Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- shmizlica
#4201 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
nakon prvih kadrova videa, ultima na aparatima 
-
realna do boli
#4202 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nikada nisam imala macu u stanu.
Imam jednu na vikendici..zivi tamo slobodna tri godine. Kada smo gore, pojavi se iz sume, pozdravi se, nahranimo je, seta sa nama, gleda nas sa strane..i tek nakon dvije godine je dozvolila da je malo pomilujem, nije bas odusevljena. Tu ste, tu sam..i tacka. Obozava viriti u kucu kroz prozor..mi joj dodzemo kao tv serija u nastavcima.
Eh, sada..
Razmisljam o tome da nabavim macu u stanu. Davno sam imala kokera. Jos sam u dilemi..pas ili maca.
Moram li zatvoriti balkon, jer sam na prvom spratu. Veliki sam protivnik, ako bas ne mora, zatvaranju balkona. Prozoru su uvijek otvoreni na kant.
Mogu li tu macu povesti na vikendicu, a da ne pobjegne u sumu i tu ostane. Koliko dugo mogu biti same u stanu, jer, realno ne mogu je uvijek voditi s nama.
Kako podnose putovanja, jer smo cesto na putu od par sati.
Zanimaju me cisto neka tehnicka pitanja, a ne hrana, odgoj i sl..mislim da bih se tu snasla.
Imam jednu na vikendici..zivi tamo slobodna tri godine. Kada smo gore, pojavi se iz sume, pozdravi se, nahranimo je, seta sa nama, gleda nas sa strane..i tek nakon dvije godine je dozvolila da je malo pomilujem, nije bas odusevljena. Tu ste, tu sam..i tacka. Obozava viriti u kucu kroz prozor..mi joj dodzemo kao tv serija u nastavcima.
Eh, sada..
Razmisljam o tome da nabavim macu u stanu. Davno sam imala kokera. Jos sam u dilemi..pas ili maca.
Moram li zatvoriti balkon, jer sam na prvom spratu. Veliki sam protivnik, ako bas ne mora, zatvaranju balkona. Prozoru su uvijek otvoreni na kant.
Mogu li tu macu povesti na vikendicu, a da ne pobjegne u sumu i tu ostane. Koliko dugo mogu biti same u stanu, jer, realno ne mogu je uvijek voditi s nama.
Kako podnose putovanja, jer smo cesto na putu od par sati.
Zanimaju me cisto neka tehnicka pitanja, a ne hrana, odgoj i sl..mislim da bih se tu snasla.
- shmizlica
#4203 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
što se ovoga tiče, tetka je uvijek ljeti mace vodila u vikendicu, budu mjesec i nazad. samo zadnji dan ne pušta mace napolje, da ih može pokupiti kad treba krenuti, jer znali smo se svi dati u potragu za bezobraznicama koje se iz inata sakriju i spavaju, ne fermaju zazivanje i dozivanje, a mrak pada, na put valja poćrealna do boli wrote: Mogu li tu macu povesti na vikendicu, a da ne pobjegne u sumu i tu ostane. Koliko dugo mogu biti same u stanu, jer, realno ne mogu je uvijek voditi s nama.
-
realna do boli
#4204 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
E, takva me iskustva zanimaju 
- Ericha100
#4205 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Da li je neko traži? Pronađena kod Amka na Mojmilu. Kućna maca, nevjerovatno mazna, naučena na pijesak. Da nemam već jednog malo neurotičnog klipana, ostavila bih je kod mene.

Edit: nađeni vlasnici.

Edit: nađeni vlasnici.
- Suicidal Siberian
#4206 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Zdravo! jutros sam primjetio na stomaku svog macka jedan osip. Strah me da nije mikrosporija. Macak je u stanu na 11 spratu, nema nikakvog dodira sa drugim zivotinjama.
https://imgur.com/a/WVmA9
https://imgur.com/a/WVmA9
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4207 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ne mora imati dodira sa drugim mackama i zivotinjama, moze i sa covjeka preci na ljubimca svasta... osip nije to nista strasno, moguce i nedostatak vitamina radi jednolicne hrane... ipak veterinar je najkopetentniji, odvedi ga to je najbolje...
evo mu jedan dosta blazi
shmizlica wrote:nakon prvih kadrova videa, ultima na aparatima
evo mu jedan dosta blazi
- Bloo
- Globalna šefica
#4208 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
jaooo
slatkoce
- shmizlica
#4209 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
primjećujem u ovom videu da žute mačke baš stoički podnose skakanje po sebi 
-
junior3
#4210 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Meni se čini da je ovaj od drugog minuta baš ljut, ali eto nekako se kontroliše.shmizlica wrote:primjećujem u ovom videu da žute mačke baš stoički podnose skakanje po sebi
- bushido
#4211 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Jaooooo uzasa,ovu djecu vile nosaju, da se macka ovako pusti,to je dokaz da djecu i pijance bog cuva
.
- irac300
#4212 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Kakav idiotluk. Kada vidim da roditelji ovako stavljaju bebe kraj pasa ili mačaka, tačno bih im socijalno zvao. Životinja koliko god bila mirna ili umiljata, opet ima u sebi taj životinjski instinkt i znao odreagovati totalno nepredvidivo u nekim situacijama. Kod mene je mačak stvarno umiljat i al' nikada ne bih bebu stavio kod njega.
-
zijancer
-
zijancer
- zateznistub
#4215 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

I kako sad pošten čovjek da koristi laptop?
- Filter
#4216 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
batali laptop samo se nasekiras, citaj slikovnicezateznistub wrote: I kako sad pošten čovjek da koristi laptop?
- zateznistub
#4217 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pa vidis da sam ih pripremio, krećem od jedan pa nadaljeFilter wrote:batali laptop samo se nasekiras, citaj slikovnicezateznistub wrote: I kako sad pošten čovjek da koristi laptop?
- bushido
#4218 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Napravio tajo stepenice ,da nebi i ja morao citati slikovnice

Nije jos u potpunosti zavrseno ,generalna proba uspjela
.
Nije jos u potpunosti zavrseno ,generalna proba uspjela
- Banksy
#4219 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nekidan listam temu i mislim šta li si im novo napravio, na šta sad liči ona soba s gredama...
Evo ti još ideja: https://svijetljubimaca.ba/kategorija-p ... grebalice/
- zateznistub
#4220 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Gledam ove grebalice i kontam da ovaj moj grebe sve osim grebalice koju ima...Banksy wrote:Nekidan listam temu i mislim šta li si im novo napravio, na šta sad liči ona soba s gredama...![]()
- Banksy
#4221 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Znam...zateznistub wrote:Gledam ove grebalice i kontam da ovaj moj grebe sve osim grebalice koju ima...Banksy wrote:Nekidan listam temu i mislim šta li si im novo napravio, na šta sad liči ona soba s gredama...![]()
Poravniš, nema druge.
- zateznistub
#4222 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Poravnao bih ja, ali ja večeram jezike...Banksy wrote:
Znam...![]()
Poravniš, nema druge.
Te vi ste pederi (kad ga mazim) te eto te lijen kao i on ...samo jedeš ko mačak, učini nešto sa ovim grebanjem ...pa jbt nisam Merlin
- bushido
#4223 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ono nije 'soba sa gredama', nego moj dnevni boravakBanksy wrote:Nekidan listam temu i mislim šta li si im novo napravio, na šta sad liči ona soba s gredama...![]()
- Banksy
#4224 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Za tu masu, bilo bi ti praktičnije da si stavio pravu, drvenu gredu...
Vidim, velika je ljubav u pitanju
krasan je 
Vidim, velika je ljubav u pitanju
-
zijancer
#4225 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
bez ogrebotine