Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
xoklix

#4201 Re: Gdje na more? - 2018

Post by xoklix »

U 600 KM ti stane gorivo,hrana,kafe i sl. ?
Vala radije bih uzeo 5 noćenja i svaki dan u restoranu jeo :D
Ali dobro ,svako po svom ćejfu sebi rikta.
Meni npr. 10 dana u cugu je previše na moru. Više volim 2x po 4-5 dana.
Last edited by xoklix on 19/06/2019 09:41, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4202 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Ja sam više za opciju sto više dana na obali, anje jesti. Zdravije a i jeftinije.... :mrgreen:
Porodice Foht

#4203 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Porodice Foht »

konektovan wrote:Ja sam više za opciju sto više dana na obali, anje jesti. Zdravije a i jeftinije.... :mrgreen:
A moglo bi se i postiti, ha, a za iftar kifla. :mrgreen:
konektovan

#4204 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Porodice Foht wrote:
konektovan wrote:Ja sam više za opciju sto više dana na obali, anje jesti. Zdravije a i jeftinije.... :mrgreen:
Zasto da ne, kad sam uspio mjesec dana postiti, zasto ne još desetak... :mrgreen:
Mislim, svako ima drugacije potrebe, finansije, i covjek treba gledati sta mu najvise odgovara. Ja licno sam tip, koji se 4aduje ljetovanju i moru, i tu mi je najvazniji sami ambijent, more, plaze, hrana da izvinete mi je na zadnjem mjestu... :mrgreen:
Kifla, pizza, hambas, cokolada, sokic i sve ovo svako drugi dan pojesti, :mrgreen: ja prezadovoljan... :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4205 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Istruže voda :oops:
sumirprimus

#4206 Re: Gdje na more? - 2018

Post by sumirprimus »

a tek vino i piva :lol:
Porodice Foht

#4207 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Porodice Foht »

konektovan wrote:
Porodice Foht wrote:
Zasto da ne, kad sam uspio mjesec dana postiti, zasto ne još desetak... :mrgreen:
Mislim, svako ima drugacije potrebe, finansije, i covjek treba gledati sta mu najvise odgovara. Ja licno sam tip, koji se 4aduje ljetovanju i moru, i tu mi je najvazniji sami ambijent, more, plaze, hrana da izvinete mi je na zadnjem mjestu... :mrgreen:
Kifla, pizza, hambas, cokolada, sokic i sve ovo svako drugi dan pojesti, :mrgreen: ja prezadovoljan... :mrgreen:
Stoji to, a da znamo pretjerivati evo primjera. Do mene u apartmanu prosle godine bio lik kojeg znam, ima svoju stampariju i familijarno isao cak na Maldive, ali na Makarskoj rivijeri zena mu kuha na onom celopeku!! Da je to neka kuhinja nego mini ona u studio apartmanu! Zao mi one zene mu ali se frajer stisno i gleda svaku KM da ustedi! A za Maldive se izvalio €7000! :-)
sumirprimus

#4208 Re: Gdje na more? - 2018

Post by sumirprimus »

brate za maldive ja bi jadran i preskocio a kamol se stisno :lol:
sumirprimus

#4209 Re: Gdje na more? - 2018

Post by sumirprimus »

nismo svi isti @porodicefoht..
et ni meni ne godi hotelska hrana. prvo sto sam ukalupljen vremenski, i samo jedi jedi jedi. i sve isto poslje dva dana miri.
meni vise godi varijanta rostilja ribe i to, ili hladna varijanta prsut sir vino.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4210 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Image
Nisrin

#4211 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Nisrin »

Ja ne volim kuci kuhati (mada kuham), kamoli na moru...volim otici u restoran, ne mora skup i ekskluziva biti, a kupimo i u Lidlu svega i vocki itd :D
E jedino sto nekad "skuham" je ona gotova supica poslije plaze, cisto radi stolice...ostalo mi je mrsko i gubljenje vremena, jer bih svaki minut iskoristila na plazi (od 7h do 19h-20h budemo na plazi), ili na terasi gledajuci u pucinu i pijuci kafu :D

Ne mogu reci da je Hrvatska preskupa, jer mi je sasvim normalno platiti kafu 10-12 kuna, ipak sjedis pored plaze ili voce 5-6KM kilu, sladoled 3 KM, ugodjaj i ceif su to! Meni je van pameti sto je kafa u Sarajevu 3KM, sta to mi nudimo da je specijalno i posebno? Ako nemamo para, radije necemo ni ici...da sam zeljna necega specijalno nisam, ali sto mi je ceif to platim bez griznje savjesti, pa ne mora se biti 10-20 dana...

Ove godine sam vagala Turska AI 10 dana ili Minhen + Hrvatska po 12-10 dana i ipak je prevagnulo ovo drugo! Mada sam s ovom drugom opcijom mogla 2x u Tursku otici :D

Da, Minhen je identican sa cijenama kao hrvatska obala, mada imaju vrhunske popuste i akcije koje Hrv nece imati ni za 100 godina, ali sto se tice pica, restorana, fast foodova isto je..
bit101

#4212 Re: Gdje na more? - 2018

Post by bit101 »

Filadendron96 wrote:Hvala za preporuku.
Jel mozda neko ljetovao u Biogradu na moru ili Primoštenu ili mozda na Murteru?
Bili prije par sedmica u Biogradu. More je jos bilo hladno za kupanje, ali bilo je tu i tamo ponekih kupaca. Jako fino uredjeno sve, plaze ogromne sa dosta sadrzaja, kafica, klubova, restorana. Biograd je sam po sebi fin mali gradic. Apartmani u kojim smo bili nisu bili nesto posebno, ono ok ali malo tijesno ipak.
konektovan

#4213 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by konektovan »

Nisrin wrote:Ja ne volim kuci kuhati (mada kuham), kamoli na moru...volim otici u restoran, ne mora skup i ekskluziva biti, a kupimo i u Lidlu svega i vocki itd :D
E jedino sto nekad "skuham" je ona gotova supica poslije plaze, cisto radi stolice...ostalo mi je mrsko i gubljenje vremena, jer bih svaki minut iskoristila na plazi (od 7h do 19h-20h budemo na plazi), ili na terasi gledajuci u pucinu i pijuci kafu :D

Ne mogu reci da je Hrvatska preskupa, jer mi je sasvim normalno platiti kafu 10-12 kuna, ipak sjedis pored plaze ili voce 5-6KM kilu, sladoled 3 KM, ugodjaj i ceif su to! Meni je van pameti sto je kafa u Sarajevu 3KM, sta to mi nudimo da je specijalno i posebno? Ako nemamo para, radije necemo ni ici...da sam zeljna necega specijalno nisam, ali sto mi je ceif to platim bez griznje savjesti, pa ne mora se biti 10-20 dana...

Ove godine sam vagala Turska AI 10 dana ili Minhen + Hrvatska po 12-10 dana i ipak je prevagnulo ovo drugo! Mada sam s ovom drugom opcijom mogla 2x u Tursku otici :D

Da, Minhen je identican sa cijenama kao hrvatska obala, mada imaju vrhunske popuste i akcije koje Hrv nece imati ni za 100 godina, ali sto se tice pica, restorana, fast foodova isto je..
Ma Minhen je super, problem su samo plaže koje su poprilicno daleko... :mrgreen:
oaza85

#4214 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by oaza85 »

konektovan wrote:
Nisrin wrote:Ja ne volim kuci kuhati (mada kuham), kamoli na moru...volim otici u restoran, ne mora skup i ekskluziva biti, a kupimo i u Lidlu svega i vocki itd :D

Ma Minhen je super, problem su samo plaže koje su poprilicno daleko... :mrgreen:
Ma hajde barem je Seebad Starnberg blizu
Nisrin

#4215 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Nisrin »

oaza85 wrote:
konektovan wrote:
Ma hajde barem je Seebad Starnberg blizu
Isar? :D

Cijleom duzinom rijeke se kupaju, suncaju, rostiljaju :D I Chiemsee nije predaleko..
alibaba_i_30_godina

#4216 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by alibaba_i_30_godina »

Dady wrote:
Koshpa wrote:Biograd na moru ? Da li ima neko ko je ljetovao tamo ?
Evo upravo tamo i to po prvi put. Uživali smo ovih 5 dana. Auto kamp Soline mobilne kućice mogu preporučiti ukoliko volite ovaj vid smještaja u prirodi. Dosta hlada. Ulaz u more nije baš zgodan ali ima i dosta ljepših plaža prema Pakoštanima.
Mog'o si Hanu sresti, eno skače izgleda po Biogradu. :lol:
Sharif

#4217 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by Sharif »

.
xoklix

#4218 Re: Gdje na more 2019, 2020, 2021 ?

Post by xoklix »

Radio Sarajevo wrote:
zlo zlo wrote:da i da ne zaboravimo to, na cijelom Jadranu jedino će te u Neumu izbaciti s plaže ako se kupaš u burkiniju, Primjer onih cura iz Tuzle mislim prošle godine.
Ja bih ih izbacio i u Sarajevu. Neka ide negdje van Evrope i prosipa ta sranja...
Otišli bi svi da Europa nije došla kod njih.
Mea_parvitas

#4219 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by Mea_parvitas »

Nije skupa kafa u npr Cavtatu ili Makarskoj u nekoj rupi pored mora od 3KM ali zato jeste u Sarajevu (i to bitno je naglasiti u bas jet set mjestima tipa Marriot, Bristol i sl je 3KM) pored Sebilja skupa od 2 KM, historijskom gradu, strancima izuzetno lijepom, a procjecnom bosancu ipak ne. Vazda je tudje govno bilo sladje. Nije skupo dati 6 KM za kg breskvi, ipak je to cejf, ili isti sladoled iz istog frizidera od istog proizvodjaca po 2 ili 3x skuplji. Oni nisu skupi, nego preskupi, a sama cinjenica da je isto kao u Minhenu koji je najskuplji grad za zivot u Njemackoj koja je medju top 3,4 zemlje svijeta kaze da je preskupo. Uredu reci da ti nije zao, ali da nije preskupo, ne moze nikako
konektovan

#4220 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by konektovan »

Mea_parvitas wrote:Nije skupa kafa u npr Cavtatu ili Makarskoj u nekoj rupi pored mora od 3KM ali zato jeste u Sarajevu (i to bitno je naglasiti u bas jet set mjestima tipa Marriot, Bristol i sl je 3KM) pored Sebilja skupa od 2 KM, historijskom gradu, strancima izuzetno lijepom, a procjecnom bosancu ipak ne. Vazda je tudje govno bilo sladje. Nije skupo dati 6 KM za kg breskvi, ipak je to cejf, ili isti sladoled iz istog frizidera od istog proizvodjaca po 2 ili 3x skuplji. Oni nisu skupi, nego preskupi, a sama cinjenica da je isto kao u Minhenu koji je najskuplji grad za zivot u Njemackoj koja je medju top 3,4 zemlje svijeta kaze da je preskupo. Uredu reci da ti nije zao, ali da nije preskupo, ne moze nikako
:thumbup:
boshniak

#4221 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by boshniak »

Kakav je sad put jablanica-tomislavgrad preko blidinja, treba da izbjegnem vranduk, a ta ruta mi je druga najbrza 10ak min dalje prema google maps, a i ZDK i SBK mi smor za voznju od onih stacioniranih kamera
LikeLike

#4222 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by LikeLike »

boshniak wrote:Kakav je sad put jablanica-tomislavgrad preko blidinja, treba da izbjegnem vranduk, a ta ruta mi je druga najbrza 10ak min dalje prema google maps, a i ZDK i SBK mi smor za voznju od onih stacioniranih kamera
Imas par kilometara makadama, prije par mjeseci nije bio los. Kolega mi rece nekidan prolazio ima malo vecih rupa.
bunk

#4223 Re: Gdje na more? - 2018, 2019

Post by bunk »

konektovan wrote:
Mea_parvitas wrote:Nije skupa kafa u npr Cavtatu ili Makarskoj u nekoj rupi pored mora od 3KM ali zato jeste u Sarajevu (i to bitno je naglasiti u bas jet set mjestima tipa Marriot, Bristol i sl je 3KM) pored Sebilja skupa od 2 KM, historijskom gradu, strancima izuzetno lijepom, a procjecnom bosancu ipak ne. Vazda je tudje govno bilo sladje. Nije skupo dati 6 KM za kg breskvi, ipak je to cejf, ili isti sladoled iz istog frizidera od istog proizvodjaca po 2 ili 3x skuplji. Oni nisu skupi, nego preskupi, a sama cinjenica da je isto kao u Minhenu koji je najskuplji grad za zivot u Njemackoj koja je medju top 3,4 zemlje svijeta kaze da je preskupo. Uredu reci da ti nije zao, ali da nije preskupo, ne moze nikako
:thumbup:
Meni je kafa u Sarajevu najsladja ,pa kad bi 5km bila a nije.
Docim recimo ima mjesta gdje da oni meni plate da dodjem ja ne bih tamo otputovao ..nikad
P308

#4224 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

Vratio se prije dva dana. Bio 7 dana u Tucepima. Isao na Gabelu, stajao preko sat vremena, red se ne mice :shock: Okrenem se poslije sat vremena i na Doljane, kad nigdje nikoga :shock: Prosao za 5 minuta. Inace idem na Bijacu ali kontam, juni je, brzo cemo a i iz nekog razloga mi se islo magistralom :)

More nikad toplije, toplije nego u augustu :shock: Ja ocekivao led, kad ono.... :D Nikad nisam bio na moru u junu pa sam se pozitivno iznenadio.
Vrijeme prelijepo, jednu noc padala kisa 20-ak minuta (tj. nije noc nego u 4 sata ujutro :D ), ostale dane suncano, izuzetno toplo - izgorili smo bas :D Nema previse ljudi (mada sam ocekivao da ce ih biti jos i manje :D ) ... Ako malo kasnije izadjes na plazu, u hladu nema mjesta a na suncu mozes birati gdje ces :D

Ne pamtim kad su ovoliko ljubazni bili prema meni. Ja svakako nikad nemam problema s tim, uvijek su korektni ali ove godine su svi divni i krasni. Mozda jer su odmorni jos uvijek :D

Cijene na nivou proslogodisnjih. Ja sam oduvijek volio jesti u Marini jer tu i lokalci jedu, a i bude sjajnih dnevnih ponuda od 50 kuna za teletinu, pilece filete, rizoto i slicno, medjutim ove godine su se bas pokvarili. Skoro nejestivo. U ostalim restoranima (ja jedem u Tenisu, Dupinu i Tamarisu) su iste kao i proslih godina. Tenis malo skuplji od ostalih. Lezaljke se mogu naci i po 25 kuna (u sezoni nema ispod 40 koliko ja znam).
I oni izleti brodom na Hvar i Brac su inace 250 kuna (i sada su kod vecine) ali ove godine prvi put vidio da jedan brod nudi izlet za 150. Eto, to je ukratko to. :D
konektovan

#4225 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

P308 wrote:Vratio se prije dva dana. Bio 7 dana u Tucepima. Isao na Gabelu, stajao preko sat vremena, red se ne mice :shock: Okrenem se poslije sat vremena i na Doljane, kad nigdje nikoga :shock: Prosao za 5 minuta. Inace idem na Bijacu ali kontam, juni je, brzo cemo a i iz nekog razloga mi se islo magistralom :)

More nikad toplije, toplije nego u augustu :shock: Ja ocekivao led, kad ono.... :D Nikad nisam bio na moru u junu pa sam se pozitivno iznenadio.
Vrijeme prelijepo, jednu noc padala kisa 20-ak minuta (tj. nije noc nego u 4 sata ujutro :D ), ostale dane suncano, izuzetno toplo - izgorili smo bas :D Nema previse ljudi (mada sam ocekivao da ce ih biti jos i manje :D ) ... Ako malo kasnije izadjes na plazu, u hladu nema mjesta a na suncu mozes birati gdje ces :D

Ne pamtim kad su ovoliko ljubazni bili prema meni. Ja svakako nikad nemam problema s tim, uvijek su korektni ali ove godine su svi divni i krasni. Mozda jer su odmorni jos uvijek :D

Cijene na nivou proslogodisnjih. Ja sam oduvijek volio jesti u Marini jer tu i lokalci jedu, a i bude sjajnih dnevnih ponuda od 50 kuna za teletinu, pilece filete, rizoto i slicno, medjutim ove godine su se bas pokvarili. Skoro nejestivo. U ostalim restoranima (ja jedem u Tenisu, Dupinu i Tamarisu) su iste kao i proslih godina. Tenis malo skuplji od ostalih. Lezaljke se mogu naci i po 25 kuna (u sezoni nema ispod 40 koliko ja znam).
I oni izleti brodom na Hvar i Brac su inace 250 kuna (i sada su kod vecine) ali ove godine prvi put vidio da jedan brod nudi izlet za 150. Eto, to je ukratko to. :D
Gdje si boravio??? Privatni apartman???
Post Reply