Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
splinter
#4201 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma najveći problem je što se ovo oteglo u nedogled. Da ja na prvu bilo ko izabran do sad je mogao okupiti i ljude oko sebe i krenuti u posao. U Savezu su nam ljudi takvi kakvi jesu, odnosno potpuno nesposobni, tako da je ovakav rasplet bio potpuno očekivan.
- leškarenje
#4202 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
E cuj Amar vece trenersko ime

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4203 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne sporim da Amar ima više uspjeha od Robija.zipoo wrote:
Pa vece je od njega u trenerskom svijetu. Samo imena njegovih klubova koje je vodio sve govori.
Pa isto ko i Prosinecki, ali Amar je nas. Pratis i sam PL i ne razumijem kako ti moze Prosinecki biti ispred Amara. Na stranu sto je osvojio sve sto se moze osvojiti u PL, ali covjek je jedini od svih trenera koji ce se okrenuti igracima iz PL.
Samo mislim da treba da probamo sa strancem, a od svih ponuđenih, Robi je ujedno jedina i najpovoljnija opcija.
Mislim da je mlad trener koji je u usponu i koji bi mogao napraviti dosta dobru trenersku karijeru.
Ne totalno neuk, da se uči sa nama.
Vidi, nakon svih dešavanja, nije više realno da bude bilo ko nego Amar.
Čisto sumnjam da će savez pristati na ovaj uslov Robija.
-
zipoo
#4204 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Citaj lesko, Bilic je vece od zutog, a Amar i zuti su manje vise "isto ime"leškarenje wrote:E cuj Amar vece trenersko ime![]()
- Dino Djurbuzovic
#4205 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne kontam, sto bi stranac imao prednost u odnosu na domaceg trenera ?Tomahawk11 wrote:Ne sporim da Amar ima više uspjeha od Robija.zipoo wrote:
Pa vece je od njega u trenerskom svijetu. Samo imena njegovih klubova koje je vodio sve govori.
Pa isto ko i Prosinecki, ali Amar je nas. Pratis i sam PL i ne razumijem kako ti moze Prosinecki biti ispred Amara. Na stranu sto je osvojio sve sto se moze osvojiti u PL, ali covjek je jedini od svih trenera koji ce se okrenuti igracima iz PL.
Samo mislim da treba da probamo sa strancem, a od svih ponuđenih, Robi je ujedno jedina i najpovoljnija opcija.
Mislim da je mlad trener koji je u usponu i koji bi mogao napraviti dosta dobru trenersku karijeru.
Ne totalno neuk, da se uči sa nama.
Vidi, nakon svih dešavanja, nije više realno da bude bilo ko nego Amar.
Čisto sumnjam da će savez pristati na ovaj uslov Robija.
Vec sam napisao cim su objavili da su kandidati Amar i Prosinecki, da mi je svejedno jer cemo dobiti mnogo boljeg selektora nego sto su bila zadnja dvojica.
- leškarenje
#4206 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne skontah na prvu,morao sam ponovo iscitatizipoo wrote:Citaj lesko, Bilic je vece od zutog, a Amar i zuti su manje vise "isto ime"leškarenje wrote:E cuj Amar vece trenersko ime![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4207 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nisam mislio prednost stranog nad domaćim, nije to nikakva prednost, nego da probamo sa strancem, eto bili su Pape, bio je Meša bilo loš, gori, samo sumnjam da se u savezu vode bilo kakvim motivima osim njihovim ličnim.
-
zipoo
#4208 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
kao igracleškarenje wrote:Ne skontah na prvu,morao sam ponovo iscitatizipoo wrote:Citaj lesko, Bilic je vece od zutog, a Amar i zuti su manje vise "isto ime"leškarenje wrote:E cuj Amar vece trenersko ime![]()
aki bez obzira njih dvojica nisu "tu negdje"...robert je poznat u svijetu,a Amar u kantonu u malo sire.
- Logovan
#4209 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sad si se prosuo k'o riža.zipoo wrote:I na kraju Bilic neko ime, a on samo nama regionu poznat. Samo prica
-
zipoo
#4210 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
obrazloziLogovan wrote:Sad si se prosuo k'o riža.zipoo wrote:I na kraju Bilic neko ime, a on samo nama regionu poznat. Samo prica
-
Bazinga1234
#4211 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kolega @ Tomahawk je fino napisao, da ne duljim, relativno mlad trener, karijera u usponu dok je Amar davno dosegao svoj zenit. Dobar uspjeh sa Kayserisporom, kao pomoćnik Bilicu takodjer uspješan.BHF_Manijak wrote:Pa dobro hoces li mi konkretno reci koja je razlika izmedju njih dvojice, u trenerskom smislu? Dakle zanemari igracku karijeru i sto je Robert 18 puta bolji fudbaler bio, govorimo o trenerskoj karijeri? Zasto je Prosinecki ogroman skok naprijed, a Amar nazadluk?!Bazinga1234 wrote: Skontali smo ba ja sam pitar i mrzim sve sto ima veze za Željom jer mi je Amar nabio komplekse a za Robija prvi put čujem pa ga podržavam samo da ne bude Amar.
- Dino Djurbuzovic
#4212 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
E jebiga sad, pa ne dijele se sad treneri na domace i strane. Pa da kazemo Pape i Mesa su losi oni su domaci hajmo probat Terima i Eriksona oni su stranci. Eno govori leskarenje, Prosinecki poznat u svijetu a Amar u kantonu.Tomahawk11 wrote:Nisam mislio prednost stranog nad domaćim, nije to nikakva prednost, nego da probamo sa strancem, eto bili su Pape, bio je Meša bilo loš, gori, samo sumnjam da se u savezu vode bilo kakvim motivima osim njihovim ličnim.
Ja bi volio da samo neko obrazlozi sto je jedan ili drugi bolji, sta nam donosi, sta su mu mane a sta prednosti.
Ja sam vec jednom pokusao napisati sto smatram da bi Amar bio dobar, a cini mi se da je Dzakmic pisao kako je Prosinecki trener koji preferira ofanzivan fudbal i da kao takav bi bio odlican izbor. Doduse kod nas raja samo lupa imena, tako da nije cudno da jedna osoba predlozi Prosineckog kao izuzetno ofanzivnog trenera, Kataneca kao strogog defanzivca i Sven Goran Eriksona jer je poznat.
Evo zanimljivo je da je Prosinecki mlad trener sa svojih 48 godina a Osim sa 50 godina davno dosegao svoj zenit.
-
Bazinga1234
#4213 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
De bgt obrazlozi nam Logovan, kako će Bilic biti poznat a lik vodio tamo neki West Ham, Besiktas, Hrvatsku reprezentaciju..?!Logovan wrote:Sad si se prosuo k'o riža.zipoo wrote:I na kraju Bilic neko ime, a on samo nama regionu poznat. Samo prica
- leškarenje
#4214 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Amara da iko ziv shvata trenerom radio bi bilo gdje....znaci igdje.Lik ne moze naci posao osim kod kona,ne može ni tamo vise....i sad on kao kandidat
pa jedan Dragan Jovic je Gvardiola za njega
- Logovan
#4215 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prije bih ja tebi to trebao reći.zipoo wrote:obrazloziLogovan wrote:Sad si se prosuo k'o riža.zipoo wrote:I na kraju Bilic neko ime, a on samo nama regionu poznat. Samo prica
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#4216 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mozete li zamisliti da Hrvati pored Krune Jurcica izaberu Bazdarevica ili Susica za selektora. Znaci nema teorije,ni promil sanse. Tako isto treba izabrati Amara 
-
Bazinga1234
#4217 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
E jesi bacio poredjenje...mali_milojica wrote:Mozete li zamisliti da Hrvati pored Krune Jurcica izaberu Bazdarevica ili Susica za selektora. Znaci nema teorije,ni promil sanse. Tako isto treba izabrati Amara
- Dino Djurbuzovic
#4218 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vrlo objektivno i potkrijepljeno cinjenicamaleškarenje wrote:Amara da iko ziv shvata trenerom radio bi bilo gdje....znaci igdje.Lik ne moze naci posao osim kod kona,ne može ni tamo vise....i sad on kao kandidatpa jedan Dragan Jovic je Gvardiola za njega
-
zipoo
#4219 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Zato sto je riječ o Bilicu i Prosineckom. Moras pročitati par komentara iznad tog mog i bit ce ti jasnijeLogovan wrote:obrazlozi[/qote]zipoo wrote:Sad si se prosuo k'o riža.Logovan wrote:[qute="zipoo"]I na kraju Bilic neko ime, a on samo nama regionu poznat. Samo prica
Prije bih ja tebi to trebao reći.Kako samo u regionu?
- leškarenje
#4220 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A sta da ocekujem od tebe,znam da ga gotivis jer te drzo u zivotu drzeci ze uz sebe.....a mozda si ti veci stručnjak od njegaDino Djurbuzovic wrote:Vrlo objektivno i potkrijepljeno cinjenicamaleškarenje wrote:Amara da iko ziv shvata trenerom radio bi bilo gdje....znaci igdje.Lik ne moze naci posao osim kod kona,ne može ni tamo vise....i sad on kao kandidatpa jedan Dragan Jovic je Gvardiola za njega
-
Bazinga1234
#4221 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Aj nam ti objektivno obrazlozi po čemu je to Amar bolji izbor od Robija?Dino Djurbuzovic wrote:Vrlo objektivno i potkrijepljeno cinjenicamaleškarenje wrote:Amara da iko ziv shvata trenerom radio bi bilo gdje....znaci igdje.Lik ne moze naci posao osim kod kona,ne može ni tamo vise....i sad on kao kandidatpa jedan Dragan Jovic je Gvardiola za njega
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#4222 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kruno je osvajao HNL nekoliko puta,prekucavao ligu. Bazdarevic i Susic vodili neke lijeve ekipe i neku reprezentaciju. Sta mislis koga bi Hrvati izabrali? Ja ti kazem Jurcica,tako i mi trebamo izabrati Osima.Bazinga1234 wrote:E jesi bacio poredjenje...mali_milojica wrote:Mozete li zamisliti da Hrvati pored Krune Jurcica izaberu Bazdarevica ili Susica za selektora. Znaci nema teorije,ni promil sanse. Tako isto treba izabrati Amara
- Dino Djurbuzovic
#4223 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jesam li ja napisao da je Amar bolji izbor od Robija ?Bazinga1234 wrote:Aj nam ti objektivno obrazlozi po čemu je to Amar bolji izbor od Robija?Dino Djurbuzovic wrote:Vrlo objektivno i potkrijepljeno cinjenicamaleškarenje wrote:Amara da iko ziv shvata trenerom radio bi bilo gdje....znaci igdje.Lik ne moze naci posao osim kod kona,ne može ni tamo vise....i sad on kao kandidatpa jedan Dragan Jovic je Gvardiola za njega
-
Bazinga1234
#4224 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Samo si zaboravio dodati da je Hrvatska liga 10x bolja i konkurentnija od naše.mali_milojica wrote:Kruno je osvajao HNL nekoliko puta,prekucavao ligu. Bazdarevic i Susic vodili neke lijeve ekipe i neku reprezentaciju. Sta mislis koga bi Hrvati izabrali? Ja ti kazem Jurcica,tako i mi trebamo izabrati Osima.Bazinga1234 wrote:E jesi bacio poredjenje...mali_milojica wrote:Mozete li zamisliti da Hrvati pored Krune Jurcica izaberu Bazdarevica ili Susica za selektora. Znaci nema teorije,ni promil sanse. Tako isto treba izabrati Amara
- BHF_Manijak
#4225 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa sad... Razlika izmedju Amara i Robija 2 godine...Tomahawk11 wrote: Mislim da je mlad trener koji je u usponu i koji bi mogao napraviti dosta dobru trenersku karijeru.