Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4201 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
eee ne zna utemeljitelj Tornjak onu narodnu Oj gatačko ravno poljce, što pozoba Crnogorce 
- Alfons Kauders
#4202 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Uvijek sam tvrdio da je SDA najveca nesreca koja je zadesila ovu drzavu u proteklih 800 godina, ali hajde recimo da je bara bara s Osmanlijama.kakavdanakneiskustvu wrote:breuer wrote: Pa iskreno, Fahrudin R. je toliko zlo po ovo društvo, da mi ubice i silovatelji djeluju nevinašća u odnosu na njega, tako da, još jedna opravdana, stroga i državotvorna odluka suda! Prvi put da mi BiH djeluje kao država.
Avaz je vrlo blizu, a jedini razlog sto nije na prvom mjestu je to sto je Avaz dijete SDA.
Vecina ljudi nije ni svjesna koliko je Avaz zatrovao nase drustvo. Meni nista ne znaci ako Fahro dobije koju godinicu, a Avaz nastavi raditi. Da bi se krenulo naprijed, Avaz je potrebno ugasiti a odgovorne za reketiranje i ostale vidove kriminala strpati u zatvor.
Drugacije nece moci, dok god je to leglo kriminala vodeci medij u drzavi, mosh nas jebat.
-
breuer
#4203 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Priznat ćeš da predstavlja određenu satisfakciju i činjenica da je osnivač iza rešetaka. Na kraju krajeva, preduslov svemu navedenom u drugom dijelu tvog posta jeste upravo hapšenje Radončića i striktno pravno tretiranje njegovog slučaja.Alfons Kauders wrote:Uvijek sam tvrdio da je SDA najveca nesreca koja je zadesila ovu drzavu u proteklih 800 godina, ali hajde recimo da je bara bara s Osmanlijama.
Avaz je vrlo blizu, a jedini razlog sto nije na prvom mjestu je to sto je Avaz dijete SDA.
Vecina ljudi nije ni svjesna koliko je Avaz zatrovao nase drustvo. Meni nista ne znaci ako Fahro dobije koju godinicu, a Avaz nastavi raditi. Da bi se krenulo naprijed, Avaz je potrebno ugasiti a odgovorne za reketiranje i ostale vidove kriminala strpati u zatvor.
Drugacije nece moci, dok god je to leglo kriminala vodeci medij u drzavi, mosh nas jebat.
- Alfons Kauders
#4204 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Naravno, ali ja se bojim da to nije dovoljno.breuer wrote:Priznat ćeš da predstavlja određenu satisfakciju i činjenica da je osnivač iza rešetaka. Na kraju krajeva, preduslov svemu navedenom u drugom dijelu tvog posta jeste upravo hapšenje Radončića i striktno pravno tretiranje njegovog slučaja.Alfons Kauders wrote:Uvijek sam tvrdio da je SDA najveca nesreca koja je zadesila ovu drzavu u proteklih 800 godina, ali hajde recimo da je bara bara s Osmanlijama.
Za pocetak, pogledajmo sta mu se stavlja na teret, sa kakvim dokazima, i za sta moze biti osudjen. U nekoj uredjenoj drzavi, mogao bi fasovat koju godinu, ali svi znamo kako to ide kod nas... Osude ga, pa ide apelacija, pa se presuda ponisti, ide novo sudjenje u kojem fali svjedoka i materijala (koji ima naviku nestati)... I nakon par godina razvlacenja pameti, oslobode ga.
E sad, jedino ako ne bude jebenog pritiska na pravosudje od strane drugih igraca, ne mislim na domace. I to je cirkus, jer ispada da se covjek koji je vrsio pritisak na tuzilastvo i pokusavao ometati istragu moze osuditi jedino ako neko (EU, SAD) ucini istu stvar za koju se ovom sudi (pritisnu tuzilastvo).
Drugi je problem sto ovo nema nikakve veze sa Avazom. Fahro je, bez da drzava trepne, prebacio vlasnistvo nad Avazom na suprugu, od koje se ko fol razveo. U startu je jasno da to ne mogu obicni smrtnici, jebiga pokusajte tako prenijeti vlasnistvo nad obicnom radnjom ili stanom, pa vidite kakvih ce plavih koverti u posti i od koga.
Ne, ovo nece biti dovoljno. Taman i da Fahro odradi godinu ili dvije zatvora, sve ce ga cekati kad izadje. Ne znam, ali ja tu ne vidim puno razloga za radovanje. Ovo ce dobro doci SDA da ga privremeno skloni i vlada sama, te da ocerupa SBB. Zapravo, ne moraju uraditi ni to. Dovoljno je da SBB ostane u koaliciji s njima, pa ce na sljedecim izborima proci kao SDP na proslim ili SBiH na pretproslim.
-
kakavdanakneiskustvu
#4205 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Alfons Kauders wrote:Uvijek sam tvrdio da je SDA najveca nesreca koja je zadesila ovu drzavu u proteklih 800 godina, ali hajde recimo da je bara bara s Osmanlijama.kakavdanakneiskustvu wrote:breuer wrote: Pa iskreno, Fahrudin R. je toliko zlo po ovo društvo, da mi ubice i silovatelji djeluju nevinašća u odnosu na njega, tako da, još jedna opravdana, stroga i državotvorna odluka suda! Prvi put da mi BiH djeluje kao država.
opet
- Matzan
#4206 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
VjecitiStudent wrote:Mengela, prije će bitipici wrote:Bosnjacki Mendela...![]()
Zanimljivo da sve veće stranke uspijevaju ovdje imati stranačke klonove, osim SBB-a, samo su se njihovi svi razbježali.
Ne smatraju potrebnim. Imaju AVAZ.
Čak je i SDA dosta skromna, kako na forumu tako i na portalu.
Gro njihove glasačke mašine ne koristi internet, njihov internet su sijela i džume.
SDP tu izrazito prednjači. Posebno su mi bili interesantni, pa i smiješni, na klixovom portalu pred prošle parlamentarne izbore,
jasno vidiš da je komentar pisan negdje u centrali. Sto nickova, stil isti.
- Roccohljup
#4207 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ma nista dok stranci ne narede i podrze cistke. nazalost takva nam je nafaka.
A ostali vagaju sada.....ako ne podrže sud na udaru su javnosti, a ako podrže koalicija je upitna te se pitaju hoce li i mogu li oni biti sljedeći na udaru.
Sve u svemu, burna nas godina čeka na političkoj sceni.
Samo kokica i pive da ne nestane

A ostali vagaju sada.....ako ne podrže sud na udaru su javnosti, a ako podrže koalicija je upitna te se pitaju hoce li i mogu li oni biti sljedeći na udaru.
Sve u svemu, burna nas godina čeka na političkoj sceni.
Samo kokica i pive da ne nestane
- ultima_palabra
#4208 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
JoseMujica wrote:eee ne zna utemeljitelj Tornjak onu narodnu Oj gatačko ravno poljce, što pozoba Crnogorce
- pumica
#4209 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
http://ba.n1info.com/a85203/Vijesti/Vij ... icara.html"... I na kraju, niko sebi ne smije dati za pravo da omalovažava pravosudne institucije na državnom nivou samo zato što rade svoj posao. Korištenje najprizemnijih termina poput: montirana optužnica, drakonske mjere zabrane, državna mafija sa pipcima u pravosuđu, skandalozne odluke, tajna ruka itd. najbolje pokazuju za čime pojedinci moraju posezati u nedostatku pravnih argumenata i valjanih dokaza. Jer za svo ovo vrijeme ni od koga nismo imali priliku čuti šta to Sud BiH nije uradio po zakonu. Nismo čuli da je bilo koji sudija prijavljen VSTV zbog radnji koje nisu bile u skladu sa zakonom i sudijskom etikom. Nismo čuli da se tražila odgovornost predstavnika Suda koji su se „ogriješili o zakon“. Nismo, jer za to nema nikakvog osnova i kritičari Suda BiH to jako dobro znaju. Za sve navedeno uporište se može naći i u odluci Ustavnog suda BiH koji je odlučio da se apelacija protiv rješenja Suda BiH o određivanju pritvora za dvije osobe optužene u ovom predmetu, odbije kao neosnovana", navodi se u saopštenju Suda BiH.
Propast Avazu
-
kakavdanakneiskustvu
#4210 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
pumica wrote:http://ba.n1info.com/a85203/Vijesti/Vij ... icara.html"... I na kraju, niko sebi ne smije dati za pravo da omalovažava pravosudne institucije na državnom nivou samo zato što rade svoj posao. Korištenje najprizemnijih termina poput: montirana optužnica, drakonske mjere zabrane, državna mafija sa pipcima u pravosuđu, skandalozne odluke, tajna ruka itd. najbolje pokazuju za čime pojedinci moraju posezati u nedostatku pravnih argumenata i valjanih dokaza. Jer za svo ovo vrijeme ni od koga nismo imali priliku čuti šta to Sud BiH nije uradio po zakonu. Nismo čuli da je bilo koji sudija prijavljen VSTV zbog radnji koje nisu bile u skladu sa zakonom i sudijskom etikom. Nismo čuli da se tražila odgovornost predstavnika Suda koji su se „ogriješili o zakon“. Nismo, jer za to nema nikakvog osnova i kritičari Suda BiH to jako dobro znaju. Za sve navedeno uporište se može naći i u odluci Ustavnog suda BiH koji je odlučio da se apelacija protiv rješenja Suda BiH o određivanju pritvora za dvije osobe optužene u ovom predmetu, odbije kao neosnovana", navodi se u saopštenju Suda BiH.
Propast Avazu
- pumica
#4211 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Zasto SLOBODNO ne objave transkripte Fahrinih razgovoraSaopštenje za javnost
"DNEVNI AVAZ" TUŽILAŠTVU BIH: Nećete nas zaplašiti i ušutkati!
Povodom oštro intoniranog saopćenja za javnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine u kojem se demokratskim principima neprimjereno i drsko implicitno prijeti novinarima i urednicima "Dnevnog avaza", Urednički kolegij najtiražnijeg i najutjecajnijeg lista u Bosni i Hercegovini, kao i menadžment "Avaz-roto pressa", našeg izdavača, poručuju Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da nas neće zaplašiti i ušutkati!![]()
...
"Dnevni avaz" je postao medij prepoznatljiv po svom hrabrom i beskompromisnom antikorupcijskom pisanju, borbi za zakonitost i vraćanje moralnih vrijednosti u ovom društvu, a uvijek za interese države Bosne i Hercegovine.![]()
...
Uostalom, zbog beskompromisnog služenja javnosti mi smo već godinama izloženi snažnim ekonomskim, političkim i drugim pritiscima.A NAJVISE FAHRINOM POLITICKOM PRITISKU
...
Mi, urednici i novinari "Dnevnog avaza", građani Bosne i Hercegovine, ponovo poručujemo Goranu Salihoviću i politički podobnim u Tužilaštvu BiH, ma kako se zvali i koliko razgranate sheme iza njih stajale, borit ćemo se za slobodu štampe i demokratiju u BiH, jer su to najstarije vrijednosti do kojih je došla naša civilizacija.![]()
...
Sloboda i ideje se ne mogu ugušiti dugim cijevima i progonima.PRECIZNIJE - FAHRINA SLOBODA I FAHRINE IDEJE
Pozivamo novinarska i udruženja za zaštitu ljudskih prava, ambasade akreditirane u BiH i Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV), koje nadzire rad pravosuđa, da reagiraju na pokušaje Tužilaštva BiH, na čelu s Goranom Salihovićem, da u našoj zemlji guši medijske slobode i prijeti novinarima.
Smrt ABA3u sloboda narodu
-
hizo ramidovic
#4212 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
svaki covije koi misli sasvojom glavom more vidijet dajeovo montirana optuznica asve sanamijerom dase uniste vidzeniji uceni bosnjaci idase razbie bosnjacko jedinstvo tako stocese udarit nanjihove vodze avaz jeto ljepo objasnijo sve agrumente iznijo ato stose nepostue pravna drzava isto nema pravde trebalobi zabrinut sve postene ljude ubosni
-
TomANDJerry
#4213 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
iskreno ne zanima me sta ce biti sa Avazom .... zalazem se za 100% slobodu govora i medija , i ako oni hoce mogu pisati da je sud i tuzilastvo BiH ustvari zlonamjerni vanzemaljci koji su uzeli ljudski oblik i dosli iz galaksije Andromeda da uniste Bosnjake - neka pisu (znam da ima dovoljno glupana u ovoj drzavi koji ce im povjerovati)
Ono sto je bitno ovim slucajem jeste da je pokazao da i najvisi politicki duznoscnici mogu zavrsiti u zatvoru (sto povecava strah kod njih , a daje nadu nama) , a sve da se i Avaz ugasi dosao bi neki novi - jednostavno narod je preglup da cita nesto bolje
Ono sto je bitno ovim slucajem jeste da je pokazao da i najvisi politicki duznoscnici mogu zavrsiti u zatvoru (sto povecava strah kod njih , a daje nadu nama) , a sve da se i Avaz ugasi dosao bi neki novi - jednostavno narod je preglup da cita nesto bolje
- dustaban
- It_is_a_Leclerc
#4215 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Tužilaštvo BiH: "Određivanje pritvora Fahrudinu Radončiću dokaz da je pravna država profunkcionirala".
Ramo Brkić likes this.
Zamisli da je pravna država profunkcionisala koji dan prije... Huh.
Ramo Brkić likes this.
-
Novak20
#4216 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
Šta bi tek bilo da je profunkcionisala odmah iza rata.It_is_a_Leclerc wrote:Tužilaštvo BiH: "Određivanje pritvora Fahrudinu Radončiću dokaz da je pravna država profunkcionirala".
Ramo Brkić likes this.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4217 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
dustaban wrote:
- JThomas
#4218 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
bez obzira što je fahro formalno oprao ruke od avaza, ne mislim da avaz može preživjeti kad bi on dobio 4-5 godina.
ma ni ono što je bio u pritvoru to nije bilo to osim prvih par dana

ma ni ono što je bio u pritvoru to nije bilo to osim prvih par dana
-
kakavdanakneiskustvu
#4219 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
hizo ramidovic wrote:svaki covije koi misli sasvojom glavom more vidijet dajeovo montirana optuznica asve sanamijerom dase uniste vidzeniji uceni bosnjaci idase razbie bosnjacko jedinstvo tako stocese udarit nanjihove vodze avaz jeto ljepo objasnijo sve agrumente iznijo ato stose nepostue pravna drzava isto nema pravde trebalobi zabrinut sve postene ljude ubosni
je li se ovo neko dobro zajebava pa stalno ovako pise?
-
kakavdanakneiskustvu
#4220 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
pumica wrote:Zasto SLOBODNO ne objave transkripte Fahrinih razgovoraSaopštenje za javnost
"DNEVNI AVAZ" TUŽILAŠTVU BIH: Nećete nas zaplašiti i ušutkati!
Povodom oštro intoniranog saopćenja za javnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine u kojem se demokratskim principima neprimjereno i drsko implicitno prijeti novinarima i urednicima "Dnevnog avaza", Urednički kolegij najtiražnijeg i najutjecajnijeg lista u Bosni i Hercegovini, kao i menadžment "Avaz-roto pressa", našeg izdavača, poručuju Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da nas neće zaplašiti i ušutkati!![]()
...
"Dnevni avaz" je postao medij prepoznatljiv po svom hrabrom i beskompromisnom antikorupcijskom pisanju, borbi za zakonitost i vraćanje moralnih vrijednosti u ovom društvu, a uvijek za interese države Bosne i Hercegovine.![]()
...
Uostalom, zbog beskompromisnog služenja javnosti mi smo već godinama izloženi snažnim ekonomskim, političkim i drugim pritiscima.A NAJVISE FAHRINOM POLITICKOM PRITISKU
...
Mi, urednici i novinari "Dnevnog avaza", građani Bosne i Hercegovine, ponovo poručujemo Goranu Salihoviću i politički podobnim u Tužilaštvu BiH, ma kako se zvali i koliko razgranate sheme iza njih stajale, borit ćemo se za slobodu štampe i demokratiju u BiH, jer su to najstarije vrijednosti do kojih je došla naša civilizacija.![]()
...
Sloboda i ideje se ne mogu ugušiti dugim cijevima i progonima.PRECIZNIJE - FAHRINA SLOBODA I FAHRINE IDEJE
Pozivamo novinarska i udruženja za zaštitu ljudskih prava, ambasade akreditirane u BiH i Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV), koje nadzire rad pravosuđa, da reagiraju na pokušaje Tužilaštva BiH, na čelu s Goranom Salihovićem, da u našoj zemlji guši medijske slobode i prijeti novinarima.
ko im je ugusio tu slobodu
![]()
Smrt ABA3u sloboda narodu
kakvo je to saopcenje Tuzilastva BiH?
- JThomas
#4221 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
ima na portalu, nekoliko sati prije tog.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4222 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
mrtav ozbiljankakavdanakneiskustvu wrote:hizo ramidovic wrote:svaki covije koi misli sasvojom glavom more vidijet dajeovo montirana optuznica asve sanamijerom dase uniste vidzeniji uceni bosnjaci idase razbie bosnjacko jedinstvo tako stocese udarit nanjihove vodze avaz jeto ljepo objasnijo sve agrumente iznijo ato stose nepostue pravna drzava isto nema pravde trebalobi zabrinut sve postene ljude ubosni
-
kakavdanakneiskustvu
#4223 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
.
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 07/03/2016 19:24, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#4224 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
pici wrote:mrtav ozbiljankakavdanakneiskustvu wrote:hizo ramidovic wrote:svaki covije koi misli sasvojom glavom more vidijet dajeovo montirana optuznica asve sanamijerom dase uniste vidzeniji uceni bosnjaci idase razbie bosnjacko jedinstvo tako stocese udarit nanjihove vodze avaz jeto ljepo objasnijo sve agrumente iznijo ato stose nepostue pravna drzava isto nema pravde trebalobi zabrinut sve postene ljude ubosni
jebenica,pravi primjer avazovih citatelja
-
kakavdanakneiskustvu
#4225 Re: Uspon i pad (HAPŠENJE) Fahrudina Radončića!!!
JThomas wrote:ima na portalu, nekoliko sati prije tog.
ovom ili avazovom portalu?