Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#4201 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ee koliko sam puta balansiro nakon otvorenih vrata,a desavalo mi se da picim glavnom cestom i to negdje oko 4 kad je guzva,a usput da i vozace malo nerviram pa da i oni na bicikla predju :mrgreen: kad otvorise se vrata od auta i hoce neka zena da izadje. ja i dan danas ne znam kako sam prosao,a da banderu nisam poljubio :mrgreen:
_Reds_

#4202 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

Neki ovdje pisu kao nesto na vozace. Ljudi se ne djele na vozace i na bicikliste, ljudi se dijele pream tome kako sa ponasaju.

I neki biciklisti voze kako hoce, i kuda im je volja. Ev veceras sretnem dvoje koje vozi krajem moje desne strane njihove dvoje. I posto sam imao auto iz suproton smijera, nisam imao izbora nego usporiti.
winnie

#4203 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by winnie »

treba mi garaža za dva bicikla na ilidži, negdje blizu aleje... šta, kako?
quarterback

#4204 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

winnie wrote:treba mi garaža za dva bicikla na ilidži, negdje blizu aleje... šta, kako?
ne znam koliko si upucen ali garaze se masovno obijaju radi bicikla, nije ti to dobro rjesenje
quarterback

#4205 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

cappy_tempo wrote:vriste iz auta,udaraju,guraju sa ceste i tako te seljecke finte,a ovo kad tad i u gradu dozivis :D
tacno tako, kolegu starijeg biciklistu je tip namjerno izgurao autom sa ceste kod penjanja na trebevic, drugog je suvozac iz kombija namjerno gurnuo u jarak na putu prema olovu - to su najgori primjeri za koje znam

a ovo sto cappy napisa je relativno cesto, doduse iskren da budem nisam to dozivio u zadnjih godinu dana
quarterback

#4206 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Ado88 wrote:Eh, da ja vas sad nesto pitam. :mrgreen: Je l' neko kupovao opremu preko interneta i sa kojih stranica, konkretno mislim na kacige?
kupovao sam sitnu opremu (svjetla, alarm, brzinomjer, naocale i sl) sa dealextreme.com i ebay.com, prijatelje je kupio kacigu na ebayu medjutim ja se nikada ne bih usudio da to uradim jer je kacigu vise nego pozeljno probati prije kupovine, ne pasa svaka kaciga svakom obliku glave
quarterback

#4207 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

_Reds_ wrote:Neki ovdje pisu kao nesto na vozace. Ljudi se ne djele na vozace i na bicikliste, ljudi se dijele pream tome kako sa ponasaju.

I neki biciklisti voze kako hoce, i kuda im je volja. Ev veceras sretnem dvoje koje vozi krajem moje desne strane njihove dvoje. I posto sam imao auto iz suproton smijera, nisam imao izbora nego usporiti.
kako ima vozaca kretena tako ima i biciklista, ipak ne mozemo se nikada porediti jer sam ti gore naveo primjere u kojima su vozaci i suvozaci ugrozili zivot biciklista i to namjerno dok biciklista to nikada ne moze uraditi vozacu (iako ne mogu reci da nisam zelio vise puta)
quarterback

#4208 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

duspi wrote: jučer se išlo do prvog šumara :) vraca def jesu bila najgori dio, doći do table izlaska iz kantona smrt haha ostatak je prilično ok bio, s kraćim pauzama pred kraj (predpsotavljam da su to te ostale teže dionice) je put sasvim ok prošao

na kakva konkretno negativna iskustva misliš? :S hvala još jednom, ja se nekako tebe privezao, ne zamjeri haha
bravo kolega :thumbup:

meni je najgora ona krivina iza pansiona osmice i jedna mala uzbrdica negdje oko skretanja za vrh trebevica
winnie

#4209 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by winnie »

quarterback wrote:
winnie wrote:treba mi garaža za dva bicikla na ilidži, negdje blizu aleje... šta, kako?
ne znam koliko si upucen ali garaze se masovno obijaju radi bicikla, nije ti to dobro rjesenje
da, pogrešno sam se izrazio :)
treba mi smještaj za dva bicikla. idealno bi bilo da imam nekoga da ostavim u magazi od nekog hotela ili neke firme blizu.
bombašica

#4210 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Hajmo jedno blic pitanje: Gdje ima povoljno kupiti ruksaka pogodnih za biciklizam i koja im je cijena? Nemojte se stiditi, slobodno navalite s odgovorima :D
quarterback

#4211 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

ja sam svoj impact 28 kupio u intersportu prije 2 godine, bio je na snizenju oko 50 KM

Image

biciklisticki je ruksak, ima prostor za hidropack, vezice za kacigu, pokrivac u slucaju kise...

ako ih nema u intesportu onda bih trazio ruksak u ciklocentru, znam par drugara koji su tamo kupili s tim da ja nikada ne bih uzeo mali ruksak, uvijek teglim garderobe, vode...
hamalalija

#4212 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hamalalija »

_Reds_ wrote:Neki ovdje pisu kao nesto na vozace. Ljudi se ne djele na vozace i na bicikliste, ljudi se dijele pream tome kako sa ponasaju.

Ja ovo ne kontam, pa i treba da voze tvojom karajnjom desnom, znaci ti im prilazis s ledja, ne kontam u cemu je problem,osim ako su oni isli u kontra smijeru tj, i dalje su isli tvojom desnom ali si im ti prolazio spriieda.

A da ima svakakvih biciklista ta stoji, neki dan gledam kako malac na dobrijnji pegla ispred trole, vozi sredinom ceste, ne moze da ga trola zaobidje
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4213 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Sto se tice vozaca mene kao da ne vide, izlijecu, ubacuju se kao da ne postojim a normalno vozim krajnjom desnom stranom
hamalalija

#4214 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hamalalija »

rashtiman wrote:Sto se tice vozaca mene kao da ne vide, izlijecu, ubacuju se kao da ne postojim a normalno vozim krajnjom desnom stranom
Hebi ga nisi jedini, tako nam je svima, na zalost pazi se. Kad se kreteni vode logikom da su veci jaci i brzi.
kojeime

#4215 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kojeime »

Dakle ja vozim bicikl ispred tebe, idemo isim smjerom, dolazi automobil iz suprotnog smjera, tebi smeta sto moras usporiti jer sam ja ispred tebe?

Pa naravno, sta bi ti? Ako nema biciklisticke staze bicikl se vozi na cesti kojom voze i motorna vozila (osim gdje je bicikl zabranjen, na primjer autoput), takvi su barem propisi ovdje. I onda vozaci motornih vozila moraju usporiti. Kada imas slobodan prolaz, obidjes biciklistu i sretan put. To je normalno, a to sto ti nemas zivaca je vec druga stvar.

Tako citam clanak vozac u SAD bio iznerviran takvom voznjom, pa SUV-om otisao ispred dvojice biciklista i naglo zakocio. Njih dvojica naletjeli na auto i polomili se. Na sudjenju mu optuznica bila ne saobracajna nesreca, vec napad smrtonosnim oruzjem (kao da je na primjer pucao na njih iz pistolja). Osudjen na cini mi se 7 godina zatvora. Da je jedan od biciklista poginuo, bilo bi vozacu SUV-a izmedju 20 godina i dozivotne. I tako i treba biti. I nadam se da ce i kod nas jednog dana tako se ponasati prema vozacima motornih vozila kada udare biciklistu.
kojeime

#4216 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kojeime »

hamalalija wrote:...
A da ima svakakvih biciklista ta stoji, neki dan gledam kako malac na dobrijnji pegla ispred trole, vozi sredinom ceste, ne moze da ga trola zaobidje
E takvi i mene nerviraju. Pa kada je vec na biciklu i sporiji od drugih na cesti, jos da namjerno im smeta. To je za namlatiti.
_Reds_

#4217 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

hamalalija wrote:

Ja ovo ne kontam, pa i treba da voze tvojom karajnjom desnom, znaci ti im prilazis s ledja, ne kontam u cemu je problem,osim ako su oni isli u kontra smijeru tj, i dalje su isli tvojom desnom ali si im ti prolazio spriieda.

Da voze mojom desnom stranom, u kontra smijeru, sasvim opusteno ???? Jel sad kontas, i to haman pa prvi mrak, ni svijetala nemaju.

Kako sam pisao, pogresno sam napisao rijec "dvoje", umjesto, dvoje je trebalo da pise "lijeve".
cappy_tempo

#4218 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

mrnjauu wrote:molim dobre ljude da pomognu...vezano je za mountain bike marke scott ukraden 11.06.2012
oko 11 sati ujutro. sve se desilo u pofalicima uz trku i jurnjavu ali na zalost neuspjeso :(

http://www.couleurvelo.com/magento/medi ... _12_18.jpg

hvala unaprijed, svaka info. je zlata vrijedna!!

otvorio je temu u ostali sportovi ali evo i ovdje
_Reds_

#4219 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by _Reds_ »

cappy_tempo wrote:
mrnjauu wrote:molim dobre ljude da pomognu...vezano je za mountain bike marke scott ukraden 11.06.2012
oko 11 sati ujutro. sve se desilo u pofalicima uz trku i jurnjavu ali na zalost neuspjeso :(

http://www.couleurvelo.com/magento/medi ... _12_18.jpg

hvala unaprijed, svaka info. je zlata vrijedna!!

otvorio je temu u ostali sportovi ali evo i ovdje
Ne znam koliko kosta GPS uređaj, ali danas haman pa svaki mobitel, i ondaj od 150-200 KM ima ugrađen GPS odašiljač. Eh sad mi nikako nije jasno kako proizvođači automobila pa i kvalitetnih bicikala ne pocu ugrađivati to.

Inache sretno mu u potragi, meni su ukali jedno u Maloj aleji, dok sma usao u prodavnicu sok kupiti, i to sam vidio ko je, prijavio policiji, i nikad nista.
quarterback

#4220 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

kod auta se taj signal jednostavno moze blokirati
bordo gandalf

#4221 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Danas jednog starijeg biciklistu udario mercedes kod energopetrolove pumpe preko puta radon plaze
Image
duspi

#4222 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by duspi »

je li dobro čovjek, zna li se?

umalo da i mene jutros pukne levat :s
bordo gandalf

#4223 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

duspi wrote:je li dobro čovjek, zna li se?

umalo da i mene jutros pukne levat :s
Ono sto sam vidio mislim da je noga i ruka slomljena imao je i okovratnik...stariji covjek vjerovatno se sa posla vracao vidim sendvic i colu pored :roll:
4m3l

#4224 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by 4m3l »

I mene prosle godine zamalo da like udari na istom ovom mjestu..samo sto je on izletio sa lijeve strane, iz zbunja, pa ga nisam vidio.
cappy_tempo

#4225 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ne pamtim kad sam prosao,a da nisu izljetali sa pumpe bez gledanja ili me vidi ali me ne jebe ni 5%. redovno ovdje idem kroz pumpu pa auta sa ledja zaobilazim
Post Reply