Bloo wrote:Ali muskarac muskarcu radi ono sto muskarac radi ženi 
Možda je u tom problem? Seksualni odnos kao ofanziva, dominacija, postavljanjeg drugog u submisivni položaj, primanje itd...
Čime se vraćamo na penetraciju kao vječiti strah muškaraca da time gube svoj maskulinitet.
Žena ženi može izvršiti penetraciju u pomoć pomagala čime se kroz proxy preuzima uloga muškarca i time je ok jer se rodne i spolne uloge opet vraćaju na mjestu. Žena također može izvršiti i penetraciju muškarca, ali to nije ok?
Zašto se meni kao ženi ne gadi gledanje dvije žene? Nekoj ženi možda da? Razmisli i o tome, a glede i unatoč ovog što sam prije napisala.
Pročitah negdje, parafraziram, da očevi su antagonistički raspoloženi prema momcima svojih kćeri, jer se sjete šta su radili majkama tih kćeri, tako da možda i ta odbojnost prema homoseksualcima je zapravo strah da će ti aktivni homoseksualac raditi ono što ti radiš heteroseksualnoj ženi?
Naravno ako seks i sve prateće radosti percepiramo kroz mušku prizmu.

(ona je dala, ona je primila, ona je bila jebana...razvaljena, oderana, ad nauseam - pasivno primanje i aktivno davanje sa poznatim ulogama).
Ovo drugo uvećano - znači određene pojavnosti unutar seksualnog spektra su prihvatljivije od drugih u odnosu na našu vlastitu gadljivost.
Btw ovo što si napisao, ima svoj eho i u silovanju kao sredstvu koje se koristilo u ratu, gdje su heteroseksualni muškarci silovali druge heteroseksualne muškarce.
Iskreno, ne znam sta muskarac radi muskarcu, te odnose sam vidio par puta na par sekundi.
Poenta je u tome da volimo tijelo zene. I sve sto zena radi zeni mi bi ponovili, osim ako nisu neke ekstremne igrice.
Tijelo muskarca je apsolutno neprivlacno i tu sva prica zavrsava.
...
Ne znam sta bih rekao za navodni antagonizam ocevama prema partnerima svojih djevojcica. Nikada nisam primjetio nesto slicno. Iz mog okruzenja vidim da su ocevi izrazito prijateljski nastrojeni prema momcima kcerki. Puno bolji odnosi nego sa djevojkama sinova.
Moras biti bas zatucan i perverzan da o tome razmisljas.

Vjerovatno ima i takvih slucajeva ali ne bih rekao da je cesta pojava, vise je devijacija.
...
Ne znam zasto je nama gadljivo a vama ne. Recimo, djevojke cesto oblace odjecu jedna druge. Meni je to gadljivo. Zene se cesto dive izgledu drugih zena, cesto su ljubomorne na druge zene, dok kod nas uglavnom nema tog efekta. Nisam nikada cuo ili primjetio da je muskarac ljubomoran na izgled drugog muskarca.
Meni je recimo odbojno ako je zena dlakava, ako ima brkove. Cak ako se ponasa mangupski, muskobanjasto, automatski gubi na privlacnosti.