Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
gocatgoer

#4201 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.ovo pismo počinjem sa Dragi moj Krešo :-D
sun56 wrote:p.s. Veliki, jel na onoj slici Tija? Ako je, sad znam zakaj ju ne puštaš iz vidokruga. Veliki pozdrav i njoj, nadam se da češ ju slijedeći put dofurat
...priznaj da bi bila fora da kazem da to nije Tijana :lol: :lol: :lol:
.da znas da najviše volim ljude koji mi hvale curu...nema lepše stvari nego to da čuješ...keve mi!
.hvala na lepim recima prijatelju,a za dofuravanje se ne brini...čim opadne lišće eto nas k' vama pa udri u druženje i zajebanciju :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sun56 wrote:p.s. 2: ženi je, bolju nečeš naći
...hvala i za ovo...i da znaš da ni ne tražim :lol:

CHEERS MATE :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

...e da...što se tiče Honky Tonka...to što sam napisao stvarno mislim...verovatno da na ukupan utisak dosta utiče to kakvo inače mišljenje imaš o nekome kao čoveku...ako nekoga ceniš kao lika cenićeš ga valjda i kao muzičara jer znaš da zaista daje sve od sebe...to je taj fazon!!!
Nice Guy Eddie

#4202 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Evo još par fotkica sa svirke

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

sun56 wrote:
gocatgoer wrote:Nick Drag & The Hoky Tonk Klan

p.s. 2: ženi je, bolju nečeš naći :-D :-D :-D
Unapred se radujem Gocinoj svadbi :dance: :dance: ....cenim da je pitanje ko svira na svadbi već rešeno :thumbup: :thumbup:

Reverend Johnny rulez ok!
gocatgoer

#4203 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

Nice Guy Eddie wrote:Unapred se radujem Gocinoj svadbi ....cenim da je pitanje ko svira na svadbi već rešeno
...pa naravno...Mitar Mirić!!!
...traži se samo DJ support :D :D :D
Nice Guy Eddie

#4204 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

gocatgoer wrote: ...traži se samo DJ support :D :D :D
hmmmm.... a tko drugi do sajkobili kralj sa ovih prostora :lol: :lol: :lol:
gocatgoer

#4205 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

:lol: :lol: :lol:
...onda da gledamo da svadba ne bude u petak :lol:
Nice Guy Eddie

#4206 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

gocatgoer wrote::lol: :lol: :lol:
...onda da gledamo da svadba ne bude u petak :lol:
Ma napravi svadbu u Cvećari da ne komplikujemo previše :lol: :lol:
lab3352

#4207 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: ... Odmor OFF ... šljaka IN ... Evo nazad na posao i nove radne pobjede ... Nije lose bilo, ali budjenje jutros je bilo tesko. Nekako sam ovu sedmicu presjekao neradnim ponedeljkom, pa evo petka brze ... Odmor sam zavrsio s filmom "Metastaze", koji sam vec neko duze vrijeme trazio (ostao mi je u sjecanju nakon izjave Divljeg da je veoma težak film) i moram reci da nije losa prica, samo ne znam da li je onako u realnosti surovo u ZG ili je ipak ono samo fikcija?

@Gvozda: Iskreno bilo bi bolje da si rekao da ono nije Tijana, ali eto sada bar svi znamo da jeste pa nemas problem :mrgreen: ... THX na slikama, odlicne su ... na nekim vidim neke poznate face, kao da sam ih prije sreo negdje :mrgreen: ...

Pozdrav ekipi ... idemo dalje ... idemo dalje ... idemo dalje ... 3. pretkolo UEFA lige ... FCS Rulez!
morbilly

#4208 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

jebo te Željo! :mrgreen:

PS: Jel bilo kakvih normalnih događanja u KUM-u u Dominču? Šta me čeka ove jeseni na Korčuli?
lab3352

#4209 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Ma Korčula je truba ove godine ... Mislim meni je bilo super, polu prazna, nema puno naroda (bar dok sam ja bio dole) i bilo je OK ... Ma ona je inace za neki "night life" totalno OUT ... Nema nista, imaju samo jedan bar koji radi iza ponoci, a muzika je odron, dok su cijene odjek Olimpijade u Pekingu ... nekontam ih ...
Don Karlos

#4210 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Na korčulu se ide uživati u jelu i vinu,a na Pag u noćni život...Totalno si pomiješao destinacije! :-)
lab3352

#4211 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:mrgreen: Nisam ja nista pomjesao :mrgreen: ... ja sam otisao na Korčulu da se odmorim (i bilo je vise nego dobro, jer nije bilo gužve), provod je bio po povratku kući ...
morbilly

#4212 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

eee, nekad se i na Korčuli ekipovalo...
a Pag je pretreš

Labe 55662, čudi me da nisi zavirio u KUM. To im je od lani klubić u staroj školi u Dominču po uzoru na zagrebačku čvaru.
Program im je shodno financijama krlja, ali znaju iznenaditi s pokojom pankerskom večeri.
lab3352

#4213 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

:? iskreno nisam ni znao da to postoji uopste ... to bi trebalo biti blizu Bon Repos Hotela?!
morbilly

#4214 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

nasuprot ... možda i tvog balkona :D

Ma vjerujem da nije neki propust bio, ali uvijek su mi zabavni ti nezavisni pokušaji na egzotičnim mjestima.
gocatgoer

#4215 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

lab3352

#4216 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Šta je ovo, niko iz HR nije komentarisao film "Metastaze"? :-) ... Je li ono realnost Zagreba danas?

Jutro ekipi ... sredina sedmice, spremam se za praćenje sutrašnje tekme Sarajeva, dolazak familije preko vikenda (i dolazak Sun Records paketa, koji je stigao u SA - Sun majica i cd box set). Cim dođu CD's radim RIP na 320 i saljem ko bude zainteresovan (znam da ce te biti svi, pa cu Vam poslati na PM linkove).

@Nick: Kako idu pripreme za nase novo druzenje u Senti? Nadam se da ce i ekipa iz ZG pronaci put pa da se vidimo opet svi, sto bi bilo super. Ima li kakvih novosti za album, dokle si dosao s time?

@Peđa: Thx za DVD, saljem ti dva linka za bowling na PM ...

@Fitz: DVD za Sun56 Jr (jok, you are :D ) je skoro gotov i ide put ZG ... iskreno sam se potrudio oko albuma, a mislim da ces i ti za sebe pronaci dosta materijala za ponovno slusanje :thumbup:
morbilly

#4217 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by morbilly »

komenting Metastaze (... ili u ispunjavanju forumaških dužnosti :-D ):

Nisam gledo, ali po foršpanu i komentarima da se zaključiti da je prenaglašeno nasilan, tako da vjerujem da prikazuje realnu sliku ekstremnog minijaturnog dijela populacije, tj. onog koji se vuče po crnim nam dragim kronikama.

Počeli su me živcirati takvi filmovi koji kopiraju ultravajolens politički upitna remekdjela, pa ga zato nisam ni pogledao još...
Imam, dakle, ogromnu predrasudu prema filmu, ali možda sam u krivu ...
CharlieMemphisMafia

#4218 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

Karlo, ljulja li ...?
sun56

#4219 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

lab3352 wrote:Šta je ovo, niko iz HR nije komentarisao film "Metastaze"? :-) ... Je li ono realnost Zagreba danas?

@Fitz: DVD za Sun56 Jr (jok, you are :D ) je skoro gotov i ide put ZG ... iskreno sam se potrudio oko albuma, a mislim da ces i ti za sebe pronaci dosta materijala za ponovno slusanje :thumbup:
Hvaja u Jr-ovo ime za DVD, siguran sam da bum i ja našel nešto, baš mi se danas javio, stigli su u Bratislavu (sa tetom je na upoznavanju bivšeg istočnog bloka (Mađarska, Slovačka, Poljska, Baltik i u povratku Češka)
Metastaze nisam gledao, tako sa nemogu komentirati, a nisam iz istog razloga ko Morby, djelimo iste predrasude o tom uradku.
Don Karlos

#4220 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Bolje da ljulja nego da žulja...

Metastaze ne gledah...Mišljenje o tome dali je stvarno tako,dijelim s Morbilijem,a film će mi se vjerovatno dopasti zbog Bitorajca,jer se dobro snalazi u ulozi takvih likova,a volim dobru glumu(ali me isto tako iritira loša,do te mjere da ne pogledam film uopće).
Pogledat ću ga na jesen,kad ovdje počinje "sezona gledanja filmova". :D
Don Karlos

#4221 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Don Karlos »

Alo Divlji...Daj mi saznaj broj od Kseta pa javi,ak nije bed...
wild one

#4222 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

KARLO, NAZOVI KRUNU, ON BI MOGAO ZNATI... ILI GA PRONAĆI, JOŠ SAM NA MORU, A TE LJUDE BAŠ I NE ZNAM...
Nick Drag

#4223 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

Pa 'de ste ekipo?
JEL SE POLAKO VRACHAMO U STARU FORMU ZA FORUM?
eVO I JA DA SE JAVIM POSLE DUZE PAUZE!!!

@ Gvozdo.......mucho gracias na lepim rechima....ako ti je tako bilo onda je posao odradjen kako treba!!!
@ Fitz druze....biche prilike ...sigurno!!!
@ Omare matorac....shto se tiche Oktobar festa...sve je po planu i programu...a shto se tiche albuma, bitno je to da smo skupili pare,da sam se ja chuo sa Erom (ex VAMPIRI) koji ima odlichan studio...i da chemo krajem Avgusta krenuti sa snimanjem
!!!
sun56

#4224 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Nick Drag wrote:Pa 'de ste ekipo?
JEL SE POLAKO VRACHAMO U STARU FORMU ZA FORUM?
eVO I JA DA SE JAVIM POSLE DUZE PAUZE!!!

@ Gvozdo.......mucho gracias na lepim rechima....ako ti je tako bilo onda je posao odradjen kako treba!!!
@ Fitz druze....biche prilike ...sigurno!!!
@ Omare matorac....shto se tiche Oktobar festa...sve je po planu i programu...a shto se tiche albuma, bitno je to da smo skupili pare,da sam se ja chuo sa Erom (ex VAMPIRI) koji ima odlichan studio...i da chemo krajem Avgusta krenuti sa snimanjem
!!!
nije me bilo neko vrijeme i malo sam izvan toka, pa mi pričaj o Oktobar festu ( datum, gdje, jedan dan ili više, neko jeftino noćenje...), nije da mogu obećat, ali ako se pokaže neka šansa, sužena Sun family (Darija, Daniel i ja) bi probala doć
di ćeš bolje: opet se skupi veći dio dragih nam ljudi na jednom mjestu, a vidimo i HT Klan uživo :dance:

kako bi Jr. rekao: Tata, rockabilly je super, festival je isto super, ali samo zato kaj su tvoji frendovi FENOMENALNI !!!
CharlieMemphisMafia

#4225 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by CharlieMemphisMafia »

Don Karlos wrote:Bolje da ljulja nego da žulja...
Pa još ni sam čuo da zemljotres može da žulja.... :D
Sem ako nisi bio na barci...tu stalno ljulja...i valja...pa možda nisi primetio..

Da, stvarno bi mogli da banete kolektivno na oktobar fest u Setni (nije pivo neko madjarski kolači i torte)
jedan dan, subota pa u nedelju kući...
Post Reply