Fakat svakakvih debila ima u Sarajevo taxiju
10:10, upis ocjene mi u 10:30, upitno je da li bih stigla na vrijeme trolom. Zovem Sarajevo taxi. U to vrijeme je obicno pun stand sa kojeg mi salju vozila, a znam skoro sve cike i sa vecinom sam raja. "Dobar dan, molim Vas jedno vozilo u xxxxxxxx" i cekam... I docekam, ali nema slobodnih auta, "Hvala lijepo, prijatno". Zovem Zuti, zauzeto. Zovem Crveni, kazu cekat cu 5 minuta, kontam bolje ista nego nista. Izlazim iz kuce, ceka me (cini mi se bijeli) karavan, Sarajevo taxi 862, istovremeno uz ulicu ide naruceni Crveni. Otvorim suvozaceva vrata i kazem tom "gospodinu" u karavanu kako su mi rekli da nema nista slobodno i da sam ja pozvala Crveni taxi. Vristi "Kako nema, sta ja ovdje radim? Mene su poslali" i demonstrativno uzima radio u ruke. Zatvorim vrata i kontam kako se to mene ne tice, nek on rjesava sa onima u centrali kako zna i umije, nije do mene.
Otvara on vrata "Sad si ovo uradila, da znas da ti vise nikad ni jedan taksista nece na poziv doci" + neke psovke i uvrede. Zapisem njegov broj i sjednem u taksi koji je narucen
Zvala sam malprije centralu, pitala za neki kontakt kako bih se mogla zaliti na neugodno iskustvo i dobila broj neke gdje. Fatime koju cu sutra nazvati.
Disclaimer: Redovna sam musterija a ovaj tip nije bio sa tog "mog" standa nego se vjerovatno javio nakon sto sam ja zavrsila razgovor sa centralom...