Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
1Dante1

#4201 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 1Dante1 »

Bloo wrote:
1Dante1 wrote: Nisam znao za to, kad se desilo?
:|
Jarane google it...:D Queer fest 2008 :mrgreen:
"...Ja i moja bagra smo savrseno isplanirali, da nisam nesto zaboravio da vidim hmmm: kupili benzin (ado će napraviti koktele), semir donio 8 pajsera, simba takodjer donio letvi, kule dvije palice od kuce, ma dobro ima i kamenica koje cemo pokupiti negdje usput."

Vjerujem da je bilo krvi
Sara03

#4202 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Prije gotovo jedanaest godina, kada je razularena gamad pošla u džihad.

Toliko i o onome "mogu, ali u četiri zida". Aham, jašta. I pri tome se radilo o izložbi, ne orgijama. Da ne pričamo, da je tu bilo ljudi koji uopće nisu dio LGBTQA populacije.
Bloo
Globalna šefica

#4203 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Sara03 wrote:Prije gotovo jedanaest godina, kada je razularena gamad pošla u džihad.

Toliko i o onome "mogu, ali u četiri zida". Aham, jašta. I pri tome se radilo o izložbi, ne orgijama. Da ne pričamo, da je tu bilo ljudi koji uopće nisu dio LGBTQA populacije.
Ja, moja raja, Danis Tanović... :mrgreen:
Hakiz

#4204 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote:
Bloo wrote:
1Dante1 wrote: Nisam znao za to, kad se desilo?
"...Ja i moja bagra smo savrseno isplanirali, da nisam nesto zaboravio da vidim hmmm: kupili benzin (ado će napraviti koktele), semir donio 8 pajsera, simba takodjer donio letvi, kule dvije palice od kuce, ma dobro ima i kamenica koje cemo pokupiti negdje usput."

Vjerujem da je bilo krvi
Prvo krerne verbalna dehumanizacija neprijatelja da bi u pogodnom trenutku bilo lakše indoktrinirane radikale nagovoriti da ih eliminišu. Jer tada ne eliminišu ljude, zar ne?
¤ jelena ¤

#4205 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

Hakiz wrote:
Prvo krerne verbalna dehumanizacija neprijatelja da bi u pogodnom trenutku bilo lakše indoktrinirane radikale nagovoriti da ih eliminišu. Jer tada ne eliminišu ljude, zar ne?
Upravo tako.

Eno lik gore bi ih prskao insekticidom, onako usput....a moderacija se zajebava....koji odron jbt.
Bloo
Globalna šefica

#4206 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote:
Upravo tako.
Eno lik gore bi ih prskao insekticidom, onako usput....a moderacija se zajebava....koji odron jbt.
Moderacija je veoma ozbiljna.
Kikibombona

#4207 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Kikibombona »

Bloo wrote:Ali muskarac muskarcu radi ono sto muskarac radi ženi :mrgreen: Možda je u tom problem? Seksualni odnos kao ofanziva, dominacija, postavljanjeg drugog u submisivni položaj, primanje itd...
Čime se vraćamo na penetraciju kao vječiti strah muškaraca da time gube svoj maskulinitet.
Žena ženi može izvršiti penetraciju u pomoć pomagala čime se kroz proxy preuzima uloga muškarca i time je ok jer se rodne i spolne uloge opet vraćaju na mjestu. Žena također može izvršiti i penetraciju muškarca, ali to nije ok?
Zašto se meni kao ženi ne gadi gledanje dvije žene? Nekoj ženi možda da? Razmisli i o tome, a glede i unatoč ovog što sam prije napisala.

Pročitah negdje, parafraziram, da očevi su antagonistički raspoloženi prema momcima svojih kćeri, jer se sjete šta su radili majkama tih kćeri, tako da možda i ta odbojnost prema homoseksualcima je zapravo strah da će ti aktivni homoseksualac raditi ono što ti radiš heteroseksualnoj ženi? :mrgreen:
Naravno ako seks i sve prateće radosti percepiramo kroz mušku prizmu. :mrgreen: (ona je dala, ona je primila, ona je bila jebana...razvaljena, oderana, ad nauseam - pasivno primanje i aktivno davanje sa poznatim ulogama).

Ovo drugo uvećano - znači određene pojavnosti unutar seksualnog spektra su prihvatljivije od drugih u odnosu na našu vlastitu gadljivost.
:mrgreen:

Btw ovo što si napisao, ima svoj eho i u silovanju kao sredstvu koje se koristilo u ratu, gdje su heteroseksualni muškarci silovali druge heteroseksualne muškarce.
Iskreno, ne znam sta muskarac radi muskarcu, te odnose sam vidio par puta na par sekundi.

Poenta je u tome da volimo tijelo zene. I sve sto zena radi zeni mi bi ponovili, osim ako nisu neke ekstremne igrice.

Tijelo muskarca je apsolutno neprivlacno i tu sva prica zavrsava.

...

Ne znam sta bih rekao za navodni antagonizam ocevama prema partnerima svojih djevojcica. Nikada nisam primjetio nesto slicno. Iz mog okruzenja vidim da su ocevi izrazito prijateljski nastrojeni prema momcima kcerki. Puno bolji odnosi nego sa djevojkama sinova.

Moras biti bas zatucan i perverzan da o tome razmisljas. :roll: Vjerovatno ima i takvih slucajeva ali ne bih rekao da je cesta pojava, vise je devijacija.

...

Ne znam zasto je nama gadljivo a vama ne. Recimo, djevojke cesto oblace odjecu jedna druge. Meni je to gadljivo. Zene se cesto dive izgledu drugih zena, cesto su ljubomorne na druge zene, dok kod nas uglavnom nema tog efekta. Nisam nikada cuo ili primjetio da je muskarac ljubomoran na izgled drugog muskarca.

Meni je recimo odbojno ako je zena dlakava, ako ima brkove. Cak ako se ponasa mangupski, muskobanjasto, automatski gubi na privlacnosti.
SmokingMan

#4208 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Sara03 wrote:Prije gotovo jedanaest godina, kada je razularena gamad pošla u džihad.

Ako se neko ne slaže sa tobom,ne daje ti za pravo da ga oslovljavaš sa gamad,čak i ako je relativno drzak prema tebi i tvoji stavovima.Valjda si nešto vremenom naučila u svom životu...
arzuhal

#4209 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

Napraviti zonu deeskalacije, k'o u Idlibu...
mirsek

#4210 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

Homoseksualci su seksualno nastrani, humana drustva im zele olaksati i prihvatiti ih kao takve, ovi bi sad i djecu da odgajaju u svom nastranom okruzenju.
Postaju bezobrazni kao neprilagodjeni imigranti na zapadu.
Bloo
Globalna šefica

#4211 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

SmokingMan wrote:
Ako se neko ne slaže sa tobom,ne daje ti za pravo da ga oslovljavaš sa gamad,čak i ako je relativno drzak prema tebi i tvoji stavovima.Valjda si nešto vremenom naučila u svom životu...
Drzak?
Fizičko nasilje je drsko? :mrgreen:

Tu večer je bilo dobacivanja veoma živopisnih :lol: s jedne strane navijači, a sa druge hmm selefije sa ženama :mrgreen:
Veoma drska dobacivanja. Slikovita. Uključivala su kopulaciju uglavnom.
1Dante1

#4212 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 1Dante1 »

Hakiz wrote:
1Dante1 wrote:
Bloo wrote: ]

Vjerujem da je bilo krvi
Otprilike. Ne samo u ovom slucaju, nemal svaka podjela se svodi na to.
SmokingMan

#4213 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Bloo wrote:
SmokingMan wrote:Two pussies means more pleasure. :D
Ja samo uživam u ovom androcentričnom shvatanju dozvoljenog i nedozvoljenog :mrgreen:

BTW te dvije pussie ne žele heteroseksualnog muškarca :mrgreen:
Ali očito se lezbejke ne percipiraju kao homoseksualke već kao potencijalne heteroseksualke ako im se dokaže dobrim, čvrstim dokazom :mrgreen: ? Makar na silu.
Rzgovarat ćemo o delikatnim temama. :D
Hakiz

#4214 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

Kikibombona, često sam spominjao princip 10/10/80.

To znači da je 10% ljudi takvih da će uraditi sve monstruoznosti koje nekome mogu pasti na pamet kao i masu koje ne padnu na pamet.

10 % neće uraditi takve stvari čak ni da spasu sebe ili sebi drage.

80 %, a to smo svi mi ostali, ako nas dovedu u pogodno stanje svijesti dajući nam dovoljno dobre argumente, od pristojnih ljudi ćemo se pretvoriti u onih prvih 10 %
mirsek

#4215 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirsek »

Bloo wrote:
Znaci ti si ozbiljni eugenist, aferim.
¤ jelena ¤

#4216 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by ¤ jelena ¤ »

SmokingMan wrote:

Ako može insekti, što ne bi moglo i gamad? Koja je razlika...

Da, s agresivnom bagrom se ne može civilizovano razgovarati - i to ja vrlo korisna životna lekcija koju te neće naučiti u školi..
arzuhal

#4217 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

Ko je kad šta naučio u školi... To je uglavnom institucija za traumatiziranje djece u koju roditelji djecu šalju dobrovoljno a država finansira...
1Dante1

#4218 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 1Dante1 »

¤ jelena ¤ wrote:
SmokingMan wrote:
Ako može insekti, što ne bi moglo i gamad? Koja je razlika...

Da, s agresivnom bagrom se ne može civilizovano razgovarati - i to ja vrlo korisna životna lekcija koju te neće naučiti u školi..[/quote]

Puno muskaraca to nauci kroz skolu, da se nekad samo batinama moze razgovarat.
Sara03

#4219 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

SmokingMan wrote:...
Neko ko krene u FIZIČKI OBRAČUN sa ljudima koji su došli pogledati izložbu, nije ništa drugo do razularena gamad.

Pravo da ti kažem, boli me đon, što ti kao smeta. Pripadnici LGBTQA zajednice se ovdje nazivaju svakakvim, uglavnom pežorativnim terminima, pa nešto ne vidim da si se izjašnjavao po tom pitanju.

Dakle, kako rekoh? Gamad, upravo to.
Last edited by Sara03 on 24/08/2019 12:29, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4220 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Velkoski »

đon*
Sara03

#4221 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Hvala. :oops:
SmokingMan

#4222 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Bloo wrote:
SmokingMan wrote:
Drzak?
Fizičko nasilje je drsko? :mrgreen:

Tu večer je bilo dobacivanja veoma živopisnih :lol: s jedne strane navijači, a sa druge hmm selefije sa ženama :mrgreen:
Veoma drska dobacivanja. Slikovita. Uključivala su kopulaciju uglavnom.
Nije nešto sa čime se nisam susretao pa nisam kmečao naokolo,a mnogi bi davno izvršili barem 10 puta samoubistvo.To su svakako stvari koje se ne mogu zaobići.Očekuješ da te neko prihvati onakakim kakav jesi,ne očekuj,teško,prvo od svog užeg kruga pa do komšijskog miljea.Život je satkan od više loših a manje dobrih stvari...Iz ličnog iskustva nisam vidio benifite uzvračanja na nasilje...Za čudo bi bilo kada se ovaj put ne bi desilo nešto slično.Ali ako se boriš za nešto,znači da si spreman da za to i daš svoj život po potrebi.Ne vidim nekog zaobilaznog puta....
Hakiz

#4223 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

Dante, žene to i bolje nauče. Naime ima više onih koji ih maltretiraju.

Muškarci uglavnom moraju strahovati od nasilnika. Mnogo rjeđe od ostalih opasnosti.

Žene osim od nasilnika moraju strahovati i od nasilnica, profesora itd.
Bloo
Globalna šefica

#4224 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

mirsek wrote:
Bloo wrote:
Znaci ti si ozbiljni eugenist, aferim.
Pa ako ćemo biti diskriminirati i biti ekstremisti, onda budimo do kraja!

Samo čist ljudski heteroseksualni rod (fusnota - biologija). Majka + otac= dijete * porodica

Nerazmnoženi samohrani roditelji, LGBTQIA+ populacija, ljudi i djeca sa posebnim potrebama, djeca sa poteškoćama u razvoju (nadam se da si do sada naučio razliku), neudati, nevjenčani, bolesni, stari, kljasti..... sve što odskače od heteronormativnog uzora zdrave porodice i zdrave nacije!

Kad završimo sa ovim pređeno na suptilnije nijanse...svi koji imaju narandžastu kosu, plave oči, visinu ispod 1,65 za žene i 1,80 za muškarce, opseg struka preko 90 cm....

Zvuči poznato?

Samo je jedan korak ....
Last edited by Bloo on 24/08/2019 12:32, edited 1 time in total.
arzuhal

#4225 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

Sve ovo pokazuje koliko smo mutav narod i društvo...
Locked