Haris.ba wrote:Ne kontam o čemu pričaš. Srbija ima čast da bude jedina zemlja koja je presuđena po Konvenciji o genocidu.sumirprimus wrote:jesu brate, al su bili kraci i manji agresor od ovih.
najvise smo krvarili 92ge na pocetku.
i na kraju srebrenicom.
najveca kriza 93ce kad su i ovi zabili noz u ledja. hdz i hvo.
zato mi nema logike al nikako ba kontam ja hoce ove u eu, pa da ih odobrovolje, valja im se i kosova odrec, a opet mi sluzimo za potkusurivanje jbo vise i to.e to je meni druze sudija
Pa njihovi pravnici tvrdili na sudu da Srbija postala država tek u aprilu 1992 (da bi izbjegli primjenu konvencije na Srbiju).![]()
A ako neko misli da nema Srbije nigdje ni u Tribunalu, nek pogleda međupresudu Miloševiću.
Pa sve ima, sve piše. U čemu je fazon živjeti u alternativnoj realnosti.
Plus, ipak treba malo razlikovati suđenje pojedincima i državama. Kako ja kažem - samo nas obrazovanje može spasiti.
Radovan Karadžić u Haagu!
- muha_sa
#4201 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
-
sumirprimus
#4202 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
gdje je srbija presudjena?Haris.ba wrote:Ne kontam o čemu pričaš. Srbija ima čast da bude jedina zemlja koja je presuđena po Konvenciji o genocidu.sumirprimus wrote:jesu brate, al su bili kraci i manji agresor od ovih.
i na kraju srebrenicom.
zato mi nema logike al nikako ba kontam ja hoce ove u eu, pa da ih odobrovolje, valja im se i kosova odrec, a opet mi sluzimo za potkusurivanje jbo vise i to.e to je meni druze sudija
Pa njihovi pravnici tvrdili na sudu da Srbija postala država tek u aprilu 1992 (da bi izbjegli primjenu konvencije na Srbiju).![]()
A ako neko misli da nema Srbije nigdje ni u Tribunalu, nek pogleda međupresudu Miloševiću.
Plus, ipak treba malo razlikovati suđenje pojedincima i državama. Kako ja kažem - samo nas obrazovanje može spasiti.
kolko vidim krivo par pojedinaca i to za srebrenicu, a srbija nije imala nikakve veze???
evo uputi nas, educiraj sto bi rekli
-
sumirprimus
#4203 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ja ko laik vidim da nema i da nema nista ni od ovih presuda,a kakvi su nam pravnici ,vidjeli smo na tuzbi bih protiv srbije
i sve sa formalnim obrazovanjem hehe
i sve sa formalnim obrazovanjem hehe
-
julisiz es grant
#4204 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Haški sud sudi pojedincima.sumirprimus wrote: gdje je srbija presudjena?
kolko vidim krivo par pojedinaca i to za srebrenicu, a srbija nije imala nikakve veze???
U međupresudi Miloševiću navedeno je da ima dovoljno dokaza da ga se osudi za genocid u BiH. A on je tada bio predsjednik Srbije.
Na žalost, umro je prije nego što se završilo suđenje, pa konačna presuda nije mogla biti donijeta.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4205 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ta ce sa travnickim i livanjskim diplomama da naprave... ne mogu ni dvije ovce da razvedu a kamol kakav diplomatski slucaj.... minder politika sdO, tobejarabi
-
sumirprimus
#4206 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
medjupresuda je ono izmedju nije zavrseno i zavrseno?
neko nije kriv dok se ne proglasi krivim? jel to to?
-
sumirprimus
#4207 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
poslje vakog rata i dokaza crno na bijelo na sve strane, nista nisu bili u stanju uradit.
ja da sam pravnik mene bi bilo sramota javljat se na ovakvim temama sramota i boga i naroda.
e sad nastavite sa obrazovanjem,spasavanjima i slicnim pricicama za laku noc. sve smo vidjeli na djelu sto bi rekli. ma ja niste vi, oni su ali sud je
ja da sam pravnik mene bi bilo sramota javljat se na ovakvim temama sramota i boga i naroda.
e sad nastavite sa obrazovanjem,spasavanjima i slicnim pricicama za laku noc. sve smo vidjeli na djelu sto bi rekli. ma ja niste vi, oni su ali sud je
-
julisiz es grant
#4208 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kad se završi dokazni postupak tužioca, branjenik ima pravo da traži da se oslobodi svih optužbi i prije dokaznog postupka odbrane, ako smatra da tužilac nije van razumne sumnje utvrdio krivicu. Sud je u Miloševićevom slučaju donio odluku da je tužilac izveo dovoljno dokaza da ga se može osuditi, ukoliko ne uspije da ih ospori u dokaznom postupku odbrane.sumirprimus wrote:medjupresuda je ono izmedju nije zavrseno i zavrseno?
-
probook
#4209 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kada i gdje je presudjeno? Ja sam upratio presudu protiv Hrvatske jedino?Haris.ba wrote:Ne kontam o čemu pričaš. Srbija ima čast da bude jedina zemlja koja je presuđena po Konvenciji o genocidu.sumirprimus wrote:jesu brate, al su bili kraci i manji agresor od ovih.
i na kraju srebrenicom.
-
sumirprimus
#4210 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
i to je promijenilo stA?
sto nismo i dosad znali.ali konkretno sta to mijenja?
sto nismo i dosad znali.ali konkretno sta to mijenja?
- Haris.ba
#4211 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Konretno, Srbiju si mogao samo da sudiš za genocid. Mogao si i za agresiju - ali to se nije pokrenulo iz niza razloga.sumirprimus wrote:gdje je srbija presudjena?
Sud je presudio da Srbija nije direktno sprovodila genocid, ali je kriva za njegovo nesprečavanje. To što nije bilo dovoljno dokaza u tom postupku da se uveže naređenje i planiranje (namjera) ovlaštenih predstavnika Srbije ne bih sada detaljisao. Ali, imaš međupresudu Tribunala koja jeste utvrdila da je tužilaštvo iznijelo dovoljno dokaza za individualnu odgovornost Miloševića za genocid, i to ne samo u Srebrenici.
Čak, mislim da bi stepen dokaza morao da bude da je Milošević se snimao dva sata na kameru kako govori šta su mu planovi na 15 jezika da bi svi razumjeli. Jer, tako funkcioniše međunarodno pravo zbog presude - Nikaragva vs. SAD.
A, ima dovoljno dokaza. I papira, i snimljenih razgovora. I još će se sa vremenom otkrivati.
http://www.icty.org/x/cases/slobodan_mi ... -jovic.htm
Već 26. marta 1990. na sednici koordinacionog komiteta (u čijem su sastavu bili svi čelni funkcioneri u Srbiji), kome sam prisustvovao, bilo je ocenjeno da je raspad Jugoslavije nezaustavljiv. Srbija će voditi iskrenu politiku opstanka federativne Jugoslavije, ali će se spremiti da živi i bez Jugoslavije. U eventualnom raspadu zemlje, Srbija računa na jedinstvo sa Crnom Gorom. Naš je cilj da izbegnemo krvoproliće, da uspostavimo granicu unutar koje se neće ratovati. Van te granice rat se neće moći izbeći, jer Bosna i Hercegovina neće moći da opstane kao država, a bitka oko teritorije bez krvi teško je zamisliva. Smatramo da je sukob gotovo izvestan jer Srbi u Hrvatskoj i BiH neće pristati na odvajanje od matične države i na pretvaranje u nacionalnu manjinu. Odlučeno je da Srbija odmah pristupi izradi novog ustava kojim će biti pokrivena nova samostalna srpska država, ako do raspada Jugoslavije dođe. (Dnevnik – 26. mart 1990.)
U cilju stvaranja javnog mnjenja u skladu s Miloševićevom politikom polazilo se od toga da: “Ono što nije objavljeno, nije se ni dogodilo” – to je bila Miloševićeva deviza. U Jugoslaviji i u Srbiji njegov nalog je bio za sredstva javnog informisanja daleko jači od zakona. Istovremeno su režimska sredstva javnog informisanja objavljivala svakojake obmane i zablude, pa i neistine za koje se nije odgovaralo sudski, ali se na kraju platilo gubitkom vlasti na izborima. (KOM 15-18, 116 teksta na engleskom, str. 13, 16 i 110 teksta na b/h/s-u; razgovor broj 1, prvi deo, str. 28)
- Haris.ba
#4212 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Jarane, to ti je fake news. Masoni, iluminati...probook wrote:
Kada i gdje je presudjeno? Ja sam upratio presudu protiv Hrvatske jedino?
https://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_genocide_case
-
sumirprimus
#4213 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
a sto nismo tuzili za agresiju, ako hrvati mescini jesu?
-
julisiz es grant
#4214 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Šteta je što je pala presuda protiv generala Perišića, u vrijeme rata načelnika Generalštaba VJ.
Nisam izučavao taj slučaj, ali upada u oči ogroman nesklad između prvostepene (27 godina) i konačne presude (oslobađajuća). Teško se osloboditi utiska da tu sud nije potpao pod uticaj politike. Pogotovo što je čini mi se nekako u to vrijeme pala i oslobađajuća presuda hrvatskim generalima (nakon takođe visokih prvostepenih kazni).
Nisam izučavao taj slučaj, ali upada u oči ogroman nesklad između prvostepene (27 godina) i konačne presude (oslobađajuća). Teško se osloboditi utiska da tu sud nije potpao pod uticaj politike. Pogotovo što je čini mi se nekako u to vrijeme pala i oslobađajuća presuda hrvatskim generalima (nakon takođe visokih prvostepenih kazni).
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4215 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
ko ce tuzit, najjaci advokat nam je omar mjesecar i nekadasnji djavolji advokat karkin koji je izjavio da je spreman karadzica da brani, koje mi advokate imamo, prodane dusHe minder politike alije i njegovog nasljednika prica bOkira... da nije bilo stranih dobronamjernih prijatelja koji su bili zgrozeni srbskim zvjerstvima sad bi mi njima ostetu placali i bili islamski teroristi... selam 
- MarshalDodik
#4216 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ovo treba iskoristiti u smislu da svijet ostro i konkretno osudi i zauvijek pokopa politicki konept u kojem su Milosevic, Karadzic i druzina heroji vecini Srba.
Pokazimo svijetu da je ovaj osudjeni( samo u Hagu) politicki projekat i dalje ziv i u sustini ce takav i ostat dok se ozbiljno ne porazi sa svih distanci.
Sada kada je Srbija u fokusu mora biti dodatno pritisnuta i sa ove strane Drine i primorana na katarzu ( barem djelimicnu). Trenutak je odlican. Politicki projekat koji je proizveo mnoga zla nastao je u Beogradu, tamo zivi i od tamo se dozira po potrebi, tako da zmiju treba "udarati" u glavu.
Ako/kad se tamo promjeni platforma tada i RS ostaje puka formalnost
Bojim se da bi udar iskljucivo na entitet RS bio previse naivan, jalov i osudjen na propast . Poslije takvog pokusaja samo bi dodatno "ojacala deytonska BiH i kompletno dosadasnje stanje".
Pokazimo svijetu da je ovaj osudjeni( samo u Hagu) politicki projekat i dalje ziv i u sustini ce takav i ostat dok se ozbiljno ne porazi sa svih distanci.
Sada kada je Srbija u fokusu mora biti dodatno pritisnuta i sa ove strane Drine i primorana na katarzu ( barem djelimicnu). Trenutak je odlican. Politicki projekat koji je proizveo mnoga zla nastao je u Beogradu, tamo zivi i od tamo se dozira po potrebi, tako da zmiju treba "udarati" u glavu.
Ako/kad se tamo promjeni platforma tada i RS ostaje puka formalnost
Bojim se da bi udar iskljucivo na entitet RS bio previse naivan, jalov i osudjen na propast . Poslije takvog pokusaja samo bi dodatno "ojacala deytonska BiH i kompletno dosadasnje stanje".
- Yenna
#4217 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
pici wrote:ko ce tuzit, najjaci advokat nam je omar mjesecar i nekadasnji djavolji advokat karkin koji je izjavio da je spreman karadzica da brani, koje mi advokate imamo, prodane dusHe minder politike alije i njegovog nasljednika prica bOkira... da nije bilo stranih dobronamjernih prijatelja koji su bili zgrozeni srbskim zvjerstvima sad bi mi njima ostetu placali i bili islamski teroristi... selam
Sad će Omar, samo da rep zavežesumirprimus wrote:a sto nismo tuzili za agresiju, ako hrvati mescini jesu?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4218 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ne može sad, valja ove braniti:nova_ja wrote:pici wrote:ko ce tuzit, najjaci advokat nam je omar mjesecar i nekadasnji djavolji advokat karkin koji je izjavio da je spreman karadzica da brani, koje mi advokate imamo, prodane dusHe minder politike alije i njegovog nasljednika prica bOkira... da nije bilo stranih dobronamjernih prijatelja koji su bili zgrozeni srbskim zvjerstvima sad bi mi njima ostetu placali i bili islamski teroristi... selam
Sad će Omar, samo da rep zavežesumirprimus wrote:a sto nismo tuzili za agresiju, ako hrvati mescini jesu?
Kako saznaje Klix.ba, pretresi su izvršeni te su uhapšene odgovorne osobe između ostalih iz ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Resoran Una, restoran Luka i drugi.
- Yenna
#4219 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Jel to znači da nema riblje čorbe iz Luke do daljnjeg?Tomahawk11 wrote:
Ne može sad, valja ove braniti:Kako saznaje Klix.ba, pretresi su izvršeni te su uhapšene odgovorne osobe između ostalih iz ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Resoran Una, restoran Luka i drugi.
- Banksy
#4220 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Imamo ih, u Švicarskoj, Holandiji, Kanadi. Ozbiljni ljudi, s ozbiljnim karijerama. Njihov povratak bi bio direktan udar na polupismenu, seljačku bagru neznalica koja drži njihova mjesta, kako u pravosuđu, tako u svakom drugom segmentu života.pici wrote:
ko ce tuzit, najjaci advokat nam je omar mjesecar i nekadasnji djavolji advokat karkin koji je izjavio da je spreman karadzica da brani,
koje mi advokate imamo, prodane dusHe minder politike alije i njegovog nasljednika prica bOkira...
Lakše je, zato, žrtvovati svoju zemlju, nego svoju stranački zauzetu, a ničim zasluženu fotelju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4221 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Do Omara je. Šalji mu pismo protesta da to poguranova_ja wrote:
Jel to znači da nema riblje čorbe iz Luke do daljnjeg?
- Yenna
#4222 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ide urgencija maksuzTomahawk11 wrote:Do Omara je. Šalji mu pismo protesta da to poguranova_ja wrote:
Jel to znači da nema riblje čorbe iz Luke do daljnjeg?
-
madridista15
#4223 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Postoji šansa da se to donekle ispravi u slučaju protiv Simatovića i Stanišića. Zna li neko dokle se došlo u tom procesu?julisiz es grant wrote:Šteta je što je pala presuda protiv generala Perišića, u vrijeme rata načelnika Generalštaba VJ.
-
sumirprimus
#4224 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
turbo amelanova_ja wrote:pici wrote:ko ce tuzit, najjaci advokat nam je omar mjesecar i nekadasnji djavolji advokat karkin koji je izjavio da je spreman karadzica da brani, koje mi advokate imamo, prodane dusHe minder politike alije i njegovog nasljednika prica bOkira... da nije bilo stranih dobronamjernih prijatelja koji su bili zgrozeni srbskim zvjerstvima sad bi mi njima ostetu placali i bili islamski teroristi... selam
-
julisiz es grant
#4225 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
U toku je dokazni postupak tužilaštva.madridista15 wrote:Postoji šansa da se to donekle ispravi u slučaju protiv Simatovića i Stanišića. Zna li neko dokle se došlo u tom procesu?julisiz es grant wrote:Šteta je što je pala presuda protiv generala Perišića, u vrijeme rata načelnika Generalštaba VJ.