SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#4201 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

stavi u kosaricu i onda izaberi BiH i sam ti napise postarinu. nekad me dodje 9 funti a nekad 5 :S ne znam koji je kriterij.

nisam nis dior narucivala, sad mi je za ovo rumenilo izaslo 5 funti dostava, al pise da ne dostavljaju van EEA, a mislim da mi tu ne spadamo (a s postarinom dodje oko 80tak KM).
Nadinka

#4202 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

alica.k wrote:stavi u kosaricu i onda izaberi BiH i sam ti napise postarinu. nekad me dodje 9 funti a nekad 5 :S ne znam koji je kriterij.

nisam nis dior narucivala, sad mi je za ovo rumenilo izaslo 5 funti dostava, al pise da ne dostavljaju van EEA, a mislim da mi tu ne spadamo (a s postarinom dodje oko 80tak KM).
Sad sam malo gledala po sajtu, pa tako, tako, moze se uvijek nesto naci za nas ovisnice :) ali suzdrzacu se, a abs cu provjeriti, zaboravila sma kolko je tacno u plazi ovo rumenilo, ali cini mi se da je vise, pa ako nije bilo stotinjak km
alica.k

#4203 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

na jagodi ti isto kosta malo manje od 80KM, a besplatna im je dostava
http://oth.strawberrynet.com/makeup/chr ... =9343#9343

ja sam escentual.com obicno uzimam ove stvari sto su im na snizenju 15% i 20%, svako malo se nadje nest fino.

ima jos i feelunique.com i odatle sam neke sampone narucivala, besplatna dostava isto.
Woman

#4204 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Woman »

eto sta bi od onako fine cure....haha
sad stalno visim na ovoj temi, a na youtubu sam pregledala sve moguce make up tutorials
totalno sam zarazena, a ja se ustvari ne sminkam osim ponekad kad izlazim. i tako slusam vas sta kupujete, sta preporucujete, gledam one cure na videima kako se predobro sminkaju i odem juce u dm da potrosim pare koje imam na sminku. i onda skontam, haj ti kuci, ionako se neces sminkat haha
a kupila sam neku rimmel olovku za oci, ni manje ni vise nego bijelu, kao ona se stavlja na donje trepavice da oci izgledaju vece. ma jasta, ja izgledala ko da sam posla na halloween party.a Bgm sam fino gledala curu kako stavlja i oci joj bas s njom fino izgledaju.
saga

#4205 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

a ta olovka bijela je prije za one sa plaho svijetlim tenom... ako ti je iole tamniji nece valjat ja mislim
pogledaj neku bez prije
LONGMAN

#4206 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LONGMAN »

Aaaa zna l neko kakva je ova marka catrice? Danas zalutam u cm i vidim, i ono poznato ali :?
Partizzanka

#4207 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ona se stavlja kada se sminkas jako tamno ja mislim ... i ja prvi put sam izgledala kao zombie a onda malo skinem kad stavim pa skinem malo onda bud eoki
BJB

#4208 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

VenomousV wrote:jutroooo =)

semlaca, uzmi onaj s-he sto sma ja govorila, predobar je...

ja sam catrice neki dan uzela, ustvari uzela eye liner pen, tesko se skida i ostaje plavo kad skines...

sh-e je oko 6 KM, predobar i duuuuuuuugo traje (ja ga svaki dan stavljam)
Jok, Miss sporty 4 KM, a dobar dovoljno i za vjezbanje..
Image
Woman

#4209 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Woman »

nasla sam sad na ebayu neke super vjestacke trepavice, one pravo duge i guste, nisu ni skupe, samo sto mi je nesto suhveli da narucujem...ja sve kontam neki manijak ce mi ukrast pare i jos me proganjat hahah
imate li vi iskustva s tim (mislim na britanski ebay)?
a ne znam ih ni stavit, al eto, nesto sam se zagrijala za njih
Michun

#4210 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ja redovno kupujem sa ebay i ebay.uk..uviejk pogledam score i procitam komentare.
za sad (da kucnem) sve ok.

e da info za vas...ja nisam clan ali cu se vjerovatno uclaniti.
http://www.makeupalley.com/
ima cak i dio ako imate proizvod koji vam ne odgovara da zamjenite s nekim ko ima nesto da vam odgovara. nemam iskustva, samo prenosim info :)
tako da bi alica puder mogla zamjeniti za nesto...ukoliko neko od cura nije vec trazio od nje. ja bi rado, al steta puder kad meni traje po 2 god.
alica.k

#4211 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

baby24 se javila za puder, pa ce otici do bbi u plazu da vidi odgovara li joj. ako ne, onda semlaca :D

ja volim makeupalley (i registrovana sam tamo). otkad sam ga otkrila, spasio me kupovanja dosta gluposti (tipa samponi i mazalice za tijelo heh) :D

sa sjenama i slicno mozes uvjek vjerovat recenzijama, ali npr za pudere i kreme to je sve individualno, kako kome odgovara kozi i svidja se sta.

woman, ebay ti je jako siguran za kupovanje. meni se samo jednom desilo da mi nije nesto doslo, i onda je ispalo da je doslo :D al na staru adresu heh.
Michun

#4212 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:baby24 se javila za puder, pa ce otici do bbi u plazu da vidi odgovara li joj. ako ne, onda semlaca :D

ja volim makeupalley (i registrovana sam tamo). otkad sam ga otkrila, spasio me kupovanja dosta gluposti (tipa samponi i mazalice za tijelo heh) :D

sa sjenama i slicno mozes uvjek vjerovat recenzijama, ali npr za pudere i kreme to je sve individualno, kako kome odgovara kozi i svidja se sta.

woman, ebay ti je jako siguran za kupovanje. meni se samo jednom desilo da mi nije nesto doslo, i onda je ispalo da je doslo :D al na staru adresu heh.
alice bona...pa nemoj da info cupamo iz tebe...reKni bona :D
jesi li radila swap s nekim?
baby24

#4213 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

sad sam se meilala sa onim iz Cosmetic House-a, neki paket mi poslali 18.02. i jos ga nema.... a nema kod za pracenje jer je poslat kao obicno pismo.... i sad mi nasi u posti kazu da je vjerovatno vracen gore.... smrc :(
alica.k

#4214 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Michun wrote:alice bona...pa nemoj da info cupamo iz tebe...reKni bona :D
jesi li radila swap s nekim?
nisam vala, al to je zato sto ja nemam SMINKE, vec imam puder, maskaru i rumenilo :D a stvar za koju bih se mjenjala nema niko :D
*mima*

#4215 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

BJB wrote:Pa probaj Long Lasting lip stylo, pa ces vidjeti o cemu ti govorim..Image

probala sam draga i nisam odusevljena....... :(
Nadinka

#4216 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Je li probao iko Photo Perfexion Light od Givenchy-a i ovu novu liniju Givenchy Hydra Sparkling toniranu kremu??

Vidim da mnogo hvale i ovaj Clinique Super Balanced Makeup?
Last edited by Nadinka on 09/03/2011 16:17, edited 1 time in total.
Lounge Act

#4217 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

VenomousV wrote:ja koristim njihov true match tecni... al ne znam koliko taj tvoj kosta (necu da bubam, al je manje od 20 KM 100%)

htjedoh vas pitat', jel iko od vas kupio nesto u DM-u, skont'o da mu tj joj ne odgovara i vratio? (koliko znam moze se to kod njih uradit')
hmm i mene to interesuje, prvi put cujem da se to moze uradit :shock: dajte malo detalja ako jeste
Lounge Act

#4218 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

Nadinka wrote:Je li probao iko Photo Perfexion Light od Givenchy-a i ovu novu liniju Givenchy Hydra Sparkling toniranu kremu??
ima prije par stranica meni su preporucili taj prvi, mislim da imaju i utisci o istom, ali ja ga nisam nasla pa sad kontam o artdeco
Nadinka

#4219 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

enisa wrote:
Nadinka wrote:Je li probao iko Photo Perfexion Light od Givenchy-a i ovu novu liniju Givenchy Hydra Sparkling toniranu kremu??
ima prije par stranica meni su preporucili taj prvi, mislim da imaju i utisci o istom, ali ja ga nisam nasla pa sad kontam o artdeco
Mislim da sam ti ja preporucila Givenchy, lai obicni photo perfexion, a sad je izasao i u light verziji, pa me bas zanima kakav je, mada nece mi trebati puder jos bar mjesec-dva
alica.k

#4220 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

photo perfexion light nisam probala (a ne znam ni imal kod nas jos?), cim sam vidjela da ima onaj spuzvasti aplikator odustala sam, to je meni nehigijenski skroz, kao i one cetkice i slicno. samo puderi s pumpicama i s onim malim otvorima na tubama ti garantuju da nece unutra nista lose uci dok ga stavljas. i jos racunaj na to da ces trosit pudera vise nego ga stavljas, jer spuzvasti aplikatori tako djeluju.

svejedno, probacu tester cist da vidim o cemu se radi. ako je i nalik na onu ne-light verziju, onda ima mat finis a meni to ne treba (to jest, mozda i treba, al NECU) :D. iako u recenzijama dosad djevojke kaze du ima vise dewy finis, al sta ja znam. to su govorili i za ne-light verziju.

btw cure, u plazi u BBI radi jedna divna djevojka (duga, crna kosa), ja sam sto puta otisla da probam puder i pustila me je da donesem svoju kutijicu da u nju naspem sebi malo testera i da vidim par dana hoce li mi odgovarati.

inace je to common praksa svugdje sirom svijeta, al u onoj novoj parfumeriji u alti me je zenska prakticno iznapadala jer sam je pitala mogu li malo uzeti da ponesem kuci obzirom da nemaju one testere u kesicama.
swirl

#4221 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

alica.k wrote:

photo perfexion light nisam probala, cim sam vidjela da ima onaj spuzvasti aplikator odustala sam, to je meni nehigijenski skroz, kao i one cetkice i slicno. samo puderi s pumpicama i s onim malim otvorima na tubama ti garantuju da nece unutra nista lose uci dok ga stavljas. i jos racunaj na to da ces trosit pudera vise nego ga stavljas, jer spuzvasti aplikatori tako djeluju.

svejedno, probacu tester cist da vidim o cemu se radi. ako je i nalik na onu ne-light verziju, onda ima mat finis a meni to ne treba (to jest, mozda i treba, al NECU) :D. iako u recenzijama dosad djevojke kaze du ima vise dewy finis, al sta ja znam. to su govorili i za ne-light verziju.

btw cure, u plazi u BBI radi jedna divna djevojka (duga, crna kosa), ja sam sto puta otisla da probam puder i pustila me je da donesem svoju kutijicu da u nju naspem sebi malo testera i da vidim par dana hoce li mi odgovarati.

inace je to common praksa svugdje sirom svijeta, al u onoj novoj parfumeriji u alti me je zenska prakticno iznapadala jer sam je pitala mogu li malo uzeti da ponesem kuci obzirom da nemaju one testere u kesicama.
Uf sto ne mogu tih nasih pametnica sto rade po parfimerijama (cast izuzecima), ali kad vidim da pere podove, prozore, iznosi smece, i razumije se u svaku mogucu kozmetiku koja se prodaje, a + mi puse za vratom dok trazim sta mi treba, odustanem od svake kupovine. Sve parfimerije dobivaju i vise nego dovoljno testera, to znam 100% jer mi prijateljica radi u jednoj firmi koja je distributer kozmetike i parfema, medjutim, dok podijele izmedju sebe, daju drugaricama, itd. naravno da za nas kupce nema nista, i kada im ostavite puno para, daju vam tester gela za celulit, ma mislim stvarno :run:
alica.k

#4222 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

na tome se i zavrsilo, ja trazila da mi zove sefa, ona nije htjela, zvala mi ona druga cura sefa, ja mu kazem da kako uopste mogu sebi dopustiti da nemaju niti jedan jedini tester za stvari koje prodaju, a on me je onda ubjedjivao da imaju.
na kraju mu ta cura rekla da je kao sve podijelila vec, posto je to bilo taman nekad kad se otvorila alta, pa joj je prosla ta prica.

znam i ja kako one to medju sobom raspodjeljuju, i bas mi bude krivo zato sto onda ja bacim 70KM na puder jer ga nisam prije ni mogla probat, a na prvu mi i ne izgleda lose, kad probam u prodavnici.
Partizzanka

#4223 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

e posto smo u tom fazonu pudera ja vas molim da mi pomognete

odlucila sam da kupim sad i ja sebi neki pudercic ... ne bih da se ono malterisem puderom da se ne prepoznajem ali eto da mi je nesto onako kao da mi malo osvjezi izgled
i danas sam otisla i nasla onaj lorealov true match (on je kao kameni ali nekako tako je kremasto kamen da je super osjecaj pod prstima)... kad sam ga stavila na ruku i izasla na svjetlo vani ... on se samo stopio sa bojom moje ruke ali ja sam maaalo stavila pa... (ta nijansa koju sam ja nasla kao meni da odgovara ????) i onda sam poslije posla otisla opet u prodavnicu i zena uzme cetku (mozda je greska???) i onako par puta mi onako predje preko vecine lica tom nijansom + jednom tamnijom ....
i izadjem ja vani na dnevno svjetlo .... i NISTA! kao da nemam nista!
ovaj dio gdje je stavila ovu tamnu nijansu ... tu se vidi i tu sam izgledala kao da sam se kvarcala ali ja to necu!
a ovo svijetlo ... nista! imala sam od jutros na licu toniranu kremu + sto sam se malooo namackarila melemom cisto da ima zasta da mi se zalijepi taj puder ali opet :(
moooooooozda (na skali od 1-10 = 1,5) da se tu gdje je ona najvise stavila vdijelo kao da imam malo drugaciju kozu ne masnu ali ne ni suhu (inace nemam masnu kozu)

e sad jel to fazon pudera? da se kao ne vidi nista?
ili je ona stavila premalo? mozda je trebalo to nanositi onom spuzvicom sa kojom on inace dolazi??

meni puder treba onako ne znam kako bih vam objasnila .... da dobijem ne efekat ono da se vidi da imam puder nego da eto vidi se da imam nesto pa kada nasminkam oci da to nije ta razlika izmedju nasminkanih ociju i nenasminkanog lica! pogotovo jer ja imam malo rumenije obraze - zena me danas ubjedjivala da je to super jer izgledam zdravo (rumenka sa planine :run: ) i ne treba mi rumenilo
ali eto ja sam ubijedjena da kada se nasminkam tj oci kada nasminam da je vidljiva ta razlika izmedju nasminkanih ociju i nenasminkanih obraza :(

eto ako ko zna sta i kako ... molim vas pomozite!

p.s
imam ja toniranu kremu ali nju mogu staviti saaaaaaaaaaaamo malo ... jedan tanki sloj inace budem kao zuti nakvarcani kinez a to necu :( - a kad stavim malo ... ono spadne za sat dva nestane ... bezze!
a nekao su mi sve tonirane kreme iste nijanse - ili sam ja levat :(
i nemam problematicno lice (ne znam sta se pod tim podrazumijeva) u smislu da imam nekih oziljaka, pristica 24/7 crvenila (osim to na obrazima kad udjem sa hladnog na toplo i od uzbudjenja) ... eto imam malo podocnjake i tu i tamo nesto se pojavi ali nista sad strasno da se iz aviona vidi
because_of_you

#4224 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

enisa wrote:
VenomousV wrote:ja koristim njihov true match tecni... al ne znam koliko taj tvoj kosta (necu da bubam, al je manje od 20 KM 100%)

htjedoh vas pitat', jel iko od vas kupio nesto u DM-u, skont'o da mu tj joj ne odgovara i vratio? (koliko znam moze se to kod njih uradit')
hmm i mene to interesuje, prvi put cujem da se to moze uradit :shock: dajte malo detalja ako jeste

Može :) Na njihovim računima piše da je rok 7 dana, i ne treba imati neki razlog.

Ja sam jednom vratila sjajilo za usne, tek kod kuće shvatila da mi je boja bezze :-) (doduše to je bilo u HR, ali moraju ista pravila vrijediti u svim njihovim trgovinama)
Mariella

#4225 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

baby24 wrote:ne znam ko se odesevljav'o sa onom ogromnom paletom sjena.... mislim da je ova jako primjenjiva, a nije skupa... :-D
http://www.thecosmetichouse.co.uk/Gifts ... ws_Palette
Ta 8 funti, a moja je bila 10 dolara :D Ali je prelijepa, dosta lijepih smedjih :thumbup:
Post Reply