Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Bodkin

#4201 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bodkin »

Akadi wrote:
radostan dan wrote:
Helikopter wrote:
Ovo venčanje će predstavljati posebnu radost i podstrek za život 18 Srba koliko ih je ostalo da živi u Prizrenu.

Srpsko stanovništvo Prizrena proterano je u nasilju koje je počelo 1999. godine, a drugi talas napuštanja Prizrena dogodio se u pogromu 17. marta 2004. godine kada je gotovo celokupno srpsko stanovništvo izbeglo.
:mrgreen:
Šta ćeš... karma... stara kurava.

The New York Times, 31.December 1912.

Image

http://query.nytimes.com/mem/archive-fr ... ref=slogin
svakodnevno gledamo kako se takodje vraca ovim velikim ;-)
radostan dan

#4202 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

say domaći hungarian reports...1912.

hepekcina

#4203 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hepekcina »

kako se ono kaže što posiješ to ćeš i žnjeti
radostan dan

#4204 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

tako je.
a rađa svake godine.
sinuhe

#4205 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by sinuhe »

Isto k'o sa nasim carsijama, Varcarom, Banjalukom, Zvornikom, Focom..... a godine prolaze.
radostan dan

#4206 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

hepekcina wrote:kako se ono kaže što posiješ to ćeš i žnjeti
tako je...

samo, problem je u tome što tvoje poimanje historije-povijesti-istorije ne obuhvata cikličke krugove u navedenom.
hepekcina

#4207 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hepekcina »

o jeeeee...pogrešno me čitaš..to ti je ono ..ko bi doli sad je gori, a ko bi gori sad je doli...

mrsko mi bilo piskarat al Srbija je imala skoro punih 100 godina vremena da integrira Kosovo i Albance u srpsku državu. Međutim jedino šta su radili bilo je pobij i protjeraj i sad se lafo čude što ovi ne mogu Srbiju ni nacrtanu, a na samom Kosovu uloge su izmjenjene.

Ipak, mislim da će Albanci pokazati da su politički daleko civiliziraniji narod od Srba, kao što su pokazali da su pametniji i politički zreliji od npr. Bošnjaka.
radostan dan

#4208 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

hoće, hoće...
Helikopter

#4209 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Kući: Jug Srbije nova tema dijaloga

POLITIKA, 13:04, 08.10.2012.Autor: E.P.K.46 komentara

Image

Priština će insistirati da se u dijalog sa Beogradom uključi i pitanje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe, rekao Hajredin Kući

BEOGRAD - Potpredsednik kosovske vlade Hajredin Kući izjavio je da će kosovske vlasti insistirati da se u budući dijalog Beograda i Prištine uključi i pitanje Albanaca iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđe.

Image

On je preneo da će unapređenje nacionalnih prava Albanaca koji žive u Srbiji doprineti ne samo normalizaciji odnosa Beograda i Prištine kao dve susedne zemlje već i miru i stabilnosti u regionu.

Po oceni Kućija, "ne može da bude ni govora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije preko, kako je rekao, leđa Albanaca iz Preševske doline".

"Zvanična Priština je zainteresovana za poboljšanje i normalizaciju stanja etničkih Albanaca u Medveđi, Preševu i Bujanovcu kao uslovu za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije. U budućim pregovorima pitanje Albanaca iz Preševske doline će bez sumnje zauzeti zasluženo mesto", rekao je Kući.

Prištinski dnevnik Koha ditore prenosi da vetar u leđa nameri uključivanja pitanja Albanaca sa juga Srbije u dijalog sa Beogradom, predstavlja stav američkog eksperta za pitanja južnog Balkana Džejmsa Petifera, koji smatra da bi uključivanje to bio pozitivan korak.

"Kao prvo, njihovi problemi su slični problemima Srba sa severa, ali i zbog toga što je Preševo mnogo godina zanemarivano još u vreme Tita, a pod Miloševićevim režimom je bilo vrlo loše tretirano i patilo tokom rata", rekao je Petifer.

"Iz tih razloga bi i neodgovornost stranaca prema Preševskoj dolini mogla da ima posledice", podvukao je Petifer.

http://www.kurir-info.rs/kuci-jug-srbij ... nak-448651
ocammog

#4210 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by ocammog »

Moje iskustvo je da se čak i u onom bratstvu i jedinstvu od Jugoslavije ipak osjetila disrkiminacija prema tom narodu (ali i prema drugim nekim narodima, naročito Romima), ali ne sistemska (sistem je otvoreno zabranjivao svaku diskriminaciju, što jest jest. Tito je čak i svog vlastitog kuma Rankovića "sklonio" jer se počo izživljavat nad Albancima) nego je sam narod nekako na njih gledao "odozgo" i kao na neko strano tijelo.

Ja lično nikad nisam skonto otkud tolika diskriminacija prema njima, čak i daleko prije režima miloševića.

Upravo zbog te diskriminacije, koje se ja sjećam još od vojske u bivšoj JNA pa i mnogo puta kasnije, a pogotovo za miloševića, meni je drago da su se riješili te diskriminacije i ugnjetavnja, a izgleda da je jedini način bila ta nezavisnost.

Ipak, uprkos svemu tome, ja smatram da nije za sada pametno da oni Bosnacni i Hercegovici koji podržavaju nezavisnost Kosova forsiraju da BiH prizna Kosovo, jer u ovom trenutku to be bi bilo povoljno za Bosance i Hercegovce takve oprijentacije a ni za čitavu BiH.

S druge strane, Kosovo ništa ne gubi time što ga BiH neće priznati. Ima stotine drugih zemalja a i oni su i sami javno izjavili da razumiju zamršenost naše situacije .

Prema tome, ne vjerujem da oni imaju ikakve štete ako ih BiH ne prizna, a anketa koju je radio Zvonko Marić je pokazala da većina stanovnika u Federaciji svakao podržava nezavisnot Kosova, samo što ne žele talasati, a nema ni potrebe.

Occa

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:
mostarac wrote:bona sagledaj samo ovo

1. Imamo li mi koristi da priznamo Kosovo? - Ama bas nikakve

2. Mozemo li imati stete? - Mozemo i to strasne

Odgovor se sam namece da li BiH treba priznati Kosovo.
Pa kako je EU pritegla Crnu Goru da prizna Kosovo. Dodje Ren i kaze vidite ako zelite da se priblizite EU priznajte Kosovo. Po meni je to sasvim dobar razlog.
Mrchak

#4211 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Mrchak »

ocammog wrote:Moje iskustvo je da se čak i u onom bratstvu i jedinstvu od Jugoslavije ipak osjetila disrkiminacija prema tom narodu (ali i prema drugim nekim narodima, naročito Romima), ali ne sistemska (sistem je otvoreno zabranjivao svaku diskriminaciju, što jest jest. Tito je čak i svog vlastitog kuma Rankovića "sklonio" jer se počo izživljavat nad Albancima) nego je sam narod nekako na njih gledao "odozgo" i kao na neko strano tijelo.

Ja lično nikad nisam skonto otkud tolika diskriminacija prema njima, čak i daleko prije režima miloševića.

Upravo zbog te diskriminacije, koje se ja sjećam još od vojske u bivšoj JNA pa i mnogo puta kasnije, a pogotovo za miloševića, meni je drago da su se riješili te diskriminacije i ugnjetavnja, a izgleda da je jedini način bila ta nezavisnost.
Jos jedan mit. Na Kosovu su bili ugnjetavani Srbi, a ne Albanci. Razlozi za njihov separatizam nema veze ni sa kakvom diskriminacijom mada ne poricem da je postojala donekle. Njihov separatizam vuce korene iz cistog fasizma velikoalbanske ideologije ciji je cilj etnicki cista Velika Albanija. To sto Bosnjaci u Srbiji podrzavaju isto ono sto iz sve snage osudjuju u BiH samo pokazuje koliko je sovinizam i mrznja prema srpskom narodu rasirena medju Bosnjacima ... cast izuzecima.
Mrchak

#4212 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Mrchak »

Nigerija nije priznala Kosovo
Tanjug | 07. 09. 2012. - 23:58h

Ministar spoljnih poslova Nigerije Olugbenga Ashiru je za prištinski dnevnik "Ekspres" izjavio kako njegova zemlja nije priznala Kosova.

Nakon jučerašnje izjave ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja da Mali nije priznao Kosovo, ovo je drugi slučaj da je prvi zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli govorio o nepostojećim priznanjima.

Ekspres je telefonom razgovarao sa šefom nigerijske diplomatije koji je rekao da "njegova država nikada nije donela takvu odluku".

Iz ovoga proizilazi da su nezavisnost Kosova do sada priznale 90 države, a ne 92 kako se do sada smatralo.

Takođe, još uvek je nejasno da li je Uganda priznala Kosovo pošto MIP Kosova nema zvaničnu notu o tom priznanju.

Kosovski premijer Hašim Tači je danas na konferenciji za novinare rekao kako je svojim očima video pismenu izjavu o priznanju Kosova od strane Malija koje je potpisao predsednik te države i da su kasnije izjave o tome stvar Malija.
Predsednik Traore: Mali nije priznao Kosovo
Tanjug | 05. 10. 2012. - 12:59h

Beograd - Predsednik Malija Diokunda Traore obavestio je pismom predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ta zemlja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, rečeno je danas Tanjugu u Pres službi predsednika Srbije.

Vlasti u Prištini tvrdile su ranije da je Mali priznao nezavisnost Kosova.

Od 193 države-članice UN Kosovo nije priznalo više od 100 država, a taj broj je možda i veći jer je bilo slučajeva da Priština tvrdi da je neka država priznala nezavisnost, ali da je potom usledio demanti.
Helikopter

#4213 Re: Kad ce BiH priznati Kosovo?

Post by Helikopter »

Mrchak wrote:
ocammog wrote:Moje iskustvo je da se čak i u onom bratstvu i jedinstvu od Jugoslavije ipak osjetila disrkiminacija prema tom narodu (ali i prema drugim nekim narodima, naročito Romima), ali ne sistemska (sistem je otvoreno zabranjivao svaku diskriminaciju, što jest jest. Tito je čak i svog vlastitog kuma Rankovića "sklonio" jer se počo izživljavat nad Albancima) nego je sam narod nekako na njih gledao "odozgo" i kao na neko strano tijelo.

Jos jedan mit. Na Kosovu su bili ugnjetavani Srbi, a ne Albanci. Razlozi za njihov separatizam nema veze ni sa kakvom diskriminacijom mada ne poricem da je postojala donekle. Njihov separatizam vuce korene iz cistog fasizma velikoalbanske ideologije ciji je cilj etnicki cista Velika Albanija. To sto Bosnjaci u Srbiji podrzavaju isto ono sto iz sve snage osudjuju u BiH samo pokazuje koliko je sovinizam i mrznja prema srpskom narodu rasirena medju Bosnjacima ... cast izuzecima.
Pa ako si citao istoriju diskriminacija Albanaca Kosovara i Bosnjaka iz Srbije od strane Srba i Srbije pocinje jos od kada su se Otomani povukli sa Balkana i kada su nakon toga poceli Balkanski ratovi gdje su ratovali Srbija, Bugarska i Grcka za prosirenje svojih teritorija i teritorijalnih ekspanzija na racun drugih drzava i naroda u ovom slucaju na stetu Albanaca (Kosovo i dio Makedonije) i Bosnjaka (Sandzak u Srbiji i Sandzak u CG) a jos specijalno zbog toga sto je vecina Albanaca i Bosnjaka Islamske vjeroispovjesti odnosno muslimani. Srbija je kroz balkanske ratove sirila svoje teritorije i konacni cilj joj je bio uzeti od Bosne i Hercegovine teritoriju Sandzak u danasnjoj Srbiji i Crnoj Gori, zatim kompletnu teritoriju Kosova kao i polovinu teritorije Albanije sve do grada Skadra i naj taj nacin sa tako prosirenom i otetom teritorijom izaci na jadransko more. Da bi ostvarili svoje planove provodili su razne propagande za vrijeme kraljevine SHS, bivse Jugoslavije kao i danas medju svim slavenskim narodima okrecuci ih s tom propagandom protiv Albanaca Kosovara da bi lakse ostvarili svoje ciljeve. Slicnu propagandu i diskriminaciju (ali u manjoj mjeri) je Srbija vodila i prema Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i CG i njihovim narodima prije nego sto su pokrenuli rat u bivsoj Jugoslaviji sa ciljem prosirenja teritorije Srbije na racun okolnih drzava i okolnih naroda. U Srbiji im je takva negativna i omalovazavajuca propaganda i diskriminacija prema drugim narodima bila jednostavno potrebna da bi okrenuli same Srbe na lokalnom nivou za unutrasnje potrebe protiv komsijskih naroda i drzava i na taj nacin lakse ostvarili svoje ciljeve i lakse proveli legalitet i nakon toga priznanje velikih sila za okupirane ili citaj otete teritorije drugih drzava.

Inace sve ovo manje vise napisano sto, kako i zasto mozes procitati na wikipediji i istoriji o Balkanskim, prvom, drugom i zadnjim ratovima u bivsoj Yugoslaviiji.

Last edited by Helikopter on 11/10/2012 16:41, edited 2 times in total.
Helikopter

#4214 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

PREMIJER DAČIĆ NEZADOVOLJAN

Preporuka Srbiji iz EU: Poštovati teritorijalni integritet Kosova

FOTO: ARHIVA

Srbiji je danas uručen izvještaj Evropske komisije koji sadrži formulaciju da normalizacija odnosa sa Prištinom treba da podrazumjeva poštovanje teritorijalnog integriteta Kosova što je Beograd ocijenio kao neprihvatljivo.

Komentarišući izvještaj koji je primio od šefa Delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera, premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da ta formulacija može da predstavlja samo prepreku u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

"Mi želimo dijalog i relaksaciju odnosa, želimo statusno neutralan dijalog, a ne da pomažemo Kosovu da zaokruži svoju nezavisnost. Ovakve formulacije mogu samo da predstavljaju smetnju nastavku dijaloga i biće predmet ozbiljnih razmatranja sa naše strane", rekao je Dačić.

On je ocijenio da je Srbija spremna za nastavak dijaloga ali da ovakva formulacija pred nju postavlja pitanje da li je to samo mekša alternativa za priznavanje nezavisnosti Kosova.

"Ja još nisam sreo teritorijalni integritet bez suvereniteta. Možda je poštenije tražiti od Srbije da prizna teritorijalni integritet. Ovo nije koristan potez Evropske komisije naročito zato što pet država EU ne priznaje Kosovo", rekao je premijer Srbije.

Dačić je rekao da ta formulacije neće skrenuti Srbiju sa evropskog puta i želje da postane članice EU i dodao da će sutra pitati evropskog komesara Štefana Filea, koji dolazi u Beograd, da je pojasni.

On je naveo da ga uznemiruju ovakve vrste formulacija jer mogu da zatvore dijalog.

"Ako je neko mogao da bira vreme za ovu formulaciju i izabrao je najgore. Ne bih voleo da se Srbiji postavljaju novi uslovi za koje se unapred može pretpostaviti da ne može da ih ispuni", naveo je Dačić.

On je izrazio zadovoljstvo pozitivnom ocjenom evropske komisije o reformama u Srbiji, navodeći da će Srbija nastaviti da ispunjava političke kriterijume.

Vensen Dežer je rekao da Evropska komisija želi da vidi spremnost strana za učešće u dijalogu, te da cijeni korake Srbije u tom pravcu kada je riječ o prelazima, upravljanju granicom, regionalnom predstavljanju Prištine i spremnost da dijalog podigne na viši politički nivo.

On je rekao da postoje još neke oblasti gdje treba učiniti napore, da postoje poteškoće u pravosudnim reformama, ali da se cijene napori Srbije u suzbijanju kriminala i da EU pruža podršku Srbiji u prevazilaženju ekonomske krize.

Potpredsjednik Vlade za Evropske integracije Suzana Grubješić rekla je da izvještaj ne predstavlja ni kritiku ni pohvalu za Vladu nego ocjenu sprovođenja reformi u proteklom periodu.

"Ključni politički uslov za napredak u evropskim integracijama je normalizacija odnosa sa Prištinom, ali ćemo narednih dana razgovarati o tome šta to podrazumeva", rekla je Grubješićeva.

http://www.avaz.ba/globus/region/prepor ... tet-kosova
radostan dan

#4215 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

Присталице Енвера Хоџе траже промјене граница на Балкану

Урошевац - Народни фронт Косова са сједиштем у Урошевцу данас је организирао обиљежавање 104. годишњице од рођења бившег албанског комунистичког лидера Енвера Хоџе.

Лидер фронта Ремзи Хасани истакао је у обраћању присутнима да је Хоџха имао велики утјецај на развој и изградњу нове и модерне Албаније.

Image

Хасани је казао да ће се Фронт у политичком смислу наставити залагати за измјене граница на Балкану,а да ће се у економском смислу борити за уклањање граница међу регијама.

Хасани је додао да је данас оформљен политички биро у чији састав је ушао 21 члан.
У саставу овог тијела су заступљени представници Албанаца са Косова, из Србије, Црне Горе и Македоније.

Он је казао да ће сједиште бироа ускоро бити пресељено у Приштину.

---------------------------------

Akadi

#4216 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Akadi »

sherbett wrote:Pa mogli bi...Albanci su jedini koji nisu među sobom ratovali zbog religijskih razloga...njihova se nacionalna svijest temelji na čvrstim temeljima sintagme "Albanstvo prije svega", po tome su specifični...ali nemaju neki dar za "legalno", tako će to teško ići :-)
Ne znam na šta aludiraš ali Albanci su jedan narod. Bošnjaci, Srbi i Hrvati su tri različita naroda sa različitom historijom. Get it?
radostan dan wrote: :mrgreen:
Ne znam šta se smiješ, ovo nisu izjavilli albanski političari već "pristalice Envera Hodže"... isto kao što imaš u Srbiji pristalice Draže Mihajlovića koji se zalažu za "Veliku Srbiju".

Albanci makar traže teritorije na kojima su apolutna vjećina a ne ko četnici teritorije na kojima ih nema ni u promilima.

Nakon priznavanja Albanije 1913. više od polovine Albanaca je ostalo van granica svoje države, na teritoriji koja je okupirana od strane Srbije, Crne Gore, Bugarske i Grčke tokom Balkanskih ratova.
Helikopter

#4217 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Akadi wrote:
sherbett wrote:Pa mogli bi...Albanci su jedini koji nisu među sobom ratovali zbog religijskih razloga...njihova se nacionalna svijest temelji na čvrstim temeljima sintagme "Albanstvo prije svega", po tome su specifični...ali nemaju neki dar za "legalno", tako će to teško ići :-)
Ne znam na šta aludiraš ali Albanci su jedan narod. Bošnjaci, Srbi i Hrvati su tri različita naroda sa različitom historijom. Get it?
radostan dan wrote: :mrgreen:
Ne znam šta se smiješ, ovo nisu izjavilli albanski političari već "pristalice Envera Hodže"... isto kao što imaš u Srbiji pristalice Draže Mihajlovića koji se zalažu za "Veliku Srbiju".

Albanci makar traže teritorije na kojima su apolutna vjećina a ne ko četnici teritorije na kojima ih nema ni u promilima.

Nakon priznavanja Albanije 1913. više od polovine Albanaca je ostalo van granica svoje države, na teritoriji koja je okupirana od strane Srbije, Crne Gore, Bugarske i Grčke tokom Balkanskih ratova.
Ne znam kako normalni i pametni Albanci dozvoljavaju ovim idiotima i budalama i takozvanim pristalicama Envera Hodže da sire takvu propagandu o Enver Hodzi. Pa taj ih je Enver Hodza za vrijeme njegove vladavine bio totalno unazadio i unistio. Albanci trebaju da pisu i propagiraju, kao sto jeste, da je Enver Hodza u stvari bio najveci izdajnik, diktator i okupator albanskog naroda koga je u to vrijeme kao i drzavu totalno upropastio i unazadio. Albanci su progledali i krenuli velikim koracima naprijed kako su se rjesili tog izdajnika, okupatora i bolesnog diktatora.
Helikopter

#4218 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Objavljeno 22.10.2012. u 18:45 | Komentari: 6

REGIJA

Protesti u Prištini zbog sastanka Tačija s Dačićem

U Prištini je u ponedjeljak izbio sukob policije s demonstrantima, koji su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo razgovorima predsjednika kosovske vlade Hashima Tačija s njegovim srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem.

Image
Foto: Blic.rs
Demonstranti, pripadnici pokreta Samoopredjeljenje probili su policijski kordon u blizini zgrade kosovske vlade pokušavajući ući u zgradu i sukobili se s pripadnicima specijalne policije, koja koristi suzavac kako bi zaustavila demonstrante pritom uhapsivši nekoliko njih.

Kosovska agencija Kosovapress javila je da su među uhapšenima i čelnici pokreta Samoopredjeljenje Visar Ymeri i Xhelal Svecla. Policija je saopćila da je u sukobima povrijeđeno 18 policajaca i četvero demonstranata. Prema policijskim informacijama, protest nije bio prijavljen.

Demonstranti su krenuli prema zgradi vlade Republike Kosova, gađajući policiju čvrstim predmetima, paradajzom i bojom. Policija je bila prisiljena intervenirati, upotrebljavajući suzavac, kako bi rastjerala demonstrante. Mogu potvrditi da je do sada pritvoreno 26 aktivista pokreta", izjavio je glasnogovornik kosovske policije Baki Kelani.

Voditelj kluba zastupnika pokreta Samoopredjeljenje Visar Ymeri optužio je policiju da je upotrijebila silu i da je objavila netačne podatke o toku protesta.

Predsjednici vlada Kosova i Srbije Hashim Tači i Ivica Dačić u petak su se sastali pod okriljem EU-a u Bruxellesu, što je bio njihov prvi susret. Sastanak je zamišljen kao početak dijaloga u svrhu normalizacije odnosa između dviju država, a pokret Samoopredjeljenje se protivi tim razgovorima.

http://www.klix.ba/vijesti/regija/prote ... /121022148
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4219 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

Uh, kada uporedim njegovo špartanje Bosnom i to što se sada desilo na Kosovu povodom rukovanja u Briselu, zavidim svim kosovskim Albancima što kao jedan protestvuju u korist najnovije države, Republike KosovA.

Ovakvi protesti su nemogući u BiH-nikoga ne interesuje država.
:(

Da barem redovno izlaze na izbore, nego prosjek izlaznosti bude oko 54% i manje.
Jecky 44

#4220 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Jecky 44 »

Nikada Bosna i Hercegovina, ne treba da prizna Kosovo. Ne zbog Srbije, de facto Kosovo je nezavisno od 1999, (prvi bi bio za nezavisnost Vojvodine-jer Vojvodina nije krava muzara :-D ). Smatram da bi prznavanjem Kosova legalizovali mafiju koja bi imala svoju zakonodavnu,izvršnu i sudsku vlast.(ali trenutno imaju nadzor od strane SAD-a i EU). Kosovo je najnestabilniji dio regiona, kroz koje godišnje prođe tone i tone droge, velika stopa krimaniliteta, što bi se odmah reflektovalo i na našu državu i problemima na polju droga, trgovine ljudima,organima i dalje da ne nabrajam. Hrvatska je priznala Kosovo da bi se švabama u pakaš uvukli i kontrirali Srbima,Crna Gora zbog veza Aco Đukanović-Hašim Tači, Makedonija vjerovatno da ponovo ne bi imali problema na zapadu svoje zemlje. A mi izričito treba da se protivimo tome.
mostar036

#4221 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by mostar036 »

Nema ništa od Kosova dok ga Srbija ne prizna a to će biti nikad a možda ni tad. :lol:
radostan dan

#4222 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

mostar036 wrote:Nema ništa od Kosova dok ga Srbija ne prizna a to će biti nikad a možda ni tad. :lol:
2080. godine, više će ih biti od srba.
i šta će srbiji onda kosovo? tačnije, ne treba joj ni sad.
ali jedno si u pravu-na ovaj i ovakav način ga nikad neće priznati.
radostan dan

#4223 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

sherbett wrote: a Srbija je neformalno priznala Kosovo odavno, nego nema toga tko će to učiniti i službeno
neTće ga ni biti...
radostan dan

#4224 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

nećemo saznati, ljudski vijek je u prosjeku 80 godina, a neki od nas su na pola puta, tako da...pišite šta je bilo.
muhafuca

#4225 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by muhafuca »

radostan dan wrote:nećemo saznati, ljudski vijek je u prosjeku 80 godina, a neki od nas su na pola puta, tako da...pišite šta je bilo.
znaci u suplje ovde pricamo i pisemo kad necemo kraj saznat :D :D :D
Post Reply