Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
P308

#4201 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by P308 »

Baby Jane wrote:Ne znam, ja do sada stvarno nisam imala neugodnih iskustava s njima, a cesto se vozim Sarajevo Taxijem. Bude poneki sasav ciko, pa se rasprica, ali to je sve.
I ja isto. A cesto (bar 2-3 puta sedmicno) idem na relativno kratkim relacijama, npr. od Titove do Medicinskog fakulteta i niko mi nikad nista nije rekao vezano za to, i u 90% slucajeva budu ljubazni.
Jednio ne vracaju kusur, npr kad je 2,60KM a ti das 3KM - onih 0, 40KM neces nikada vidjeti :D Da bar kazu nemam sitno, nego nista, ko da se podrazumijeva, ali eto...
limeni

#4202 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by limeni »

- nije da branim taksiste jer ima kretena koliko hoces ali voziti se za 2,6 maraka i ne dati covjeku makar 40kf baksisa je smijesno. covjek te dovukao do kuce po kisi. tu si ispao u najmanju ruku isti kao i taksista.
nemoj misliti da su u drugim drzavama zlatni, i tamo psuju kad te voze za "samo" 5 eura i kad ne dajes baksisa.
- to za taksimetar si upravu i ne daj da te gule
- i tu za strance si upravu ali kad vidis da ti prijete odmah prijeti da ces zvati policiju onda popuste ovako samo rizikujes da ti neki taksista-kreten nos slomi.
sve u svemu ima ih finih i losih. imam takodjer bolja iskustva sa zutim/crvenim taksijem nego sa SA-taxi.
limeni

#4203 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by limeni »

Pet do trinest wrote:
limeni wrote:- nije da branim taksiste jer ima kretena koliko hoces ali voziti se za 2,6 maraka i ne dati covjeku makar 40kf baksisa je smijesno. covjek te dovukao do kuce po kisi.
A sto mu dat pa ne rastu pare na grani da ih tako lako halalis svakom ko pozeli....
Ako ga je dovuko to je uradio jer mu je takav poso,ako mu se ne vozi taxi nek otvori sebi kakvu birtiju,kafic,pekaru....
Oni se svakako vozikaju i trose benzin kad nema musterija,zar nije bolje zaradit i 2,60 nego nista?Sto to mi uvjek moramo bit humani i davat nekom 20,30,40 i vise feninga?Sto to on meni ne halali voznju?Sto mi nikad niko nista kad kupujem ne halali nego moram placat do zadnjeg feninga?
pa on ima pravo odbiti voznju ako mu se ne isplati. ima pravo da ne vozi pijanu osobu koja ce mu uprljati auto ili osobe koje bi ga mogle ubiti. i to se desavalo cesto nakon rata.
uglavnom, ima pravo izraziti nezadovoljstvo isto kao i putnik ako smatra da usluga ne valja.
konkretno u tom slucaju, ja bi dao vozacu 40feninga ako je usluga do momenta placanja bila ok, u slucaju da je bio neljubazan ne bi ni ja dao ni fening vise.
ali dobro nismo svi isti i to treba postovati.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#4204 Re: Sarajevo Taxi - primitivizam kojem nema kraja

Post by Zviz »

Ljudi nisu samo taxisti u BiH ili Sarajevu bezobrazni, ni Danski nisu nista bolji... voze ko budale, pogoto kad skrecu na semaforima, u vise navrata sam pomislio nema sad ce da me mlaten, malte ne zakoci naglo na pola metra od nogu ti.

To je sve isto... jure zure, za ftalj krune...

U Danskoj svae sedmice imas bar jedan udes gdje je upetljan taksista... a vecina ima najbjesnija auta jer nema nikako poreza na ista.
zmajadaH

#4205 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zmajadaH »

Evo taze danas sa skupštine.Usvojen je zakon.
Izgleda da će svako fizičko i pravno lice moći aplicirati i dobiti licencu za obavljanje taxi usluga.
Detaljnije na linku http://skupstina.ks.gov.ba/content/zako ... u-sarajevo
drug_profi

#4206 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Sad ce da protestuju i blokiraju grad....
jerbo ulica je njihova privatna prcija.
vazna

#4207 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vazna »

.
Ommadawn

#4208 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Boravih u Tuzli sedam dana i svaki dan sam se vozio taksijem i to po nekoliko puta.
Ono sto sam zapazio:
- voze za gotovo smijesnu cijenu, cini mi se i prenisku.
- sve i jedan taksi je bio bezprijekorno cist unutra
- NIJEDAN taksista nije pusio u autu - u vecini taksija postoji znak "pusenje zabranjeno"
- sve i jedan taksista je bio ljubazan, prijatan, i nije bilo nikakve "sanerske" price cemu su sarajevski taksisti skloni. Razgovor nisu nikada zapocinjali prvi.
- vozili su po propisima, nije bilo nikakvog vratolomnog ulijetanja
- cinili su sve da se musterija osjeca udobno - mnogi bi upitali "da upalim klimu", "je li vam vruce/hladno", "imate li prostor za noge".

Ovo nije prvi put da boravim u Tuzli, boravio sam i prije ali bas NIJEDNOM nisam imao lose iskustvo iako sam cuo o tome, jer naravno - budala ima svugdje.

Taksisti iz Sarajevotaxija bi trebali na obuku o ponasanju i nacinu rada sa musterijama kod Tuzlaka. Mozda tako povecaju promet.

I da ne zaboravim - bez obzira da li su vozili Dacije ili Mercedesa, ponasali su se isto.
RolloTomasi

#4209 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by RolloTomasi »

Ovdje nije vise ni stvar cijene Sarajevskih taksista, vec njihove kulture. Obisao sam Bosnu uz duz i poprijeko, boravio svugdje i vozio se taksijem, tako da vam mogu reci da nigdje nisam vidio nekulturnijih i vecih seljobera nego u Sarajevu. Kao i u mnogo cemu ostalom, ljudi u Sarajevu bi svi kolektivno trebali ici na jedan kurs lijepog ponasanja i komuniciranja, jer iskreno vise lice na orangutane nego na insane.
gnjev

#4210 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gnjev »

Pricas gluposti
quarterback

#4211 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

RolloTomasi wrote:Ovdje nije vise ni stvar cijene Sarajevskih taksista, vec njihove kulture. Obisao sam Bosnu uz duz i poprijeko, boravio svugdje i vozio se taksijem, tako da vam mogu reci da nigdje nisam vidio nekulturnijih i vecih seljobera nego u Sarajevu. Kao i u mnogo cemu ostalom, ljudi u Sarajevu bi svi kolektivno trebali ici na jedan kurs lijepog ponasanja i komuniciranja, jer iskreno vise lice na orangutane nego na insane.
:thumbup:
gnjev

#4212 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gnjev »

Znaci suglasan si da licis na majmuna kvatere ? :D
Mračajski proto

#4213 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mračajski proto »

Generaliziraš. Ne možeš odraz kompletne sarajevske raje gledati u taksistima; nonsens. Ne znam gdje si se ti sve kretao po Sarajevu, ali je sigurno da nisi obišao mjesta na kojima se nećeš stidjeti takvih ljudi.

Shvatljivo je, u neku ruku, da u Sarajevu ima više primitivizma i neciviliziranosti nego što bi trebalo biti, upravo zbog činjenice što ove okolne sredine oko grada pršte od idiotluka i što su reprezenti tih sredina primorani dolaziti ovdje.

Sarajlije najviše napadaju ovi iz drugih gradova koji dolaze ovdje živjeti, ne shvatajući da takvi poput njih i štete ovom gradu svojim nehumanim odnosima prema sredini.
quarterback

#4214 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

gnjev wrote:Znaci suglasan si da licis na majmuna kvatere ? :D
ako ce svi ostali majmuni na edukaciju rado cu se pridruziti kako bi ovaj nazovi grad posto malo vise normalan, smatraj to mojim skromnim doprinosom
gnjev

#4215 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gnjev »

Ma sve 5 jarane al ovome sto je napisao post nije ni do taksista ni do nekulture . On samo mrzi sarajlije :D
quarterback

#4216 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

kao sarajlija, razumijem ga potpuno, malo grada i urbanosti je ovdje preostalo

vracam se poslu, ln
Ommadawn

#4217 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Tema su sarajevski taksisti i pristojnost istih i oni bi itekako trebali na edukaciju lijepog ponasanja, odnosa prema musterijama i jos mnogo toga.
supercali

#4218 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

Pa i tu generalizujemo ako cemo posteno
Da ima papaka i kretena medju taksistima ima al ima i finih taksista koji su kulturni koji te nece zavrnuti koji ce ti unijeti stvari u gepek i iznijeti koji nece pocet suplju ocam ja vamo iso poso guzio jebo itd
azdralovic

#4219 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

Ommadawn wrote:Boravih u Tuzli sedam dana i svaki dan sam se vozio taksijem i to po nekoliko puta.
Ono sto sam zapazio:
- voze za gotovo smijesnu cijenu, cini mi se i prenisku.
- sve i jedan taksi je bio bezprijekorno cist unutra
- NIJEDAN taksista nije pusio u autu - u vecini taksija postoji znak "pusenje zabranjeno"
- sve i jedan taksista je bio ljubazan, prijatan, i nije bilo nikakve "sanerske" price cemu su sarajevski taksisti skloni. Razgovor nisu nikada zapocinjali prvi.
- vozili su po propisima, nije bilo nikakvog vratolomnog ulijetanja
- cinili su sve da se musterija osjeca udobno - mnogi bi upitali "da upalim klimu", "je li vam vruce/hladno", "imate li prostor za noge".

Ovo nije prvi put da boravim u Tuzli, boravio sam i prije ali bas NIJEDNOM nisam imao lose iskustvo iako sam cuo o tome, jer naravno - budala ima svugdje.

Taksisti iz Sarajevotaxija bi trebali na obuku o ponasanju i nacinu rada sa musterijama kod Tuzlaka. Mozda tako povecaju promet.

I da ne zaboravim - bez obzira da li su vozili Dacije ili Mercedesa, ponasali su se isto.
Za njih fakat svaka pohvala... ja sam jednog zaustavio u 12-pola jedan navecer ispred hotela Tuzla, i zamolim ga da odemo do dragstora koji nemam pojma gdje je nego su mi rekli naziv na recepciji... frajer me odveze do tamo saceka i vrati i naplati 3 marke a brat bratu ima 5-6 kilometara do tamo i nazad :S

frajer me mogao zavrnuti kako je htio, mogao je do Doboja otici i vratiti se ja bi rekao u redu je :D
navedeni

#4220 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by navedeni »

U taxiju jucer... i prolaze biciklisti, policajac preusmjerava... i dere se taksista budala na policajca ALO JA SAM BAKIR IZETBEGOVIC, i ponavlja to 10x, probio mi usi, i policajac od 100 auta, njega pusti da prodje, nijedan biciklista nije poginuo :lol:
JThomas

#4221 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

Ommadawn wrote:Tema su sarajevski taksisti i pristojnost istih i oni bi itekako trebali na edukaciju lijepog ponasanja, odnosa prema musterijama i jos mnogo toga.
generalno, kod nas u sarajevu se to i dalje ne gleda kao posao. već mušterija treba da budeš presretna, zahvalna i ponizna što ima privilegiju da može platiti vožnju, naročito kad je riječ o sa taxiju.
avetinja

#4222 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by avetinja »

navedeni wrote:U taxiju jucer... i prolaze biciklisti, policajac preusmjerava... i dere se taksista budala na policajca ALO JA SAM BAKIR IZETBEGOVIC, i ponavlja to 10x, probio mi usi, i policajac od 100 auta, njega pusti da prodje, nijedan biciklista nije poginuo :lol:
Eto koliko su policajci ne obrazovani. Gdje će Bake pored svog audija sjesti u taxi. Taj taxi bi u najmanju ruku trebao biti vrijedan 150 000 km - 200 000 km. :D
Zastavnik_dzemo

#4223 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zastavnik_dzemo »

navedeni wrote:U taxiju jucer... i prolaze biciklisti, policajac preusmjerava... i dere se taksista budala na policajca ALO JA SAM BAKIR IZETBEGOVIC, i ponavlja to 10x, probio mi usi, i policajac od 100 auta, njega pusti da prodje, nijedan biciklista nije poginuo :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :izet:
VenomousV

#4224 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

Fakat svakakvih debila ima u Sarajevo taxiju :-)

10:10, upis ocjene mi u 10:30, upitno je da li bih stigla na vrijeme trolom. Zovem Sarajevo taxi. U to vrijeme je obicno pun stand sa kojeg mi salju vozila, a znam skoro sve cike i sa vecinom sam raja. "Dobar dan, molim Vas jedno vozilo u xxxxxxxx" i cekam... I docekam, ali nema slobodnih auta, "Hvala lijepo, prijatno". Zovem Zuti, zauzeto. Zovem Crveni, kazu cekat cu 5 minuta, kontam bolje ista nego nista. Izlazim iz kuce, ceka me (cini mi se bijeli) karavan, Sarajevo taxi 862, istovremeno uz ulicu ide naruceni Crveni. Otvorim suvozaceva vrata i kazem tom "gospodinu" u karavanu kako su mi rekli da nema nista slobodno i da sam ja pozvala Crveni taxi. Vristi "Kako nema, sta ja ovdje radim? Mene su poslali" i demonstrativno uzima radio u ruke. Zatvorim vrata i kontam kako se to mene ne tice, nek on rjesava sa onima u centrali kako zna i umije, nije do mene.
Otvara on vrata "Sad si ovo uradila, da znas da ti vise nikad ni jedan taksista nece na poziv doci" + neke psovke i uvrede. Zapisem njegov broj i sjednem u taksi koji je narucen :roll:

Zvala sam malprije centralu, pitala za neki kontakt kako bih se mogla zaliti na neugodno iskustvo i dobila broj neke gdje. Fatime koju cu sutra nazvati.

Disclaimer: Redovna sam musterija a ovaj tip nije bio sa tog "mog" standa nego se vjerovatno javio nakon sto sam ja zavrsila razgovor sa centralom...
Zastavnik_dzemo

#4225 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zastavnik_dzemo »

Koji si kurac otvarala vrata .... trebala si sjesti u crveni i mahnuti mu iz istog
Post Reply