Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
james28

#4201 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Tuzla111 wrote:
james28 wrote:
Tuzla111 wrote:Treba mi hitno misljenje kakvi su oni zeleni neboderi pored Vilsonovog.
možda sam dosadan al kani se zelenih nebodera, oni su u ratu totalno stradali, i nikad se to ne može do kraja obnovit, konstrukcija je ista, predlažem žute nebodere odmah blizu tih, stanovi su vrh, jaran mi tamo živi tako da znam o čemu pričam
Svako ima svoje misljenje al ja u zute nebodere na Grbavici nebi nikako. Cak je bilo veoma povoljnih stanova tu al nikad nisam otisao ni da pogledam. Ko voli nebodere od 20 spratova stanova ima jeftinih al znajuci kako se dogovoriti za bilo sta sa ostalim stanarima u mnogo manjim zgradama onda samo mogu zamisliti kako to izgleda u neboderima od 20 spratova. Dalje, parkinga nikad ne moze biti dovoljno za sve. Da ne kazem da je meni fasada i haustor veoma bitan. Svaki dan znaci moras kroz haustor proci, kakve veze ima da ti je stan u zlatu ako se haustor raspada.
Jos ovaj stan gleda na MIljacku i Bristol i Zirat banku, znaci mogu spavati sa otvorenim prozorom.
Ko voli nebodere eno u Hrasnom stan 60 kvadrata covjek trazi samo 90 hiljada.
meni je jaran tamo i haustori su top uređeni, čak i sa sigurnosnog aspekta, ima dosta vrata prije ulaznih vrata stana, tako da je i za provalnike prilično nezgodno da provaljuju, 5 stanova u jednom haustoru dakle teško da ti neko može provaliti u stan a da komšije ne čuju, gradnja je super kvalitetna, ali naravno stanovi na nižim spratovima su skuplji jer i nije baš nešto posebno živjeti iznad 10 sprata recimo, a stanovi generalno i nisu baš povoljni, negdje 2-2.500 KM po kvadratu al eto kako ko voli, i ne znam oko čega ćeš se dogovarati sa stanarima?
zijancer

#4202 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

zamisli bježat odatle u slučaju požara, dok pootključava sva ta vrata
Tuzla111

#4203 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:
Tuzla111 wrote:
james28 wrote: možda sam dosadan al kani se zelenih nebodera, oni su u ratu totalno stradali, i nikad se to ne može do kraja obnovit, konstrukcija je ista, predlažem žute nebodere odmah blizu tih, stanovi su vrh, jaran mi tamo živi tako da znam o čemu pričam
Svako ima svoje misljenje al ja u zute nebodere na Grbavici nebi nikako. Cak je bilo veoma povoljnih stanova tu al nikad nisam otisao ni da pogledam. Ko voli nebodere od 20 spratova stanova ima jeftinih al znajuci kako se dogovoriti za bilo sta sa ostalim stanarima u mnogo manjim zgradama onda samo mogu zamisliti kako to izgleda u neboderima od 20 spratova. Dalje, parkinga nikad ne moze biti dovoljno za sve. Da ne kazem da je meni fasada i haustor veoma bitan. Svaki dan znaci moras kroz haustor proci, kakve veze ima da ti je stan u zlatu ako se haustor raspada.
Jos ovaj stan gleda na MIljacku i Bristol i Zirat banku, znaci mogu spavati sa otvorenim prozorom.
meni je jaran tamo i haustori su top uređeni, čak i sa sigurnosnog aspekta, ima dosta vrata prije ulaznih vrata stana, tako da je i za provalnike prilično nezgodno da provaljuju, 5 stanova u jednom haustoru dakle teško da ti neko može provaliti u stan a da komšije ne čuju, gradnja je super kvalitetna, ali naravno stanovi na nižim spratovima su skuplji jer i nije baš nešto posebno živjeti iznad 10 sprata recimo, a stanovi generalno i nisu baš povoljni, negdje 2-2.500 KM po kvadratu al eto kako ko voli, i ne znam oko čega ćeš se dogovarati sa stanarima?
pa zar nije za tu cijenu bolje uzeti u sa-tower stan u novoj novcatoj zgradi koja je sigurno radjena po vecim standardima?
Cuj oko cega ce se covjek dogovarati. TO je dio jednog velikog problema u Bosni, svako samo gleda svoja 4 zida i zaboli ga ona stvar sta se desava ispred ulaznih vrata. Posljedica komunizma, sve se ceka da kanton nesto uradi ili opsina. ( Nista licno prema tebi)
AL hajd eto, da se stanari dogovore da urade one fasade brate mili, da ne cekaju kad ce kanton da to uradi ili neka donacija.
Sjecam se u palmi, vlasnik palme htio da uradi fasadu na zgradi a stanari da mu daju podrume koje ionako NIKO ne koristi. Pogodi sta se desilo?! Nisu se stanari mogli dogovoriti, pola htjelo pare za podrume a pola fasadu. 12 spratova a lift se kvari svako drugi dan, a drugi nikad nije u funkciji. Sad u tim neboderima zamisli vremenom kako se kvare liftovi i raja nece da da pare da se poprave i ostane se na jednom liftu, i onda kad taj rikne a ti se vracas iz Binga sa punim kesama.
gidra

#4204 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

Tuzla111 wrote:
james28 wrote:
Tuzla111 wrote: Svako ima svoje misljenje al ja u zute nebodere na Grbavici nebi nikako. Cak je bilo veoma povoljnih stanova tu al nikad nisam otisao ni da pogledam. Ko voli nebodere od 20 spratova stanova ima jeftinih al znajuci kako se dogovoriti za bilo sta sa ostalim stanarima u mnogo manjim zgradama onda samo mogu zamisliti kako to izgleda u neboderima od 20 spratova. Dalje, parkinga nikad ne moze biti dovoljno za sve. Da ne kazem da je meni fasada i haustor veoma bitan. Svaki dan znaci moras kroz haustor proci, kakve veze ima da ti je stan u zlatu ako se haustor raspada.
pa zar nije za tu cijenu bolje uzeti u sa-tower stan u novoj novcatoj zgradi koja je sigurno radjena po vecim standardima?
Cuj oko cega ce se covjek dogovarati. TO je dio jednog velikog problema u Bosni, svako samo gleda svoja 4 zida i zaboli ga ona stvar sta se desava ispred ulaznih vrata. Posljedica komunizma, sve se ceka da kanton nesto uradi ili opsina. ( Nista licno prema tebi)
AL hajd eto, da se stanari dogovore da urade one fasade brate mili, da ne cekaju kad ce kanton da to uradi ili neka donacija.
Sjecam se u palmi, vlasnik palme htio da uradi fasadu na zgradi a stanari da mu daju podrume koje ionako NIKO ne koristi. Pogodi sta se desilo?! Nisu se stanari mogli dogovoriti, pola htjelo pare za podrume a pola fasadu. 12 spratova a lift se kvari svako drugi dan, a drugi nikad nije u funkciji. Sad u tim neboderima zamisli vremenom kako se kvare liftovi i raja nece da da pare da se poprave i ostane se na jednom liftu, i onda kad taj rikne a ti se vracas iz Binga sa punim kesama.
Ne možeš držati otvoren prozor ljeti a pogotovo spavati otvorenog prozora jer ubiše komarci iz Miljacke, milioni ih, prijatelj mi je zivio tu i cesto sam isao do njega. Obavezna ugradnja komarnika..
black

#4205 Re: Cijene stanova All about

Post by black »

meni stanovi na usi izlaze :mrgreen: na grbavici znam svaki prozor, posebno grbavica 1, prodo i kupio drugi na kecu, koliko tesko je prodati jos teze je kupiti, agencije, raja koja kupuje radi izdavanja, preprodavci na crno itd. sve to utice na cijenu. svako prije prodaje raspita se kod raje, vidi na piku, kod agencija, koliko se krecu cijene na toj mikro lokaciji i na osnovu toga formira svoju, e sad drugi par carapa je to sto pojedinci lupetaju nerealno, posto se najvise govori o dvosobnim stanovima, nemojte ocekivati da ce oni sa cijenom od 110,12,15k ako je dobra lokacija, ici plaho dole, koju milju da, ali nesto vise sigurno ne, ponekad se pojavi, kome se zuri i treba mu lova, ali i brzo ode, bio je jedan sa pocetnom od 102 i otiso, drugi od 98 ode za dva dana, naletio sam na jedan koji se mogo uzeti za 80 ali bi sa vrata moro prvo baciti napalm bombu pa tek onda raditi. prije nekih 7-8 mjeseci ponuda je bila veca u odnosu na sada i koju milju jeftiniji, dosta tih stanova koji su tada se prodavali sada vidim da se izdaju. jedan je dugo stajao sa cijenom oko 110k, veca spratnost, bez lifta, kontam hajde da vidim kakav je, nazovem lika i dogovorimo se da dodjem, nakon 1-2h otvorim pik kad on promjenuo cijenu na 125k :mrgreen: vecinu ovih stanova koje ste pomenuli ja sam isao da pogledam, interesantno je kako pojedini ljudi od dvosobnog stana naprave komotan jednosoban :mrgreen:
meni se svidja kada neko uradi obratno, kao npr ovaj, sa ovom kvadraturom je k'o bombona rijeseno, sa nekih par caka je mogo jos dobiti na funkcionalnosti i prostoru ali i ovako je ok
https://www.olx.ba/artikal/27612905/sta ... adaptiran/
najbolje je ako se moze doci direktno do vlasnika, tako mozete ocekivati lakse pregovore i nizu cijenu, zovite i za stanove koji se izdaju, medju njima ima i onih koji bi prodali, i drugacije vas gledaju a i cijena se moze oboriti malo, kada pomenete da imate pare odmah i da sutra mozete zavrsiti sve. ja sam dozivio i vidio svasta. ugl nemojte se, kako kazu, povoditi za drugim ljudima, morate sami imati neke parametre, prosijati sve i otici pogledati uzivo
agent_zero

#4206 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

Tuzla111 wrote:Treba mi hitno misljenje kakvi su oni zeleni neboderi pored Vilsonovog.
Ex Đure Salaja ulica... stari neboderi, izgrađeni početkom 60tih, u ratu potpuno izgorili (prva linija), a nakon rata potpuno renovirani.

Mislim da su dobre zgrade i dobri stanovi. Sad sve ovisi od cijene.
james28

#4207 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

zijancer wrote:zamisli bježat odatle u slučaju požara, dok pootključava sva ta vrata
e jbg ne valja kad ima vrata ne valja kad nema...
james28

#4208 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Sa Tower je baš prevelik 27 spratova će imati čini mi se, to je za moj ukus prevelika zgrada i nije za život, osim toga kod Hitne pomoći je, nigdje zelenila ni parka, a cijene stanova su još jače, koliko znam od 2.300 KM sa PDV-om pa nadalje, a žuti neboderi su odmah do Vilsa, top lokacija, mirno i tiho, zelenilo okolo, a opet si u centru, a sad ako ćeš tražiti dlaku u jajetu ja ću ti za svaki stan naći neku falinku ali ako gledamo objektivno i ne sitničarimo onda ovako stoje stvari
Tuzla111

#4209 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

black wrote:meni stanovi na usi izlaze :mrgreen: na grbavici znam svaki prozor, posebno grbavica 1, prodo i kupio drugi na kecu, koliko tesko je prodati jos teze je kupiti, agencije, raja koja kupuje radi izdavanja, preprodavci na crno itd. sve to utice na cijenu. svako prije prodaje raspita se kod raje, vidi na piku, kod agencija, koliko se krecu cijene na toj mikro lokaciji i na osnovu toga formira svoju, e sad drugi par carapa je to sto pojedinci lupetaju nerealno, posto se najvise govori o dvosobnim stanovima, nemojte ocekivati da ce oni sa cijenom od 110,12,15k ako je dobra lokacija, ici plaho dole, koju milju da, ali nesto vise sigurno ne, ponekad se pojavi, kome se zuri i treba mu lova, ali i brzo ode, bio je jedan sa pocetnom od 102 i otiso, drugi od 98 ode za dva dana, naletio sam na jedan koji se mogo uzeti za 80 ali bi sa vrata moro prvo baciti napalm bombu pa tek onda raditi. prije nekih 7-8 mjeseci ponuda je bila veca u odnosu na sada i koju milju jeftiniji, dosta tih stanova koji su tada se prodavali sada vidim da se izdaju. jedan je dugo stajao sa cijenom oko 110k, veca spratnost, bez lifta, kontam hajde da vidim kakav je, nazovem lika i dogovorimo se da dodjem, nakon 1-2h otvorim pik kad on promjenuo cijenu na 125k :mrgreen: vecinu ovih stanova koje ste pomenuli ja sam isao da pogledam, interesantno je kako pojedini ljudi od dvosobnog stana naprave komotan jednosoban :mrgreen:
meni se svidja kada neko uradi obratno, kao npr ovaj, sa ovom kvadraturom je k'o bombona rijeseno, sa nekih par caka je mogo jos dobiti na funkcionalnosti i prostoru ali i ovako je ok
https://www.olx.ba/artikal/27612905/sta ... adaptiran/
najbolje je ako se moze doci direktno do vlasnika, tako mozete ocekivati lakse pregovore i nizu cijenu, zovite i za stanove koji se izdaju, medju njima ima i onih koji bi prodali, i drugacije vas gledaju a i cijena se moze oboriti malo, kada pomenete da imate pare odmah i da sutra mozete zavrsiti sve. ja sam dozivio i vidio svasta. ugl nemojte se, kako kazu, povoditi za drugim ljudima, morate sami imati neke parametre, prosijati sve i otici pogledati uzivo
Sve ja to znam, tako sam i trazio da licni od vlasnika kupim stan bez agencije. EH sad, vidi sta se desilo, nije prvi put da mi se ovo desava. Vecinom muskarci u srednjim godinama se ovako ponasaju, valjda misle da su najpametniji i pravo su arogantni ako pokazuju stan, ono bas raja ne zna kako da prezentira stan i da razgovara sa kupcima.

Gledao sam stanove u svakoj rupi, svakom sajtu. (upozorenje, na nekretnine.ba na mapi stanovi koji su prikazani su cesto veoma stari oglasi i stanovi su prodati davno).
u oglasima nadjem stan nema ni kvadrature ni cijene, samo pise novo Sarajevo, znaci to se odmah preskace, mislim svako ce preskociti takav oglas. Al posto sam ja u nuzdi da nadjem stan, ja posaljem poruku, lik zove nakon sat vremena, kaze nema kredita pa zove sa drugog broja. :-) :-)
Pogledam stan, nije los, 50 kvadrata za 115, lik rekao preko telefona useljiv stan, a on nema kuhinje nikako, ni elemenata ni nista. Manje-vise, to me i ne zanima, pitam ga gdje je oglasio stan, kaze na piku, vec mu salju notifikacije da je stan na 200+ stranici itd. Dosao ja kuci, reko da nadjem oglas, nasao sam oglas, Vidio sam oglas i prije, preskocio, siguran sam da su i svi drugi preskocili jer lik nije niti jedne slike stavio ni opisa.

Prilikom pokazivanja stana ja mu kazem, imam pare koliko treba da se dogovorimo da zavrsim transakciju odmah, kaze on ja bi volio sto blize do 115 al necu spustati sam cijenu, najbolje da prespavas pa nazovi sutra ponudi. Hajd rekao dobro, nazovem sutra da ponudim 112, kaze on stan prodat za vise. Reko jel prodati za trazenu cijenu, kaze on pa nije ni bitno, sto pitas. Pa gledam stanove pa da znam kako idu cijene, kaze on razumijem.

Sad, ja sam siguran da stan nije prodan tako brzo, vec da je lik skinuo oglas, i prati sad da ce za mjesec dana da listira stan za 130.Stan je bio u srednjoj plavoj zgradi odmah do onog mostica od Bristola, treci sprat. Stan je bio dobar boli glava, mislim raspored i lokacija, a stolarija je ona najjeftinija drvena bila ionako. Nije imao ni radijatore, ni kuhinju a i komplet kupatilo se trebalo raditi.
Tuzla111

#4210 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:Sa Tower je baš prevelik 27 spratova će imati čini mi se, to je za moj ukus prevelika zgrada i nije za život, osim toga kod Hitne pomoći je, nigdje zelenila ni parka, a cijene stanova su još jače, koliko znam od 2.300 KM sa PDV-om pa nadalje, a žuti neboderi su odmah do Vilsa, top lokacija, mirno i tiho, zelenilo okolo, a opet si u centru, a sad ako ćeš tražiti dlaku u jajetu ja ću ti za svaki stan naći neku falinku ali ako gledamo objektivno i ne sitničarimo onda ovako stoje stvari
Nemoj se ti prijatelju ljutiti, nista licno i ja volim ovako da razmjenim misljenja.
Kako nova novcata zgrada biti ista kao ona od 50 godina stara. Naravno da je bolja. Grbavica je zgrada na zgradi vec, ja bi rado uzeo one zgrade do ceste H.Cemerlica, ili dole do Miljacke ili ovamo na drugu stranu do T O Pase. One u sredini i nisu nesto meni a dovoljno je da pogledas oglase, ako nema stanova iz pojedine ulice da se prodaju znaci da su dobri i raja cuva i kad dodju u prodaju brzo odu. Neka logika valjda. Eh sad, u oglasima skoro da nema niti jedan stan pored Miljacke da je u prvom redu, da je ovamo do H Cemerlica ulice,a ima jedan u T O Pase koji je dobro precjenjen i zato stoji.
Kojih stanova ima najvise??? Ima najmanje 4-5 da ja sad znam u B Mutevelica. Znaci meni odmah ne valja, ima razlog sto ne idu.
Istina, zuti neboderi nemaju stanova na prodaju trenutno, mozda jedan onaj na 19om spratu i moze biti da su kvalitetni.
Ona 3 zuta nebodera na Grbavici kad se sastave su tu negdje kao i sa-tower. Sad, ne mogu ja ni gurati da zagovaram sa-tower jer nije jos ni izgradjen tako da se nista ne zna 100% al ti dobije novu zgradu, znaci instalacije, cijevi itd, koji su radjeni po mdernim standardima, nemoj mi sad molim te one suplje Tito bog zakon, kod njeg sve radjeno najbolje itd. Uz to, biras podove, spratnost i keramiku. Stanovi u sa-toweru su 2600KM u ovoj fazi.
Al hajd svako ima svoje i ja to postujem.
Tuzla111

#4211 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:Sa Tower je baš prevelik 27 spratova će imati čini mi se, to je za moj ukus prevelika zgrada i nije za život, osim toga kod Hitne pomoći je, nigdje zelenila ni parka, a cijene stanova su još jače, koliko znam od 2.300 KM sa PDV-om pa nadalje, a žuti neboderi su odmah do Vilsa, top lokacija, mirno i tiho, zelenilo okolo, a opet si u centru, a sad ako ćeš tražiti dlaku u jajetu ja ću ti za svaki stan naći neku falinku ali ako gledamo objektivno i ne sitničarimo onda ovako stoje stvari
Ja znam da se prodaju stanovi do 24og, sad moguce da ce biti jos 3 sprata oni milionski stanovi i tako.
james28

#4212 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Tuzla111 wrote:
Ja znam da se prodaju stanovi do 24og, sad moguce da ce biti jos 3 sprata oni milionski stanovi i tako.
zadnji sprat će biti penthausi ali to će biti jake cifre
james28

#4213 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

Tuzla111 wrote:
Nemoj se ti prijatelju ljutiti, nista licno i ja volim ovako da razmjenim misljenja.
Kako nova novcata zgrada biti ista kao ona od 50 godina stara. Naravno da je bolja. Grbavica je zgrada na zgradi vec, ja bi rado uzeo one zgrade do ceste H.Cemerlica, ili dole do Miljacke ili ovamo na drugu stranu do T O Pase. One u sredini i nisu nesto meni a dovoljno je da pogledas oglase, ako nema stanova iz pojedine ulice da se prodaju znaci da su dobri i raja cuva i kad dodju u prodaju brzo odu. Neka logika valjda. Eh sad, u oglasima skoro da nema niti jedan stan pored Miljacke da je u prvom redu, da je ovamo do H Cemerlica ulice,a ima jedan u T O Pase koji je dobro precjenjen i zato stoji.
Kojih stanova ima najvise??? Ima najmanje 4-5 da ja sad znam u B Mutevelica. Znaci meni odmah ne valja, ima razlog sto ne idu.
Istina, zuti neboderi nemaju stanova na prodaju trenutno, mozda jedan onaj na 19om spratu i moze biti da su kvalitetni.
Ona 3 zuta nebodera na Grbavici kad se sastave su tu negdje kao i sa-tower. Sad, ne mogu ja ni gurati da zagovaram sa-tower jer nije jos ni izgradjen tako da se nista ne zna 100% al ti dobije novu zgradu, znaci instalacije, cijevi itd, koji su radjeni po mdernim standardima, nemoj mi sad molim te one suplje Tito bog zakon, kod njeg sve radjeno najbolje itd. Uz to, biras podove, spratnost i keramiku. Stanovi u sa-toweru su 2600KM u ovoj fazi.
ama naravno ok, sad ispade da ja tušim stanove u žutim neboderima haha samo kažem da bih rado tamo stan da imam para, opet ti kažem tamo je cijena od 2.000 oni najviši spratovi, pa ide do 2.500 KM oni niži spratovi i adaptirani, a Sa Tower će ti osnovni stan biti min koliko vidim 2.500 pa nadalje sa svim PDV, porez i to, dakle skuplje je dosta, zgrada jeste nova i novo je uvijek bolje ali opet te podsjećam na infrastrukturu koja nije predviđena za 27-spratni neboder na toj lokaciji i o tome se pisalo, zelenila i parkova nema ni u tragovima tamo (a to je naročito važno ako kontaš djecu nekad ili ih već imaš), dakle ja gledam sve u globalu, a ne sad samo da je sve novo, bitno je ali nije presudno, pa na Ciglanama su isto skupi stanovi a stari Bože sačuvaj, ali lokacija je najbitnija pa sve ostalo
Tuzla111

#4214 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:
Tuzla111 wrote:
ama naravno ok, sad ispade da ja tušim stanove u žutim neboderima haha samo kažem da bih rado tamo stan da imam para, opet ti kažem tamo je cijena od 2.000 oni najviši spratovi, pa ide do 2.500 KM oni niži spratovi i adaptirani, a Sa Tower će ti osnovni stan biti min koliko vidim 2.500 pa nadalje sa svim PDV, porez i to, dakle skuplje je dosta, zgrada jeste nova i novo je uvijek bolje ali opet te podsjećam na infrastrukturu koja nije predviđena za 27-spratni neboder na toj lokaciji i o tome se pisalo, zelenila i parkova nema ni u tragovima tamo (a to je naročito važno ako kontaš djecu nekad ili ih već imaš), dakle ja gledam sve u globalu, a ne sad samo da je sve novo, bitno je ali nije presudno, pa na Ciglanama su isto skupi stanovi a stari Bože sačuvaj, ali lokacija je najbitnija pa sve ostalo
Pa ja bi najradije na M Dvoru one zgrade u fasadnoj cigli al ne moze :D

Zasto su visociji stanovi u neboderima jeftiniji? Ako se vec zivi u neboderu, bar budi malo visocije gdje se ima dobar pogled. Cisto onako mi nejasno? Ja imam izbor u SA-tower i konto da uzmem 19ti sprat :D
Istina za infrastrukturu, to se i ja pitam al ne treba svakom skola, Nekome je to drugi stan, neko ima vec vecu djecu ili je mlad pa ih nema jos itd. A onaj put do hitne(Lozionicka) mislim da ce se popravljati kad bude spajanje na gradski autoput, sad kad ce to biti i kako ne znam detalje. Sigurno da nece biti tako lako al vidi sta se zgrada napravi na Otoci.
Kad se sve izracuna nije sa-tower skuplji vjerovao ili ne.
Hajd izracunaj mi koliko bi me izaslo 58 kvadrata u tim tu zgradama, da uradim novo kupatilo i podove i stolariju. i onda porez i ostale gluposti, do useljenja pa cu ti ja reci koliko me kosta sa popustima u sa-toweru.
james28

#4215 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

zato buraz što je previsoko, da ti se zamanta, možda je fora u početku ali kasnije, zaboraviš nešto u supermarketu haj nazad 20 spratova, onda pritisak vode je uvijek slabiji čak na višim spratovima u tim neboderima i nestaje vode, pa kad opremaš stan ili renoviraš naplate ti skuplje tri puta jer valja nosit materijal do gore, pa kad ostariš baš voliš da si na stotom spratu hahaha itd itd

kakav Marijin Dvor ludilo Božije, saobraćaj, gužva, tramvaj ti škripi pred vratima a stanove zacijenili po 5.000 KM ko da je Beč, nipošto tamo ne bih išao, i opet ti kažem fataj se nižih spratova, svako ko se iole razumije u arhitekturu i ko radi na tome će ti to savjetovat, kakav crni pogled haha
kindlas

#4216 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

Skoro sve promaseno. Cuj da ti se zamanta :lol: argument za 10 :thumbup:
Koja je razlika ako zaboravis nesto u supermarketu pa moras sa 8 ili sa 18 sprata? Mozda 10 sekundi duza voznja liftom, opet argument fula teska.
Isto i za materijal, ne nosis ga rucno nego liftom, koja je razlika izmedju 8 i 18, opet 10 sekundi duze liftom :lol:
Cuj kad ostaris ne volis vise spratove :lol: ko to kaze?
Daj jednog arhitektu navedi gdje savjetuje da se uzimaju nizi spratovi? Svugdje u svijetu se radije biraju visi spratovi upravo zbog pogleda.
Koji argumenti :lol:
agent_zero

#4217 Re: Cijene stanova All about

Post by agent_zero »

Šta ti je tu čudno, ima ljudi kojima se zamanta, koji imaju urođen strah od visine i onda tijelo reaguje na taj način.

Ništa nije smiješno.
kindlas

#4218 Re: Cijene stanova All about

Post by kindlas »

I zbog par ljudi kojima se zamanta treba ljudima dijeliti savjete da niko ne kupuje na visim spratovima? Genius :thumbup:
Tuzla111

#4219 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

kindlas wrote:Skoro sve promaseno. Cuj da ti se zamanta :lol: argument za 10 :thumbup:
Koja je razlika ako zaboravis nesto u supermarketu pa moras sa 8 ili sa 18 sprata? Mozda 10 sekundi duza voznja liftom, opet argument fula teska.
Isto i za materijal, ne nosis ga rucno nego liftom, koja je razlika izmedju 8 i 18, opet 10 sekundi duze liftom :lol:
Daj jednog arhitektu navedi gdje savjetuje da se uzimaju nizi spratovi? Svugdje u svijetu se radije biraju visi spratovi upravo zbog pogleda.
Nije ni 10 sekundi liftom ako su ovi brzi.hahah i meni nema logike al hajde neka bude.
gidra

#4220 Re: Cijene stanova All about

Post by gidra »

Tuzla111 wrote:
kindlas wrote:Skoro sve promaseno. Cuj da ti se zamanta :lol: argument za 10 :thumbup:
Nije ni 10 sekundi liftom ako su ovi brzi.hahah i meni nema logike al hajde neka bude.
koliki ti je budžet? Odnosno do koliko para tražiš stan?
Tuzla111

#4221 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

gidra wrote:
Tuzla111 wrote:
koliki ti je budžet? Odnosno do koliko para tražiš stan?
do 130 useljen. Zelim samo da bude dobar povrat investicije jer mi to nije primarno mjesto stanovanja. Mislim da sam nasao stan.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4222 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

kapitalista

ja mogu do 23 000
zijancer

#4223 Re: Cijene stanova All about

Post by zijancer »

ti nemoj kupovati šećer, već neki prirodni zaslađivač..hurme i slično :-D
http://www.archilovers.com/projects/211 ... tml#images
https://inhabitat.com/mapa-architects-t ... -projeto-6
james28

#4224 Re: Cijene stanova All about

Post by james28 »

a ti si ko pa da ocjenjuješ jel promašeno ili nije? Pročitaj malo, guglaj, uvijek su niži spratovi traženiji, kakav crni pogled, nije ti ovo Manhattan, voda je uvijek slabija (pogotovo u Sarajevu) na višim spratovim, dok sam živio u neboderu, komšije na zadnjim spratovima su uvijek imale manji pritisak vode, nezgodno je uvijek čekati lift jer nije uvijek slobodan prijatelju, ovako ne zavisiš od lifta kad si niže, dosta ljudi se boji visine i ko se ne boji nije mu svejedno biti "nebu po oblake", nije ugodno mnogima, i na kraju glavna stvar, stanovi na višim spratovima su svugdje JEFTINIJI, eto možeš li mi objasniti zašto?
Tuzla111

#4225 Re: Cijene stanova All about

Post by Tuzla111 »

james28 wrote:
a ti si ko pa da ocjenjuješ jel promašeno ili nije? Pročitaj malo, guglaj, uvijek su niži spratovi traženiji, kakav crni pogled, nije ti ovo Manhattan, voda je uvijek slabija (pogotovo u Sarajevu) na višim spratovim, dok sam živio u neboderu, komšije na zadnjim spratovima su uvijek imale manji pritisak vode, nezgodno je uvijek čekati lift jer nije uvijek slobodan prijatelju, ovako ne zavisiš od lifta kad si niže, dosta ljudi se boji visine i ko se ne boji nije mu svejedno biti "nebu po oblake", nije ugodno mnogima, i na kraju glavna stvar, stanovi na višim spratovima su svugdje JEFTINIJI, eto možeš li mi objasniti zašto?
Svi ti argumenti stoje ALI za stare zgrade. Prica je pocela od sa-towera. Tu je 8 liftova, 4 na jednoj i 4 na drugoj strani zgrade. Nevjerujem da ce u novoj zgradi biti problem sa pritiskom vode a izmedju ostalog i meni je los pritisak vode u kuci. Znaci nevjerujem da je tu samo problem sa visinom. Dalje, cijena stanova? Pa zavisi od zgrade do zgrade. Nije da su stanovi jeftiniji. (vidi pod penthouse). Ja bi radije da gledam na grad ili da sam visoko da ne cujem svako auto kad prodje cestom i gledam u zgradu do mene sa neobnovljenom fasadom i napustenim stanovima a takvih ne manjka po Sarajevu.
Post Reply