Fakat ima...zikmu wrote:Odakle na HS-u Arena HR?Edinz wrote:Ima li ko problema sa Eurosport HD i Arena hr da povremeno mrznu, ili je do signala kod mene
HS kablovska
Moderator: anex
-
zikmu
#4201 Re: HS kablovska
- ganjeta
#4202 Re: HS kablovska
Arena HR i TLC su novi kanali.
- chakany
#4203 Re: HS kablovska
Jedan kablovski operater danas je uvrstio tri nova programa u svoju ponudu: Cinemax, Cinemax 2 i Comedy Central Extra.Svi kanali su lokalizovani na nas jezik.
Nadajmo se uskoro prosirenju ponude i u nasem kablovskom sistemu i molimo cika Enesa da nas obraduje sa jos ponekim kanalima.
Primjera radi ( RTL 2 Hrvatska, Doma TV, Prva Srpska TV, Cinemax, Cinemax 2, FOX Movies, AXN, Cinestar).
Ja sam iskreno zadovoljan ponudom, ali uvijek moze bolje
Nadajmo se uskoro prosirenju ponude i u nasem kablovskom sistemu i molimo cika Enesa da nas obraduje sa jos ponekim kanalima.
Primjera radi ( RTL 2 Hrvatska, Doma TV, Prva Srpska TV, Cinemax, Cinemax 2, FOX Movies, AXN, Cinestar).
Ja sam iskreno zadovoljan ponudom, ali uvijek moze bolje
-
abakus
#4204 Re: HS kablovska
HS nelegalno emituje veliki broj kanala i uzima nam novac na kriminalan nacin.Gdje je sad RAK , gdje su institucije da sprijece ovu pljacku gradjana i bogacenje tajkuna .Nista nije bolji ni Telemach.Sve je to Mafija i KRAJNJE JE VRIJEME DA IM UDJU INSPEKCIJE I PROVJERE STA NAM TO EMITUJU LEGALNO A STA NE
UVJERICE SE O KAKVOM SE KRIMINALU RADI MILIONSKIH RAZMJERA

- branimir stulic
#4205 Re: HS kablovska
Prijatelj ima HD receiver i svi kanali su tu i uglavnom OK. ali ima i Cl modul u TV.u na kome se izgubio HRT; SRT... i jos poneki /ne znam sada koji/., dok se OBN; Hayat povremeno gube... Ovi problemi su se poceli javljati tokom i nakon Evropskog prvenstva u fudbalu kada su "zamracivani" pojedini emiteri.
Ima li neko slican problem?
- Hemera
#4206 Re: HS kablovska
abakus wrote:HS nelegalno emituje veliki broj kanala i uzima nam novac na kriminalan nacin.Gdje je sad RAK , gdje su institucije da sprijece ovu pljacku gradjana i bogacenje tajkuna .Nista nije bolji ni Telemach.Sve je to Mafija i KRAJNJE JE VRIJEME DA IM UDJU INSPEKCIJE I PROVJERE STA NAM TO EMITUJU LEGALNO A STA NE![]()
![]()
![]()
UVJERICE SE O KAKVOM SE KRIMINALU RADI MILIONSKIH RAZMJERA
![]()
barem sa kablovskom mogu nesto i rahat pogledati nisam prisiljena gledati buđavi program javnih emitera
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4207 Re: HS kablovska
Iz Arena Sport, najavljuju i neki vid Arene BH...hoce li tog kanala biti na HS-u???
-
Dady
#4208 Re: HS kablovska
Ja sam na ČV, i imam iste probleme.branimir stulic wrote:Prijatelj ima HD receiver i svi kanali su tu i uglavnom OK. ali ima i Cl modul u TV.u na kome se izgubio HRT; SRT... i jos poneki /ne znam sada koji/., dok se OBN; Hayat povremeno gube... Ovi problemi su se poceli javljati tokom i nakon Evropskog prvenstva u fudbalu kada su "zamracivani" pojedini emiteri.
A u biti radi se o slabom signalu na pojedinim frekvencijama.
Nisam ih zvao, jer imam i mojaTV...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Haris033
#4209 Re: HS kablovska
Moji roditelji žive na Č. Vili, posjeduju CI modul, i u zadnjih par mjeseci im je nestalo 15-tak programa, među kojima su HRT 1 i 2, OBN, SRT, VH1 Classic,.... Zvao sam podršku za dig. televiziju, došli su u stan, preskenirali programe... Kada su vidjeli da programa nema, onda su ugasili WI-FI router, jer kao router ometa frekfencije nestalih programa, ponovo preskanirali programe, opet isto stanje, da bi na kraju rekli kako je problem u komšijama tj. u njihovim WI-FI routerima koji ometaju frekfencije na CI modulima. Ja sam problem riješio tako što sam programe koji nedostaju našao na analognoj i ostavio mogućnost roditeljima da na taj način prate HRT- ove i OBN. Ostale programe i onako ne gledaju.Dady wrote:Ja sam na ČV, i imam iste probleme.branimir stulic wrote:Prijatelj ima HD receiver i svi kanali su tu i uglavnom OK. ali ima i Cl modul u TV.u na kome se izgubio HRT; SRT... i jos poneki /ne znam sada koji/., dok se OBN; Hayat povremeno gube... Ovi problemi su se poceli javljati tokom i nakon Evropskog prvenstva u fudbalu kada su "zamracivani" pojedini emiteri.
Nego, sta raditi dalje? Ima li ko kakav prijedlog? Moj prijedlog je da promijene frekfencije (preko CI-a) nekih beze programa sa ovim koji nedostaju i riješen problem...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Tayyip
#4210 Re: HS kablovska
zna li mi neko odgovoriti hoćemo li mi koji smo na hs-u i koji imamo samo arena sport 1 moći gledati našu ligu. jer pominje se ovaj neki novih kanal za bih, a ko da gledam ja ga neću imati.
-
theprodigy
#4211 Re: HS kablovska
ja koliko sam upratio na njihovoj stranici, utakmica u nedjelju je u na arena sport 1. e sad da li ce oni uvesti bh arenu uskoro nemam pojma, i ako uvedu, ne brini se necemo je imati500 godina wrote:zna li mi neko odgovoriti hoćemo li mi koji smo na hs-u i koji imamo samo arena sport 1 moći gledati našu ligu. jer pominje se ovaj neki novih kanal za bih, a ko da gledam ja ga neću imati.
- Tayyip
#4212 Re: HS kablovska
i ja sam pročitao tu najavu na as1, i onda pročitam ovo http://www.teve.ba/article/10540/starta ... ort-za-bih, i tu me sjebetheprodigy wrote:ja koliko sam upratio na njihovoj stranici, utakmica u nedjelju je u na arena sport 1. e sad da li ce oni uvesti bh arenu uskoro nemam pojma, i ako uvedu, ne brini se necemo je imati500 godina wrote:zna li mi neko odgovoriti hoćemo li mi koji smo na hs-u i koji imamo samo arena sport 1 moći gledati našu ligu. jer pominje se ovaj neki novih kanal za bih, a ko da gledam ja ga neću imati.
potajno se nadam da će kad su naše utakmice samo mijenjati sadržaj na as1
- chakany
#4213 Re: HS kablovska
Ako su nam uveli Arenu Sport 1 HR, zasto nam ne bi uveli i Arenu Sport 1 BH
Ali ljudi moji, ja mislim da mi imamo stvarno dosta ovih kanala sa sportskim sadrzajima, dobro znam ja sad ce te reci jos da nam je i SPORT KLUB, slazem se.I kada bi se to uvelo, ali nece, jer nema sanse, opet biste nesto negodovali oko sportskih programa na HS-u.
Ono sto meni iskreno fali, jeste malo zabavnih sadrzaja na nasoj digitalnoj TV.
Evo naprimjer, gledao sam neku noc emisiju B92, koju je za nase podrucje kupila RTVBN, pod nazivom Nocni TV projekat, i sad mi je zao sto mi nemamo vise b92
Znaci takvih emisija nam treba, da se malo nasmijemo, opustimo, oraspolozimo.
Stoga, uvedite nam nesto tipa Comedy Central Extra, ili neki zabavni kanal, smijeha nikad dosta
Ali ljudi moji, ja mislim da mi imamo stvarno dosta ovih kanala sa sportskim sadrzajima, dobro znam ja sad ce te reci jos da nam je i SPORT KLUB, slazem se.I kada bi se to uvelo, ali nece, jer nema sanse, opet biste nesto negodovali oko sportskih programa na HS-u.
Ono sto meni iskreno fali, jeste malo zabavnih sadrzaja na nasoj digitalnoj TV.
Evo naprimjer, gledao sam neku noc emisiju B92, koju je za nase podrucje kupila RTVBN, pod nazivom Nocni TV projekat, i sad mi je zao sto mi nemamo vise b92
Znaci takvih emisija nam treba, da se malo nasmijemo, opustimo, oraspolozimo.
Stoga, uvedite nam nesto tipa Comedy Central Extra, ili neki zabavni kanal, smijeha nikad dosta
-
hoggarr
#4214 Re: HS kablovska
Obavještenje sa zvanične stranice HS:
"Poštovani korisnici,
zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da na kanalu ARENA SPORT ekskluzivno možete pratiti otvaranje ovogodišnje sezone Premijer lige BIH, Sarajevo – Čelik 05.08.2012 u 21:00."
"Poštovani korisnici,
zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da na kanalu ARENA SPORT ekskluzivno možete pratiti otvaranje ovogodišnje sezone Premijer lige BIH, Sarajevo – Čelik 05.08.2012 u 21:00."
-
Dady
#4215 Re: HS kablovska
Haris033 wrote:Moji roditelji žive na Č. Vili, posjeduju CI modul, i u zadnjih par mjeseci im je nestalo 15-tak programa, među kojima su HRT 1 i 2, OBN, SRT, VH1 Classic,.... Zvao sam podršku za dig. televiziju, došli su u stan, preskenirali programe... Kada su vidjeli da programa nema, onda su ugasili WI-FI router, jer kao router ometa frekfencije nestalih programa, ponovo preskanirali programe, opet isto stanje, da bi na kraju rekli kako je problem u komšijama tj. u njihovim WI-FI routerima koji ometaju frekfencije na CI modulima. Ja sam problem riješio tako što sam programe koji nedostaju našao na analognoj i ostavio mogućnost roditeljima da na taj način prate HRT- ove i OBN. Ostale programe i onako ne gledaju.Dady wrote:Ja sam na ČV, i imam iste probleme.branimir stulic wrote:Prijatelj ima HD receiver i svi kanali su tu i uglavnom OK. ali ima i Cl modul u TV.u na kome se izgubio HRT; SRT... i jos poneki /ne znam sada koji/., dok se OBN; Hayat povremeno gube... Ovi problemi su se poceli javljati tokom i nakon Evropskog prvenstva u fudbalu kada su "zamracivani" pojedini emiteri.
Nego, sta raditi dalje? Ima li ko kakav prijedlog? Moj prijedlog je da promijene frekfencije (preko CI-a) nekih beze programa sa ovim koji nedostaju i riješen problem...
Ma zbog toga mi se i ne zove njihova podrška.
Nema veze CI modul s tim, inače bi mogao te kanale naći i na tuneru od TV-a bili zaključani ili ne.
A nemaju veze ni okolni Wi-Fi routeri, radi se o sasvim drugim frekvencijama.
Predlažem da prestanemo plaćati digitalnu dok to ne riješe. To je jedino što oni mogu razumjeti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
zindlodindlo
#4216 Re: HS kablovska
Moze li mi neko reci da li je Arena sport HR HD kanal?
Ja kad preskeniram tu 442 frekvenciju,taj kanal nadje u radio kanalima?
Zvao sam na dezurni HS tel,gdje mi je dezurni opeativac rekao da on nezna nista o tome
i da misli da ONI(misleci valjda na nekog iz u njega mu firme)nisu PUSTILI te kanale tu je i TLC balkan.
Obavjestenje o prosirenju digitalne sheme na njihovoj stranici je od 25.07.,a ja sam ih zvao 03.08.
Zvao sam na dezurni HS tel,gdje mi je dezurni opeativac rekao da on nezna nista o tome
i da misli da ONI(misleci valjda na nekog iz u njega mu firme)nisu PUSTILI te kanale tu je i TLC balkan.
Obavjestenje o prosirenju digitalne sheme na njihovoj stranici je od 25.07.,a ja sam ih zvao 03.08.
-
AdrianMole
#4217 Re: HS kablovska
Da,Arenasport 1 HR jeste HD kanal.Za prijem trebaš imati TV novije generacije i CI modul ili HDTV prijemnik.zindlodindlo wrote:Moze li mi neko reci da li je Arena sport HR HD kanal?
-
hoggarr
#4219 Re: HS kablovska
Nije HD, kanal Arenasport 1 Hrvatska je u H.264 video formatu!AdrianMole wrote:Da,Arenasport 1 HR jeste HD kanal.Za prijem trebaš imati TV novije generacije i CI modul ili HDTV prijemnik.zindlodindlo wrote:Moze li mi neko reci da li je Arena sport HR HD kanal?
-
riko-ga
#4221 Re: HS kablovska
Evo da nebi umrla tema.Naime ima TV novija Sony i sada kad sam trazio onu karticu od HS-a dolazili i nista ne fercera.Stave karticu a TV-e se samo ugasi
.Kao neski softver nije ugradjen u moju TV-e trebao bi to odnijeti da mi ugrade jer je TV-e jos pod garanciom.Meni mrsko bilo a i ovaj HS mi se popeo na neku stvar i ostavim ja kako jeste.No sada mi momak iz HS-a rece da nije to do softvera vec neznam tacno nesto mi smrsi kao iako je TV-e novija nema neki djavo da bi ta kartica mogla fercerati i to se ne moze nadograditi.Znaci ostaje mi resiver.Interesuje me ovaj resiver neki sto podrzava HD-e cinimi se oko 100 KM kosta jel to valja sta kod nji mislim HS-a.I ako bi to nabavio dal bi mogao gledati Arene HD bez promjene paketa to jeste posebne doplate?
- mixone1995
#4222 Re: HS kablovska
Ni kod mene ne moze ta "kartica" tj modulriko-ga wrote:Evo da nebi umrla tema.Naime ima TV novija Sony i sada kad sam trazio onu karticu od HS-a dolazili i nista ne fercera.Stave karticu a TV-e se samo ugasi.Kao neski softver nije ugradjen u moju TV-e trebao bi to odnijeti da mi ugrade jer je TV-e jos pod garanciom.Meni mrsko bilo a i ovaj HS mi se popeo na neku stvar i ostavim ja kako jeste.No sada mi momak iz HS-a rece da nije to do softvera vec neznam tacno nesto mi smrsi kao iako je TV-e novija nema neki djavo da bi ta kartica mogla fercerati i to se ne moze nadograditi.Znaci ostaje mi resiver.Interesuje me ovaj resiver neki sto podrzava HD-e cinimi se oko 100 KM kosta jel to valja sta kod nji mislim HS-a.I ako bi to nabavio dal bi mogao gledati Arene HD bez promjene paketa to jeste posebne doplate?
-
bosnian1873
#4223 HS DIGITALNA
Novi sam korisnik HS digitalne i nešto mi nije jasno,pls odgovor
01.Zašto mi se ponekad na kanalima USK TV i TV TK pali softver operatera BOSNA TV,i zašto je slika na tim kanalima užasna i zašto na tim kanalima(a digitalna je televizija) mogu vidjeti smetnje ko da je analogna.
02.Ima li šanse da ubace Doma TV HR,i RTL 2 HR pošto mi se puno gledaju a mogu i HRT Plus
?
01.Zašto mi se ponekad na kanalima USK TV i TV TK pali softver operatera BOSNA TV,i zašto je slika na tim kanalima užasna i zašto na tim kanalima(a digitalna je televizija) mogu vidjeti smetnje ko da je analogna.
02.Ima li šanse da ubace Doma TV HR,i RTL 2 HR pošto mi se puno gledaju a mogu i HRT Plus
- mixone1995
#4224 Re: HS DIGITALNA
1. Pa ima nekoliko kanala sto su "sugavi" bez obzira sto je digitalna televizija, to nije do tebe tako je svimabosnian1873 wrote:Novi sam korisnik HS digitalne i nešto mi nije jasno,pls odgovor
02.Ima li šanse da ubace Doma TV HR,i RTL 2 HR pošto mi se puno gledaju a mogu i HRT Plus?
2. Sto se toga tice najbolje bi bilo da ih nazoves i pitas, jer ovdje niko ne radi u HS-u da ti moze dati adekvatan odgovor