Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Comrad

#4201 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

@anonimni clan, ne znam koliko si upratio ali ja sam na Papetovoj strani od kada je dosao. Do kada cu biti zavisi od njegovih rezultata i mislim da se covjeku ne treba petljati u posao. Neka odradi svoje, sam je izjavio ako ne bude islo da ce otici - to je sto se mene tice posteno.

Nebitno. Ne mora se Vaha hvatati nase reprezentacija, eli neka ne glumi francuza. Eej bolan on ne zna lafo sta znaci "rahatluk", ma dajj. Ne znam jesi li gledao emisiju, ali ja sam jednostavno imao utisak da Vahu zaboli neka stvar za nas. To je ok, ali sta mi onda pricamo NAS Vaha ovo ono, a covjek za intervju koji ide za tv u nasoj zemlji onako prica, pa mogu misliti kolko nas spominje na stranim televizijama, kad je na nasoj izjavio da je on FRANCUZ :-) Al ajd, valjda ce se i "TA drzava nekad kvalificirati na veliko takmicenje" kako kaze nas francuz Vaha.
Tarik19

#4202 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Papeta treba dati veliku podrsku sada kada budemo igrali protiv Albanije. Ionako, od kako je postao selektor, nikada nije imao postenu podrsku od novinara i javnost u BIH.
Edin H.

#4203 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Comrad wrote:@anonimni clan, ne znam koliko si upratio ali ja sam na Papetovoj strani od kada je dosao. Do kada cu biti zavisi od njegovih rezultata i mislim da se covjeku ne treba petljati u posao. Neka odradi svoje, sam je izjavio ako ne bude islo da ce otici - to je sto se mene tice posteno.

Nebitno. Ne mora se Vaha hvatati nase reprezentacija, eli neka ne glumi francuza. Eej bolan on ne zna lafo sta znaci "rahatluk", ma dajj. Ne znam jesi li gledao emisiju, ali ja sam jednostavno imao utisak da Vahu zaboli neka stvar za nas. To je ok, ali sta mi onda pricamo NAS Vaha ovo ono, a covjek za intervju koji ide za tv u nasoj zemlji onako prica, pa mogu misliti kolko nas spominje na stranim televizijama, kad je na nasoj izjavio da je on FRANCUZ :-) Al ajd, valjda ce se i "TA drzava nekad kvalificirati na veliko takmicenje" kako kaze nas francuz Vaha.
A to ti Pape ne glumi Francuza
Zar ne vidis da su isti obadvojica?
Sto se mene tice nijedan nije zasluzio da trenira BiH.
Murat Sabanovic

#4204 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

Edin H. wrote:
Comrad wrote:@anonimni clan, ne znam koliko si upratio ali ja sam na Papetovoj strani od kada je dosao. Do kada cu biti zavisi od njegovih rezultata i mislim da se covjeku ne treba petljati u posao. Neka odradi svoje, sam je izjavio ako ne bude islo da ce otici - to je sto se mene tice posteno.

A to ti Pape ne glumi Francuza
Zar ne vidis da su isti obadvojica?
Sto se mene tice nijedan nije zasluzio da trenira BiH.
edin bi barbareza, on je eto zasluzio... kad se je trener bir'o po humanitarno-patriotskim zaslugama...
dajte ljudi , uozbiljte se malo...
klixober

#4205 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Sto se mene tice,neka selektor intimno navija za Zimbabwe,sve dok dobro radi svoj posao.
Medutim,obzirom da Pape do sada jako lose vodi reprezentaciju,pocinju mi smetati kod njega i druge stvari.. :D
Najvise me iznervirao kad je rekao da ne poznaje igrace u reprezentaciji i da nije gledao prosle kvalifikacije,osim baraza...pa ne mogu da shvatim da se legenda bh fudbala nije zanimala za reprezentaciju,da nije imao zelju barem gledati,ako ne navijati.Papeta smatram najvecim bh igracem do sada i zabolio me takav njegov odnos prema reprezentaciji...Ne mogu da zamislim da Pele kaze da nije pratio Brazil,Zidane Francusku,Beckenbauer Njemacku itd...navijaci tih drzava bi mnogo,mnogo vise pljuvali po njima,nego sto mi to radimo sa Papetom,sporadicno na forumu :D
zecko_kupuz

#4206 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Možda su se ljudi zasitili praćenja svojih zemljaka, možda su stvarno jugonostalgičari, ko će mu ga znati. :P A Vahid je dijelom u pravu, nije ovo samo "seruckanje" sa strane, čovjek kao neutralni faktor prenosi šta uočava - da je narod u BiH letargičan i nikada od akcije. Ako želimo promjene, mi ćemo morati prvi zagrampati i povuči neke radikalne poteze.
Živimo u doba kapitalizma, okanite se patetike o patriotizmu. ;-)
burek_in_space

#4207 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

komeba wrote:Sto se mene tice,neka selektor intimno navija za Zimbabwe,sve dok dobro radi svoj posao.
Medutim,obzirom da Pape do sada jako lose vodi reprezentaciju,pocinju mi smetati kod njega i druge stvari.. :D
Najvise me iznervirao kad je rekao da ne poznaje igrace u reprezentaciji i da nije gledao prosle kvalifikacije,osim baraza...pa ne mogu da shvatim da se legenda bh fudbala nije zanimala za reprezentaciju,da nije imao zelju barem gledati,ako ne navijati.Papeta smatram najvecim bh igracem do sada i zabolio me takav njegov odnos prema reprezentaciji...Ne mogu da zamislim da Pele kaze da nije pratio Brazil,Zidane Francusku,Beckenbauer Njemacku itd...navijaci tih drzava bi mnogo,mnogo vise pljuvali po njima,nego sto mi to radimo sa Papetom,sporadicno na forumu :D
Opet ja. :D
Shta ono reche Zidane nedavno za svog sina i izbor reprezentacije?!
charvel.

#4208 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by charvel. »

burek_in_space wrote:
komeba wrote:Sto se mene tice,neka selektor intimno navija za Zimbabwe,sve dok dobro radi svoj posao.
Pa dobro, cojk je iznio poentu. Umjesto Zidan i Francuska mozes stavit Maradona i Argentina ako ti sta znaci, ali taj Papetov odnos prema reprezentaciji prije nego je posto selektor je razocaravajuci, najblaze receno.
Edin H.

#4209 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote: Opet ja. :D
Je li to govoris o onom Alzircu Zenadinu i njegovom sinu Enzu?
burek_in_space

#4210 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

charvel. wrote: Pa dobro, cojk je iznio poentu. Umjesto Zidan i Francuska mozes stavit Maradona i Argentina ako ti sta znaci, ali taj Papetov odnos prema reprezentaciji prije nego je posto selektor je razocaravajuci, najblaze receno.
Ok, idemo dalje...Shta cemo sa Cruyffom i Holandijom?!
burek_in_space

#4211 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote:
Ne, govorim o najvecem francuskom sinu, kako ga prozvashe nakon dva gola Brazilu usred Pariza. :oops:
Edin H.

#4212 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
Edin H. wrote:
Ne, govorim o najvecem francuskom sinu, kako ga prozvashe nakon dva gola Brazilu usred Pariza. :oops:
Ne moze iver daleko od klade :oops:

Image

PS: Kakvu gudru Francuzi uvalise Ronaldu
klixober

#4213 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

burek_in_space wrote:
Pozdrav tebi :D
Zidane je za sina rekao sto bi i svaki normalan covjek u njegovoj situaciji...da ce postovati odluku koju sam sin donese.Zidanov mali otkako zna za sebe je u inostranstvu,Francusku zna samo preko tv-a,a jospovrh svega nije ni etnicki Francuz pa da ga mora strasno vezati Francuska.Ono sto je Zidane rekao je sasvim normalno...
Ali druga stvar je da je Zidane govorio za sebe...ma bilo koja legenda fudbalska,bilo koje zemlje...Ustvari nije bas ni bilo koja legenda,nego najbolji fudbaler drzave svih vremena,da kaze da nije pratio reprezentaciju svoje zemlje...Sta to govori o njemu?
Sto se mene tice,neka reprezentaciju vodi i najveci neprijatelj ove zemlje,Dodik,svejedno...samo ako dobro radi svoj posao,tj. da nas odvede na prvenstvo.Ali obzirom na jako los rad sa reprezentacijom,Susic mi smeta i kao licnost.

I nemojte sada opet "nema smisla tako govoriti,on je nasa legenda" jer ga upravo i ja smatram legendom i utoliko mi je razocarenje u njega vece zbog totalne nezainteresiranosti za reprezentacijom prije.
Tarik19

#4214 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

A sta vi mislite dali je Ciro, kojeg su svi kovali u neku zvijezdu, pratio reprezentaciju prije nego sto je postao selektor BIH??? :-?

Odgovor na ovo pitanje nije tesko znati.
klixober

#4215 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Tarik19 wrote:A sta vi mislite dali je Ciro, kojeg su svi kovali u neku zvijezdu, pratio reprezentaciju prije nego sto je postao selektor BIH??? :-?

Procitaj sta sam napisao...sve dok uspjesno vodi reprezentaciju,moze sto se mene tice biti i Milorad Dodik licno selektor.
Kad je Ciro optuzio Misketa za izdaju,sjetio sam mu se i Tudjmana i kradje reprezentativaca i svega ostalog negativnog sto se njegove licnosti tice.
Ne bih rijeci progovorio protiv Susica da me nije totalno razocarao sa vodenjem reprezentacije do sada..i ovo sto sam napisao o njegovom ruznom odnosu prema reprezentaciji prije je samo zato sto kad god se Susic kritikuje,povlaci se teza "nemoj tako,on je najveca legenda naseg fudbala"...ma da,legenda...
Tarik19

#4216 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

komeba wrote:
Tarik19 wrote:A sta vi mislite dali je Ciro, kojeg su svi kovali u neku zvijezdu, pratio reprezentaciju prije nego sto je postao selektor BIH??? :-?

Procitaj sta sam napisao...sve dok uspjesno vodi reprezentaciju,moze sto se mene tice biti i Milorad Dodik licno selektor.
Kad je Ciro optuzio Misketa za izdaju,sjetio sam mu se i Tudjmana i kradje reprezentativaca i svega ostalog negativnog sto se njegove licnosti tice.
Ne bih rijeci progovorio protiv Susica da me nije totalno razocarao sa vodenjem reprezentacije do sada..i ovo sto sam napisao o njegovom ruznom odnosu prema reprezentaciji prije je samo zato sto kad god se Susic kritikuje,povlaci se teza "nemoj tako,on je najveca legenda naseg fudbala"...ma da,legenda...
Pa, ako cemo pravo, i Ciro je skoro bio nasa legenda...za neke ljude. :roll:
dzenan_tr

#4217 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dzenan_tr »

repka wrote:Vaha izjavljuje da je bogat covjek,i da ga novac, bas toliko i ne interesuje.
Covjek prvo odmjeri tim(ekipu),i kada skonta da moze nesto postici,tako i pristupi poslu.
Jednostavno receno pravi trener,koji ima nesto u sebi,sto ga cini takvim kakav je,gladan uspjeha,motivator,psiholog i sta ti ja znam cega vise ne..a to najbolje pokazuje njegov ucinak kao trenera u sada bivsim ekipma itd..
Kakav god bio nogometni stručnjak učinak na ljudskom planu kod ovog pajaca mjeri se promilima. Lijepo je srao protiv Ćire, a onda sam sebe popljuvao i otišao Ćirinom kumu Mamiću na mafijaške jasle... Ko papagaj ponavlja da mu nije stalo do love, al zato je dobro znao prepoznati razliku između 800 tisuća eura po sezoni na klupi Dinama i 10 hiljada maraka plaće selektora Bosne i Hercegovine.
vaha malim se slovima pišeš
Corola

#4218 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

dzenan_tr wrote:
repka wrote:Vaha izjavljuje da je bogat covjek,i da ga novac, bas toliko i ne interesuje.
Covjek prvo odmjeri tim(ekipu),i kada skonta da moze nesto postici,tako i pristupi poslu.
Jednostavno receno pravi trener,koji ima nesto u sebi,sto ga cini takvim kakav je,gladan uspjeha,motivator,psiholog i sta ti ja znam cega vise ne..a to najbolje pokazuje njegov ucinak kao trenera u sada bivsim ekipma itd..
Kakav god bio nogometni stručnjak učinak na ljudskom planu kod ovog pajaca mjeri se promilima. Lijepo je srao protiv Ćire, a onda sam sebe popljuvao i otišao Ćirinom kumu Mamiću na mafijaške jasle... Ko papagaj ponavlja da mu nije stalo do love, al zato je dobro znao prepoznati razliku između 800 tisuća eura po sezoni na klupi Dinama i 10 hiljada maraka plaće selektora Bosne i Hercegovine.
vaha malim se slovima pišeš
Jel treba ovdje potpis ili stembilj.Mogu ja to oboje uciniti. :D
anonimni clan

#4219 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by anonimni clan »

Ne glumi on francuza.On jeste francuz i Francuska ga je prihvatila i uhljebila kao i covjeka i trenera.
Francuska ga je i odlikovala koliko se sjecam ordenom casti.
Bosna nit ga je uhljebila nit ga cime odlikuje vec ga pljuju po forumima kao sto je ovaj.
Za Papeta vazi isto.
U vrijeme kad je igrao u PSG cijeli Pariz je bio obljepljen njegovim posterima......to je bila euforija kakvu je trebalo samo vidjeti.
Pricao mi je jedan bivsi igrac Sarajeva kako je u to vrijeme molio Papeta da mu pomogne oko aganzmana u Francuskoj.
Ovaj mu je dao kartu za utakmicu gdje je PSG igrao kod kuce i covjek prica da je cijeli stadion ustao i skandirao SUSIK SUSIK....kad su igraci izlazili na teren....kako su ga tamo zvali........
Vise ga nije ni vidio.
On i dan danas uziva veliki ugled u Francuskoj,u Parizu posebno.
Koliko ima dijasporaca koji su promijenili pasose i postali stanovnici svojih novih domovina...nebitno je.
Problem nastaje kad se kod kuce tj u Bosni pocne ocekivati da oni rjesavaju njihove probleme.
Nema tu patriotizma........patriotizam tu ne igra nikakvu ulogu.
Konflikt je vec programiran.
Ovi dijasporci se osjecaju neshvaceno,jer oni su ulozili toliko truda da postanu neko i nesto u tim svojim novim drzavama,tamo ih postuju i cijene a ovi kod kuce gledaju u njih ko u zlatnu zvijezdu a kurcem ne cine nista da sami nesto promijene...........
Nije to samo kad je Pape u pitanju.Vec uopste............
A fudbal je davno prestao biti igra .
Fudbal je biznis u kojemu se ulaze velika lova i kroz rad i strucnost se stvaraju uslovi za povrat ulozenog i naravno profit.
Kad se tako postave stvari i kad se tako pocne razmisljati...........onda ce se stvari poceti mijenjati .Iz temelja.
Ovo danas je cirkus i od reprezentacije,fudbalskog saveza, trenera....... do navijaca koji ocekuju da kod trenera i nekih igraca proradi patriotizam i da se zahvaljujuci tom patriotizmu plasiramo na neko veliko takmicenje.
Do tada ovi u fudbalskom savezu kradu iz ociju ........a obraza nemaju.......nimalo.
Citava drzava,FIFA i UEFA ocekuje da ovi daju ostavku,evo su ih poceli i marisati ali avaj.........ovi ne pomisljaju da odu....nema sanse.Koji to dzon obraz treba biti pa i dalje sjediti u fotelji...........pa to nema nigdje.
Samo u maloj simpaticnoj egzoticnoj drzavici koja se Bosnom zove.

I sad treba da kod Vahe proradi patriotizam i kaze hajde evo ja cu da odvedem reprezentaciju na neko veliko prvenstvo............hahahahah al malo sutra.
Ili ce Pape koji se jadnik bori sam sa sobom pa onda i sa reprezentacijom,kad mu je rejting kao treneru pao tako nisko da je morao trenirati neke lijeve ekipe po Turskoj.........pa sad pokusava sa reprezentacijom da se "izvadi" i popravi na evropskom trzistu trenera,ili ce on kad se sjeti da je ipak rodjen u Bosni od silnog patriotizma da skonta najbolju taktiku i postavi igru da pobijedimo sve protivnike?
Heheheh ma dajte ljudi otrijeznite se malo..........ne pije to vode.
Patriotizam igra ulogu u velikim reprezentacijama.......u Francuskoj,Njemackoj,Spaniji,Italiji........
Tamo gdje sve funkcionise,gdja nema potrebe za samaranjem clanova saveza,gdje nema potrebe da se stidis svoje domovine.......gdje se podrazumijeva igranje za drzavu u kojoj si rodjen.
U Bosni patriotizam igra ulogu mazanja ociju javnosti da bi se prikrile sopstvene greske i neznanje.I kradja,naravno!
michio

#4220 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by michio »

Pa Vahid je sam davao patriotske izjave glede bh fudbala i ne znam sta odrastao covjek ima biti zahvalan nekoj drzavi u vezi bilo cega.
Sad je otisao Mamicu koji je prije par godina na aerodromu psovao muslimane (ima na youtube)
extraordinary

#4221 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Vahid mi se zgadio kad je gostovao na TV1 i kad je rekao da je on za doprinos BiH zaslužio 3 zlatna ljiljana a ne jedan. Uredu, otišao si, uspio si u životu, makar ne seri po onima koji su ostali četiri godine da ratuju za ovu zemlju.
veso

#4222 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

burek_in_space wrote:Sad ce doci @veso da ti objasni par stvari. :D
moderator da opomene moderatora zbog provokacije,najbolje rešenje za bih repku je DRAGOSAV STEPANOVIĆ,iskusan,poseduje autoritet,harizmatičan,nije skup i ima volju(za razliku od nekih domoljuba) da vodi bih,stop lokal patriotama i bivšim izbornicima,sergej može ali za direktora repke.
extraordinary

#4223 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Veso, ti mi možda nećeš vjerovati, ali dok je Radosav Stepanović vodio Ćukarički, imao sam nekog kontakta sa tadašnjim kapitenom, Nenadom Višnjićem. Čovjek je jako puno očekivao od imenovanja Stepanovića, ali se totalno razočarao u njegove metode. Nije bez razloga otpušten nakon nepune sezone. I iz Ćukaričkog, a kasnije i iz Vojvodine. Višnjić je rekao da frajer forsirali zastarjeli fudbal i da nema šanse da nešto značajno napravi bilo gdje.
udrch

#4224 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Ja bih Bracu za sljedećeg trenera reprezentacije..
Kad je bal, nek je onda i maskenbal..
veso

#4225 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

[quote="extraordinary"]Veso, ti mi možda nećeš vjerovati, ali dok je Radosav Stepanović vodio Ćukarički, imao sam nekog kontakta sa tadašnjim kapitenom, Nenadom Višnjićem. Čovjek je jako puno očekivao od imenovanja Stepanovića, ali se totalno razočarao u njegove metode. Nije bez razloga otpušten nakon nepune sezone. I iz Ćukaričkog, a kasnije i iz Vojvodine. Višnjić je rekao da frajer forsirali zastarjeli fudbal i da nema šanse da nešto značajno napravi bilo gdje.[/quote

Čukarički je bio četvrti na polusezoni,najbolji plansman u istoriji,pobedili su partizan,taj višnjić dao gol,u vojvodini nije dao da mu se mešaju u tim,posle njega katastrofa,sa raspalim laktašima bio drugi u prolećnom delu,antić nije nikoga vodio 10 godina pa je odveo srbiju na ep,stepi poseduje iskustvo, znanje,harizmu i volju da bude izbornik.
Locked