REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
dudevitz

#4201 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

palermo wrote:
wonkaw wrote: pogresno razmisljanje... ako bi sud odbio reviziju zbog proceduralnih razloga to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji, jer samo drzave mogu da vode pravne procese pred icj... zbog toga je i nastala ovolika buka iz ers... da dokazu da je BiH samo ljustura, da ers ima suverenitet i sve oblike drzave, da se vise pita ers od PSBiH...
kako si pobogu došao do ovoga zaključka :?
Još jedan teoretičar apokalipse :D
megaman4

#4202 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

Vizionar 1985 wrote:
megaman4 wrote: Nek se iskolju. I vrijeme je. BiH nece nigdje.

Valjda se djikani bore ko ce vladati praznom kasom sumske? Sto ih je Bakir zavadio a para od MMF-a nema. Znajuci Bakirov kapacitet, ipak se cini da neko sa strane vuce konce igre, a Bakir samo klima glavom i izvrsava svoje.
Pa i babo rahmetli mu je isto tako. Barem po onome kak sad kontam i sta znam.
Dobro i drugi su isto tak, iz svih naroda.

Neki agenti bili, neki ucjenjeni.
Bosnjaci su nazalost primorani raditi po diktatu zapada tj. Amerike ako se zele iscupati iz Srpskih ruku u ovom slucaju Ruskih, koje su spremne ovdje zaratiti.

EU nema ni snage ni volje da reformise ovaj region do kraja.

Koliko god ne volimo politiku SAD-a, ipak smo primorani stati uz njih ako ne zelimo Ruskog medu na nasem pragu. Svi signali upucuju na to.
Vaya

#4203 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Vaya »

Posto upadam u diskusiju, kao grom iz vedra neba i ne znam da li je se o ovom diskutovalo prije...

Reviziju naravno podrzavam, ali kakve ce njene refleksije da budu, to je drugi par cipela...

Ja mislim da smo svi svjesni da revizija po njenom osnovnom elementu (da dokazemo direktnu umjesanost Srbije u sam cin genocida) nece biti uspjesna, kako iz pravnih, tako iz politickih razloga... Kako je vec receno, da su do sada bile 4 revizije presuda u ICJ i da su u sva 4 slucaja odbacene (ustvari cetvrta je u toku Malezija vs Singapur, ali uglavnom se ocekuje isti rezultat)... S politicke strane, ne vjerujem da ce medjunarodna zajednica dozvoliti da se Srbija dodatno opterecuje (pogotovo u ovom trenutku kad su ih nafurali sto se tice EU i kad se pokusava finalizirati pitanje Kosova)...

Znaci, ako realno mozemo ocekivati da se revizija presude bude odbacena...Da li postoje ikakvi elementi u ovoj reviziji koje mi mozemo izvuci u pozitivnom aspektu za BiH? Konkretno pitanje za one koji su bolje upoznati, da li se revizija odnosi iskljucivo na pitanje: "Da li je Srbija odgovorna za genocid u BiH"? ili tu postoje jos neki drugi elementi iz agresije na BiH koji se revidiraju?

Vraticu se na sudjenje i prvostepenu presudu Karadzica...pokusalo je se dokazati da je bilo genocida i genocidnih namjera na mnogim drugim opcinama osim Srebrenice (i nazalost to se u slucaju Karadzica nije uspjelo dokazati)...Mene interesuje, da li naprimjer sada u reviziji ima pitanje u kojem ce se pokusati dokazati genocid/genocidna namjera na podrucju Prijedora, nakon sto je otkopana Tomasica ili (opet se ponavljam) se revizija iskljucivo odnosi na pitanje odgovornosti Srbije za genocid...

Koliko god tuzno po nas to bilo, ali svjesni smo da pravde nema... medjutim ukoliko ovo pitanje postoji u reviziji, te mi uspijemo dokazati, te se prvobitna presuda "prosiri", u kojoj ce se reci da genocid nije pocinjen samo na teritoriji Srebrenice, nego takodjer i u Prijedoru i eventualno Visegradu ili Foci, ja mislim da bi mi mogli itekako biti "zadovoljni" sa revizijom, koliko god to jadno i tuzno zvucalo...
p206

#4204 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by p206 »

megaman4 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
megaman4 wrote: Nek se iskolju. I vrijeme je. BiH nece nigdje.

Valjda se djikani bore ko ce vladati praznom kasom sumske? Sto ih je Bakir zavadio a para od MMF-a nema. Znajuci Bakirov kapacitet, ipak se cini da neko sa strane vuce konce igre, a Bakir samo klima glavom i izvrsava svoje.
Pa i babo rahmetli mu je isto tako. Barem po onome kak sad kontam i sta znam.
Dobro i drugi su isto tak, iz svih naroda.

Neki agenti bili, neki ucjenjeni.
Bosnjaci su nazalost primorani raditi po diktatu zapada tj. Amerike ako se zele iscupati iz Srpskih ruku u ovom slucaju Ruskih, koje su spremne ovdje zaratiti.

EU nema ni snage ni volje da reformise ovaj region do kraja.

Koliko god ne volimo politiku SAD-a, ipak smo primorani stati uz njih ako ne zelimo Ruskog medu na nasem pragu. Svi signali upucuju na to.
Meni je njihova politika sasvim OK, bilo ko drugi sa njihovom ekonomskom i vojnom moći bi se više kurčio. Lično svakog Bosanca koji mrzi Ameriku smatram levatom, jer mu je Amerika spasila državu koju mi realno nikad vojno, u ono vrijeme, ne bi mogli odbraniti.
EU je američki projekat da se evropska plemena više ne tuku ko mala djeca između sebe dok ostatak planete raste ekonomski u svakom pogledu, nema od njih nekog hajra.
Sanjarko

#4205 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
BAK-eV wrote: Pa ni Bosnjacima ne ide sjajno.
Pa vidis ono Bosna, pod tim se podrazumjeva Boshnjaci jer su svi Boshnjaci i Bosanci isto tak.
Ak niste naucili da su to sinonimi i da je jedno etnija, narod a drugo nacija, ne znam kad ce te.
Pun k.rac tih primjera.
Ne mislim da ti ovo ne znas, i nije ovo tebi upuceno, nego za druge koji ne znaju.
Sanjarko

#4206 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sanjarko »

p206 wrote:
Meni je njihova politika sasvim OK, bilo ko drugi sa njihovom ekonomskom i vojnom moći bi se više kurčio. Lično svakog Bosanca koji mrzi Ameriku smatram levatom, jer mu je Amerika spasila državu koju mi realno nikad vojno, u ono vrijeme, ne bi mogli odbraniti.
EU je američki projekat da se evropska plemena više ne tuku ko mala djeca između sebe dok ostatak planete raste ekonomski u svakom pogledu, nema od njih nekog hajra.
Ma ne znam za to, ali trziste jest, i normala da ce Amerika zastiti trziste svoje. Pa i Rusima je Europa trziste, pa i mi ovdje.
Sara03

#4207 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

palermo wrote:
wonkaw wrote: pogresno razmisljanje... ako bi sud odbio reviziju zbog proceduralnih razloga to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji, jer samo drzave mogu da vode pravne procese pred icj... zbog toga je i nastala ovolika buka iz ers... da dokazu da je BiH samo ljustura, da ers ima suverenitet i sve oblike drzave, da se vise pita ers od PSBiH...
I mene interesuje.

Znači ako Sud odbije tužbu iz proceduralnih razloga, BiH je manje suverena i nezavisna država. Sud kad odbije ući u postupak između dvije države, one više ne postoje, jer se na istom mogu sporit samo države. :?

Bez uvrede, but I'm confused. :D
stari grad Visegrad

#4208 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by stari grad Visegrad »

Zrtve rata odavno prizeljkuju reviziju presude protiv Srbije. Samo je steta sto nije dosla ranije. Ali eto bolje ikad nego nikad.
Svi smo mi zrtve agresije. Svi smo nekoga ili nesto izgubili.
Sara03

#4209 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

Vaya wrote:"Da li je Srbija odgovorna za genocid u BiH"? ili tu postoje jos neki drugi elementi iz agresije na BiH koji se revidiraju?

Vraticu se na sudjenje i prvostepenu presudu Karadzica...pokusalo je se dokazati da je bilo genocida i genocidnih namjera na mnogim drugim opcinama osim Srebrenice (i nazalost to se u slucaju Karadzica nije uspjelo dokazati)...Mene interesuje, da li naprimjer sada u reviziji ima pitanje u kojem ce se pokusati dokazati genocid/genocidna namjera na podrucju Prijedora, nakon sto je otkopana Tomasica ili (opet se ponavljam) se revizija iskljucivo odnosi na pitanje odgovornosti Srbije za genocid...
Po onome što mi znamo, a što su tvrdili ljudi uključeni u proces, ako Sud nakon usmene rasprave u presudi koju poslije toga donosi prihvati naš zahtjev za reviziju, mi ćemo pokušati dokazati genocid na teritoriji cijele BiH, dakle bazirat ćemo se i na druge općine.

Na Sudu je dalje da utvrdi da li je bio genocid, gdje je bio i ko je odgovoran. Neće se raspravljati pitanje agresije jer nije predmet ovakve tužbe, ni nadležnosti Suda.

:bih:
It_is_a_Leclerc

#4210 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Vaya wrote:Posto upadam u diskusiju, kao grom iz vedra neba i ne znam da li je se o ovom diskutovalo prije...

Reviziju naravno podrzavam, ali kakve ce njene refleksije da budu, to je drugi par cipela...

Ja mislim da smo svi svjesni da revizija po njenom osnovnom elementu (da dokazemo direktnu umjesanost Srbije u sam cin genocida) nece biti uspjesna, kako iz pravnih, tako iz politickih razloga... Kako je vec receno, da su do sada bile 4 revizije presuda u ICJ i da su u sva 4 slucaja odbacene (ustvari cetvrta je u toku Malezija vs Singapur, ali uglavnom se ocekuje isti rezultat)... S politicke strane, ne vjerujem da ce medjunarodna zajednica dozvoliti da se Srbija dodatno opterecuje (pogotovo u ovom trenutku kad su ih nafurali sto se tice EU i kad se pokusava finalizirati pitanje Kosova)...

Znaci, ako realno mozemo ocekivati da se revizija presude bude odbacena...Da li postoje ikakvi elementi u ovoj reviziji koje mi mozemo izvuci u pozitivnom aspektu za BiH? Konkretno pitanje za one koji su bolje upoznati, da li se revizija odnosi iskljucivo na pitanje: "Da li je Srbija odgovorna za genocid u BiH"? ili tu postoje jos neki drugi elementi iz agresije na BiH koji se revidiraju?

Koliko god tuzno po nas to bilo, ali svjesni smo da pravde nema... medjutim ukoliko ovo pitanje postoji u reviziji, te mi uspijemo dokazati, te se prvobitna presuda "prosiri", u kojoj ce se reci da genocid nije pocinjen samo na teritoriji Srebrenice, nego takodjer i u Prijedoru i eventualno Visegradu ili Foci, ja mislim da bi mi mogli itekako biti "zadovoljni" sa revizijom, koliko god to jadno i tuzno zvucalo...
Dobar i kvalitetan rezon. Šteta što ga navijački nastrojeni diskutanti zaobilaze.

Elem, što se dokazivanje UZP-a za genocid u sedam bh. opština mi se tu, iz perspektive ovog zahtjeva za reviziju (naime, tek Sud treba da prihvati da preispita svoju odluku) nemamo čemu nadati. To apsolutno treba biti jasno. Što iz formalno pravnih, što iz političkih razloga koje ste naveli nema gotovo ni minimalnih šansi da Sud optereti Srbiju hipotekom genocida. Ja bih, u slučaju revizije, bio zadovoljan i da se Srbiju proglasi za saučesnika u srebreničkom genocidu.

Tri su, sportskim rječnikom, meč lopte za dokazivanje genocida u sedam općina. Prva je izgubljena u prvostepenoj presudi za genocid Karadžiću. Ostaje još žalbeni postupak u kome će se tužitelji ICTY-a žaliti na prvostepenu presudu u tom dijelu. A treća i najvažnija je u presudi Mladiću čijim vijećem predsjedava sudija Alphons Orie koji je daleko liberalnijih shvatanja što se dokazivosti genocida tiče, u odnosu na rigidnom O-Gon-Kwona u slučaju Karadžića.
desni

#4211 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by desni »

wonkaw wrote:
palermo wrote:
Banksy wrote:
Da, izgleda da se traži pojedinačno izjašnjavanje, ali ne vidim kako MSP može na taj način ulaziti u strukturu i organizaciju državnih tijela i intervenirati na ovaj način. Ako ima nejasnoća, valjda se traži odgovor jednog Predsjedništva, jednog državnog organa, ne pojedinaca koji ga čine. A i ako se traži odgovor Predsjedništva, opet dolazimo na Ivanića koji donosi odluku. Ne znam, meni ovo ne miriše...
Ma meni se čini da zapravo ovdje za probosansku stranu nema gubitničke opcije. Čak i da sud kaže, ne može revizija iz proceduralnih razloga, neke su stvari sa ovim iz temelja promijenjene i teško će se vratiti nazad......najvažnije mi se čini da se pokazalo da je proaktivna politika mnogo bolja varijanta od defanzivne
pogresno razmisljanje... ako bi sud odbio reviziju zbog proceduralnih razloga to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji, jer samo drzave mogu da vode pravne procese pred icj... zbog toga je i nastala ovolika buka iz ers... da dokazu da je BiH samo ljustura, da ers ima suverenitet i sve oblike drzave, da se vise pita ers od PSBiH...
    Netačno,oni se ne pozivaju na rs kod osporavanja legitimnosti revizije nego upravo na Bosnu i Hercegovinu i njene institucije kao potreban je konsenzus u ovakvim odlukama.Pisma nisu slali ni Dodik ni Cvijanovićka sa nivoa rs,nego Ivanić i Crnadak sa državnog nivoa.
      Naravno najgora politika je politika nezamjeranja.
      dudevitz

#4212 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dudevitz »

It_is_a_Leclerc wrote:
      Vaya wrote:Posto upadam u diskusiju, kao grom iz vedra neba i ne znam da li je se o ovom diskutovalo prije...

Dobar i kvalitetan rezon. Šteta što ga navijački nastrojeni diskutanti zaobilaze.

Elem, što se dokazivanje UZP-a za genocid u sedam bh. opština mi se tu, iz perspektive ovog zahtjeva za reviziju (naime, tek Sud treba da prihvati da preispita svoju odluku) nemamo čemu nadati. To apsolutno treba biti jasno. Što iz formalno pravnih, što iz političkih razloga koje ste naveli nema gotovo ni minimalnih šansi da Sud optereti Srbiju hipotekom genocida. Ja bih, u slučaju revizije, bio zadovoljan i da se Srbiju proglasi za saučesnika u srebreničkom genocidu.

Tri su, sportskim rječnikom, meč lopte za dokazivanje genocida u sedam općina. Prva je izgubljena u prvostepenoj presudi za genocid Karadžiću. Ostaje još žalbeni postupak u kome će se tužitelji ICTY-a žaliti na prvostepenu presudu u tom dijelu. A treća i najvažnija je u presudi Mladiću čijim vijećem predsjedava sudija Alphons Orie koji je daleko liberalnijih shvatanja što se dokazivosti genocida tiče, u odnosu na rigidnom O-Gon-Kwona u slučaju Karadžića.
      Zato ste Vi dočekali objeručke da navodite post bez precizno formiranog mišljenja kao dobar i kvalitetan rezon.
      Ne znam koja je svrha Vašeg obeshrabrivanja, potkopavanja i negiranja svega što ima veze sa revizijom. I nonšalantno preskočite post u kojem se ukaže da iznosite pogrešne i kontradiktorne zaključke.
      Možda ste Vi jedan od onih koji zagovaraju da se sve stavi pod tepih, samo gledati u budućnost. Zaboravljanje zločina prošlosti onemogućava bilo kakav napredak zemalja na Balkanu. Ovdje je potrebna ozbiljna katarza, i osvještavanje ljudi, potrebno je stvari iznijeti na čistac.
      Vrijedi pokušati, ako ništa, bar da u povijesti ostane zabilježeno da nismo zaboravili na stradanja. I ne, nije ovo bošnjačka revizija kako se to predstavlja, to je revizija svih ljudi koji su pretrpjeli teror rata i koji traže odgovornost počinilaca.
      arzuhal

#4213 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Ajatolah_ wrote:
      megaman4 wrote: Koliko je ovaj djikan nervozan, govori samo da mu je hapsana vrlo blizu. Pitanje je trenutka.
      Na ovom forumu se piše da je "pitanje trenutka" kad će pasti otkako ga ja čitam, a tome ima već...
      Pa on je već pao, od američkih sankcija je postao praktično nevidljiv lik, dotad je davao gromovite izjave i to po 2-3 na dnevnoj bazi, a sad potonuo. Danima ga nema na tv-u, niko na njega i ne obraća pažnju, čak je ova "njegova" tema na ovom forumu dio medijskog prostora koji mu najviše poklanja pažnju u zadnje vrijeme. Mislili smo da američke sankcije na njega neće imati neki uticaj ako ih ne budu pratile i sankcije iz EU, međutim i ove američke se pokazaše da rade posao. Odjednom više nije Baja, nije interesantan ni Beogradu, nikom.

I njemu je sad jedino interesantno kako da izbjegne Tužialštvo BiH i Sud BiH zbog antiustavnog djelovanja i da skonta kako da nađu pare inače SNSD dobija po ušima, poljoprivrednici RS-a su izašli neki dan na ulice ne zbog revizije presude nego nekih drugih razloga...

Suštinski je pao, a stvar formalnosti je kada će se to i ozvaničiti...
      muha_sa

#4214 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by muha_sa »

u kakvom mi okruženju živimo dobro smo pri pameti--a kamli šta više :-)
      Tomahawk11
      Globalni moderator

#4215 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

RazocaraT sam....znaci, na sjednici RS o pitanju revizije, ono ispalo kukumakanje oko MMF-a i para...pih :(
      strong69

#4216 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by strong69 »

arzuhal wrote:
      Pa on je već pao, od američkih sankcija je postao praktično nevidljiv lik, dotad je davao gromovite izjave i to po 2-3 na dnevnoj bazi, a sad potonuo. Danima ga nema na tv-u, niko na njega i ne obraća pažnju, čak je ova "njegova" tema na ovom forumu dio medijskog prostora koji mu najviše poklanja pažnju u zadnje vrijeme. Mislili smo da američke sankcije na njega neće imati neki uticaj ako ih ne budu pratile i sankcije iz EU, međutim i ove američke se pokazaše da rade posao. Odjednom više nije Baja, nije interesantan ni Beogradu, nikom.

I njemu je sad jedino interesantno kako da izbjegne Tužialštvo BiH i Sud BiH zbog antiustavnog djelovanja i da skonta kako da nađu pare inače SNSD dobija po ušima, poljoprivrednici RS-a su izašli neki dan na ulice ne zbog revizije presude nego nekih drugih razloga...

Kod njih su poljoprivrednici veoma ozbiljni u naumu da ovo guraju do kraja. O prepotentnosti i bahatosti SNSD-a govori i izjava Zeljke Cvijanovic koja je rekla "Oni ne treba da budu nezadovoljni, dovoljno je sto sam ja nezadovoljna zbog toga" :lol:

Veliki je broj poljoprivrednika koji zive od toga iskljucivo a ocito je da ih potpuno zanemaruju i ne plase ih se. To sa seljacima se svima obijalo o glavu. Sreca je po Novalica da u FBiH ne znaju i nece da se organizuju.

Ne znam, ja mislim da se SNSD osjeca u fazonu da mu voda nadire u kucu a oni pricaju o kupovini novog skupog auta. Ovo je pokazala i sjednica koju su odrzali.
      jao_situacije

#4217 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

strong69 wrote:
      arzuhal wrote:

Kod njih su poljoprivrednici veoma ozbiljni u naumu da ovo guraju do kraja. O prepotentnosti i bahatosti SNSD-a govori i izjava Zeljke Cvijanovic koja je rekla "Oni ne treba da budu nezadovoljni, dovoljno je sto sam ja nezadovoljna zbog toga" :lol:

Veliki je broj poljoprivrednika koji zive od toga iskljucivo a ocito je da ih potpuno zanemaruju i ne plase ih se. To sa seljacima se svima obijalo o glavu. Sreca je po Novalica da u FBiH ne znaju i nece da se organizuju.

Ne znam, ja mislim da se SNSD osjeca u fazonu da mu voda nadire u kucu a oni pricaju o kupovini novog skupog auta. Ovo je pokazala i sjednica koju su odrzali.
      idu dvije emisije vrijednosnih papira po kamati od 6.5% da se prikupi bar 20 milki da preživi poslije 1. marta :-)
      Nurudin
      Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4218 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

strong69 wrote:
      arzuhal wrote:

Ja koliko sam razumio, njihov glavni zahtjev, osim isplate zaostalih poticaja, jeste :

Poljoprivrednici odbacuju Nacrt pravilnika o raspodjeli podsticaja za 2017. godinu i traže da on bude isti kao kod njihovih kolega u Federaciji.
      spreca

#4219 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:RazocaraT sam....znaci, na sjednici RS o pitanju revizije, ono ispalo kukumakanje oko MMF-a i para...pih :(
      ni pare nisu toliko vazne kao sud i tuzilastvo...to je Baji najveca rana na srcu :lol: .......on kad lijeze da spava on lijeze sa US i Tuzilastvo na usnama a ne nekom molitvom :lol: :lol:
      kamen spoticanja

#4220 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kamen spoticanja »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /170227132

Kvisling se javio :lol:
      jos kaze zamjera bakiru sto sebicno proces revizije cuva samo za sebe :shock: :lol:
      a pola godine avaz dere i sam pomen na reviziju
      da je gusinjac sjedio u predsjednistvu tacno bi in i mladen bili protiv a dragan ope' suzdrzan
      Nurudin
      Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#4221 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

muha_sa wrote:u kakvom mi okruženju živimo dobro smo pri pameti--a kamli šta više :-)
      Tačno. Poricanje genocida spada u akt genocidne namjere , što znači da kod nas ta namjera još nije prestala.
      Ne samo poricanje, nego aktivno i strateški putem medija ali i sudova npr u Srbiji , koji ne samo da neće
      da izruče zločinca za ispaljivanje granate na tuzlansku Kapiju, nego dovode nekakve "experte" da nam objasne
      kako smo to mi sami uradili i u Tuzli i na Markalama.
      Žrtve te propagande sa genocidnom namjerom su vidljive i ovdje na forumu
      Billy The Pljuc

#4222 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Billy The Pljuc »

Ja al' se ovdje nabijaju postovi i spinuje se nemilice samo da bi se nesto napisalo. Hebe nam se za preCednika, MMF i pc, nek pocrkaju svi jal od gladi jal od bolesti. Tema je revizija i kako se stvari odvijaju iskreno se plasim da od ovoga nema nista. Cetnici su uspjeli u svojoj namjeri i mislim da je doslo do presedana u postojanju suda gdje isti salje pisma svakom clanu predsjednistva ponaosob. Nidje veze...
      Nisam nesto ni ogorcen a trebao bih biti, nama je "merika" i ostatak svijeta nametnuo ovo da se glozimo sa cetnicima do nekog novog rata i sravnavanja racuna. Neko vec napisa da nema teorije da se bivsa SRJ (citaj Srbija) osudi za genocid mada je kriva za isti, pravde nazalost nema.
      Nurudin

#4223 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nurudin »

kamen spoticanja wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /170227132

jos kaze zamjera bakiru sto sebicno proces revizije cuva samo za sebe :shock: :lol:
      da je gusinjac sjedio u predsjednistvu tacno bi in i mladen bili protiv a dragan ope' suzdrzan
      Da se razumijemo ,ni on ni rah.Tihić nebi pokrenuli reviziju...ni mnogi drugi.
      Bakir jeste konzervativna struja sda i to se znalo, a i vidjelo se od dolaska na čelo stranke 2015 godine.
      Takva taktika napadanja kao najbolje odbrane, se pokazala ispravnom. Danas se rs-ovci zakljinju u institucije
      Neće biti nikakvog rata. Prvo , jer oni ne smiju da ratuju sami bez Srbije, a mi nećemo da ratujemo
      niti da napadamo prvi , samo ćemo ih prcati svim mogućim sredstvima dok im ne bude potpuno jasno da
      je BiH realnost i jedina opcija mira.
      harač

#4224 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by harač »

dudevitz wrote:
      palermo wrote:
      Još jedan teoretičar apokalipse :D
      to bi samo potvrdilo da je BiH virtuelna drzava. jedan etnicki lider pokrenuo proces u ime drzave bez konsultacije drugo dvoje, drugi oborio uprkos protivljenju jednog i ravnodusnosti treceg. drzavno MVP stalo na stranu jednog, a protiv drugog etc.
      kamen spoticanja

#4225 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kamen spoticanja »

Nurudin wrote:
      kamen spoticanja wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/radonci ... /170227132

Da se razumijemo ,ni on ni rah.Tihić nebi pokrenuli reviziju...ni mnogi drugi.
      Bakir jeste konzervativna struja sda i to se znalo, a i vidjelo se od dolaska na čelo stranke 2015 godine.
      Takva taktika napadanja kao najbolje odbrane, se pokazala ispravnom. Danas se rs-ovci zakljinju u institucije
      Neće biti nikakvog rata. Prvo , jer oni ne smiju da ratuju sami bez Srbije, a mi nećemo da ratujemo
      niti da napadamo prvi , samo ćemo ih prcati svim mogućim sredstvima dok im ne bude potpuno jasno da
      je BiH realnost i jedina opcija mira.
      Bakir ima tu nezahvalnu ulogu dogorocnog naguzivanja a radi funkcionisanja drzave i eu kordinacije
      sad mu se dozvolilo da naplati godine kooperativnosti i zato izgleda ko kissinger
      Post Reply