Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
512MB

#4201 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

tandmand wrote:Na šta se spalo, da se kod Franje Tahija današnjice, traži spas od bosanskih moslemana. :run:

Image
Inace za pohvaliti je da presjednik HDZa u inostranstvu umjesto zastave HDZa il zastave hrvatskog naroda koristi jednu jedinu BiH zastavu :bih:

Jos da izbaci ljiljane auuu pa dje bi mu kraj bio :mrgreen:
spreca

#4202 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

tandmand wrote:Na šta se spalo, da se kod Franje Tahija današnjice, traži spas od bosanskih moslemana. :run:

Image
Jel ovo Egceg Bosna zazhivila :mrgreen: ....a gdje shahovnica :lol:
Hafis

#4203 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Mogao bi Bake preko kuma Erde pogurati turski parlament (valjda ga imaju :? ) na usvajanje kakve slične rezoluciju...recimo o ugroženosti i onemogućavanju prava Bošnjaka na izglasavanje Hrvatima člana predsjedništva. To bi bio pravi bum... jer nije iste jačine kada imaš iza sebe rezoluciju parlamenta nekakve banana države ili ekonomskog i političkog džina...pardon - diva, poput Turske.
Trebalo bi sazvati kakvo političko okupljanje probosanskih snaga u vijećnici i to nekako utanačiti.
Last edited by Hafis on 11/12/2018 11:41, edited 1 time in total.
duh_sa_sjekirom

#4204 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by duh_sa_sjekirom »

DaffyDuck wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
DaffyDuck wrote: Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?
Oko 32 000.
Za slobodu i nezavisnost Hrvatske u domovinskom ratu 91-95. poginulo ih je oko 1100.
A ovih drugih?
To ti ne bih znao.
SaraFina

#4205 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

spreca wrote:

Image
Jel ovo Egceg Bosna zazhivila :mrgreen: ....a gdje shahovnica :lol:

Misliš zastava Hrvata HB? To nisu iste dvije zastave da se zna!
SaraFina

#4206 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:Mnogi su zabrinuti za Hrvate pa tako i Komšić koji tvrdi da će cijenu zavađanja naroda platiti Hrvati Srednje Bosne. Šteta što se ne može direktno prenijeti tekst iz Faktora jer ne zna čovjek da li Komšić prijeti ili likuje nad vlastitom konstatacijom. Naravno, on će sve učiniti da toga ne dođe i da taj prostor ne ostane prazan imenovanjima Nerkeza i ala Nerkeza koji će riješiti probleme Hrvata čiji je ko fol predstavnik. :lol:

Svjesno ili nesvjesno, Komšo je stvarno katalizator političkih procesa u BiH.

https://faktor.ba/vijest/komsic-cijenu- ... osne/14504

Obzirom koliko je HDZ tokom mandata i sad nakon mandata, udruženo sa Hrvatskom, uništio medjunacionalne odnose, ja vjerujem da Hrvati u enklavama srednje Bosne osjećaju strah i nelagodu.
Pa i ti si s te teritorije i vjerujem da ti nije zgodno.

Lako je srati iz Hercegovine i ZG.
Hafis

#4207 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

duh_sa_sjekirom wrote:
DaffyDuck wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Oko 32 000.
Za slobodu i nezavisnost Hrvatske u domovinskom ratu 91-95. poginulo ih je oko 1100.
A ovih drugih?
To ti ne bih znao.
Lako je to skontati. Ako Bošnjaci čine 0,7% stanovništva Hrvatske a poginulo ih je 1100 u Dom. ratu, onda je ovih ''drugih'' poginulo cca 145 000.
Alfons Kauders

#4208 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Mogao bi Bake preko kuma Erde pogurati turski parlament (valjda ga imaju :? ) na usvajanje kakve slične rezoluciju...recimo o ugroženosti i onemogućavanju prava Bošnjaka na izglasavanje Hrvatima člana predsjedništva. To bi bio pravi bum... jer nije iste jačine kada imaš iza sebe rezoluciju parlamenta nekakve banana države ili ekonomskog i političkog džina...pardon - diva, poput Turske.
Trebalo bi sazvati kakvo političko okupljanje probosanskih snaga u vijećnici i to nekako utanačiti.
Ako cemo realno, Turska, Kina i Rusija ce na ovim prostorima za 10 godina biti dosta vazniji igrac od EU, pa ti vidi... Ili si jos uvijek toliko naivan da povjerujes da ce BiH, Srbija i Kosovo uci u EU? Hoce, hoce, odmah iza Rusije i Turske.

Stvarnost je da od te EU price nema nista i da nikog ozbiljnog odavno ne zanima. Onda sam pokusaj zakljuciti koliko su nam bitne nekakve deklaracije i rezolucije evropskog parlamenta. Vidis doktore, EU vise nije bitan faktor u BiH. Ljudi su se davno povukli i nece se vracati ili pojacavati svoj angazman u neko skorije vrijeme.

Ako ste na njih polagali nade, bojim se da ste se zajebali i to zestoko, jer jednostavno nece biti faktor. Mogli ste isto tako lobirati u parlamentu Brazila ili Azerbejdzana, s istim rezultatom.
DaffyDuck

#4209 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by DaffyDuck »

Hafis wrote: Lako je to skontati. Ako Bošnjaci čine 0,7% stanovništva Hrvatske a poginulo ih je 1100 u Dom. ratu, onda je ovih ''drugih'' poginulo cca 145 000.
Hrvata muslimana?
Hafis

#4210 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

DaffyDuck wrote:
Hafis wrote: Lako je to skontati. Ako Bošnjaci čine 0,7% stanovništva Hrvatske a poginulo ih je 1100 u Dom. ratu, onda je ovih ''drugih'' poginulo cca 145 000.
Hrvata muslimana?
Ma jok, rimokatolika, protestanata, adventista, metodista, pentokoslavaca, grkokatolika, prezbiterijanaca, kvekera, anglikanaca i nešto pipadnika reformističke crkve u Hrvatskoj.
DaffyDuck

#4211 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by DaffyDuck »

Hafis wrote:
DaffyDuck wrote:
Hrvata muslimana?
Ma jok, rimokatolika, protestanata, adventista, metodista, pentokoslavaca, grkokatolika, prezbiterijanaca, kvekera, anglikanaca i nešto pipadnika reformističke crkve u Hrvatskoj.
Pa nadovezujes se na nesto, a nisi procitao originalni post.
Alfons Kauders

#4212 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Primjecujem da i ovaj primjer ismijavanja Bosnjaka koji su poginuli u odbrani Hrvatske odlicno govori zasto odnosi nisu dobri i ne mogu biti bolji.

Hrvatima je danas drazi cetnik koji je strijeljao ranjenike po Vukovaru od Bosnje koji je poginuo braneci Dubrovnik.

Uistinu odvratno i neljudski, ali dobro dodje da se podsjetimo s kim imamo posla.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4213 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pici »

duh_sa_sjekirom wrote:
DaffyDuck wrote: Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?
Oko 32 000.

a srba kolko pogibe za lipu nasHu
jazzer

#4214 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by jazzer »

Ne znam cemu ovoliki angazman forumasa kada ce se svakako, za koju godinu, ova tema preimenovati u
''Bosnjacka politika prema BH Srbima i ostalima (hrvatima, jevrejima, romima)''.
Alfons Kauders

#4215 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

jazzer wrote:Ne znam cemu ovoliki angazman forumasa kada ce se svakako, za koju godinu, ova tema preimenovati u
''Bosnjacka politika prema BH Srbima i ostalima (hrvatima, jevrejima, romima)''.
Ja samo naletio da malo podjebavam, a o temi sam rekao sve sto sam imao reci.
pici

#4216 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pici »

recidera kolko srba dade zivot za otadj... domovinu
duh_sa_sjekirom

#4217 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

pici wrote: a srba kolko pogibe za lipu nasHu
Nemam pojma niti sam isttraživao.
Ako ih i ima, vjerovatno im je ista "zahvalnica" kao i Bošnjacima
Last edited by duh_sa_sjekirom on 11/12/2018 12:02, edited 1 time in total.
splinter

#4218 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by splinter »

Alfons Kauders wrote:Primjecujem da i ovaj primjer ismijavanja Bosnjaka koji su poginuli u odbrani Hrvatske odlicno govori zasto odnosi nisu dobri i ne mogu biti bolji.

Hrvatima je danas drazi cetnik koji je strijeljao ranjenike po Vukovaru od Bosnje koji je poginuo braneci Dubrovnik.

Uistinu odvratno i neljudski, ali dobro dodje da se podsjetimo s kim imamo posla.
Vremena se mijenjaju. Vjerovatno da jeste tako, da im je draži bradonja koji ravnao i Dubrovnik i Vukovar od jadnog Bošnje koji je iste branio.
Al nekako ja to ne doživljam tako tragično. Shvatam to kao dio normalnih procesa na ovim prostorima . . .
Hafis

#4219 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Mogao bi Bake preko kuma Erde pogurati turski parlament (valjda ga imaju :? ) na usvajanje kakve slične rezoluciju...recimo o ugroženosti i onemogućavanju prava Bošnjaka na izglasavanje Hrvatima člana predsjedništva. To bi bio pravi bum... jer nije iste jačine kada imaš iza sebe rezoluciju parlamenta nekakve banana države ili ekonomskog i političkog džina...pardon - diva, poput Turske.
Ako cemo realno, Turska, Kina i Rusija ce na ovim prostorima za 10 godina biti dosta vazniji igrac od EU, pa ti vidi... Ili si jos uvijek toliko naivan da povjerujes da ce BiH, Srbija i Kosovo uci u EU? Hoce, hoce, odmah iza Rusije i Turske.

Stvarnost je da od te EU price nema nista i da nikog ozbiljnog odavno ne zanima. Onda sam pokusaj zakljuciti koliko su nam bitne nekakve deklaracije i rezolucije evropskog parlamenta. Vidis doktore, EU vise nije bitan faktor u BiH. Ljudi su se davno povukli i nece se vracati ili pojacavati svoj angazman u neko skorije vrijeme.
Što se mene tiče ja sam već u EU i mogu gdje hoću i kako hoću. Fizički sam ovdje i bit ću tu dokle god mi je ovako dobro.
A tu kombinatoriku i problematiku s Rusijom, Turskom, Arapima, i svim ostalim qurcima i palcima, ostavljam tebi i našem Pičetu u Kales.. pardon Semizovcu.... ionako je ovo sve vrag odnio, ali ako ništa nekome je barem jednostavna odstupnica u najgorewm slučaju.
pici

#4220 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pici »

duh_sa_sjekirom wrote:
pa bogumi ih bi podosta za Čistu RvaCku
Alfons Kauders

#4221 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

splinter wrote:
Alfons Kauders wrote:Primjecujem da i ovaj primjer ismijavanja Bosnjaka koji su poginuli u odbrani Hrvatske odlicno govori zasto odnosi nisu dobri i ne mogu biti bolji.

Vremena se mijenjaju. Vjerovatno da jeste tako, da im je draži bradonja koji ravnao i Dubrovnik i Vukovar od jadnog Bošnje koji je iste branio.
Al nekako ja to ne doživljam tako tragično. Shvatam to kao dio normalnih procesa na ovim prostorima . . .
I ja sad uvidjam da im je to normalno, pa zato jasno i govorim da s takvim ne zelim da imam ista u zivotu. Sto dalje, to bolje.
madner

#4222 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by madner »

Nije EU nego Njemacka. Njemacka ce ostati najbitnija na ovim prostorima. :D
Alfons Kauders

#4223 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Što se mene tiče ja sam već u EU i mogu gdje hoću i kako hoću. Fizički sam ovdje i bit ću tu dokle god mi je ovako dobro.
A tu kombinatoriku i problematiku s Rusijom, Turskom, Arapima, i svim ostalim qurcima i palcima, ostavljam tebi i našem Pičetu u Kales.. pardon Semizovcu.... ionako je ovo sve vrag odnio, ali ako ništa nekome je barem jednostavna odstupnica u najgorewm slučaju.
Vasa bahatost i mrznja su nasi najveci saveznici, i hvala vam na tome.
duh_sa_sjekirom

#4224 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

pici wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:
pa bogumi ih bi podosta za Čistu RvaCku
Zauzvrat, u Vukovaru ne mogu ni tablu sa ćirilicom postaviti...
pici

#4225 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pici »

Hafis wrote: Što se mene tiče ja sam već u EU i mogu gdje hoću i kako hoću. Fizički sam ovdje i bit ću tu dokle god mi je ovako dobro.

Post Reply