mediju Republike Srbije, valjda bi oni trebali biti neutralni, kada su u pitanju BH međustranački odnosi.
Ako su ovo kandidati kojima vjeruješ i misliš da će Ti donijeti bolji život u iduće četiri godine, slobodno glasaj za njih. Ja za njihov kriminal ili poštenje ne znam, ali iz petneastogodišnjeg iskustva s njima znam da je iza njih sigurno četa poltrona koji će se uhljebljiti na državnim jaslama i neće ništa napraviti osim ako šta uspiju za sebe lično. To je već standardna matrica kod svih vladajućih stranaka još od 1990.
Zašto bi mediji iz Republike Srbije bili neutralni?
- DaysleepeR
#4207 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:Svako ima pravo na svoje misljenje.
Mi mislimo da su stranke nekvalitetne i da je njihov kvalitet odnosno nekvalitet lako provjeriti-izadjite na ulicu i okrenite se oko sebe. Zato je i osnovana Nasa stranka.
Ja necu sada ponovo objasnjavati zbog cega pojedini forumasi dolaze na ovu temu da bi ubjedjivali druge da ne glasaju za Nasu stranku - to sam objasnio nekoliko puta na prethodnim stranicama.
Kao sto sam i tada rekao - ja ih razumijem - posao je posao i valja ga odradit.
Na ovom forumu smo prosli sve faze - velikosrpska stranka, mafijska organizacija, sarajevska podvala RS-u, medjunarodni polticki projekat(Ja bih volio da jeste), levati, ne znaju nista, nemaju pojma ni o cemu...
Dakle sve smo to prosli na ovom istom forumu i od uglavnom istih forumasa i nekih novih nedavno registrovanih.
(Jedna od najsimpaticnijih stvari je kad te forumas optuzi da si velikosrpski projekat a onda se deset stranica kasnije javi i kaze da nece glasati za nas jer mu se ne svidja nasa zdravstvena reforma, recimo)
Ako je tacno ono sto pise na drugim forumima - da se pod bosnologom krije Mirnes Ajanovic koji je bio vrlo aktivan i ovdje - sve je puno jasnije i o njegovim i o postovima onih koji su ga na ovom forumu podrzavali.
p.k.
p.k.
Ja ipak nažalost nisam plaćen od strane nijedne partije da pišem protiv Naše Stranke.Ja sam jednostavno razočaran jer sam dao svoj glas Našoj Stranci a ista nije ponudila preokret kakav sam ja i ostali koji su glasali očekivali.
Moj argument o nesposobnosti dodatno ističem samom činjenicom da ni vi gosp. Peđa Kojović nemate nikakve kvalifikacije koje se mogu korisno upotrijebiti u vođenju države. Nažalost ali je tako. Sutra kad bi došli na vlast, bez savjetnika, stručnjaka u nekom polju ne bi znali šta raditi, kao ni većina običnih ljudi. Zbog toga stranka nije kvalitetna.
To svakako ne znači da su ovi do sada znali šta rade, ali kako onda Naša Stranka da donese promjene jednakim neznanjem?
- buzzer
#4208 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
najobicnije piskaralo, k'o vaclav havel. da si makar dobar pravnik, ko seada palavric ili politolog k'o martin raguz... eh, gdje bi ti kraj bio.DaysleepeR wrote: Moj argument o nesposobnosti dodatno ističem samom činjenicom da ni vi gosp. Peđa Kojović nemate nikakve kvalifikacije koje se mogu korisno upotrijebiti u vođenju države.
- Banksy
#4209 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jeste, on je Mirnes, svi smo mi Mirnes, i uzimamo dnevnice da pišemo protiv vas.Pedja Kojovic wrote: Ja necu sada ponovo objasnjavati zbog cega pojedini forumasi dolaze na ovu temu da bi ubjedjivali druge da ne glasaju za Nasu stranku - to sam objasnio nekoliko puta na prethodnim stranicama.
Na ovom forumu smo prosli sve faze - velikosrpska stranka, mafijska organizacija, sarajevska podvala RS-u, medjunarodni polticki projekat(Ja bih volio da jeste), levati, ne znaju nista, nemaju pojma ni o cemu...
Dakle sve smo to prosli na ovom istom forumu i od uglavnom istih forumasa i nekih novih nedavno registrovanih.
(Jedna od najsimpaticnijih stvari je kad te forumas optuzi da si velikosrpski projekat a onda se deset stranica kasnije javi i kaze da nece glasati za nas jer mu se ne svidja nasa zdravstvena reforma, recimo)
Ako je tacno ono sto pise na drugim forumima - da se pod bosnologom krije Mirnes Ajanovic koji je bio vrlo aktivan i ovdje - sve je puno jasnije i o njegovim i o postovima onih koji su ga na ovom forumu podrzavali.
p.k.
p.k.
Ne prenemaži se, ne priliči odraslom čovjeku.
Umjesto što tako lupetaš po kome stigneš i paušalno ocjenjuješ forumaše koji su ovdje godinama, za razliku od vas par aktivista koji ste ovdje stigli jučer, bilo bi pametnije da si se potrudio pa dao ozbiljne odgovore na masu ozbiljnih pitanja koja su na ovoj temi postavljena.
Samo si ih preskakao, ignorisao, izrugivao se ili upućivao da ih tražimo po netu. Ono što si i odgovarao bilo je kontradiktorno, nevješto, uopšteno, na nivou dječijeg spiska želja.
Bolje bi bilo da temu nisi ni otvarao, a još bolje bi bilo da vam se i predsjednik nije registrovao (naravno pod nickom ali slaba mu je kamuflaža kad to pršti iz njega), jer je njegovo pisanje na ovoj temi, i ostalima, mnogima bila dodatna potvrda da niste ono za šta se predstavljate. On vas je zapravo na forumu, a i u realnom životu, dokusurio.
Napomena da nažalost, a toga sigurno nisi ni svjestan, velika većina onih koji su diskutovali na ovoj temi su zaista potencijalni NS glasači koje ste definitivno odbili. Ali toliko ste slijepi da čak ni to ne vidite, pa onda mislim da vjerovatno niste bolje ni zaslužili ...
-
samo gost
#4210 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moje pitanje glasi: kakve stvarne veze ovaj objavljeni program 'za sprečavanje korupcije i rasipništva u Republici Srpskoj' ima sa istinskim i dobro promišljenim antikorupcionim mjerama? Iako se počinje konstatacijom da je ovo 'najkorumpiranija zemlja u Evropi', ja ne vidim da je ovim programom lociran problem na tačno određenim mjestima (npr. univerziteti ili općenito obrazovni sistem, zdravstvo, državna administracija, sudstvo/pravosuđe, policija, ili gdje već u stranci mislite da ima najviše korupcije), pa da su onda osmišljene i planirane odgovarajuće mjere za koje ćete se, ako uđete u vlast, zalagati. Ovako, ovo liči na jedan predizborni bućkuriš koji je nazvan kako je nazvan samo da bi se imalo nešto što se zove 'antikorupcioni program'.
Imam još pitanja, ali njih sam dodavala u citat direktno.
Imam još pitanja, ali njih sam dodavala u citat direktno.
Molim vas da mi ne odgovorite na način da me uputite na web stranicu ili sa 'zato' ili nekim novim općim 'proglasom' naše stranke, već da moja pitanja shvatite kao pitanja 'neodlučnog birača' koji bi svakoj stranci trebali biti najvažnija ciljna grupa. Unaprijed hvala.Program Naše stranke za sprečavanje korupcije i rasipništva u Republici Srpskoj
by Naša Stranka Banja Luka on Tuesday, September 14, 2010 at 8:38pm
Naša stranka predstavlja svoj program za sprečavanje korupcije i rasipništva kao preduslova za ekonomski napredak
SPREČAVANJE KORUPCIJE I RASIPNIŠTVA
Ovo je najkorumpiranija zemlja u Evropi u kojoj se novac poreskih obveznika krade i rasipa. To mora prestati odmah!
Mi ćemo:
1. Prepoloviti plate poslanika u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH i vezati ih za rast plata u privredi, a ušteđenim novcem finansirati povećanje dodatka za tuđu njegu i pomoć
Ovo je odlična inicijativa do zareza u rečenici. Moje pitanje se odnosi na ono poslije zareza: zašto bi se tim ušteđenim novcem povećavao dodatak za tuđu njegu i pomoć umjesto npr. podsticao razvoj privatne inicijative koji bi povećavao zapošljavanje a smanjivao potrebu za socijalom?
2. Prepoloviti notarske naknade
Kakva je ovo antikorupciona mjera? I kako ovo može utjecati na 'smanjenje rasipništva' ako pod 'rasipništvom' podrazumijevate neopravdano i neumjereno trošenje budžetskih sredstava?
3. Izmjeniti zakon o javnim nabavkama i kroz izmjene ostvariti uštedu od 160 miliona KM godišnje. Tim novcem ćemo dodatno finansirati ljude koji su u stanju stvarne socijalne potrebe - invalidi, porodice poginulih, porodice sa više djece, samohrane majke, ljudi u kolektivnim i alternativnim smještajima.
Kako ste došli do navedene cifre i gdje su vam analize? Ova oblast je bila predmetom brojnih reforminih reformi, pa šta je problem sa javnim nabavkama? Zašto opet pare usmjeriti samo za socijalu, imate li planove da 'ljude naučite da love ribu' ili bi im i vi, s vremena na vrijeme a najčešće u predizborno vrijeme' samo davali po ribu?
4. Donijeti zakon o fiskalnoj disciplini u trošenju budžetskih sredstava i sredstava javnih preduzeća čime ćemo spriječiti rasipanje narodnog novca na fiktivne studije, estradne zvijezde, lažne svjetske šampionate, preskupe aute i sl. Sa tako ušteđenih 220 miliona KM u budžetima RS finansiraćemo seosku infrastrukturu i podršku poljoprivredi i penzionom fondu.
Kako ste došli do cifre ušteda? Šta znači ovo 'seoska infrastruktura' i kako ćete podržati penzioni fond ako ne raste zaposlenost?
5. Ovlastiti Poresku upravu RS da upoređuje i kontroliše lična primanja i imovinu. Donijeti zakon o oduzimanju nelegalne imovine i sve one koji ne mogu dokazati porijeklo imovine preko prihoda ili naslijeđa strpati u zatvor, imovinu prodati, a tim novcem dodatno finansirati vrtiće, omladinu, sport i kulturu
Poreska uprava već ima ovlaštenja. Ovo je inače vrlo loše sročeno,naročito ovo 'trpanje u zatvor', a planirano usmjeravanje sredstava je opet tra-la-la.
6. Donijeti zakon po kojem će tužioce,načelnike MUP-ova i predsjednike sudova birati građani neposredno svake 3 godine i time obezbjediti efikasnost, nepristrastnost i transparentnost rada sudova, policije i tužilaštava.
Ma jašta, neka se svake tri godine vode i dodatni izbori, sve u cilju 'smanjenja rasipništva'.
7. Izmjeniti zakon o državnim službenicima i uvesti norme izvršenja tako da građani svaki dokument ili dozvolu koja im treba dobiju u roku od 5 dana od dana kada ih zatraže. Uvesti sankcije za nepoštivanje rokova za birokratiju i rukovodioce i tako spriječiti korupciju i reketiranje u javnim, opštinskim i entitetskim institucijama.
Kakva je ovo antikorupciona ili antirasipnička mjera? Nešto je ovdje pobrkano.
- DaysleepeR
#4211 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
buzzer wrote:najobicnije piskaralo, k'o vaclav havel. da si makar dobar pravnik, ko seada palavric ili politolog k'o martin raguz... eh, gdje bi ti kraj bio.DaysleepeR wrote: Moj argument o nesposobnosti dodatno ističem samom činjenicom da ni vi gosp. Peđa Kojović nemate nikakve kvalifikacije koje se mogu korisno upotrijebiti u vođenju države.
fer bi bilo citirati i pasus ispod, ali eto, to dovoljno govori o tebi...
- ultima_palabra
#4212 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Strašno, kakav bućkurišsamo gost wrote:
Neke stvari nemaju veze sa korupcijom i rasipništvom, a ovo sa biranjem načelnika policije i predsjednika sudova je glupost kakvu ne bih očekivao ni od SKOK-a, BOSS-a, Partije pravog puta i sličnih djl-ova
- janje_
#4213 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
citajuci ovu temu cini mi se da barem medju forumasima preovladava stav da nasa stranka od njih nece dobiti glas..
s obzirom da sam vec dugo forumas, cini mi se da necu pogrijesiti ako konstatujem da ni SDA ovdje nema puno simpatizera.. o osnivacu i njegovoj SBiH da i ne govorimo.. LDS, BOSS, GDS, SDU su marginalne stranke koje nemaju nikakvog kapaciteta kada je vodjenje drzave u pitanju.. tu je i SDP, a njih smo prezvakali u stotinama tema, lagumdziju i komsica oprali u stotinu voda, i opet nema napretka..
znaci, ovi koji su do sad na bilo koji nacin uzimali ucesce u vlasti ne valjaju.. pokazali su to dovoljno puta. pametan bi reko da ako zeli nesto promijeniti, ovim dosadasnjim ne da glas.
SBB i fahrudin radoncic? come on..
dvije hefte pred izbore, postavlja se pitanje, za koga onda glasati?
s obzirom da sam vec dugo forumas, cini mi se da necu pogrijesiti ako konstatujem da ni SDA ovdje nema puno simpatizera.. o osnivacu i njegovoj SBiH da i ne govorimo.. LDS, BOSS, GDS, SDU su marginalne stranke koje nemaju nikakvog kapaciteta kada je vodjenje drzave u pitanju.. tu je i SDP, a njih smo prezvakali u stotinama tema, lagumdziju i komsica oprali u stotinu voda, i opet nema napretka..
znaci, ovi koji su do sad na bilo koji nacin uzimali ucesce u vlasti ne valjaju.. pokazali su to dovoljno puta. pametan bi reko da ako zeli nesto promijeniti, ovim dosadasnjim ne da glas.
SBB i fahrudin radoncic? come on..
dvije hefte pred izbore, postavlja se pitanje, za koga onda glasati?
- Dozer
#4214 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na kraju ispada da je manje-vise svjedno za koga glasati...
Ovi sto vladaju 20 godina, a znamo kako to rade, ne zasluzuju ni jedan jedini glas (a dobice upravo na bazi onih iracionalnih budalastina - "moji", "nasi", "njihovi", itd.) i na bazi do sada uhljebljenih rodjaka, tetica, sestrica i ine druge familije, familijine familije i havera...
Ovi sto se svrstavaju u opoziciju, pocev od SDP-a kao najvecih (i koji su takodjer podosta pokazali i dokazali u proteklom periodu, nisam ni za njih siguran da pretjerano zasluzuju glas), preko NS (koja jeste imala potencijal i poprilicnu podrsku, ali se brzinski ukakise i to bez pelena), pa sve do Mirnesovog BOSS-a i slicnih nebuloza, takodjer nisu neka opcija.
Sve su prilike da ce ovi izbori proci u totalnom haosu (bar u FBiH) i da ce se glasaci rastrkati na sve strane, upravo radi nedoumica koje imaju, a ne bi bio iznenadjen ni da se izlaznost ne poveca ni za milimetar i pored svih anketa koje govore da hoce... U RS je sasvim svejedno za koga ce se glasati jer tamo ionako svi pusu u istu tikvu i ocito je da se tu radi samo o trci za podjelu entitetske moci. I budzeta na 4 godine, podrazumijeva se. Oni nemaju nikakve pretenzije da mijenjaju bilo sta na nivou BiH, i svaka njihova stranka samo ponavlja "RS prije svega", k'o svabo tra-la-la...
Na kraju, rezultat svega ovoga moze biti (i bice) porazan za normalne ljude koji su zeljni normalnog zivota, rada, odgajanja djece u normalnoj drzavi, itd. itd.
U FBiH ce se vlast samo dodatno usitniti, sto ce dovesti do jos gorih nebuloza, nemogucnosti bilo kakvih dogovora i generalno - jos veceg nazadovanja.
U RS Dodik nece dobiti delux vecinu, ali vecinu hoce, tako da se tamo ne mijenja nista. Na drzavnom nivou ce nastati jos veca gungula jer ce u vlasti biti novih sitnih igraca koji ce htjeti svoj dio budzetskih kolaca, a i dobice ga jer ovi veci ce im na taj nacin zacepiti usta da ne laju okolo o detaljima vezanim za to ko je koliko klepio...
I...mirna Bosna. A i Hercegovina.
A normalni, neoptereceni etno-nacionalno-vjerskim idiotlucima, mogu slobodno lagano pakovati kofere i presurfati interenet u potrazi za nekom normalnijom zemljom u kojoj bi mozda mogli potraziti neku novu srecu i zivot za svoju djecu...
Ovi sto vladaju 20 godina, a znamo kako to rade, ne zasluzuju ni jedan jedini glas (a dobice upravo na bazi onih iracionalnih budalastina - "moji", "nasi", "njihovi", itd.) i na bazi do sada uhljebljenih rodjaka, tetica, sestrica i ine druge familije, familijine familije i havera...
Ovi sto se svrstavaju u opoziciju, pocev od SDP-a kao najvecih (i koji su takodjer podosta pokazali i dokazali u proteklom periodu, nisam ni za njih siguran da pretjerano zasluzuju glas), preko NS (koja jeste imala potencijal i poprilicnu podrsku, ali se brzinski ukakise i to bez pelena), pa sve do Mirnesovog BOSS-a i slicnih nebuloza, takodjer nisu neka opcija.
Sve su prilike da ce ovi izbori proci u totalnom haosu (bar u FBiH) i da ce se glasaci rastrkati na sve strane, upravo radi nedoumica koje imaju, a ne bi bio iznenadjen ni da se izlaznost ne poveca ni za milimetar i pored svih anketa koje govore da hoce... U RS je sasvim svejedno za koga ce se glasati jer tamo ionako svi pusu u istu tikvu i ocito je da se tu radi samo o trci za podjelu entitetske moci. I budzeta na 4 godine, podrazumijeva se. Oni nemaju nikakve pretenzije da mijenjaju bilo sta na nivou BiH, i svaka njihova stranka samo ponavlja "RS prije svega", k'o svabo tra-la-la...
Na kraju, rezultat svega ovoga moze biti (i bice) porazan za normalne ljude koji su zeljni normalnog zivota, rada, odgajanja djece u normalnoj drzavi, itd. itd.
U FBiH ce se vlast samo dodatno usitniti, sto ce dovesti do jos gorih nebuloza, nemogucnosti bilo kakvih dogovora i generalno - jos veceg nazadovanja.
U RS Dodik nece dobiti delux vecinu, ali vecinu hoce, tako da se tamo ne mijenja nista. Na drzavnom nivou ce nastati jos veca gungula jer ce u vlasti biti novih sitnih igraca koji ce htjeti svoj dio budzetskih kolaca, a i dobice ga jer ovi veci ce im na taj nacin zacepiti usta da ne laju okolo o detaljima vezanim za to ko je koliko klepio...
I...mirna Bosna. A i Hercegovina.
A normalni, neoptereceni etno-nacionalno-vjerskim idiotlucima, mogu slobodno lagano pakovati kofere i presurfati interenet u potrazi za nekom normalnijom zemljom u kojoj bi mozda mogli potraziti neku novu srecu i zivot za svoju djecu...
- Alfons Kauders
#4215 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
svaka cast za ovu izjavu... jedini politicar iz rs-a koji se otvoreno i bez dlake na jeziku suprotstavio dodikovim debilnim izjavama...Bojan Bajić
"Neću biti Srbin ako to znači podržavati Dodika u negiranju genocida"
Povodom izjava Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici predsjednik "Naše stranke" Bojan Bajić je uputio saopćenje za javnost u kojem ističe: "Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti."
"Ako biti Srbin znači čovjekoljublje, humanizam i osudu zla, onda sam ponosni pripadnik srpskog naroda", poručio je Bajić i zamolio Srbe koji aplaudiraju Dodiku na ovakve izjave da imaju punu svijest da aplaudiraju "samom crnom gavranu koji ih vodi u nesreću."
"Sjetite se da je i Milan Martić prije katastrofe dobijao slične aplauze", poručuje predsjednik "Naše stranke".
- Alfons Kauders
#4216 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
uz duzno postovanje, raguzu 99% kandidata iz reda svih stranaka nisu ni do koljena... lik ne zasluzuje da ga se pominje u istoj recenici kao palavricku...buzzer wrote:najobicnije piskaralo, k'o vaclav havel. da si makar dobar pravnik, ko seada palavric ili politolog k'o martin raguz... eh, gdje bi ti kraj bio.DaysleepeR wrote: Moj argument o nesposobnosti dodatno ističem samom činjenicom da ni vi gosp. Peđa Kojović nemate nikakve kvalifikacije koje se mogu korisno upotrijebiti u vođenju države.
- janje_
#4217 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
meni ovako kako jeste nije dobro i zelim to mijenjati.. previse sam savjestan da bi reko da necu izaci na izbore, a vako kad se nacitam svega, pomalo mi se cini da nade nema (ja nesto kontam, moglo bi biti da izlaznost bude najtanja do sad)..Dozer wrote:Sve su prilike da ce ovi izbori proci u totalnom haosu (bar u FBiH) i da ce se glasaci rastrkati na sve strane, upravo radi nedoumica koje imaju, a ne bi bio iznenadjen ni da se izlaznost ne poveca ni za milimetar i pored svih anketa koje govore da hoce...
u izboru za bosnjackog clana predsjednistva "favoriti" su izetbegovic, silajdzic, radoncic.. (rekoh li vec da za sebe mislim da sam savjestan gradjanin), tako da nema sanse da nekom od njih dam glas.. vjerovatno cu po strogom lokalizmu glasati za dr. kesetovica..
za ostale liste bi najvolio da mogu zaokruzivati ljude.. ovako svako od nas moze na svakoj listi naci nekog koji mu se zbog ovih ili onih razloga ne svidja..
s obzirom da se u zadnjih 15 godina (vrijeme otkako je stao oruzani sukob) na politickoj sceni nista nije promijenilo, da u zemlji nije krenulo na bolje, zelim glasati za neku novu stranku.. hoce li to biti Nasa, ili neka druga, mislim da cu odluciti onog momenta kad sjedem za onaj hastal.. definitivno ne zelim glasati za ove "stare".. tu 'ljeba nema..
- Dozer
#4218 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Niko ne bi bio sretniji od mene da se ova stoka konacno makne sa vlasti, i to permanentno. Da ih nema cak ni u opoziciji...ali...tesko ce to ici.
Na zalost, izgleda da jos uvijek nema politicke opcije koja je spremna uci u okrsaj s njima "na noz"... A ja zaista ne vidim nikakvu ni korist ni pozitivnu buducnost od mlake demokratije.
(sace Buzzer reci: eto, hajde ti u revoluciju
)
Na zalost, izgleda da jos uvijek nema politicke opcije koja je spremna uci u okrsaj s njima "na noz"... A ja zaista ne vidim nikakvu ni korist ni pozitivnu buducnost od mlake demokratije.
(sace Buzzer reci: eto, hajde ti u revoluciju
- buzzer
#4219 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
u pravu si.DaysleepeR wrote:buzzer wrote:najobicnije piskaralo, k'o vaclav havel. da si makar dobar pravnik, ko seada palavric ili politolog k'o martin raguz... eh, gdje bi ti kraj bio.DaysleepeR wrote: Moj argument o nesposobnosti dodatno ističem samom činjenicom da ni vi gosp. Peđa Kojović nemate nikakve kvalifikacije koje se mogu korisno upotrijebiti u vođenju države.
fer bi bilo citirati i pasus ispod, ali eto, to dovoljno govori o tebi...
ne samo da uglavu znas sve do jednog clana i kandidata nase stranke, pa meritorno mozes zakljuciti da su redom nekvalifikovani i nekvalitetni, nego jos znas i sve ostale protukandidate i jasno ti je da su i oni isto takvi. i na kraju nista logicnije nije nego ostaviti stvari kakve jesu i ne dirati nista.Nažalost ali je tako. Sutra kad bi došli na vlast, bez savjetnika, stručnjaka u nekom polju ne bi znali šta raditi, kao ni većina običnih ljudi. Zbog toga stranka nije kvalitetna.
To svakako ne znači da su ovi do sada znali šta rade, ali kako onda Naša Stranka da donese promjene jednakim neznanjem?
ja mislim da u nasoj stranci nisu svi najpametniji ljudi bih. neke koje i o kojima znam izuzetno respektujem. mnoge ne znam i ne mogu biti siguran da ce biti dobri kad i ako dodju na vlast. ono u sta vjerujem je da je nacin na koji ns namjerava promjeniti stanje jedini moguci bez ponovnog rata. dakle saradjivati sa drugima s kojima se dijele osnovne politicke smjernice (vidi na web stranici
dakle tvoja generalizacija je neumjesna i nekorektna. to govori o tebi.
je li sad bolje?
- DaysleepeR
#4220 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa nije prijatelju bolje jer sam i ja jako blizak sa dosta ljudi iz Naše Stranke i oni moj stav znaju
i po meni bi bolje bilo da Naša Stranka osjeća zabrinutost zbog toga što su im nekadašnji glasači razočarani nego da se sa njima prepucava...
po meni je to neumjesno...
i po meni bi bolje bilo da Naša Stranka osjeća zabrinutost zbog toga što su im nekadašnji glasači razočarani nego da se sa njima prepucava...
po meni je to neumjesno...
- buzzer
#4221 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nije to poenta moga sarkazmaAlfons Kauders wrote:uz duzno postovanje, raguzu 99% kandidata iz reda svih stranaka nisu ni do koljena... lik ne zasluzuje da ga se pominje u istoj recenici kao palavricku...buzzer wrote:najobicnije piskaralo, k'o vaclav havel. da si makar dobar pravnik, ko seada palavric ili politolog k'o martin raguz... eh, gdje bi ti kraj bio.DaysleepeR wrote: Moj argument o nesposobnosti dodatno ističem samom činjenicom da ni vi gosp. Peđa Kojović nemate nikakve kvalifikacije koje se mogu korisno upotrijebiti u vođenju države.
- Bosnolog
#4222 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peda,vidim da si i ti kupio spin zvaku i da je i tebe ubijedio spin majstor laznog predstavljanja da se iza mog nika krije Mirnes,.Pedja Kojovic wrote:Svako ima pravo na svoje misljenje.
Mi mislimo da su stranke nekvalitetne i da je njihov kvalitet odnosno nekvalitet lako provjeriti-izadjite na ulicu i okrenite se oko sebe. Zato je i osnovana Nasa stranka.
Ja necu sada ponovo objasnjavati zbog cega pojedini forumasi dolaze na ovu temu da bi ubjedjivali druge da ne glasaju za Nasu stranku - to sam objasnio nekoliko puta na prethodnim stranicama.
p.k.
p.k.
Znam da mnoge odgovore ne zelis reci javno jer se zeli podilaziti onima koji ce vas jos manje cijeniti zbog vase nesikrenosti i politicke nedorecenosti i dvolicnosti,.....Ja sam samo zelio da znam na cemu sam kada je u pitanju podrska vasoj stranci,kao i drugi forumasi koji su vam postavljali nepoplarna pitanja.Nismo dobijali odgovore i sto sada mi krivi.......you blow up and screw up man,...
A to za Mirnesa,ima ih na desetine hiljada,eto ja kao jedan od njih podrzavam jednu drugu stranku ali i njegovu jer ce trabati sira probosanska koalicija,koje ste i vi mogli biti dio da ste drugacije razmisljali pod uslovom da predete izborni prag,....Ovako ruzite one stratege koji su vam osmislili program i kampanju stranke,......Steta sto sami sebe zavaliste,.....Najmanje trebate druge kriviti,......
-
Pedja Kojovic
#4223 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Predsjednik Naše stranke o Dodikovom negiranju genocida u Srebrenici
Monday, 20 September 2010
Povodom izjava Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici predsjednik Nase stranke Bojan Bajić je izjavio: “Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadziću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti.
Povodom izjava Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici predsjednik Nase stranke Bojan Bajić je izjavio:
“Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadziću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti.
Ako biti Srbin znači čovjekoljublje, humanizam i osudu zla, onda sam ponosni pripadnik srpskog naroda.
Molim Srbe koji aplaudiraju Miloradu Dodiku na ovakve izjave, da imaju punu svijest da aplaudiraju samom Crnom Gavranu koji ih vodi u nesreću. Sjetite se da je i Milan Martić prije katastrofe dobijao slične aplauze.“
Povodom izjava Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici predsjednik Nase stranke Bojan Bajić je izjavio: “Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadziću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti.
Povodom izjava Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici predsjednik Nase stranke Bojan Bajić je izjavio:
“Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadziću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti.
Ako biti Srbin znači čovjekoljublje, humanizam i osudu zla, onda sam ponosni pripadnik srpskog naroda.
Molim Srbe koji aplaudiraju Miloradu Dodiku na ovakve izjave, da imaju punu svijest da aplaudiraju samom Crnom Gavranu koji ih vodi u nesreću. Sjetite se da je i Milan Martić prije katastrofe dobijao slične aplauze.“
-
Pedja Kojovic
#4224 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaštićena područja treba dodatno zaštititi od vlasti Republike Srpske
Naša stranka poručuje i ministru Puhalcu i Vladi RS da prirodni resursi Republike Srpske nisu njihova privatna prćija sa kojom mogu raditi šta hoće, već da oni pripadaju svim građanima Republike Srpske i budućim generacijama, te da bezobzirno uništavanje prirodnih resursa u svrhu sticanja profita nije niti može biti civilizacijska tekovina u Evropi u XXI vijeku.
Naša stranka izražava zaprepaštenje koje je izazvala jučerašnja izjava Ministra industrije, energetike i razvoja u Vladi RS Slobodana Puhalca koji je u Brodu izjavio da činjenica da će izgradnja hidroelektrana na Drini nanijeti veliku štetu biljnom i životinjskom svijetu u Nacionalnom parku Sutjeska nije važna s obzirom da je Nacionalni park ionako u lošem stanju.
Naša stranka poručuje i ministru Puhalcu i Vladi RS da prirodni resursi Republike Srpske nisu njihova privatna prćija sa kojom mogu raditi šta hoće, već da oni pripadaju svim građanima Republike Srpske i budućim generacijama, te da bezobzirno uništavanje prirodnih resursa u svrhu sticanja profita nije niti može biti civilizacijska tekovina u Evropi u XXI vijeku.
Kada je u pitanju Nacionalni park Sutjeska, koji je jedan od samo nekoliko zaštićenih područja u RS, Naša stranka misli da bi Vladi RS bilo pametnije da je uložila novac u zaštitu i sređivanje ovog prirodnog bisera RS, nego što ga besumučno troši na avione, helikoptere, skupe automobile i preplaćene javne objekte.
Naša stranka izražava zaprepaštenje koje je izazvala jučerašnja izjava Ministra industrije, energetike i razvoja u Vladi RS Slobodana Puhalca koji je u Brodu izjavio da činjenica da će izgradnja hidroelektrana na Drini nanijeti veliku štetu biljnom i životinjskom svijetu u Nacionalnom parku Sutjeska nije važna s obzirom da je Nacionalni park ionako u lošem stanju.
Kada je u pitanju Nacionalni park Sutjeska, koji je jedan od samo nekoliko zaštićenih područja u RS, Naša stranka misli da bi Vladi RS bilo pametnije da je uložila novac u zaštitu i sređivanje ovog prirodnog bisera RS, nego što ga besumučno troši na avione, helikoptere, skupe automobile i preplaćene javne objekte.
-
Pedja Kojovic
#4225 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bosnolog
Ja sam i rekao da je to nesto sto sam procitao na forumu.
Ako sam pogrijesio - ja vam se izvinjavam.
p.k.
Ja sam i rekao da je to nesto sto sam procitao na forumu.
Ako sam pogrijesio - ja vam se izvinjavam.
p.k.