Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

AmiĐa_Idriz

#4201 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Ja glasam za Bosanski ćilim :skoljka: :bih:
clarion_

#4202 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by clarion_ »

Vidjećete kad naši istče u srijedu, LEGEA će izgledati prejako 100 %
AmiĐa_Idriz

#4203 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

Ovaj je moćan...
irac300

#4204 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by irac300 »

Evo gledam Hrvati održali promociju novih dresova za SP, jbt, jedino kod nas k'o vojna tajna. S. Koreja je za nas Periklova Atena. :evil:
aveos

#4205 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by aveos »

Image
rida1976

#4206 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by rida1976 »

Italija je bas mocan..bilo bi dobro nesto ovako da dobijemo
Kinaski

#4207 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

Bezvze im vala dres, smara ta sahovnica 8)
Kinaski

#4208 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

AmiĐa_Idriz wrote:Image

Ovaj je moćan...
Meni nije nesto, ali mi je zato novi ruski vrh vrhova. Pogotovo ona crvena nijansa adidas zna znanje
IcedMFEarth

#4209 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by IcedMFEarth »

Ne znam kakav je kvalitet i oni karbon fajberi kurci palci, ali što se tiče samog dizajna, ovaj mi je fakat najljepši

Image
PeppermintSA

#4210 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by PeppermintSA »

k'o da vidim da ćemo na SP igrati u Legeai :zzzz:
Warashii

#4211 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Warashii »

Hrvatska, predstavlja novi stari dres :P .
A to sto velis @IcedMFEarth za materijale su samo preseravanja, to je obicna , medju narodom poznata, sintetika .
Ono sto se zayebes pa obuces ljeti i usmrdis se ko konj nakon prvog manjeg znojenja pa mi ni iz tog razloga nikad nisu bila jasna nosenja dresova po carsiji i slicno, a ne ide se na utakmicu .
Majjah

#4212 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Majjah »

Jbg, mi očekujemo da nam Nike, Addidas, Legea da neku dobru, prepoznatljivu kreaciju.
Oni ne poznaju našu historiju niti imaju previse razumjevanja kao stranci sta mi ustvari zelimo. Ne mislite valjda da je Nike recimo sam Hrvatima predlozio onakav kockasti dres?

Ja vjerujem da i ako promjenimo sponzora, to ce opet biti neki njihov standardni res u bijelo plavoj varijanti, samo sto ce se Logo sponzora promjeniti.

Kad su Hrvati u vakat postali neovisni, dali su Miroslavu Šuteju, akademskom slikaru i umjetniku da im kreira nacionalni dres.
Mislim da i mi imamo dovoljno entuzijasta i kreativnih ljudi koji bi sve bitne elemente mogli spojiti u jedan dres koji bi uz to i dobro igledao. Nadam se da je neko u NSBIH uzeo i to u obzir i da nam novi dres nece biti nesto sto se vec sad moze naruciti u online shopu, samo sto ce se naknadno grb saveza prisiti na njega.
phillie

#4213 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

A jest im i smislio...pa onakav dres bi i Thompson mogao "dizajnirati". Samo su im rekli, nek sahovnica bude glavni motiv dresa, i to je to sto je ispalo.
Ja vjerujem, ako nasi budu sklapali posao sa nekim drugim osim Legea-e, da ce vjerovatno i ti drugi pitati, kakav dres zelite, koji dizajn...i da ce Savez imati nekog relevantnog po tom pitanju. Ako nista, nek prelistaju ovu temu, pa ce nas par strasnih ideja za novi dres.
Majjah

#4214 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Majjah »

phillie wrote:A jest im i smislio...pa onakav dres bi i Thompson mogao "dizajnirati". Samo su im rekli, nek sahovnica bude glavni motiv dresa, i to je to sto je ispalo.
Ja vjerujem, ako nasi budu sklapali posao sa nekim drugim osim Legea-e, da ce vjerovatno i ti drugi pitati, kakav dres zelite, koji dizajn...i da ce Savez imati nekog relevantnog po tom pitanju. Ako nista, nek prelistaju ovu temu, pa ce nas par strasnih ideja za novi dres.
Jbg, njihov kad vidis izdaleka se zna ciji je. A slazem se da se na netu moze naci hrpa u najmanju ruku zanimljivih prijedloga dizajna obicnih ljudi. Nadam se samo da ce ovaj aspekt biti uzet u obzir, meni je licno najbitniji prepoznatljiv i unikatan dres, proizvodjac me u sustini i ne zanima.
Mustang1

#4215 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Pa hrvati imaju srecu da im je sahovnica njihov znak prepoznavanja i to fino izgleda kad se uklopi .. A sta bi mi stavili na dres ? Trokut zuti i zvijezde :D Da su ljiljani vjerovatno bi isao neki ljiljan u na prednjoj strani kao sto je kod Belgije kruna ali ovako mozemo samo boje kombinovati i to je to :D
Majjah

#4216 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Majjah »

Mustang1 wrote:Pa hrvati imaju srecu da im je sahovnica njihov znak prepoznavanja i to fino izgleda kad se uklopi .. A sta bi mi stavili na dres ? Trokut zuti i zvijezde :D Da su ljiljani vjerovatno bi isao neki ljiljan u na prednjoj strani kao sto je kod Belgije kruna ali ovako mozemo samo boje kombinovati i to je to :D
Ma mozes uvijek neku zlatnu chizu staviti, par zvjezdica :D Plava, zuta i bijela su boje recimo i sa nase prave zastave, ja da vidim dres sa kombinacijom tih boja, mene bi to asociralo na grb i zastavu sa ljiljanima i to je moj dres. A ovima koji to bojkotuju uvijek se moze prodati prica da je dizajn oslonjen na Varta zastavu :D
legionar2010

#4217 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by legionar2010 »

AmiĐa_Idriz wrote:Image

Ovaj je moćan...

Fantastican dres zaista moderan ljep izbalansiran u bojama jednostavan... 8-)
bosnianidiot

#4218 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by bosnianidiot »

Jedino ga malo zafrkava sto nije dres, nego majica za trening (bar tako pise na linku) :D
elmirčo

#4219 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by elmirčo »

bosnianidiot wrote:Jedino ga malo zafrkava sto nije dres, nego majica za trening (bar tako pise na linku) :D

evo ga dresovi, friško Image
holowey

#4220 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by holowey »

Majjah wrote:
Mustang1 wrote:Pa hrvati imaju srecu da im je sahovnica njihov znak prepoznavanja i to fino izgleda kad se uklopi .. A sta bi mi stavili na dres ? Trokut zuti i zvijezde :D Da su ljiljani vjerovatno bi isao neki ljiljan u na prednjoj strani kao sto je kod Belgije kruna ali ovako mozemo samo boje kombinovati i to je to :D
Ma mozes uvijek neku zlatnu chizu staviti, par zvjezdica :D Plava, zuta i bijela su boje recimo i sa nase prave zastave, ja da vidim dres sa kombinacijom tih boja, mene bi to asociralo na grb i zastavu sa ljiljanima i to je moj dres. A ovima koji to bojkotuju uvijek se moze prodati prica da je dizajn oslonjen na Varta zastavu :D
slicna je i zastava kosova pa bi bilo zabune na prvu...

vjerujem da bi dizajn koji vuce na saru bosanskog cilima (neko je to vec ranije spomenuo) jedini mogao da prodje kao originalan a da je vezan za nasu zemlju... jos tu saru bosanskog cilima iskombinovati sa plavom crvenom i bijelom da i druga dva konstituenta budu zadovoljna pa da se dizajn usvoji konsenzusom :D
agent_zero

#4221 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

I koje su zadnje informacije od insajdera, jel adidas?

Legea ostaje protiv egipta? Ovo postalo gore od sapunice, svi predstavili nove dresove, samo kod nas neka muljaža i nepoznanica.
Majjah

#4222 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Majjah »

holowey wrote:slicna je i zastava kosova pa bi bilo zabune na prvu...

vjerujem da bi dizajn koji vuce na saru bosanskog cilima (neko je to vec ranije spomenuo) jedini mogao da prodje kao originalan a da je vezan za nasu zemlju... jos tu saru bosanskog cilima iskombinovati sa plavom crvenom i bijelom da i druga dva konstituenta budu zadovoljna pa da se dizajn usvoji konsenzusom :D
Zašto da ne, možda nekako ukomponovat tu i ,,heklano'' sa naninog regala, a zasto ne dizajn zvrka bureka ubacit, pa makar na štucne? :D
Kinaski

#4223 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

evo talijanskog dresa
Image

Nekako pederski, jebem li ga :lol:
Steel_Prophet

#4224 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Steel_Prophet »

Ovo je bio najbolji hrvatski dres ikad...i nije izgledao kao stolnjak =) Ovo ste sto im nike pravi jeste unikatno ali stilski vrlo diskutabilno =)
Image
Mustang1

#4225 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Proslo je vrijeme sirokih rukava i dresova koji vise .. Kome je gay ovaj slim dres on je "so yesterday" :D
Post Reply