Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Bijeli look

#4201 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Bijeli look »

Dushe swatke, oni su prinuđeni bili da ubijaju civile.
Image
Banksy

#4202 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Banksy »

Woody wrote:Ko zna engleski, bujrum...

Evo da vas zainteresuje, mali uvod na našem:
Dokazi otkrivaju poteškoće s kojima se suočavaju zapovjednici (SRK) u izbjegavanju civilnih žrtava kada je riječ o vođenju rata u urbanom kontekstu grada Sarajeva. ABiH je u vrijeme sukoba brojala oko 45.000 vojnika unutar grada, što predstavlja značajan broj naspram procijenjenih 340.000 stanovnika Sarajeva. Ova gusta vojna prisutnost u gradu znatno povećava vjerojatnost civilnih žrtava kada napadaju ABiH ciljeve, posebno kada se koriste oružja poput minobacača i snajpera.

Kao predstavnik UN-a, objasnio je, ratovanje pod tim okolnostima je „vojniku najgora noćna mora.”

Drugi predstavnik UN-a složio, svjedočenja da „dvije strane vode rat (u gradu) i obje koriste topništvo i minobacače. Mislim da je tako nemoguće, što sam i doživio tamo, izbjeći određene civilne četvrti...
http://www.icty.org/x/cases/galic/tjug/ ... 31205e.pdf

(Svjedočenje kanadskog puk. Davida Frasera, oficira UNPROFOR-a u Sarajevu, na suđenju Stanislavu Galiću)
Lažeš, lažove.

To nije rekao Colonel David Fraser, UN representative posted in Sarajevo in 1994,

već sudac Rafael Nieto-Navia koji je izdvojio mišljenje u presudi Galiću,

SEPARATE AND PARTIALLY DISSENTING OPINION OF
JUDGE NIETO-NAVIA

i za zlikovca Galića tražio deset godina umjesto doživotne robije, koliko je dobio.

I would sentence General Galić to ten years’ imprisonment,

To iznad je nabrajenja navodnih olakotnih okolnosti koje je pobrojao sudac Nieto-Navia, a koje su, kad ih se preleti, očito ispale iz pera Galićeve odbrane.

Na svakoj temi lažeš, podmećeš i trolaš. Post ti je prijavljen.
Ako je i od profesionalnog provokatora, već je prevršilo.
Tromblon

#4203 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Tromblon »

Tip prijavljen milion puta i jos egizistira. Fakat ne znam do kada trpit njegove lazi.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#4204 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Woody »

Banksy wrote:Lažeš, lažove.

To nije rekao Colonel David Fraser, UN representative posted in Sarajevo in 1994,

JUDGE NIETO-NAVIA

i za zlikovca Galića tražio deset godina umjesto doživotne robije, koliko je dobio.

To iznad je nabrajenja navodnih olakotnih okolnosti koje je pobrojao sudac Nieto-Navia, a koje su, kad ih se preleti, očito ispale iz pera Galićeve odbrane.

Lažov ti je učiteljica koja te tako vaspitala. Prijavljen si i ti jer me nazivaš lažovom (a nisam ,jel'de ;-) ) NISAM ni rekao da je sve quote-ano izjava puk. Frasera. Puk. Fraser je izjavio " (As a UN representative explained) waging war under these circumstances is “a soldier’s worst nightmare". i "The SRK also encountered difficulties in distinguishing between military and civilian targets. ABiH troops inside the city were not always uniformed during the Indictment Period." i " (To repeat the words of a UN representative posted in Sarajevo during the conflict) the dense military presence within a civilian population made the conduct of such a war “a soldier’s worst nightmare." Što li ga samo braniš, jebo te on. Čitaj malo bolje, a nemoj se odmah narogušiti čim me vidiš na forumu. Uvodni quote sam stavio SAMO (kako mu i ime kaže) - uvod na svjedočenje puk Fraser-a. Ako ne razumiješ engleski, ja ti mogu pomoći, pa ti prevesti čitav dokumenat. Ali sad neću, jer sam ljut na tebe. :lol:

Molim sve koji su u redu da navedu u kojem sam to postu branio gen. Galića i vojno-komandnmu strukturu BPC-a IKADA. Eto, samo jedan i ja ga vodim na pače kod Hadžibajrića, ili na pitu kod Sarajlića... Pozdrav domovini :thumbup:
Banksy

#4205 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Banksy »

Znači, i lažov i kukavica...
pirpa

#4206 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by pirpa »

Woody je za pojedine na ovom forumu izmislio patriotizam i ljudskost... Samo onako kažem...
KENJAC

#4207 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by KENJAC »

Uvijek ista prica.
Hajmo pricat o jabukama
Hajmo
Meni su draze crvene
Ja vise volim zute
.....Eno znao sam , jebale te zute. Seljacino, vidi te kakav si. I ćaća ti je volio zute, svi ste vi isti. Sta radi ova poljoprivredna apoteka? Jos vam prodaje sjemenje za zute? Sta cekamo, motorku u ruke i oborit sve zute...mada, ja sam , u principu za vocnjak gdje ce bit i zutih i crvenih.
Maraschino

#4208 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Maraschino »

pirpa wrote:Woody je za pojedine na ovom forumu izmislio patriotizam i ljudskost... Samo onako kažem...
razumljivo jer poticete od iste sorte ljudi.

postirate dijelove citata pa cak napisane na neke blocice u nekoj mesari.
PM72

#4209 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

pirpa wrote:Woody je za pojedine na ovom forumu izmislio patriotizam i ljudskost... Samo onako kažem...
I ja se slažem.Čovjeku imputiraju stvari koje nije napisao i napadaju ga jer istina boli.
Maraschino

#4210 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Maraschino »

Woody wrote:
Banksy wrote:Lažeš, lažove.

JUDGE NIETO-NAVIA

Lažov ti je učiteljica koja te tako vaspitala. Prijavljen si i ti jer me nazivaš lažovom (a nisam ,jel'de ;-) ) NISAM ni rekao da je sve quote-ano izjava puk. Frasera. Puk. Fraser je izjavio " (As a UN representative explained) waging war under these circumstances is “a soldier’s worst nightmare". i "The SRK also encountered difficulties in distinguishing between military and civilian targets. ABiH troops inside the city were not always uniformed during the Indictment Period." i " (To repeat the words of a UN representative posted in Sarajevo during the conflict) the dense military presence within a civilian population made the conduct of such a war “a soldier’s worst nightmare." Što li ga samo braniš, jebo te on. Čitaj malo bolje, a nemoj se odmah narogušiti čim me vidiš na forumu. Uvodni quote sam stavio SAMO (kako mu i ime kaže) - uvod na svjedočenje puk Fraser-a. Ako ne razumiješ engleski, ja ti mogu pomoći, pa ti prevesti čitav dokumenat. Ali sad neću, jer sam ljut na tebe. :lol:

Molim sve koji su u redu da navedu u kojem sam to postu branio gen. Galića i vojno-komandnmu strukturu BPC-a IKADA. Eto, samo jedan i ja ga vodim na pače kod Hadžibajrića, ili na pitu kod Sarajlića... Pozdrav domovini :thumbup:
Dokazi otkrivaju poteškoće s kojima se suočavaju zapovjednici (SRK) u izbjegavanju civilnih žrtava kada je riječ o vođenju rata u urbanom kontekstu grada Sarajeva.
Lazove, kada bi postirao sta kaze Dabic i pisopija izadje te na isto. Suzu da pustis a opet ih ti ''ne podrzavas'' ali citiras sta su izjavili.

Za ovo uvecano, vidim da si i mangup ''na slabiji pol''. Nadam se da ce ti ovo biti i zadnje.
insomnia78

#4211 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

Nevjerovatno sta se dopusta. Nevjerovatno.
insomnia78

#4212 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

Doduse kad vidis politiku vlasnika na portalu i komemtarima na istom...
pirpa

#4213 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by pirpa »

Maraschino wrote:
razumljivo jer poticete od iste sorte ljudi.

postirate dijelove citata pa cak napisane na neke blocice u nekoj mesari.
Ti znaš tko od koje sorta potiče :roll: :-)
junior3

#4214 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by junior3 »

A jeste navalili na čovjeka k'o da je ubio nekog'. :roll:
spreca

#4215 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by spreca »

KENJAC wrote:Uvijek ista prica.
Hajmo pricat o jabukama
Hajmo
Meni su draze crvene
Ja vise volim zute
.....Eno znao sam , jebale te zute. Seljacino, vidi te kakav si. I ćaća ti je volio zute, svi ste vi isti. Sta radi ova poljoprivredna apoteka? Jos vam prodaje sjemenje za zute? Sta cekamo, motorku u ruke i oborit sve zute...mada, ja sam , u principu za vocnjak gdje ce bit i zutih i crvenih.
Svejedno.......sve su one prvo bile zelene :mrgreen: :lol:
agent_zero

#4216 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by agent_zero »

PM72 wrote:
I ja se slažem.Čovjeku imputiraju stvari koje nije napisao i napadaju ga jer istina boli.
:thumbup:
Banksy

#4217 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Banksy »

PM72 wrote:
Iznad je, po ko zna koji put, dokazano da je ''čovjek'' profesionalni provokator. Šta ti radiš u toj priči?
Stari_Jarac

#4218 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Stari_Jarac »

Dozer wrote:1200-1300, zavisno od mjesta.
102. mtbr?
Dozer

#4219 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Bosna
Stari_Jarac

#4220 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Stari_Jarac »

Woody wrote:Ko zna engleski, bujrum...

Evo da vas zainteresuje, mali uvod na našem:
Dokazi otkrivaju poteškoće s kojima se suočavaju zapovjednici (SRK) u izbjegavanju civilnih žrtava kada je riječ o vođenju rata u urbanom kontekstu grada Sarajeva. ABiH je u vrijeme sukoba brojala oko 45.000 vojnika unutar grada, što predstavlja značajan broj naspram procijenjenih 340.000 stanovnika Sarajeva. Ova gusta vojna prisutnost u gradu znatno povećava vjerojatnost civilnih žrtava kada napadaju ABiH ciljeve, posebno kada se koriste oružja poput minobacača i snajpera.

Kao predstavnik UN-a, objasnio je, ratovanje pod tim okolnostima je „vojniku najgora noćna mora.”

Drugi predstavnik UN-a složio, svjedočenja da „dvije strane vode rat (u gradu) i obje koriste topništvo i minobacače. Mislim da je tako nemoguće, što sam i doživio tamo, izbjeći određene civilne četvrti...
http://www.icty.org/x/cases/galic/tjug/ ... 31205e.pdf

(Svjedočenje kanadskog puk. Davida Frasera, oficira UNPROFOR-a u Sarajevu, na suđenju Stanislavu Galiću)
Jadni oni evo sve mi se u grlu steže :shock: kako "duševni" ljudi a mi ih ´vamo nazivamo zločincima :jbt:
Od ovoga mi je samo gore ono izjednačavanje zločina u stilu: ubijanje žena, djece, civila i ratnih zarobljenika sa rukama vezanim na leđima = napad na do zuba naoružanu vojnu kolonu :postar: (ovaj smajli me podsjeća na oficira jna)
Dozer

#4221 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

I onda odete na poskok.net, ili banjaluka.com, ili slavic.net... I pokusate napisati nesto normalno, cinjenicno, istinito...
I zavrsite na isti nacin kao i Woody ovdje...

Sve slicnosti su... cinjenicne.
Banksy

#4222 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Banksy »

Dozer wrote:I onda odete na poskok.net, ili banjaluka.com, ili slavic.net... I pokusate napisati nesto normalno, cinjenicno, istinito...

''Woody'' je profesionalni provokator. Iznad je postavljen njegov, još jedan, novi lažni citat s izmišljenim izjavama izmišljenih ljudi.

O kakvim to ''normalnim, činjeničnim, istinitim'' stvarima ti govoriš?

Sugeriraš li to da smo i mi profesionalni provokatori, a da je Klix = Poskok?
Gojeni H

#4223 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

Inace se cinis normalnim. Sto ti ovo treba?
Maraschino

#4224 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Maraschino »

Dozer wrote:I onda odete na poskok.net, ili banjaluka.com, ili slavic.net... I pokusate napisati nesto normalno, cinjenicno, istinito...

to se zove obrnuta analogija.

kada ga vec branite, haj da se dogovorimo pa da objavljujemo sve izjave branilaca optuzenih pa cemo biti raja sa woodyem.
ima da zvuci srceparajuce dok mi i sudije grijesimo duse o jadnicke.
Dozer

#4225 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ne. Samo vam pokusavam ukazati na identicne matrice, a vi mislite sta hocete.

Ja pricam i mislim uvijek isto, i svugdje. Medjutim, negdje je to ok, a negdje ljudi na to gledaju kao na laz.
Post Reply