Eh, moj Smrle...
Da ja tebi sad objasnim kako je Kur'an uopste dosao do toga. Pretpostavljam da znas da je sva ta racunica vezana za gregorijanski, tj. tzv. novi kalendar, a koji je naslijedio stari, tj. julijanski kalendar.
Znas li kada je nastao stari, a kada novi? Da ti olaksam - julijanski je nastao 45 g.p.n.e., osmislio ga je grcki astronom Sosigen, a ime je dobio po onome ko je nalozio da se kalendar napravi, tj. po Juliju Cezaru. Ako ti je matematika dobra, kako i sam tvrdis, onda ces bez problema izracunati da je taj kalendar nastao nesto vise od 500 godina prije pojave islama i Kur'ana. A, koliko je poznato, Julije Cezar bas i nije bio musliman
Dalje, i kako bi ti se malo razbistrilo u glavi, godina po julijanskom kalendaru je trajala, zamisli, priblizno 365,25 dana

. A to trajanje se postizalo upravo ubacivanjem tzv. prestupne godine, tj. dodavanjem jednog dana svake cetvrte godine, cime se vrsilo priblizavanje vremenskom periodu za koji Zemlja obiđe oko Sunca, tj. orbitalnom periodu Zemlje koji iznosi tačno 365,2564 dana.
Kasnije, tj. nekad krajem 16. vijeka dolazi do pojave novog, tj. gregorijanskog kalendara, a koji je samo modifikacija julijanskog. Ovaj kalendar je uveden jer je prosjecna godina u julijanskom bila malkice duza u odnosu na tropsku godinu, sto je uzrokovalo da proljetna ravnodnevnica polako ide unazad u kalendarskoj godini, a isto se desavalo i sa lunarnim kalendarom koji se koristio za odredjivanje datuma Uskrsa (dkle, sve je ovo crkvena ujdurma).
Ovaj kalendar je rijesio ove probleme izbacivanjem odredjenog broja dana, a sve da bi se kalendar vratio u sinhronizaciju sa godisnjim dobima, odnosno s tropskom godinom. To se postiglo malim skracivanjem prosjecnog broja dana u kalendarskoj godini i izbacivanjem tri julijanske prestupne godine na svakih 400 godina.
Da rezimiramo - nisu ni Kur'an ni islam "izmislili" nista vezano za sve ovo, nego su samo prepisali nesto sto je postojalo 500+ godina ranije. Kao i masu drugih stvari, uostalom.
Da li ti je ovo dovoljno dobro "razbijanje" tvojih argumenta i "Kur'anskih cuda"?