potpuno se slazhem, tematika nije tinejdzerska definitivnochakany wrote: Riječ je o seriji Djevojke (klix), i ne, nije u pitanju tinejdžerska glupava tematika, serija je veoma duhovita i zabavna, ali i dramatična![]()
Topla preporuka
http://www.imdb.com/title/tt1723816/
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Saian
#4201 Re: Gledate seriju - preporucite je
- Joker88
#4202 Re: Gledate seriju - preporucite je
i ja sam gledala klix, neko je davno preporucio. Druga sezona mi je slabija od prve, al je dobra serija.
-
1Dante1
#4203 Re: Gledate seriju - preporucite je
MissGump wrote:Već dugo me nije nešto tako oduševilo kao serija Shameless
http://www.imdb.com/title/tt1586680/?ref_=sr_1
ima i britanska verzija, ali nije me previše oduševila premda nije loša, ali američka je
Najbolja serija svih vremena, a i šire.
- chakany
#4204 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma kad nešto dolazi iz HBO produkcije to mora biti dobroSaian wrote:potpuno se slazhem, tematika nije tinejdzerska definitivnochakany wrote: Riječ je o seriji Djevojke (klix), i ne, nije u pitanju tinejdžerska glupava tematika, serija je veoma duhovita i zabavna, ali i dramatična![]()
Topla preporuka
http://www.imdb.com/title/tt1723816/
, cvrsto stojim iza tog dijela
Šteta je samo što seriju nekako ne mogu da nađem na nekim stranicama sa on line gledanjem, jer mi je mrsko skidati, pa tražiti titl
Ali nema veze, večeras ide 4. epizoda na HBO Comedy, pa ću da gledam, jedva čekam
- vee-jay
#4205 Re: Gledate seriju - preporucite je
ajd' postavite sliku jos jednom

-
omar little
#4206 Re: Gledate seriju - preporucite je
joj, te klix su nevidjen i iritirajuci white people problems shit show 
-
tuitamo
- ćiribiribela
#4208 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pocela gledati Person of Interest i bas mi se svidja, preporucujem. 
Ova klix mi je odvratna, pogledala par epizoda i nisam mogla vise.
Ova klix mi je odvratna, pogledala par epizoda i nisam mogla vise.
- vee-jay
#4209 Re: Gledate seriju - preporucite je
jel moze malo vise o seriji?
-
tuitamo
#4210 Re: Gledate seriju - preporucite je
on je dio mafijaške organizacije koja izgubi vođu, zbog neslaganja cinkari neku glavešinu i traži da mu obezbijede novi identitet i da ga pošalju u Norvešku, Lilehamer, međutim, mirni gradić pomalo stavlja pod svoje...vee-jay wrote:
jel moze malo vise o seriji?
- vee-jay
#4211 Re: Gledate seriju - preporucite je
ah znaci, da se nesto naucitituitamo wrote:on je dio mafijaške organizacije koja izgubi vođu, zbog neslaganja cinkari neku glavešinu i traži da mu obezbijede novi identitet i da ga pošalju u Norvešku, Lilehamer, međutim, mirni gradić pomalo stavlja pod svoje...vee-jay wrote: jel moze malo vise o seriji?
- chakany
#4212 Re: Gledate seriju - preporucite je
Lista najboljih serija od 2000 - 2013.
1.Six Feet Under
2.The Wire
3.Boardwalk Empire
4.Mad Men
5.Scandal
6.Hawaii Five-O
7.klix
8.House MD (Iako je pomalo dosadan bio pred sami kraj)
9.Revenge
10.Brothers & Sisters (glup kraj, iako je serija obečavala sa prvom i drugom sezonom).
Sigurno je da ima jos dobrih serija, ali ove su meni najdraze, neke nisam ni gledao (Breaking Bad, How I met your mother i sl.), ali planiram i njih pogledati
)
1.Six Feet Under
2.The Wire
3.Boardwalk Empire
4.Mad Men
5.Scandal
6.Hawaii Five-O
7.klix
8.House MD (Iako je pomalo dosadan bio pred sami kraj)
9.Revenge
10.Brothers & Sisters (glup kraj, iako je serija obečavala sa prvom i drugom sezonom).
Sigurno je da ima jos dobrih serija, ali ove su meni najdraze, neke nisam ni gledao (Breaking Bad, How I met your mother i sl.), ali planiram i njih pogledati
- gnjev
- chakany
#4214 Re: Gledate seriju - preporucite je
Koliko ova serija ima sezona?gnjev wrote:http://www.imdb.com/title/tt1379690/?ref_=sr_1
Bila na Foxu ne znam kojem. Meni je dobra
Sjecam se da je igrala na FOX-u, nekad prošle godine
- El_Duderino
#4215 Re: Gledate seriju - preporucite je
U zadnje vrijeme gledam samo Family Guy i cekam nastavke serija koje pratim. (Dexter, BB, Homeland, Suits...)
Kontam pocet sa GOT. Ali cuo sam da zna biti dosadnih momenata.
Kontam pocet sa GOT. Ali cuo sam da zna biti dosadnih momenata.
- vee-jay
- purgatorio
#4217 Re: Gledate seriju - preporucite je
http://www.imdb.com/title/tt2071645/?ref_=sr_1
Mogu reći da je The Following jedna od najglupljih serija svih vremena. Ko je god writer ove serije, ne treba mu ni pod razno više dopustiti da piše išta. A prve dvije epizpde toliko obećavale i ovako da uništi radnju do kraja sezone,
Mogu reći da je The Following jedna od najglupljih serija svih vremena. Ko je god writer ove serije, ne treba mu ni pod razno više dopustiti da piše išta. A prve dvije epizpde toliko obećavale i ovako da uništi radnju do kraja sezone,
- madFlava
#4218 Re: Gledate seriju - preporucite je
Upravo tako.purgatorio wrote:http://www.imdb.com/title/tt2071645/?ref_=sr_1
-
Laza9292
#4219 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja sam gledao do 5-te epizode, i odustao sam. Toliko se iznerviram da mi dodje da gazim komp.purgatorio wrote:http://www.imdb.com/title/tt2071645/?ref_=sr_1
- purgatorio
#4220 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jel ovaj netflixov Hemlock Grove valja išta?
- horion_bosona
#4221 Re: Gledate seriju - preporucite je
Unsere Mütter, unsere Väter (TV mini-series 2013)
Istorijski konteks, sa manje-vise poznatim kljucnim stvarima je odradjen korektno i bez uljepsavanja, te u kombinaciji sa samim nazivom serije predstavlja direktno i neugodno podsjecanje njemackom drustvu. Dio price vezan Poljsku tj.
ondasnju Armiju Krajova sadrzi neozbiljno pretjerivanje. Niko ne moze sporiti da je antisemizam bio rasiren u Poljskoj, medjutim ovo u seriji je dosta iskarikirano (uz jos pokoju glupost, tipa komadant sa dva sata na ruci, sto ce reci mora da je bandit i sl.). (slicno su Poljaci napravili sa Rusima u svom 1920 Bitwa Warszawska)
Dramski dio serije poprilicno tanak i naivan, na momente lici na kakvu sapunicu, uz izuzetak likova brace narocito onog mladjeg, cija transformacija je ugaoni kamen i najbolje u ovoj seriji.
Pretpostavljam da je podilazenje i "sapunizacija" danak TV formata i namjere da se prikaze na nacionalnoj televiziji. Zadnja scena se moze cak protumaciti i kao jedan vid relativizacije.
U svojoj pretencioznosti da kroz pricu o pet mladih ljudi isprica sudbinu citavog jednog drustva u datom vremenu, lici na talijanski La meglio gioventù (btw prilicno sranje, trebalo mi je vise od jednog mjeseca da zavrsim to, ocekujici valjda da ce se desiti nesto, ponajvise zbog pohvala kritike i visoke ocjene).
Nekuvece sam pogledao odlican In jenen Tagen (1947), svojevrsnu vremensku sondu, koja kroz nekoliko prica daje neposrednu sliku Njemacke tog doba, pocevski od kristalne noci pa sve do konacnog sloma. Izvanredno je kako je reditelj uspio napraviti distancu potrebnu da se sagleda i zatvori citava putanja zla, a rat se tek bio zavrsio.
Elem, bez obzira na manjkavosti mislim da seriju vrijedi pogledati, ako nista drugo scene borbe i ratista su odradjene spielbergovski.
Istorijski konteks, sa manje-vise poznatim kljucnim stvarima je odradjen korektno i bez uljepsavanja, te u kombinaciji sa samim nazivom serije predstavlja direktno i neugodno podsjecanje njemackom drustvu. Dio price vezan Poljsku tj.
ondasnju Armiju Krajova sadrzi neozbiljno pretjerivanje. Niko ne moze sporiti da je antisemizam bio rasiren u Poljskoj, medjutim ovo u seriji je dosta iskarikirano (uz jos pokoju glupost, tipa komadant sa dva sata na ruci, sto ce reci mora da je bandit i sl.). (slicno su Poljaci napravili sa Rusima u svom 1920 Bitwa Warszawska)
Dramski dio serije poprilicno tanak i naivan, na momente lici na kakvu sapunicu, uz izuzetak likova brace narocito onog mladjeg, cija transformacija je ugaoni kamen i najbolje u ovoj seriji.
Pretpostavljam da je podilazenje i "sapunizacija" danak TV formata i namjere da se prikaze na nacionalnoj televiziji. Zadnja scena se moze cak protumaciti i kao jedan vid relativizacije.
U svojoj pretencioznosti da kroz pricu o pet mladih ljudi isprica sudbinu citavog jednog drustva u datom vremenu, lici na talijanski La meglio gioventù (btw prilicno sranje, trebalo mi je vise od jednog mjeseca da zavrsim to, ocekujici valjda da ce se desiti nesto, ponajvise zbog pohvala kritike i visoke ocjene).
Nekuvece sam pogledao odlican In jenen Tagen (1947), svojevrsnu vremensku sondu, koja kroz nekoliko prica daje neposrednu sliku Njemacke tog doba, pocevski od kristalne noci pa sve do konacnog sloma. Izvanredno je kako je reditelj uspio napraviti distancu potrebnu da se sagleda i zatvori citava putanja zla, a rat se tek bio zavrsio.
Elem, bez obzira na manjkavosti mislim da seriju vrijedi pogledati, ako nista drugo scene borbe i ratista su odradjene spielbergovski.
-
Bodkin
#4222 Re: Gledate seriju - preporucite je
moze preporuka za neku komediju. trenutno gledam men at work jer nema nista drugo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4223 Re: Gledate seriju - preporucite je
Šta si gled'o do sada?Bodkin wrote:moze preporuka za neku komediju. trenutno gledam men at work jer nema nista drugo
Two and a Half Men ako nisi gled'o je odlična.
- Sanchez22
#4224 Re: Gledate seriju - preporucite je
TVD se polako vraca na staro,dobra zadnja epizoda,game of thrones pratim radi Khalesi mada nije zanimljivo kao prva sezona 
-
Bodkin
#4225 Re: Gledate seriju - preporucite je
jesam. ma gledam bruku serija tako da ove udarne jesammleetavi wrote:Šta si gled'o do sada?Bodkin wrote:moze preporuka za neku komediju. trenutno gledam men at work jer nema nista drugo
Two and a Half Men ako nisi gled'o je odlična.