Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
shmizlica

#4201 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

hej muško je to.....valja ustati do smeća :P
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4202 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Jah jah.... ako igras neku zaraznu online igru, nema ustajanja :D
Sjecam se kao da je jucer bilo.. bijela pepeljara marlboro ( kada sam prestao pusiti razbio sam je :D ) i lagano...citavu noc igra, i minimalno jedna kutija cigara :cry:

Znalo se desiti da u 3-4h idem kupovati cigare :lol: u zimskom terminu to je nezaboravno iskustvo :lol:
Salah ad-Din

#4203 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Salah ad-Din »

Svi prestaju, samo ja tek počeo :roll:

Svi mi kažu da nisam dobar u 21 godini početi pušiti, a do tada sam bio veliki protivnik duhana. Evo već 3 mjeseca dimim i nije nikako dobro, uguši se xD Ali ubi me fakultet, anksioznost, depresija, dok pušim super, ali kad ugasim još gora anksioznost xD Nagurao sam već na kutiju i po dnevno, i za početak ću pokušati smanjiti :D
shmizlica

#4204 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Salah ad-Din wrote:Svi prestaju, samo ja tek počeo :roll:

Svi mi kažu da nisam dobar u 21 godini početi pušiti, a do tada sam bio veliki protivnik duhana. Evo već 3 mjeseca dimim i nije nikako dobro, uguši se xD Ali ubi me fakultet, anksioznost, depresija, dok pušim super, ali kad ugasim još gora anksioznost xD Nagurao sam već na kutiju i po dnevno, i za početak ću pokušati smanjiti :D
ja sam na trećoj godini....pa prestala......pa počela kad sam pošla raditi......pa prestala....pa počela....pa :-)
batali, ba, ništa pametno od njih, vjeruj mi....da ne govorim da je kutija i po previše :D
i nema smanjivanja, to ti je ubleha, bolje baci skroz ;-)
I am Happy

#4205 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Eee mladi si ti jos :lol:
Sto je najgore ti ih smatras dobrim i kontas da ti pomazu u borbi protiv aneksioznosti i depresije :) tako da nema svrhe pisati ti da prestanes.

Drugacije ces razmisljati za koju godinu, ako ranije ne daj Boze ne dobijes kakvu bolescugu.
shmizlica

#4206 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

yahel koliko si ti dugo pušio? i kad si počeo? :zoka:
I am Happy

#4207 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Poceo u 5 razredu.... ali to je vise bilo ono djecije... mangupski.
Dok sam u 7 razredu vec bio strastveni pusac....

Znaci malo jace od deset godina....
Salah ad-Din

#4208 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Salah ad-Din »

Yahel wrote:Eee mladi si ti jos :lol:
Sto je najgore ti ih smatras dobrim i kontas da ti pomazu u borbi protiv aneksioznosti i depresije :) tako da nema svrhe pisati ti da prestanes.

Drugacije ces razmisljati za koju godinu, ako ranije ne daj Boze ne dobijes kakvu bolescugu.
Jezik pregrizo :D dosta mi je i ovo što imam, bolešćina mi više ne treba :D

A brate hajmo biti realni, kakav zrak zimi dišemo u Sarajevu, cigare dođu ko osvježenje plućima xD
I am Happy

#4209 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Rekoh ja, tebe je nemoguce ubjediti da cigare nevaljaju :D
Znam koliko ti znaci ono sto pise na kutiji "Pusenje je stetno za zdravlje" :lol: :lol: :lol:

Nadam se da cemo svi biti na forumu i za par godina, kada budes trazio linkove knjige "lako je prestati pusiti" :D
Aethaercyn

#4210 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Aethaercyn »

Yahel wrote:Jah jah.... ako igras neku zaraznu online igru, nema ustajanja :D
Sjecam se kao da je jucer bilo.. bijela pepeljara marlboro ( kada sam prestao pusiti razbio sam je :D ) i lagano...citavu noc igra, i minimalno jedna kutija cigara :cry:

Znalo se desiti da u 3-4h idem kupovati cigare :lol: u zimskom terminu to je nezaboravno iskustvo :lol:
Kao i kod mene. Sto se tice igrica, dok sam pusio znao sam i 2 kutije ispušiti dok igram (pretežno WoW, Lineage 2 i League of Legends). Ali vjeruj da sam vise pusio u neznanju nego sto bi mi "štimala" cigara.
Slavena

#4211 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Slavena »

Yahel wrote:Kao sto rekose vremenom ces se naviknuti na mirise :-D prvih mjesec dana je najljepse :)

Jedino sto ce ti uvijek smrditi je miris duhana...
Ovo je ziva istina. Pogotovo " miris" pepeljare. :-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4212 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sabina1 »

Salah ad-Din wrote:
Yahel wrote:Eee mladi si ti jos :lol:

Jezik pregrizo :D dosta mi je i ovo što imam, bolešćina mi više ne treba :D

A brate hajmo biti realni, kakav zrak zimi dišemo u Sarajevu, cigare dođu ko osvježenje plućima xD
Ne postoji opravdanje za konzumiranje cigareta. Najzagušljiviji , najkontamiraniji zrak na svijetu je ugodniji i zdraviji od duhanskog dima.
S obzirom da ste jako mlada osoba , preklinjem Vas da bacite to smeće iz ruka i usta jer je bolje to učiniti SADA , ODMAH nego za pet , deset , pedeset godina.....
Imate srdačan pozdrav.

Yahel :thumbup:
drug_profi

#4213 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Salah ad-Din wrote:Svi prestaju, samo ja tek počeo :roll:

Dakle dosao si na ovu temu.
Ako nista tvoja podsvjest te uputila po pomoc. Zar ne vidis po simptomima koje si opisao da se tvoje tijelo odupire i bori protiv budale...
Duhan zapravo samo pojacava tjeskobu i anksioznost.
Od smanjivanja NEMA NISTA da budes nacisto, nemoj da bude da ti nismo rekli, ali ti ces ipak po svom jer ste vi u tim godinama najpametniji na svijetu.
Dakle kad sve zivo iscrpis, onda ces se pomiriti sa time da si pusac i ubijedices se da ti je to merak i ceif. itd. itd.
sve dok ne shvatis ovo sto ti mi pricamo.
A dalo bi se polemisati zasto ulazes trud u sebe dok se istovremeno trudis da se unistis, ali neise... skontaces.
shmizlica

#4214 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

samo da prijavim da sam juče skoro kutiju spirila....i to na poslu...naveče kad sam izašla nije mi pala ni napamet....i naravno da mi je glup izgovor, kao, nerviranje na poslu, al na tom testu uvijek tresnem.....valjda sam i prekrdašila, danas mi ne padaju na pamet, čak mi i sama pomisao izaziva gađenje :-?
hebemti posao :(
PristavilaVoduZaKafu

#4215 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by PristavilaVoduZaKafu »

shmizlica wrote:samo da prijavim da sam juče skoro kutiju spirila....i to na poslu...naveče kad sam izašla nije mi pala ni napamet....i naravno da mi je glup izgovor, kao, nerviranje na poslu, al na tom testu uvijek tresnem.....valjda sam i prekrdašila, danas mi ne padaju na pamet, čak mi i sama pomisao izaziva gađenje :-?
Samo nastavi kao da nisi nikako zapalila dok jednom skroz ne prestanes i ne osjecaj krivicu sto si zapalila i gotovo kutiju ispusila :D
shmizlica

#4216 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

PristavilaVoduZaKafu wrote:
shmizlica wrote:samo da prijavim da sam juče skoro kutiju spirila....i to na poslu...naveče kad sam izašla nije mi pala ni napamet....i naravno da mi je glup izgovor, kao, nerviranje na poslu, al na tom testu uvijek tresnem.....valjda sam i prekrdašila, danas mi ne padaju na pamet, čak mi i sama pomisao izaziva gađenje :-?
Samo nastavi kao da nisi nikako zapalila dok jednom skroz ne prestanes i ne osjecaj krivicu sto si zapalila i gotovo kutiju ispusila :D
a nema mi druge :D
:kiss:
drug_profi

#4217 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Samodestrukcija. To je poriv koji nas u teskim momentima nagovori da se trujemo, ono ko za kaznu, mazohisticki, pi*da ti materina evo ti jos i ovo, krepaj, i bolje je...

Da ti ne govorim da je to za psihijatra, jel da? Znas i sama.
shmizlica

#4218 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

oj profilu, svaka ti na mjestu....al šta da se radi....idemo dalje...juče vratiti ne mogu :zoka:
drug_profi

#4219 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Dalje, nego. Nema druge. Samo ces ti opet naci izgovor.
shmizlica

#4220 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

drugi profil wrote:Dalje, nego. Nema druge. Samo ces ti opet naci izgovor.
:skoljka: :D baš si motivator, znaš :roll:
drug_profi

#4221 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

shmizlica wrote:
Hoces da te milkim po glavi i kupim novi mobitel ili cipele? Mozda ces tako lakse prestati?
Vidi, ja sam sa sobom 25 godina svadjao se, lagao, smanjivao, nalazio izgovore i sve znam sta se u glavi pusaca desava...
Bar vecine. Tek kad sam se posvadjao sa sobom i zaista iz dubine duse poceo da sebe prezirem kao slabica, onda sam i prestao i vratio self respect.

E sad tebe treba poniziti, popljuvati, prezrijeti, pa mozda i ti dodjes konacno u tu fazu da nece biti ovozemaljske sile da prekrsis rijec sebi datu.
shmizlica

#4222 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:shock: ti mene strašiš :D

šalim se...ok je, valjda tako i treba....
i ne mislim da ću se baš 25 god sa sobom svađati...nemam ja baš toliko strpljenja :D šala mala ;-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#4223 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sabina1 »

shmizlica wrote:
Onog dana kad rakrstite sami sa sobom da više NE ŽELITE pušiti , počinjete sa tehnikama lakše apstinencije...
Do tada lakše Vam je da se ne zavaravate jer se barem - ne zavaravate , drugi profil je 100 % upravu - sve je do Vas.
Želim Vam sve najbolje i što brže ostavljanje cigareta.
Pozdrav.
drug_profi

#4224 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

shmizlica wrote::shock: ti mene strašiš :D

šalim se...ok je, valjda tako i treba....
i ne mislim da ću se baš 25 god sa sobom svađati...nemam ja baš toliko strpljenja :D šala mala ;-)
Ma vidi. Ljudi su razmazeni. Ja samo "mrzim i prezirem" slabice. Ne one kojima je priroda oduzela snagu i zdravlje, nego one koji imaju sve moguce uslove ali su :D smizle... :D
Nije problem ako mi se maknu s puta, ali kad me pegleju jer nesto "ne mogu" ili im je tesko, mogu samo cvoku od mene dobiti...
Zato oduvjek pokusavam od ljudi sa kojima imam kontakt izvuci covjeka na povrsinu, a pridaviti sekupersu i smizlu.
shmizlica

#4225 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

:thumbup: :kiss:
Post Reply