Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Saka

#4201 Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Da, ako je bezobrazan moze reci da nije dobio proizvod i PayPal ce ti blokirati pare koje svakako ne mozes povuci na racun odmah vec nakon mjesec dana. Ako bi ti PayPal blokirao isplatu morao bi njima dokazivati da si poslao proizvod, a onda oni odlucuju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
e><pert

#4202 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by e><pert »

Saka wrote:Da, ako je bezobrazan moze reci da nije dobio proizvod i PayPal ce ti blokirati pare koje svakako ne mozes povuci na racun odmah vec nakon mjesec dana. Ako bi ti PayPal blokirao isplatu morao bi njima dokazivati da si poslao proizvod, a onda oni odlucuju.

Tako sam i mislio, to znači da nema razlike da li je kupoprodaja izvršena putem eBay-a ili direktno putem PayPal-a.
Hvala na odgovoru!
isx

#4203 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by isx »

Saka wrote:Da, ako je bezobrazan moze reci da nije dobio proizvod i PayPal ce ti blokirati pare koje svakako ne mozes povuci na racun odmah vec nakon mjesec dana. Ako bi ti PayPal blokirao isplatu morao bi njima dokazivati da si poslao proizvod, a onda oni odlucuju.

Posalje kurirom uz detaljan tracking kojim ce dokazati da je dostavio proizvod kupcu i neka se on zali onda sto puta.

Saka

#4204 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

PayPal i eBay su ista kompanija, tj. eBay je kupio PayPal pa poslije opet odvojio. Nema nikakve razlike, kupac se moze zaliti i eBayu i direktno PayPal-u.

isx

#4205 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by isx »

Kad ima dokaz da je dostavio kupcu paket, dzaba se kupac zali bilo Paypalu bilo eBayu, refunda nece dobiti.

DonPizdon

#4206 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DonPizdon »

Molim vas za pomoc. Imam acc na paypal i samo sam zamijenila karticu. Sada ne mogu da primim uplatu iako je profil popunjen 100 % i karticu sam dodala i verifikovala. Radi se o VISA od Intesa San Paolo banke. Hvala.

ps. kako da vratim stari izgled ....s ovim novim se bijem fakat cijeli dan....nit voli on mene niti ja njega :D
quarterback

#4207 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

DonPizdon wrote:Molim vas za pomoc. Imam acc na paypal i samo sam zamijenila karticu. Sada ne mogu da primim uplatu iako je profil popunjen 100 % i karticu sam dodala i verifikovala. Radi se o VISA od Intesa San Paolo banke. Hvala.

ps. kako da vratim stari izgled ....s ovim novim se bijem fakat cijeli dan....nit voli on mene niti ja njega :D
a jesi li siguran - sigurna da se mogu primati uplate na visu od ISP ?
free_too

#4208 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

DonPizdon wrote:Molim vas za pomoc. Imam acc na paypal i samo sam zamijenila karticu. Sada ne mogu da primim uplatu iako je profil popunjen 100 % i karticu sam dodala i verifikovala. Radi se o VISA od Intesa San Paolo banke. Hvala.

moras ih zvati, ima bug u svemu tome, potrazi malo moje prijasnje postove, moras kao 2 puta verifikovatim, ne mogu se sjetit gdje sam tacno pisao gdje se nalazi ta druga verifikacije, uglavnom oni to moraju sredit , potrazi malo pa ako ne nadjes pisi
DonPizdon

#4209 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DonPizdon »

....
Last edited by DonPizdon on 21/07/2016 19:26, edited 1 time in total.
DonPizdon

#4210 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DonPizdon »

maida95 wrote:
saric900 wrote:.
Probaj ovo, ako nisi

send & request payments > create and manage invoices. Tu bi trebala da ti bude opcija da dodaš karticu, pa klikni tu. Nećeš čekati onaj kod kao pri povezivanju kartice sa paypalom, odma' će se povezati i moći ćeš primati novac :zoka:

sad tek vidim da si možda ovo i uradio :hm:

ovo je rijesilo ..... hvala...kliknula na create invoice i isla dalje samo se kazalo hahahha hvala narode
toure123

#4211 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by toure123 »

Ekipa, koliko vremena treba dok novac bude prebacen sa paypala na debitnu karticu u Unicredit banci? Imam jednu transakciju od 20.7 oko 5 sati ujutro je ta transakcija otisla na karticu, a druga je 20.7 u 8 navecer otisla... Iako mislim da je prva transakcija vec trebala biti dostupna na kartici, jos uvijek nije... Sta mislite hoce li mi sutra leci ? :-)
free_too

#4212 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

toure123 wrote:Ekipa, koliko vremena treba dok novac bude prebacen sa paypala na debitnu karticu u Unicredit banci? Imam jednu transakciju od 20.7 oko 5 sati ujutro je ta transakcija otisla na karticu, a druga je 20.7 u 8 navecer otisla... Iako mislim da je prva transakcija vec trebala biti dostupna na kartici, jos uvijek nije... Sta mislite hoce li mi sutra leci ? :-)

Vjerovatno sutra (nedeljom ne stizu ako se dobro sjecam). Uglavnom sasvim normalno, bez sikiracije , dodje kroz koji dan :)
dark_killer

#4213 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dark_killer »

Zdravo

Danas sam slucajno na ebayu narucio artikal koji nisam htio, i frajer je rekao da ce mi vratiti pare ili da je vratio. Kako to sada funkcionise kod mene, da li ce mi novac odmah da se vrati na karticu preko koje sam placao ili na paypal acc ili kako? Imam mastercard karticu, devizni racun u unicredit.

Hoce li mi ta transakcija biti prikazana na paypal acc?

Hvala
quarterback

#4214 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

dark_killer wrote:Zdravo

Danas sam slucajno na ebayu narucio artikal koji nisam htio, i frajer je rekao da ce mi vratiti pare ili da je vratio. Kako to sada funkcionise kod mene, da li ce mi novac odmah da se vrati na karticu preko koje sam placao ili na paypal acc ili kako? Imam mastercard karticu, devizni racun u unicredit.

Hoce li mi ta transakcija biti prikazana na paypal acc?

Hvala
da, kartica
da
rangoj

#4215 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

free_too wrote:
I ranojg, je li proslo sve kako treba, koliko je vremenski trebalo da prodje? :D

72 sata (su zadržavali novac), za sve 4 transakcije. Dan za danom po 500$ - ubacio sam se u raspravu sa operaterima i shvatio da od toga nema vajde. Svaki put mi odgovara drugi operater, automatski, i svaki prodaje svoju pricu.
Plus sto ne žele da mi podignu limit već godinama! :twisted:
Kao zbog domaćih banaka, što nema smisla jer kad me zakači automatski transfer sav se novac odmah prebaci, bez obzira na količinu, znaci nije do BiH banaka.

Na kraju sam odustao od dopisivanja. :/

Evo uplata od juce je prošla bez ikakvog zadržavanja, odmah, za par sekundi je legla na banku.
Što znači da Pending nije obavezan svaki put.
toure123

#4216 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by toure123 »

rangoj wrote:
free_too wrote:
I ranojg, je li proslo sve kako treba, koliko je vremenski trebalo da prodje? :D

72 sata (su zadržavali novac), za sve 4 transakcije. Dan za danom po 500$ - ubacio sam se u raspravu sa operaterima i shvatio da od toga nema vajde. Svaki put mi odgovara drugi operater, automatski, i svaki prodaje svoju pricu.
Kao zbog domaćih banaka, što nema smisla jer kad me zakači automatski transfer sav se novac odmah prebaci, bez obzira na količinu, znaci nije do BiH banaka.

Evo uplata od juce je prošla bez ikakvog zadržavanja, odmah, za par sekundi je legla na banku.
Da bi ti povecali limit moras biti business tip usera na paypalu, moras imati vise od 10000$ u komercijalnim uplatama i imati stariji akaunt od 60 dana cini mi se... Meni su podigli limit isplate dnevno na 1500$ i nemam vise onih perioda cekanja od po 21-30 dana kada mi legne uplata da mi je na "pending" :)
rangoj

#4217 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

toure123 wrote:
rangoj wrote:
free_too wrote:

Da bi ti povecali limit moras biti business tip usera na paypalu, moras imati vise od 10000$ u komercijalnim uplatama i imati stariji akaunt od 60 dana cini mi se... Meni su podigli limit isplate dnevno na 1500$ i nemam vise onih perioda cekanja od po 21-30 dana kada mi legne uplata da mi je na "pending" :)

Nažalost, to nisu jednini uslovi, moram provjeriti u porukama. Mislim da je bilo još nešto što nisam ispunjavao. Granicu od 10 hiljada sam prešao prije par godina, ako misliš na ukupne uplate, a ne na mjesečne. Ako nadjem o čemu se radi, postavit ću ovdje...

A što se tiče čekanja od 21-30 dana u Pending-u ja sam to odmah riješio jer uvijek radim za istog poslodavca, jednostavno objasnim kako da mi oslobodi novac odmah nakon uplate...
toure123

#4218 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by toure123 »

Jel saljes invoices kao i ja ili...?
madesa

#4219 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by madesa »

je li vama automatski prosao, meni jos nije :?
free_too

#4220 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

madesa wrote:je li vama automatski prosao, meni jos nije :?
nije jos, bice uskoro vjerovatno

edit:prosao automatski
jao_situacije

#4222 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by jao_situacije »

quarterback wrote:pardon, sada vidim da je moram potvrditi, do mene...

hm... ne da mi da uklonim staru karticu
jeste vi sigurni da se treba taj kod ukucati kao prvi put, ja dobio novu visa karticu prije par mjeseci odmah dodana i piše novi datum, ukucao csc kod sa pozadine kartice. nisam ništa naručivao od tad, a sad hoću nešto da naručim pa da ne bude problem ima samo nova kartica na paypalu stare nema
profil 100% popunjen
quarterback

#4223 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

jao_situacije wrote:
quarterback wrote:pardon, sada vidim da je moram potvrditi, do mene...

hm... ne da mi da uklonim staru karticu
jeste vi sigurni da se treba taj kod ukucati kao prvi put, ja dobio novu visa karticu prije par mjeseci odmah dodana i piše novi datum, ukucao csc kod sa pozadine kartice. nisam ništa naručivao od tad, a sad hoću nešto da naručim pa da ne bude problem ima samo nova kartica na paypalu stare nema
profil 100% popunjen
treba
kloniran

#4224 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kloniran »

Mentalna Higijena wrote:Paypal mi odbija karticu iako na njoj ima sredstava za plaćanje piše da mi je kartica decline from payment jel ovo neki ban ili šta?
ne, verifikuj je ponovo i radit ce
kloniran

#4225 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by kloniran »

raja kako ferceraju unicredit visa ili master card kartice
hocu da se prebacim sa RF-a, guzve su presudile, a unicredit ima bankomate na kojima se moze uplacivati direktno na karticu
Post Reply