Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hordas 87

#4201 Re: FK Sarajevo

Post by hordas 87 »

north wrote:Iako je bio nadomak prelaska u redove Sarajeva, napadač Slobode Damir Smajlović odlučio je ostati na Tušnju još godinu dana.

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Odaberi klubFK Borac BanjalukaNK ČelikFK LaktašiFK LeotarFK Modriča MaximaFK OlimpikFK Rudar PrijedorFK SarajevoFK SlavijaFK SlobodaNK Široki BrijegNK TravnikFK VeležHŠK ZrinjskiNK Zvijezda GradačacFK ŽeljezničarBrzonogi napadač Slobode Damir Smajlović bio je želja nove i ambiciozne Uprave Sarajeva, no bivši golgeter gradačačke Zvijezde neće mijenjati sredinu, bar ne u narednih godinu dana, na koliko je danas potpisao ugovor sa Slobodom.

"Dogovor sa Sarajevom već je bio postignut, ali ljudi iz Slobodine Uprave su me na kraju uspjeli nagovoriti da ostanem. Dakle, sigurno je da ne mijenjam sredinu ovog ljeta, pa ću i naredne sezone braniti 'crveno-crne' boje", kazao je Smajlović za SportSport.ba, te dodao.

"Sloboda je, ipak, moj klub i moram priznati da mi je na kraju drago što sam ostao. Kako sam ja obaviješten, još nekoliko pojačanja će doći u Slobodu i ove godine se sigurno borimo za izlazak na evropsku scenu."

Šta reći :-) ?
SVAKA MU CAST !! bolje ovako da prizna da voli svoj klub a ne da je dosado kod nas kako bi se prodao i kasnije otisao.. :thumbup:
north

#4202 Re: FK Sarajevo

Post by north »

hordas 87 wrote:
north wrote:Iako je bio nadomak prelaska u redove Sarajeva, napadač Slobode Damir Smajlović odlučio je ostati na Tušnju još godinu dana.

VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Odaberi klubFK Borac BanjalukaNK ČelikFK LaktašiFK LeotarFK Modriča MaximaFK OlimpikFK Rudar PrijedorFK SarajevoFK SlavijaFK SlobodaNK Široki BrijegNK TravnikFK VeležHŠK ZrinjskiNK Zvijezda GradačacFK ŽeljezničarBrzonogi napadač Slobode Damir Smajlović bio je želja nove i ambiciozne Uprave Sarajeva, no bivši golgeter gradačačke Zvijezde neće mijenjati sredinu, bar ne u narednih godinu dana, na koliko je danas potpisao ugovor sa Slobodom.

"Dogovor sa Sarajevom već je bio postignut, ali ljudi iz Slobodine Uprave su me na kraju uspjeli nagovoriti da ostanem. Dakle, sigurno je da ne mijenjam sredinu ovog ljeta, pa ću i naredne sezone braniti 'crveno-crne' boje", kazao je Smajlović za SportSport.ba, te dodao.

"Sloboda je, ipak, moj klub i moram priznati da mi je na kraju drago što sam ostao. Kako sam ja obaviješten, još nekoliko pojačanja će doći u Slobodu i ove godine se sigurno borimo za izlazak na evropsku scenu."

Šta reći :-) ?
SVAKA MU CAST !! bolje ovako da prizna da voli svoj klub a ne da je dosado kod nas kako bi se prodao i kasnije otisao.. :thumbup:
Pa haveru svi koji i budu dolazili kod nas, doći će da se dalje prodaju, šta misliš da će neko doći da tu završi karijeru?
adnan_hz

#4203 Re: FK Sarajevo

Post by adnan_hz »

ćiro wrote:Ne mogu ovi naši hadalji nikoga dovesti.
pa kako ce doevsti ikoga kad prijelazni rok pocinje 1. jula ???? skontaj malo...
adnan_hz

#4204 Re: FK Sarajevo

Post by adnan_hz »

ćiro wrote:
adnan_hz wrote:
ćiro wrote:Ne mogu ovi naši hadalji nikoga dovesti.
pa kako ce doevsti ikoga kad prijelazni rok pocinje 1. jula ???? skontaj malo...
Kako drugi uzimaju naše najbolje igrače??? skontaj malo...
skontaj i ti mlao.. uzimaju slobodne igrace.. a slobodni igrac moze preci u klub i izvan prijelaznog roka... rizvanovic i muminovic nisu imali nista s anasim klubom jer su im ugovori istekli...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4205 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Igrači odlaze sa Koševa
"Hitno“ potrebna nova lica, Jovanovića niko nije kontaktirao
Nedavno je imenovan novi Upravni odbor FK "Sarajevo“. Kako smo već pisali, za predsjednika bordo tima jednoglasno je izabran Zijad Blekić, koji je najavio velike promjene.
Piše: Edin Isanović
Ipak, nova lica u UO već su se suočili sa problemima. Osim teške finansijske situacije, tim sa Koševa su napustili Alen Škoro (karijeru nastavio u Meksiku), Zoran Belošević ("Cluj“), Milan Muminović ("Borac“) i Mirza Rizvanović ("Zrinjski“). Svi pomenuti nogometaši nastupali su u udarnoj postavi.

Mirza Varešanović je na prvom sastanku sa čelnim ljudima kluba rekao kako su mu neophodna kvalitetna pojačanja u bordo svlačionici. Posebno je podvukao bokove. Istakao je da je klubu "hitno“ potreban jedan defanzivni vezni nogometaš i jedan napadač.

Svakako treba istaći da su igračima koji su otišli sa Koševa istekli ugovori, a kako smo uspjeli saznati Mirza Rizvanović uopće nije želio razgovarati sa novom upravom o mogućem ostanku. Recimo i to da je jedan od najboljih igrača "Sarajeva“ u prošloj sezoni Milan Muminović već ranije dogovorio odlazak u Banju Luku, tako da novo rukovodstvo nije imalo previše prilika da ispravi greške svojih prethodnika (koji igračima nisu isplatili četiri posljednje plaće). Već na prvom sastanku u klubu ih je dočekao predstavnik "Borca“ koji je zatražio ispisnicu za nekadašnju "bordo osmicu“.

Što se tiče pojačanja u medijima se dosta špekulisalo o jednom imenu - Vlastimiru Jovanoviću, igraču "Slavije“. Međutim, prvi čovjek tima iz Istočnog Sarajeva, Dragan Kulina, je za Sarajevo-x.com rekao:

"Čitao sam da 'Sarajevo' želi Jovanovića. No, do sada nije bilo nikakvih kontakata, niti službeno, niti putem telefona. On je igrač pod ugovorom 'Slavije'.“

Na pitanje o cijeni, odgovara:

"To je poslovna tajna. Jedino što mogu reći jeste da Jovanović nije jeftin“, naglašava Kulina.

Drugi na listi želja bio je Damir Smajlović, napadač "Slobode“. No, prema posljednjim informacijama, on je produžio ugovor sa Tuzlacima.

Ovih dana potekla je priča da se pregovara sa Igorom Žuržinovom, nogometašem "Zrinjskog“, a sve se više spominje povratak i Veldina Muharemovića. Sve u svemu, novo rukovodstvo koševskog premijerligaša čeka mnogo posla.

Za kraj treba spomenuti da je Vlastimir Mijović ispred novog Upravnog odbora FK "Sarajevo“ zadužen za odnose sa medijima.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100627081
north

#4206 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ma meni uopšte ne smeta što igrači odlaze, a šta su to u zadnje tri godine dobroga donijeli?
Zadnja titula bila 5 godina, za kime da žalimo???
Samo neka odlaze, to je pojačanje za nas,ali naravno trebaju nam novi igrači, a hoće li oni doći to ćemo uskoro vidjeti......zato samo lagano, ja želim da još uvijek vjerujem.....
motachjointa

#4207 Re: FK Sarajevo

Post by motachjointa »

north wrote:Ma meni uopšte ne smeta što igrači odlaze, a šta su to u zadnje tri godine dobroga donijeli?
Zadnja titula bila 5 godina, za kime da žalimo???
Samo neka odlaze, to je pojačanje za nas,ali naravno trebaju nam novi igrači, a hoće li oni doći to ćemo uskoro vidjeti......zato samo lagano, ja želim da još uvijek vjerujem.....
dok je bio mir u kuci razvalili spartak, helsimborg, cluj, zelju, borac... znaci mogu i mogli su, samo je trebao mir u kuci, kvalitetne pripreme i premije ;-) Sada nimalo nisam optimista jer nikad pojacanja necemo naci ni blizu ovim sto su otisli.
lerdi

#4208 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

ćiro wrote:Nikada veći pesimista nisam bio pred početak neke sezone PL i sve ukazuje na to da ćemo ostvariti negativan rekord kada je plasman na kraju u pitanju. Iskreno strah me da se umješamo u borbu za opstanak. Nikad gora uprava, trener tu i tamo i nikad slabili igrački kadar.
Jarane ne znam šta je tvoj problem u životu, ali ja većeg pesimistu u životu nisam vidio. Pa hebo te kukaš od kako je skupština bila. Neki pomaci su napravljeni, a dalje čemo da vidimo. Nisam ni ja zadovoljan nekim potezima, ali pošteno je ljudima dati priliku da vidimo šta mogu. Ukoliko zajebu onda brate dragi kukaj koliko ti mila volja. Ovako me podsjećaš na one narikaće sa sahrana koje kukaju samo da bi kukale.
Baltazar_khan

#4209 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Ćiro pretjeraš i ti nekad samo tako :oops:
Max Bunker

#4210 Re: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

lerdi wrote:
ćiro wrote:Nikada veći pesimista nisam bio pred početak neke sezone PL i sve ukazuje na to da ćemo ostvariti negativan rekord kada je plasman na kraju u pitanju. Iskreno strah me da se umješamo u borbu za opstanak. Nikad gora uprava, trener tu i tamo i nikad slabili igrački kadar.
Jarane ne znam šta je tvoj problem u životu, ali ja većeg pesimistu u životu nisam vidio. Pa hebo te kukaš od kako je skupština bila. Neki pomaci su napravljeni, a dalje čemo da vidimo. Nisam ni ja zadovoljan nekim potezima, ali pošteno je ljudima dati priliku da vidimo šta mogu. Ukoliko zajebu onda brate dragi kukaj koliko ti mila volja. Ovako me podsjećaš na one narikaće sa sahrana koje kukaju samo da bi kukale.
Mi smo takav klub, da kada smo bili najveci pesimisti, imali smo i najbolje rezultate.
Po meni licno, ova uprava je neki kompromis izmedju BP-a i prosle uprave. Na papiru, imamo najjacu upravu u BiH i ti ljudi ako budu zeljeli rezultat i uloziti svoje pare u klub, napravit cemo cudo.
S' druge strane, ostanak nekih ljudi ili povratak nekih drugih, mene dovodi u situaciju da se pitam " Koji k*rac smo i bojkotovali utakmicu i nervirali se proslih par sezona ? "
Ova uprava sigurno nije ono najbolje sto Sarajevo zasluzuje i moze imati ( kada bi sada sacinili listu 10 najbogatijih ljudi u BiH, sigurno bi na toj listi min. petorica navijala za Sarajevo ) al' da je napravljen neki pomak, sigurno jeste.
Sacekajmo da pocne sezona pa onda ocjenimo prve korake od strane uprave. Da se ponovim, ova uprava do kraja jesenjeg prvenstva od mene ima kredit. Necu prvo mjesto, necu gol razliku 50:5, necu svaku utakmicu 20 000 na Kosevu, vec hocu da vidim profesionalizam na djelu.
north_1987

#4211 Re: FK Sarajevo

Post by north_1987 »

daj pretjerano si dosadan s tim kukanjem. Ako mozes imalo pozitivnije napisati napisi, ako ne nemoj ni svasta pisati... samo me crnjak pukne kad procitam sta pises.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4212 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

north_1987 wrote:
daj pretjerano si dosadan s tim kukanjem. Ako mozes imalo pozitivnije napisati napisi, ako ne nemoj ni svasta pisati... samo me crnjak pukne kad procitam sta pises.
Hahah kad citam cirine postove odma nas vidim u borbi za opstanak....ciro burke duboko udahni :D smiri se :D
Gde si sad cica maco

#4213 Re: FK Sarajevo

Post by Gde si sad cica maco »

Već vidim kako dominiramo!
strong69

#4214 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Cirina strahovanja su po mom misljenju opravdana. 3. Jula odlaze na pripreme a ne zna se ni ko odlazi ni ko ostaje ni ko ce doci. Varesanovic je ionako neiskusan trener i ne znam kako ce on ukomponovati ekipu u koju pojacanja budu naknadno stizala...

Pogotovo me brine odlazak u Iran sredinom jula... Cisto sumnjam da igraci mogu kvalitetno proci kondicione pripreme za tih 10-15 dana prije turnira u Iranu.

U sustini, treba biti strpljiv i vidjeti sta ce uraditi novi ljudi u upravi koji su obecali mnogo. Ne treba biti prerano optimista a ni pesimista.
north

#4215 Re: FK Sarajevo

Post by north »

ćiro wrote:-------------------------------------Alaim

Dudo-------------Torlak---------------Maksumić---------------Škoro Anel

Hamzagić----------Džakmić---------------Ihtijarević----------------K.Handžić

-----------------------Hadžić---------------Jahović

Klupa: Hamzić, Avdić, H.Handžić, Dupovac, Šeko, Čomor, Pliska, Čampara

Koliko nedostaje ovoj ekipi da ispuni naše želje u slijedećoj sezoni?
Hajmo biti realni, a ne lagati sami sebe, jer ćemo se manje razočarati. Bili smo svi optimisti nakon pobjede u BL i svi u klubu su najavljivali titulu, nikad bolje pripreme i sl. a na proljeće totalni raspad sistema. To se ponavlja godinama, uvjek velike najave a isti pristup i na kraju naravno veliko razočarenje za nas navijače.
Realno, ova ekipa jedino što može uraditi, je osvojiti titulu, ali na sajmu šljivovice u Gradačcu......
Ali ja samo ponavljam da su igrači koji su otišli bili istrošeni, pomeni više neupotrebljivi (osim Muminovića), tako da je bolje osvježiti tim sa novim igračima....
Ako se dovedu dostojne zamjene (najmanje 3-4 igrača, u svakoj liniji po jedan), možemo se nadati....
Ali ako završimo sa gore navedenim igračima, uz eventualno jedno-dva bezvrijedna pojačanja, onda smo tek popušili....
Zato kažem sačekajmo malo, prelazni rok počinje 1 jula, da vidimo šta može nova uprava uraditi oko dovođenja pojačanja......

Za turnir u Iranu, ne znam šta bih rekao, skupo putovanje, ali pretpostavljam da nova uprava sa ovim potezom želi da počne da se polako dokazuje, pa ono hajmo malo poslati igrače u inostranstvo....

Ne znam, vidjećemo.....biće svega......
Dialer

#4216 Re: FK Sarajevo

Post by Dialer »

Sarajevo ne mozhe biti ozbiljna ekipa ako Hadzija bude u prvih 11 il ako bude igrac na kojeg ce se ozbiljno rachunat.
Fordas

#4217 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ne znaima me titula koliko me zanima da se izdignemo iznad ovog sljama PL BIH i postanemo normalan i jak klub, kao sto smo uvijek i bili i ako je put do toga da nikog ne dovedemo i da 'pregrmimo' sa sto manje troskova jednu sezonu, onda ok nema problema. Ali ako nije, mislim da bez najmanje 7 novih igraca ne smijemo u novu sezonu, pogotovo ne sa mirzom na klupi :-?
strong69

#4218 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

@Fordas,

Ja se slazem s tobom. Treba praviti jaku i stabilnu ekipu sa imenom i prezimenom zbog kojeg ce ljudi ustati kada ga cuju. Sarajevo mora obrazovanim kadrovima, dobrim marketingom i strucno i ekonomski vodenim klubom biti iznad svih ostalih.

Niko od Blekica nije trazio da obecava titule i to je nerealno ocekivati. Neka se dovedu kvalitetna pojacanja, neka se potpisu ugovori na duzi period, neka se vrate navijaci na stadion i neka Sarajevo vrati svoj stari sjaj za ovu prvu godinu nove uprave.

Pripreme Sarajeva pocinju 03. jula i ocekujem da ce biti kvalitetno odradeno sa novim imenima od samog pocetka priprema.

Ne zelim ocjenjivati novu upravu jer je tek pocela sa radom i to bi bilo potpuno nekorektno s nase navijacke strane. Sta je pametno a sta ne vidjece se kada pocne takmicarska sezona. E onda ocekujem da svako odgovara za ono za sta je odgovoran i da shodno tome snosi i posljedice ili dobije nagradu.

Uglavnom, nestrpljivo ocekujem prve utakmice i nadam se pozitivnim rezultatima.
north

#4219 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Ko je Arsenijević, navodno pojavio se jutros na treningu, je li to onaj iz Slavije?
Valjda je to prvo pojačanje, samo vrijedi li šta?.....
samo_ovaj_put

#4220 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

samo nemoj dudu i maksumica
tarabe
Fordas

#4221 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

north wrote:Ko je Arsenijević, navodno pojavio se jutros na treningu, je li to onaj iz Slavije?
Valjda je to prvo pojačanje, samo vrijedi li šta?.....
Pa vecina igraca iz slavije bila su nam dobra pojacanja, nema razloga da tako ne bude i ovaj put
Baltazar_khan

#4222 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Arsenijević je jedan od boljih desnih bekova u ligi, tako da je ovo odlično pojačanje za naš tim :thumbup:

Važno je da je krenulo sa novim imenima, sigurno da bi nam i onaj Žuržinov dobar bio.
Bordolini

#4223 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Bice to dobro, samo laganini. Izgubili smo puno ovim odlascima ali novi ljudi su shvatili ozbiljnost situacije i evo polako pocinju raditi na sanaciji st(r)anja u klubu. Dajmo im sansu. :thumbup:

Zurzinov nas je ubio u svakom susretu s njima, treba ga dovest ako nista da spasimo igrace povreda :D. Doduse kakav je delegat ako dodje pocece nam igrace na treninzima marisati :-) :-D
Braco Alija

#4224 Re: FK Sarajevo

Post by Braco Alija »

raja u euforiji ko da je maicon došo na desnog beka lutke mi a ne nakav arsenijević
El_comadante

#4225 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

rano je još nešto govoriti. vidječemo koga če dovesti i šta če se sve uraditi u i oko kluba a za to treba malo vremena. pa dajmo im malo vremena pa čemo onda nešto više moći reći i tražiti eventualne ostavke i tako dalje.
Locked