potpredsjednica je platforme za progres je neka Aleksandra Marjanovic, a tu su negdje u vrhu cini mi se neki Ante Dominkovic, pa i onaj Srbin iz Banjaluke, uglavnom platfoprma je sarolika, a svima je BiH u srcu ...i to je pravi put jedini za BIh, da se ukljuce svi intelektualci, boasnjaci, hrvati i srbi za dobrobit svih njenih naroda.seln wrote:Ne znam, Kiki, ali to nije tema ovog izdanja emisije Znanje-imanje...Kikibombona wrote:Koliko SDP ima glasova na Palama?seln wrote:Ne znam tipa, ali ako ga podrzava Smrle, nije moj pravac pa kad bi klanjao devet sabaha...
Sta velis, Smrle, dosao cak i Srbin iz Banjaluke?![]()
To ce vjerovatno biit jedini glas iz srpskog korpusa.
Komsiceva privatna stranka?
neko je rekao kako je Hadzikadicev Playground jos jedna partija za onih famoznih 23% teritorije.
A ti si kao kontraargument naveo da je na skupstini bio i jedan Srbin iz Banjaluke.
Yipppidudeeey!
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- Smrcak15
#4201 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- GandalfSivi
#4202 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
A ovo je jos i lik koji prati Mirsada vise od nas ostalih, zamisli kako je tek nama ostalim skontati koga nam je to Mirso nahvataoSmrcak15 wrote:
potpredsjednica je platforme za progres je neka Aleksandra Marjanovic, a tu su negdje u vrhu cini mi se neki Ante Dominkovic, pa i onaj Srbin iz Banjaluke, uglavnom platfoprma je sarolika, a svima je BiH u srcu ...i to je pravi put jedini za BIh, da se ukljuce svi intelektualci, boasnjaci, hrvati i srbi za dobrobit svih njenih naroda.
I jos apriori zna da im je BiH u srcu, najjaci pausalizam koji do sada vidjeh na pdf-u politika...
- tvojkomsija
#4203 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Društvo je duboko podijeljeno, htjeli mi to priznati ili ne. Glupo mi je što se Platformi prigovara da će biti koncentrisana samo na bošnjačkim glasovima, kad je svaka stranka realno takva. Eto npr. SDP se hvali da ima Srba i Hrvata, ali to su opet ljudi koji moraju govoriti kako stranka naredi, dakle nema tu priče o multietničnosti. Može i Bošnjak biti u SNSD, pa bi služio kao ovca za pokazivanje muti-kulti, a morao bi pričati i djelovati u skladu sa naredbama stranke. Ako ćemo pričati o "Hrvatima" kao što je Željko Komšić onda svaka naša stranka ima takvih, kao i HDZ i SNSD "Bošnjaka". Ako će određene grupe uvijek glasati nacionalno a ne racionalno, mi tu ne možemo previše uraditi.. najbolji način je da ih se prestigne u ekonomiji i napretku!
- Kikibombona
#4204 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Nigdje nisam spomenuo nikakvog Srbina iz Banjaluke.seln wrote:
Ne znam, Kiki, ali to nije tema ovog izdanja emisije Znanje-imanje...
neko je rekao kako je Hadzikadicev Playground jos jedna partija za onih famoznih 23% teritorije.
A ti si kao kontraargument naveo da je na skupstini bio i jedan Srbin iz Banjaluke.
Yipppidudeeey!
Tacno je da Hadzikadic prvenstveno djeluje na teritoriju gdje zive pro-bosanski raspolozeni gradjani. Njegov pokret je izrazito pro-bosanski i tu je sve jasno kao dan.
Hadzikadic ima namjeru djelovati u dominantno srpskim i hrvatskim predjelima. To je vec najavio. Koliko ce bosanskohercegovacki nacionalizam naci pristalica u tim predjelima veliko je pitanje. Za pocetak sigurno je da ce broj biti simbolican.
Ako se Srbi i Hrvati guse u govnima rigidnog nacionalizma, ne moraju Bosnjaci i Bosanci raditi isto iz solidarnosti sa njima.
Nasa stranka i Platforma za progres uvode nesto novo u BH politiku, iako su ideoloski razliciti. To treba podrzati.
- studiorum_tuzlaensis
#4205 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Sve dok u srpskom i hrvatskom korpusu ne zažive građanske opcije slične u FBiH, nema ovdje šanse za neki veći napredak na nivou države. Ovo posebno vrijedi za srpski dio.
Pozdravljam formiranje ove partije. Ona će oduzeti sigurno dosta glasova kriminalnoj hobotnici, a svaki glas oduzet SDA i SDP-u je veliki progres za ovu državu.

p.s.
To je u suštini dio onih glasova koje SDA uspije u zadnjim danima izbora nagovoriti da glasa za njih jeftinim predizbornim otvaranjima gradilišta ili tobožnje odbrane od četnika i ustaša sa kojima poslije u koalicji pljačka vlastiti narod.
Pozdravljam formiranje ove partije. Ona će oduzeti sigurno dosta glasova kriminalnoj hobotnici, a svaki glas oduzet SDA i SDP-u je veliki progres za ovu državu.
p.s.
To je u suštini dio onih glasova koje SDA uspije u zadnjim danima izbora nagovoriti da glasa za njih jeftinim predizbornim otvaranjima gradilišta ili tobožnje odbrane od četnika i ustaša sa kojima poslije u koalicji pljačka vlastiti narod.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 26/11/2018 17:02, edited 3 times in total.
- Kikibombona
#4206 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
To je super stvar da se ne radi o poznatim i izlizanim likovima. Drago mi je da nikoga nisam preoznao.GandalfSivi wrote:A ovo je jos i lik koji prati Mirsada vise od nas ostalih, zamisli kako je tek nama ostalim skontati koga nam je to Mirso nahvataoSmrcak15 wrote:
potpredsjednica je platforme za progres je neka Aleksandra Marjanovic, a tu su negdje u vrhu cini mi se neki Ante Dominkovic, pa i onaj Srbin iz Banjaluke, uglavnom platfoprma je sarolika, a svima je BiH u srcu ...i to je pravi put jedini za BIh, da se ukljuce svi intelektualci, boasnjaci, hrvati i srbi za dobrobit svih njenih naroda.![]()
![]()
I jos apriori zna da im je BiH u srcu, najjaci pausalizam koji do sada vidjeh na pdf-u politika...
Jesam jedino politickog fosila Stjepana Kljujica i odmah me stomak zabolio od njegove pojave. Na svu srecu, izgleda da nece imati angazman u pokretu. Njegovo prisustvo je jedini minus osnivacke skupstine.
- Kikibombona
#4207 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
To je to.studiorum_tuzlaensis wrote:Sve dok u srpskom i hrvatskom korpusu ne zažive građanske opcije slične u FBiH, nema ovdje šanse za neki veći napredak na nivou države. Ovo posebno vrijedi za srpski dio.
Pozdravljam formiranje ove partije. Ona će oduzeti sigurno dosta glasova kriminalnoj hobotnici, a svaki glas oduzet SDA i SDP-u je veliki progres za ovu državu.![]()
p.s.
To je u suštini dio onih glasova koje SDA uspije u zadnjim danima izbora nagovoriti da glasa za njim jeftinim predizbornim otvaranjima gradilišta ili tobožnje odbrane od četnika i ustaša sa kojima poslije u koalicji pljačka vlastiti narod.
-
The 51st State
#4208 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Vidjecemo ko ce mu se pridruziti, samostalno ce to ici dosta sporije.
Volio bih ako bi njegov primjer pratilo jos uspjesnih I ostvarenih dijasporaca, njihovo iskustvo obitavanja u normalnim drustvima je dragocjeno.
Volio bih ako bi njegov primjer pratilo jos uspjesnih I ostvarenih dijasporaca, njihovo iskustvo obitavanja u normalnim drustvima je dragocjeno.
- Smrcak15
#4209 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Za hadzikadica glasaju intelektualci dok za sda glasaaju uhljebi i politicki nezrele osobe, osobe koje se kupe sa kilom secera, topsom i kafom itd
Kakav nivo razmisljanja moras nisko pasti da se glasa za jednog dzaferovica pored hadzikadica
to je najbolji dokaz nezrelosti drustva, evropa je milionima svjetlosnih godina ispred nas
Kakav nivo razmisljanja moras nisko pasti da se glasa za jednog dzaferovica pored hadzikadica
-
Mirza007
#4210 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Pa tamo vec uveliko postoje gradjanske opcije - samo se ne orijentiraju na BiH vec na PC i rahmetli HZHB.studiorum_tuzlaensis wrote:Sve dok u srpskom i hrvatskom korpusu ne zažive građanske opcije slične u FBiH, nema ovdje šanse za neki veći napredak na nivou države. Ovo posebno vrijedi za srpski dio.
Recimo u PC, SNSD trazi ukidanje Vijeca naroda PC. Ili u "hrvatskim" kantonima nema konstitutivnosti Srba. Ako to nije gradjanski princip, ja ne znam sta je.
- studiorum_tuzlaensis
#4211 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Kakve veze ima tvoj blago rečeno debilni sarkazam sa mojim postom? Trollaš ili...?Mirza007 wrote:Pa tamo vec uveliko postoje gradjanske opcije - samo se ne orijentiraju na BiH vec na PC i rahmetli HZHB.studiorum_tuzlaensis wrote:Sve dok u srpskom i hrvatskom korpusu ne zažive građanske opcije slične u FBiH, nema ovdje šanse za neki veći napredak na nivou države. Ovo posebno vrijedi za srpski dio.
Recimo u PC, SNSD trazi ukidanje Vijeca naroda PC. Ili u "hrvatskim" kantonima nema konstitutivnosti Srba. Ako to nije gradjanski princip, ja ne znam sta je.
-
Mirza007
#4212 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Samo ti skrecem paznju da ti je promaklo da tamo vec postoje gradjanske opcije, jedino sto se ne odnose na cijeli teritorij BiH.studiorum_tuzlaensis wrote:Kakve veze ima tvoj blago rečeno debilni sarkazam sa mojim postom? Trollaš ili...?Mirza007 wrote:Pa tamo vec uveliko postoje gradjanske opcije - samo se ne orijentiraju na BiH vec na PC i rahmetli HZHB.studiorum_tuzlaensis wrote:Sve dok u srpskom i hrvatskom korpusu ne zažive građanske opcije slične u FBiH, nema ovdje šanse za neki veći napredak na nivou države. Ovo posebno vrijedi za srpski dio.
Nisam siguran ces opet shvatiti o cemu se radi.
- studiorum_tuzlaensis
#4213 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
drži se ti SDA sine, biće neki poso. Stranka te prati. 
-
Mirza007
#4214 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Tvorcu "genijalnog" termina "debilni sarkazam" se ipak mora ukazati na kontroverzu koju sam taj termin izaziva.
Naime, debil je izraz kojim se u medicini i psihologiji oznacavala osoba pogodjena debilnoscu, odnosno najblazim stepenom mentalne retardacije. U strucnoj literaturi su se pod debilima smatrale osobe sa IQ-om od 50 do 70/75, odnosno odrasle osobe i adolescenti cije su kognitivne sposobnosti i inteligencija bile na razini djeteta izmedju 8 i 12 godina.
S druge strane, istrazivanje koje je proveo Harvard Business School doslo je do zakljucaka kako je sarkazam "najvisi oblik inteligencije".
Sarkazam, sudeci po aktivnosti mozga koju su znanstvenici mjerili, potice mozak da se vise napreze i da, u praksi, vise razmisljamo. Zato, ako te sarkasticni ljudi u okolini zivciraju, možda vise ne trebas gledati na njih s prijezirom, nego sa zahvalnoscu.
E sad jebi ga …… "debilni sarkazam".
Ja se nadam da si makar nesto danas naucio.
Naime, debil je izraz kojim se u medicini i psihologiji oznacavala osoba pogodjena debilnoscu, odnosno najblazim stepenom mentalne retardacije. U strucnoj literaturi su se pod debilima smatrale osobe sa IQ-om od 50 do 70/75, odnosno odrasle osobe i adolescenti cije su kognitivne sposobnosti i inteligencija bile na razini djeteta izmedju 8 i 12 godina.
S druge strane, istrazivanje koje je proveo Harvard Business School doslo je do zakljucaka kako je sarkazam "najvisi oblik inteligencije".
Sarkazam, sudeci po aktivnosti mozga koju su znanstvenici mjerili, potice mozak da se vise napreze i da, u praksi, vise razmisljamo. Zato, ako te sarkasticni ljudi u okolini zivciraju, možda vise ne trebas gledati na njih s prijezirom, nego sa zahvalnoscu.
E sad jebi ga …… "debilni sarkazam".
Ja se nadam da si makar nesto danas naucio.
- Bloo
- Globalna šefica
#4215 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Pogotovo jer lagano pobjeduju desnicari.....Smrcak15 wrote:Za hadzikadica glasaju intelektualci dok za sda glasaaju uhljebi i politicki nezrele osobe, osobe koje se kupe sa kilom secera, topsom i kafom itd
Kakav nivo razmisljanja moras nisko pasti da se glasa za jednog dzaferovica pored hadzikadicato je najbolji dokaz nezrelosti drustva, evropa je milionima svjetlosnih godina ispred nas
- tvojkomsija
#4216 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Hajde ljudi makar godinu dana sačekajte pa onda komentarišite nove partije, nit su ljudi u vlasti niti vam pare uzimaju. Sačekajmo malo dok se ustabile, nešto urade, pa ćemo onda pljuvati ili hvaliti.
Ima ovih što postoje više od 20 godina, na njima bi trebalo biti zvono
Ima ovih što postoje više od 20 godina, na njima bi trebalo biti zvono
- Kikibombona
#4217 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
S tim u veziThe 51st State wrote:Volio bih ako bi njegov primjer pratilo jos uspjesnih I ostvarenih dijasporaca, njihovo iskustvo obitavanja u normalnim drustvima je dragocjeno.
https://m.youtube.com/watch?feature=you ... t0IIndhifU
Imamo dosta pametnih ljudi u dijaspori cije znanje treba iskoristiti. Ljudi poput Mirsada Hadzikadica imaju kapacitet privuci nase strucnjake iz dijaspore. Tu lezi ogroman potencijal.
- bunk
#4218 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Neka dodju.
I osnuju stranku.

I osnuju stranku.
- Smrcak15
- Banksy
#4220 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Bloo wrote:Pogotovo jer lagano pobjeduju desnicari.....Smrcak15 wrote:Za hadzikadica glasaju intelektualci dok za sda glasaaju uhljebi i politicki nezrele osobe, osobe koje se kupe sa kilom secera, topsom i kafom itd
Kakav nivo razmisljanja moras nisko pasti da se glasa za jednog dzaferovica pored hadzikadicato je najbolji dokaz nezrelosti drustva, evropa je milionima svjetlosnih godina ispred nas
- bunk
#4221 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Tops i kila secera
Yebomajku pises o gradjanima BiH kao da smo u 1993.
A i tad nas niko nije mogao kupit.
- Smrcak15
#4222 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
bunk wrote:Tops i kila secera![]()

ovo je pokazatelj koliko smo mi zaostali politicki kao narod, meni kad bi dosli ovako, iz inata ne bi za njih glasao, cuj da mi potkupljuju paketima, kao da smo u gladnim godinama rata
Last edited by Smrcak15 on 27/11/2018 13:53, edited 1 time in total.
- cadburry
#4223 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ima li ova stranka kakav organ ili je Mirsad jedini organ?
Ima li kakav glavni odbor, predsjedništvo i nešto slično, da vidimo ko su ti stručnjaci koji su isplanriali reforme koje će se provoditi 2118. godine?
Ima li kakav glavni odbor, predsjedništvo i nešto slično, da vidimo ko su ti stručnjaci koji su isplanriali reforme koje će se provoditi 2118. godine?
- Smrcak15
#4224 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
ima evo pogledajcadburry wrote:Ima li ova stranka kakav organ ili je Mirsad jedini organ?
potpredsjednica Aleksandra Marjanovic
clanovi nadzornog odbora
ermina iljazovic
damir miljevic
mate dominkovic
alen Delic
prestavnica mladih
Arnela Banjic
plus jos nekih koji su zaduzeni za regije po cijeloj BiH pa i RS, kao Dusan Rodic iz Banjaluke
-
Nero Histrion
#4225 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
i dalje mi je simpa ovaj covjek, sretno