Ja glasam za Bosanski ćilim
Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#4201 Re: Dres reprezentacije BiH
Ja glasam za Bosanski ćilim
-
clarion_
#4202 Re: Dres reprezentacije BiH
Vidjećete kad naši istče u srijedu, LEGEA će izgledati prejako 100 %
- AmiĐa_Idriz
#4203 Re: Dres reprezentacije BiH

Ovaj je moćan...
- irac300
#4204 Re: Dres reprezentacije BiH
Evo gledam Hrvati održali promociju novih dresova za SP, jbt, jedino kod nas k'o vojna tajna. S. Koreja je za nas Periklova Atena. 
- rida1976
#4206 Re: Dres reprezentacije BiH
Italija je bas mocan..bilo bi dobro nesto ovako da dobijemo
- Kinaski
#4207 Re: Dres reprezentacije BiH
Bezvze im vala dres, smara ta sahovnica 
- Kinaski
#4208 Re: Dres reprezentacije BiH
Meni nije nesto, ali mi je zato novi ruski vrh vrhova. Pogotovo ona crvena nijansa adidas zna znanjeAmiĐa_Idriz wrote:
Ovaj je moćan...
- IcedMFEarth
#4209 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne znam kakav je kvalitet i oni karbon fajberi kurci palci, ali što se tiče samog dizajna, ovaj mi je fakat najljepši

-
PeppermintSA
#4210 Re: Dres reprezentacije BiH
k'o da vidim da ćemo na SP igrati u Legeai 
- Warashii
#4211 Re: Dres reprezentacije BiH
Hrvatska, predstavlja novi stari dres
.
A to sto velis @IcedMFEarth za materijale su samo preseravanja, to je obicna , medju narodom poznata, sintetika .
Ono sto se zayebes pa obuces ljeti i usmrdis se ko konj nakon prvog manjeg znojenja pa mi ni iz tog razloga nikad nisu bila jasna nosenja dresova po carsiji i slicno, a ne ide se na utakmicu .
A to sto velis @IcedMFEarth za materijale su samo preseravanja, to je obicna , medju narodom poznata, sintetika .
Ono sto se zayebes pa obuces ljeti i usmrdis se ko konj nakon prvog manjeg znojenja pa mi ni iz tog razloga nikad nisu bila jasna nosenja dresova po carsiji i slicno, a ne ide se na utakmicu .
-
Majjah
#4212 Re: Dres reprezentacije BiH
Jbg, mi očekujemo da nam Nike, Addidas, Legea da neku dobru, prepoznatljivu kreaciju.
Oni ne poznaju našu historiju niti imaju previse razumjevanja kao stranci sta mi ustvari zelimo. Ne mislite valjda da je Nike recimo sam Hrvatima predlozio onakav kockasti dres?
Ja vjerujem da i ako promjenimo sponzora, to ce opet biti neki njihov standardni res u bijelo plavoj varijanti, samo sto ce se Logo sponzora promjeniti.
Kad su Hrvati u vakat postali neovisni, dali su Miroslavu Šuteju, akademskom slikaru i umjetniku da im kreira nacionalni dres.
Mislim da i mi imamo dovoljno entuzijasta i kreativnih ljudi koji bi sve bitne elemente mogli spojiti u jedan dres koji bi uz to i dobro igledao. Nadam se da je neko u NSBIH uzeo i to u obzir i da nam novi dres nece biti nesto sto se vec sad moze naruciti u online shopu, samo sto ce se naknadno grb saveza prisiti na njega.
Oni ne poznaju našu historiju niti imaju previse razumjevanja kao stranci sta mi ustvari zelimo. Ne mislite valjda da je Nike recimo sam Hrvatima predlozio onakav kockasti dres?
Ja vjerujem da i ako promjenimo sponzora, to ce opet biti neki njihov standardni res u bijelo plavoj varijanti, samo sto ce se Logo sponzora promjeniti.
Kad su Hrvati u vakat postali neovisni, dali su Miroslavu Šuteju, akademskom slikaru i umjetniku da im kreira nacionalni dres.
Mislim da i mi imamo dovoljno entuzijasta i kreativnih ljudi koji bi sve bitne elemente mogli spojiti u jedan dres koji bi uz to i dobro igledao. Nadam se da je neko u NSBIH uzeo i to u obzir i da nam novi dres nece biti nesto sto se vec sad moze naruciti u online shopu, samo sto ce se naknadno grb saveza prisiti na njega.
- phillie
#4213 Re: Dres reprezentacije BiH
A jest im i smislio...pa onakav dres bi i Thompson mogao "dizajnirati". Samo su im rekli, nek sahovnica bude glavni motiv dresa, i to je to sto je ispalo.
Ja vjerujem, ako nasi budu sklapali posao sa nekim drugim osim Legea-e, da ce vjerovatno i ti drugi pitati, kakav dres zelite, koji dizajn...i da ce Savez imati nekog relevantnog po tom pitanju. Ako nista, nek prelistaju ovu temu, pa ce nas par strasnih ideja za novi dres.
Ja vjerujem, ako nasi budu sklapali posao sa nekim drugim osim Legea-e, da ce vjerovatno i ti drugi pitati, kakav dres zelite, koji dizajn...i da ce Savez imati nekog relevantnog po tom pitanju. Ako nista, nek prelistaju ovu temu, pa ce nas par strasnih ideja za novi dres.
-
Majjah
#4214 Re: Dres reprezentacije BiH
Jbg, njihov kad vidis izdaleka se zna ciji je. A slazem se da se na netu moze naci hrpa u najmanju ruku zanimljivih prijedloga dizajna obicnih ljudi. Nadam se samo da ce ovaj aspekt biti uzet u obzir, meni je licno najbitniji prepoznatljiv i unikatan dres, proizvodjac me u sustini i ne zanima.phillie wrote:A jest im i smislio...pa onakav dres bi i Thompson mogao "dizajnirati". Samo su im rekli, nek sahovnica bude glavni motiv dresa, i to je to sto je ispalo.
-
Mustang1
#4215 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa hrvati imaju srecu da im je sahovnica njihov znak prepoznavanja i to fino izgleda kad se uklopi .. A sta bi mi stavili na dres ? Trokut zuti i zvijezde
Da su ljiljani vjerovatno bi isao neki ljiljan u na prednjoj strani kao sto je kod Belgije kruna ali ovako mozemo samo boje kombinovati i to je to 
-
Majjah
#4216 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma mozes uvijek neku zlatnu chizu staviti, par zvjezdicaMustang1 wrote:Pa hrvati imaju srecu da im je sahovnica njihov znak prepoznavanja i to fino izgleda kad se uklopi .. A sta bi mi stavili na dres ? Trokut zuti i zvijezdeDa su ljiljani vjerovatno bi isao neki ljiljan u na prednjoj strani kao sto je kod Belgije kruna ali ovako mozemo samo boje kombinovati i to je to
- legionar2010
#4217 Re: Dres reprezentacije BiH
AmiĐa_Idriz wrote:
Ovaj je moćan...
Fantastican dres zaista moderan ljep izbalansiran u bojama jednostavan...
- bosnianidiot
#4218 Re: Dres reprezentacije BiH
Jedino ga malo zafrkava sto nije dres, nego majica za trening (bar tako pise na linku) 
- elmirčo
#4219 Re: Dres reprezentacije BiH
bosnianidiot wrote:Jedino ga malo zafrkava sto nije dres, nego majica za trening (bar tako pise na linku)
evo ga dresovi, friško

- holowey
#4220 Re: Dres reprezentacije BiH
slicna je i zastava kosova pa bi bilo zabune na prvu...Majjah wrote:Ma mozes uvijek neku zlatnu chizu staviti, par zvjezdicaMustang1 wrote:Pa hrvati imaju srecu da im je sahovnica njihov znak prepoznavanja i to fino izgleda kad se uklopi .. A sta bi mi stavili na dres ? Trokut zuti i zvijezdeDa su ljiljani vjerovatno bi isao neki ljiljan u na prednjoj strani kao sto je kod Belgije kruna ali ovako mozemo samo boje kombinovati i to je to
Plava, zuta i bijela su boje recimo i sa nase prave zastave, ja da vidim dres sa kombinacijom tih boja, mene bi to asociralo na grb i zastavu sa ljiljanima i to je moj dres. A ovima koji to bojkotuju uvijek se moze prodati prica da je dizajn oslonjen na Varta zastavu
vjerujem da bi dizajn koji vuce na saru bosanskog cilima (neko je to vec ranije spomenuo) jedini mogao da prodje kao originalan a da je vezan za nasu zemlju... jos tu saru bosanskog cilima iskombinovati sa plavom crvenom i bijelom da i druga dva konstituenta budu zadovoljna pa da se dizajn usvoji konsenzusom
- agent_zero
#4221 Re: Dres reprezentacije BiH
I koje su zadnje informacije od insajdera, jel adidas?
Legea ostaje protiv egipta? Ovo postalo gore od sapunice, svi predstavili nove dresove, samo kod nas neka muljaža i nepoznanica.
Legea ostaje protiv egipta? Ovo postalo gore od sapunice, svi predstavili nove dresove, samo kod nas neka muljaža i nepoznanica.
-
Majjah
#4222 Re: Dres reprezentacije BiH
Zašto da ne, možda nekako ukomponovat tu i ,,heklano'' sa naninog regala, a zasto ne dizajn zvrka bureka ubacit, pa makar na štucne?holowey wrote:slicna je i zastava kosova pa bi bilo zabune na prvu...
vjerujem da bi dizajn koji vuce na saru bosanskog cilima (neko je to vec ranije spomenuo) jedini mogao da prodje kao originalan a da je vezan za nasu zemlju... jos tu saru bosanskog cilima iskombinovati sa plavom crvenom i bijelom da i druga dva konstituenta budu zadovoljna pa da se dizajn usvoji konsenzusom
- Kinaski
#4223 Re: Dres reprezentacije BiH
evo talijanskog dresa

Nekako pederski, jebem li ga

Nekako pederski, jebem li ga
-
Steel_Prophet
#4224 Re: Dres reprezentacije BiH
Ovo je bio najbolji hrvatski dres ikad...i nije izgledao kao stolnjak =) Ovo ste sto im nike pravi jeste unikatno ali stilski vrlo diskutabilno =)

-
Mustang1
#4225 Re: Dres reprezentacije BiH
Proslo je vrijeme sirokih rukava i dresova koji vise .. Kome je gay ovaj slim dres on je "so yesterday"