BH vojna industrija i naoruzanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vojna industrija BiH

Treba se razvijati prvenstveno radi ekonomskih razloga
399
31%
Treba se razvijati prvenstveno radi sigurnosnih razloga
781
60%
Ne treba da se razvija jer rat je zlo
77
6%
Nemam stav
11
1%
Briga me
39
3%

Total votes: 1307

krater

#4201 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by krater »

VOGOŠĆA: Javni konkurs za izbor i imenovanje izvršnog direktora za tehniku privrednog društva ” Pretis” d.d. Vogošća

Image
krater

#4202 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by krater »

Remont i testiranje tenka M60A3 "Patton"

U pogonima Tehničkog Remontnog Zavoda Hadžići je uspješno okončan kompletan remont i testiranje tenka M60A3 "Patton" Oružanih Snaga BiH.
Oružane snage BiH posjeduju oko 85 tenkova ovog tipa.

:bih: :bih: :bih: :bih:
krater

#4203 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by krater »

Remont haubica D-30, testiranje – TRZ Hadžići

Testno gađanje i testiranje svih sistema na artiljerijskom opitnom poligonu nakon kompletnog remonta haubice 122 mm D-30 u pogonima TRZ Hadžići.

Image
Image
Image
Image

andromeda101

#4204 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by andromeda101 »

krater wrote:Remont i testiranje tenka M60A3 "Patton"

U pogonima Tehničkog Remontnog Zavoda Hadžići je uspješno okončan kompletan remont i testiranje tenka M60A3 "Patton" Oružanih Snaga BiH.
Oružane snage BiH posjeduju oko 85 tenkova ovog tipa.

Izvandredna vijest.
:thumbup:
krater

#4205 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by krater »

Novi web sajt remontnog zavoda

http://www.trz.ba/

Image
mehoxy

#4206 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mehoxy »

Nije bas vezano za temu, samo par interesantnih slika

Image

Image
Nuken

#4207 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Nuken »

Samohotka 155mm
Granate 155mm dometa 42km
Razvoj granate 122mm (forumi i razne priče, pretpostavljam da se radi na VBR-u 122mm)
Novi pancir iz Koteksa
Jurišna puška
Automat
Pištolj
Remont haubice (ja sam čuo da je D-30 prevučena u TRZ prije nekih 10tak mjeseci ali nisam obraćao pažnju na to...moja greška :D )
Remont tenka...

Nikad jači bili nismo, a tek smo na početku :thumbup: :bih:
archi_a

#4208 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by archi_a »

A ja se pitam posljednjih sedmica, kakve detonacije dopiru do mene dok pijem kafu na balkonu... A ono eho ispaljenja na haubici odbija od Igman.... :-D :bih:
Plotun paliiiiii! Eho kilometrima.
heckler

#4209 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by heckler »

Te se nase M60tke razmnozile ko amebe i uduplale broj odjednom :D

Salu na stranu, znamo li koji nivo remonta se radi u Hadzicima za M60te?

PS Znaci jos jedna nebulozna stranica koju je sastavio neko ko je u zivotu nije sastavio i izgleda prevodio sa google translate. Evo ja sam spreman licno financirati profesionalnu izgradnju sajta ako iko zna odgovorne za to da nas stave u kontakt, i ne samo TRZ nego i za druge fabrike iz namjenske.

Samo da ne moram ovo da citam i crvenim se:
- Shells, shirts, top hats, prirubnice
- Vijčana goods with special requirements

Military tanks ističnog and western origin
155_mm

#4210 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

heckler wrote:Te se nase M60tke razmnozile ko amebe i uduplale broj odjednom :D

Salu na stranu, znamo li koji nivo remonta se radi u Hadzicima za M60te?

PS Znaci jos jedna nebulozna stranica koju je sastavio neko ko je u zivotu nije sastavio i izgleda prevodio sa google translate. Evo ja sam spreman licno financirati profesionalnu izgradnju sajta ako iko zna odgovorne za to da nas stave u kontakt, i ne samo TRZ nego i za druge fabrike iz namjenske.

Samo da ne moram ovo da citam i crvenim se:
- Shells, shirts, top hats, prirubnice
- Vijčana goods with special requirements

Military tanks ističnog and western origin
nemoj samo da nam sta mjenjas na onoj stranici UNIS-Group.
:D
155_mm

#4211 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

izgleda da ovi u OS BiH nisu pazili na tenkove i dozvolili da muski i zenski tenkovi budu skladisteni u istom hangaru. i sad moraju hraniti 85 tenkova. umjesto samo 45.

a ujedno to mjesanje muskaci i zenskacinije po serijatu.
heckler

#4212 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by heckler »

Ja se zajebavao kad sam rekao da izgleda kao da su provukli kroz google translate, a ono fakat izgleda da su tacno to uradili. Na masu mjesta pomjesan engleski i bosanski.

Cak su i adresu provukli kroz google translate pa 6. marta posta 6. March

TRZ HADŽIĆI
6. March bb, 71240 Hadžići,
Bosnia and Herzegovina,

155_mm wrote: nemoj samo da nam sta mjenjas na onoj stranici UNIS-Group.
Odstampacu je prvo kao knjigu tebi kao uspomenu :D
Njanjavi

#4213 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Njanjavi »

Imal ko da prodaje pracku, al onu pravu zajebanu sa kederima sto mores cojka ubit sa njom :)
BISCANIN2

#4214 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by BISCANIN2 »

I ja ću dati novčani prilog, Hekler podržavam te.
512MB

#4215 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 512MB »

Izrada profesionalne stranice kosta minimalno 50k kaemova, hocetel skupit tolko vas dvojica? :)
Njanjavi

#4216 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Njanjavi »

:lol: :lol:
Cega ba 50000 kralju???
I da samo priupitam, po cemu razlikujes "profesionalnu" od obicne stranice???
Cega bolan 50 hiljada za stranicu, ja ti garantujem da u bosni niko al doslovno niko nije platio toliko za izradu stranice, a bgmi kad ih gledas sasvim su ok.
A sad sta tebi znaci taj termin profesionalna web stranica, to pejgamber ne zna dok nas ti ne prosvjetlis.
512MB

#4217 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 512MB »

Njanjavi wrote::lol: :lol:
Cega ba 50000 kralju???
Cega bolan 50 hiljada za stranicu, ja ti garantujem da u bosni niko al doslovno niko nije platio toliko za izradu stranice, a bgmi kad ih gledas sasvim su ok.
A sad sta tebi znaci taj termin profesionalna web stranica, to pejgamber ne zna dok nas ti ne prosvjetlis.
Profesionalna znaci iz nule izgradjena stranica a ne komad wordpress il neki jeftini crm sistem. Pored individualnog designa, slozenosti layouta i kojekakvih animacija uglavnim je pitanje: automatski backup sistem, zastita protiv brut force napada, user tracking, mobilna verzija, responsive design, SEO, integrirani newsletter, google optimizacija, logo, profesionalni content tojest tekst i slike, statistike, conversion rate, landing pages, itd itd itd

Osim ako ti komsijin mali sklepa preko vikenda onda je mozda jeftinije (kratkorocno) :)
mO k3

#4218 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mO k3 »

512MB wrote:
Cega ba 50000 kralju???
Profesionalna znaci iz nule izgradjena stranica a ne komad wordpress il neki jeftini crm sistem. Pored individualnog designa, slozenosti layouta i kojekakvih animacija uglavnim je pitanje: automatski backup sistem, zastita protiv brut force napada, user tracking, mobilna verzija, responsive design, SEO, integrirani newsletter, google optimizacija, logo, profesionalni content tojest tekst i slike, statistike, conversion rate, landing pages, itd itd itd

Osim ako ti komsijin mali sklepa preko vikenda onda je mozda jeftinije (kratkorocno) :)
objasni mi to molim te kratkorocno , hvala unaprijed
Njanjavi

#4219 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Njanjavi »

512MB wrote:
Cega ba 50000 kralju???

De sad kad si nas donekle prosvjetlio tom masom termina, daj nam koji primjer takve bosanske stranice, znaci ono sve tako kako kazes i da je preko 50000 izaslo pravljenje web site-a.
Hajd bas me zanima ta razlika izmedju "profesionalne" i obicne stranice :)
512MB

#4220 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 512MB »

Njanjavi wrote:
512MB wrote:
Cega ba 50000 kralju???

De sad kad si nas donekle prosvjetlio tom masom termina, daj nam koji primjer takve bosanske stranice, znaci ono sve tako kako kazes i da je preko 50000 izaslo pravljenje web site-a.
Hajd bas me zanima ta razlika izmedju "profesionalne" i obicne stranice :)
https://www.bhtelecom.ba :)
512MB

#4221 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 512MB »

mO k3 wrote:
512MB wrote:
Cega ba 50000 kralju???

objasni mi to molim te kratkorocno , hvala unaprijed
To znaci da ti hekeri pokradu podatke il sruse stranicu pa dok ti uganjas komsijinog malog ode sve u helac :) a vi pricate o NAMJENSKOJ industriji drzave, vjerujem da je osjetljivo podrucje...
Njanjavi

#4222 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Njanjavi »

Oj sto se ismijah alahu, nece na dobro!!!
I to je znaci ta "profi" stranica???
E moj druze, pa oni na toj profi stranici imaju bagova vise nego klix forum ljeb te nejebo, GODINAMA!
512MB

#4223 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 512MB »

Njanjavi wrote:

Oj sto se ismijah alahu, nece na dobro!!!
I to je znaci ta "profi" stranica???
E moj druze, pa oni na toj profi stranici imaju bagova vise nego klix forum ljeb te nejebo, GODINAMA!
Bugs ko bugs ima ih svugdje, radi se o stvarima koje sam gore naveo.
BISCANIN2

#4224 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by BISCANIN2 »

Remontnom zavodu, neko da hakira stranicu, i njima da preuzme podatke????? :D :D
Kralji si, puno pojmova, puno termina čini mi se da je jako malo prakse u tebe, James Bond 007. Ne radi se o Toyotinom i boing portalu za razvoj industrijskih robota i turbomlaznih motora v generacije. Po meni Njima je dovoljan site sa kvalitetnom grafičkom prezentacijom proizvoda i usluga, na dva jezika pored našeg, Njemački, i nekog lektora da pregleda, sa osnovnim paketom zaštite, da je u skladu sa pravilima doborg sajta, što Hamdin mali sa nešto talenta za grafiku i nezavršenim kursom sa Bjelava kod Šemse može pristojno odraditi. Inače radi se o specijilaiziranoj grani industrije kojoj nije od ključnog značaja online prisustvo, i broj klikova. Ovdje se svi dogovori uglavnom započinju i zavaršavaju bilateralno.
Reference su specijalističko znanje, i mašine naravno uz kvalitet.
Ti misliš da remontni zavod ima server koji je umrežen, online, sa poslovnim fajlovima :shock: . :D
mO k3

#4225 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by mO k3 »

512MB wrote: To znaci da ti hekeri pokradu podatke il sruse stranicu pa dok ti uganjas komsijinog malog ode sve u helac :) a vi pricate o NAMJENSKOJ industriji drzave, vjerujem da je osjetljivo podrucje...
koje podatke?? ...jeli ti mislis da se neki vazni podatci drze na hostovanim serverima za webstranice?? ....
Post Reply