Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
beni-bu-man

#4201 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

animals wrote:Dokle ste stigli.
jesu propali Hrvatski dobavljaci, a ova cura postala glasnogovornik SDA...

SaraFina 4 El Presidente :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#4202 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Nego...hoće li se Šefko ove godine tucati sa Željkom za Uskrs? Ili će i on bojkotirati 'rvacka jaja..

Image
Hakiz

#4203 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:
Hakiz wrote:
Bloo wrote:Ne mora te ubiti....dovoljno da ti na vrat natovari inspekcije.... :mrgreen:
I to što kažeš.

Gurne ga preko granice, pa ko Pero Gudelj, sam sebe pokuša riješiti belaja...

Kad je desetak moćnih ljudi u pitanju i njihovih poslova, tu je i Čović lutka na koncu.
Natovari inspekcije, sam sebi puca u nogu. Nema dobiti nikakve tim činom.
Zaboravljaš konkurenciju.

Svaki privrednik kojeg kao političar uklonim će mi biti sa zahvalom plaćen od drugog privrednika koji će kao njegov konkurent zauzeti to mjesto.
animals

#4204 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

beni-bu-man wrote:

Kak joj ne dosadi vise..
zamisli imas ovakvu zenu, i natovari ti se na kosti :-)
Hakiz

#4205 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Ma, kad mi padne šećer, izdržao bih...
beni-bu-man

#4206 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

animals wrote:
beni-bu-man wrote:

Kak joj ne dosadi vise..
gay is okay :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#4207 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:Nego...hoće li se Šefko ove godine tucati sa Željkom za Uskrs? Ili će i on bojkotirati 'rvacka jaja..

Image
okice moje lijepe, dabogda ne progledale na sabahu :bih: :bih: :bih: :bih:
almir90

#4209 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by almir90 »

nosara wrote:
Nemas asortiman, nemas promet, propadas, otpustas, zatvaras. Ljudi na cesti, bojkot uspjesan.

Bingo ima svega, zato je bingo. Da prodaje samo domace, grohno bi sutra.
Većina je zaboravila šta je Bingo radio prije 15-ak godina, kada mu je vlast dozvolila da udarne artikle prodaje po nabavnim cijenama, a neke je čak prodavao i ispod nabavne dok nije utušio konkurenciju. Nije on jedini, svi veliki trgovački lanci su imali ovu praksu dok nisu utušili male prodavače, nakon toga su prešli tušiti jedni druge i danas imamo to što imamo - manja grupa ljudi vodi monopol.
nosara

#4210 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

SaraFina wrote:
nosara wrote: Tim strucnjaka utvrdi da su rafe pune, a niko ne kupuje. Gasi predstavnistvo, otpusta ljude, rafe se prazne, asortiman kurac, sad i prodajni lanac otpustanjima kompenzira slab promet. To tako ide. Kakvo uhodano trziste, niko ne kupuje.

Osim ako ti neces stajat uz rafe i kad ovi strucnjaci nalete reci da ce biti sve ok, samo neka prebace predstavnistvo u Zenicu.

Da se radi o jednom proizvodu i jednom zastupništvu taj scenarijo bi možda i bio moguć. Ili da su 50' prošlog stoljeća.. Ovako apsolutno nema šanse. Jer to bi odjeknulo i medijski, informative bi o uzrocima procurile odmah u roku 24 sata. Samo da bude neki masovniji odaziv.
Nemoguće je u današnje vrijeme da to prođe na način na koji ti opisuješ. Valjda si i sam svjestan. Nego neku vadionu izmišljaš.

Ajd vozdra :)
To sto bi odjeknulo medijski je samarcina koju bi dobili od eu, jer krsimo sve pozitivne propise i sporazume unije. a onda bi stigla depesa gdje bi nas zavalili na cekanje jos 10 godina, dok se izigramo bojkota. To cekanje bi posebno pogodilo hrvate jer nemaju pasose eu. Ko ih jebe. :D
SaraFina

#4211 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

beni-bu-man wrote:
animals wrote:
Kak joj ne dosadi vise..

Bolje se Bogu vratiti neotpakovana, da ste samo vas dvojca u igri. Nakon neke recimo apokalipse svjetskih razmjera.

Počnimo od paramecijuma :D
animals

#4212 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Cekaj, vidjeces za koju godinu, kad ova cura, tada vec postarija usjedlica otvori temu..
bojkotujmo domace, kupujmo strano :D
Hakiz

#4213 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

almir90 wrote:
nosara wrote:
Nemas asortiman, nemas promet, propadas, otpustas, zatvaras. Ljudi na cesti, bojkot uspjesan.

Bingo ima svega, zato je bingo. Da prodaje samo domace, grohno bi sutra.
Većina je zaboravila šta je Bingo radio prije 15-ak godina, kada mu je vlast dozvolila da udarne artikle prodaje po nabavnim cijenama, a neke je čak prodavao i ispod nabavne dok nije utušio konkurenciju. Nije on jedini, svi veliki trgovački lanci su imali ovu praksu dok nisu utušili male prodavače, nakon toga su prešli tušiti jedni druge i danas imamo to što imamo - manja grupa ljudi vodi monopol.
A da bi to uradio, neki političar te mora zaštititi od inspekcija, poreznih uprava itd.

A SaraFina bi da bojkotom natjera da privrednici idu protiv "svojih" političara. Ja političar, meni privrednik počne nešto,, što kaže bloo, ne moram ga ni ukloniti. Samo ga prestanem štititi, a usput se u javnosti i pred institucijama "slučajno i anonimno" pojave sve informacije koje imam o tom privredniku kako je kršio zakone ya sve vrijeme dok je bio pod mojom yaštitom.

A on zna da ne može to isto meni uraditi, dati o meni informacije. Jer, insitucije, kao i mediji, su pod mojom kontrolom.

Zaboravlja žena da je ovo BiH, zemlja četvrtog svijeta...
Last edited by Hakiz on 13/02/2019 14:50, edited 1 time in total.
SaraFina

#4214 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
SaraFina wrote:
nosara wrote: Tim strucnjaka utvrdi da su rafe pune, a niko ne kupuje. Gasi predstavnistvo, otpusta ljude, rafe se prazne, asortiman kurac, sad i prodajni lanac otpustanjima kompenzira slab promet. To tako ide. Kakvo uhodano trziste, niko ne kupuje.

Osim ako ti neces stajat uz rafe i kad ovi strucnjaci nalete reci da ce biti sve ok, samo neka prebace predstavnistvo u Zenicu.

Da se radi o jednom proizvodu i jednom zastupništvu taj scenarijo bi možda i bio moguć. Ili da su 50' prošlog stoljeća.. Ovako apsolutno nema šanse. Jer to bi odjeknulo i medijski, informative bi o uzrocima procurile odmah u roku 24 sata. Samo da bude neki masovniji odaziv.
Nemoguće je u današnje vrijeme da to prođe na način na koji ti opisuješ. Valjda si i sam svjestan. Nego neku vadionu izmišljaš.

Ajd vozdra :)
To sto bi odjeknulo medijski je samarcina koju bi dobili od eu, jer krsimo sve pozitivne propise i sporazume unije. a onda bi stigla depesa gdje bi nas zavalili na cekanje jos 10 godina, dok se izigramo bojkota. To cekanje bi posebno pogodilo hrvate jer nemaju pasose eu. Ko ih jebe. :D

Daj ne izmišljaj budalaštinje života ti :))))

Glupo mi replicirati na ovu nebulozu.
MarlboroGold

#4215 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote:
beni-bu-man wrote:
animals wrote:
Kak joj ne dosadi vise..

Bolje se Bogu vratiti neotpakovana, da ste samo vas dvojca u igri. Nakon neke recimo apokalipse svjetskih razmjera.

Eto ti još dvojice koje ne bi vodila na pusto ostrvo. Valja proširiti spisak :D
almir90

#4216 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by almir90 »

Hakiz wrote:
A da bi to uradio, neki političar te mora zaštititi od inspekcija, poreznih uprava itd.

A SaraFina bi da bojkotom natjera da privrednici idu protiv "svojih" političara.

Naravno da su bili zaštićeni od strane politike, pa ne bi bili to što jesu da nije politike. Još ja mogu ući i u sferu poticaja, olakšica, opraštanja dugovanja, kredita u razvojoj banci koji se nikada nisu vraćali.
SaraFina

#4217 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

animals wrote:Cekaj, vidjeces za koju godinu, kad ova cura, tada vec postarija usjedlica otvori temu..

Dušo, odavno se ja skrasila sa bosanskim gazijom :D

Na tvoju žalost. Propustio si infos :D
MarlboroGold

#4218 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

beni-bu-man wrote:

Sara bi bila kao Elena Čaušesku :D
beni-bu-man

#4219 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

SaraFina wrote:
beni-bu-man wrote:
animals wrote:
Kak joj ne dosadi vise..

ma prava muslimanska allaha mi, nemas potrebe bojkotom za tim :lol: :lol: :lol:
animals

#4220 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

SaraFina wrote:
animals wrote:Cekaj, vidjeces za koju godinu, kad ova cura, tada vec postarija usjedlica otvori temu..

Umjesto ljubavi, u najboljim godinama , forum..
SaraFina

#4221 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

MarlboroGold wrote:
SaraFina wrote:

Eto ti još dvojice koje ne bi vodila na pusto ostrvo. Valja proširiti spisak :D

Beni ima duha. Nije kritičan toliko. Više ga ložim. Ali ovaj drugi je za Zoo vrta i šetnje jedino :D

Na Banju bi ga pustila i zaboravila za njega :D
SaraFina

#4222 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

animals wrote:
SaraFina wrote:

Na poslu sam ;) šta ću ..od ljubavi se ne plaćaju računi :D
Hakiz

#4223 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

SaraFina wrote:
animals wrote:
SaraFina wrote:

Hoćeš reći, na radnom mjestu si.

Da si na poslu, ne bi imala vremena za forum :evil:
SaraFina

#4224 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

almir90 wrote:
Hakiz wrote:

A SaraFina bi da bojkotom natjera da privrednici idu protiv "svojih" političara.

Naravno da su bili zaštićeni od strane politike, pa ne bi bili to što jesu da nije politike. Još ja mogu ući i u sferu poticaja, olakšica, opraštanja dugovanja, kredita u razvojoj banci koji se nikada nisu vraćali.

Nemojte biti smiješni. Većina ovih ljudi iz Hercegovine finansijski i vjerovatno politički je utjecajnija od Čovića. Kroz HR i politiku tamo. Počevši od vlasnika Violete pa nadalje. Čović je za njih lokalni piličar.
SaraFina

#4225 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Hakiz wrote:
SaraFina wrote:

Hoćeš reći, na radnom mjestu si.

Da si na poslu, ne bi imala vremena za forum :evil:

Upravo :)
Locked