wewa wrote:
u - sta vas pokrene da zaplesete?
e haj'te sad vi!
Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- cLo
#4201 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
-
kakavdanakneiskustvu
- dale cooper
#4203 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Oh čovječe, loš sam plesač totalno.wewa wrote:e danas je ono petak, jelde
pa hajmo pricati o muzici za provod i zabavu - sta vas pokrene da zaplesete?
meni je to muzika s vatrom u genima, daj sta gypsy, latino i odeeeeeeeeeee
e haj'te sad vi!
vjerovatno sam bio dobrano naroljan.
Eh da, jedne prilike kada sam bio u posjeti u rodbini u Irskoj, zaglavili smo u nekoj diskoteci i pičila je ova stvar:
I nas par, pod gasom naravno (uglavnom Irci i ja
i počeli smo ko' fol plesati i bacati se i vrištati refren ove pjesme. U našim glavama smo bili nenadmašni u to sam siguran, kako je to drugima
izgledalo mogu samo da zamislim.
- Bloo
- Globalna šefica
#4204 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
awwwwwwwwww
Come On Eileen
meni pravo draga happy happy pjesmica
samo masi rukama
Come On Eileen
meni pravo draga happy happy pjesmica
samo masi rukama
- dale cooper
#4205 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Najbolji dio je kad muzika stane i onda polako uz grupni refren Come on Eileen, too-rye-aye počnu dizati ritam.Bloo wrote:awwwwwwwwww
Come On Eileen
meni pravo draga happy happy pjesmica![]()
samo masi rukama
Sjajna pjesma, jedino je šteta što je genije Kevina Rowlanda ostao u njenoj sjeni, pa većina ljudi pamti Dexyse
isključivo po ovoj pjesmi.
- Bloo
- Globalna šefica
#4206 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Gledaj kako oni, tako i ti 
- dale cooper
#4207 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ja sam ovako awkward plesač ko' Jarvis.Bloo wrote:Gledaj kako oni, tako i ti
- Bloo
- Globalna šefica
#4208 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
dale cooper wrote:
Ja sam ovako awkward plesač ko' Jarvis.
Be ready Bowie
- dale cooper
#4209 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Bloo wrote:dale cooper wrote:
Ja sam ovako awkward plesač ko' Jarvis.![]()
![]()
![]()
Be ready Bowie![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#4210 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Treba živjeti u trenutku
i uživati u sreći 
- dale cooper
#4211 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Eh da i ja mogu pjevati ko' ovaj frajer ne bih imao problem da se proderem u javnosti. 
- Bloo
- Globalna šefica
#4212 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
sing like no one's listening dance like no one's watching
- dale cooper
#4213 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Kada smo već kod plesa, uvijek sam maštao da sam plesač u ovom spotu:
Što zbog same Kate Bush naravno
, što zbog činjenice da koreografija sjajno oslikava senzualnost i tematiku same pjesme.
Što zbog same Kate Bush naravno
- Bloo
- Globalna šefica
#4214 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ili da sumiramo, samo želiš da faćkaš KAte Bushdale cooper wrote:Kada smo već kod plesa, uvijek sam maštao da sam plesač u ovom spotu:
Što zbog same Kate Bush naravno, što zbog činjenice da koreografija sjajno oslikava senzualnost i tematiku same pjesme.
ja sam more of a lone dancer
- Bloo
- Globalna šefica
#4215 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Pharrell Williams - Happy je pravo zarazna za ples....
*mlati wewom okolo*
*mlati wewom okolo*
- dale cooper
#4216 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Kad ti to ovako prosto kažeš, nestane sva magija iz mojih maštanja.Bloo wrote:Ili da sumiramo, samo želiš da faćkaš KAte Bushdale cooper wrote:Kada smo već kod plesa, uvijek sam maštao da sam plesač u ovom spotu:
Što zbog same Kate Bush naravno, što zbog činjenice da koreografija sjajno oslikava senzualnost i tematiku same pjesme.
![]()
ja sam more of a lone dancerovako se nkad razbacam po stanu dok spremam, na uzas macke i negodovanje komsiluka ispod
propustio priliku da se i upucava Kati.
Jadni mačak, čega se sve on nagledao.
Dobar je Walken u ovome, ko bi rekao da onakav tip ovako pleše.
- Ommadawn
#4217 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Joj i ja nekad ovakoBloo wrote:Ili da sumiramo, samo želiš da faćkaš KAte Bushdale cooper wrote:Kada smo već kod plesa, uvijek sam maštao da sam plesač u ovom spotu:
![]()
ja sam more of a lone dancerovako se nkad razbacam po stanu dok spremam, na uzas macke i negodovanje komsiluka ispod
- Ommadawn
#4218 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ne znam jebiga, meni je Kate Bush malo iritantna pojavom mada moram priznati da obozavam njenu "Wutherin Hights"dale cooper wrote:Kada smo već kod plesa, uvijek sam maštao da sam plesač u ovom spotu:
- Bloo
- Globalna šefica
#4219 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ti si moj spirit animalOmmadawn wrote: Joj i ja nekad ovakoNekad sam, nekada s kcerkom. Nekad kod kuce, nekad na poslu pa kolegama bude drago.
- Bloo
- Globalna šefica
#4220 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Đe'š mu to reć....Ommadawn wrote:Ne znam jebiga, meni je Kate Bush malo iritantna pojavom mada moram priznati da obozavam njenu "Wutherin Hights"dale cooper wrote:Kada smo već kod plesa, uvijek sam maštao da sam plesač u ovom spotu:

- Bloo
- Globalna šefica
#4221 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Na sve se može plesati...malo marširati, malo dramatično mahati rukama kao pantomimičar, i bacakti se
pogriješila sam profesiju
pogriješila sam profesiju
- dale cooper
#4222 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Ma gdje ću se ja ljutiti na druga Ommia.Bloo wrote:Đe'š mu to reć....Ommadawn wrote:Ne znam jebiga, meni je Kate Bush malo iritantna pojavom mada moram priznati da obozavam njenu "Wutherin Hights"dale cooper wrote:Kada smo već kod plesa, uvijek sam maštao da sam plesač u ovom spotu:
spominjao i postavljao njenu sliku na nekoj od tema kao primjer nekog mog tipa žene i svi su kao
Ne znam, meni se jednostavno sviđa. Naravno, i sama muzika ima veliki udio u tome, ali mi se i njen izgled i imidž sviđa.
Ali poštujem i ako neko ima drugačije mišljenje. Dobro je što nismo svi isti i što se razlikujemo.
Nego Ommadawn, deder postavljaj svoja plesna iskustva, odavno nismo čuli dobru priču od tebe.
- Bloo
- Globalna šefica
#4223 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
Iskoci mi kao suggestion na tjubetu. Pa se podsjetih mladosti-ludosti.
Ovu pjesmu sam pjevala na prijemnom za srednju Muzicku skolu (uz jos par nebuloza).
Komentar komisije nakon mog milozvucnog pjevanja je bio: Hmmmmmm fino, fino...znaš li šta od Olivera
Ovu pjesmu sam pjevala na prijemnom za srednju Muzicku skolu (uz jos par nebuloza).
Komentar komisije nakon mog milozvucnog pjevanja je bio: Hmmmmmm fino, fino...znaš li šta od Olivera
-
Hakiz
#4225 Re: Muzički Almanah (naš život u muzici)
A da se Kurdi ne osjete zapostavljenima:
Ja sam prvi put čuo ovu pjesmu gledajući dokumentarac Crossing the bridge - The sound of Istanbul. Koristio sam slušalice, pa me je pjesma udarila u glavu. baš je ostavila utisak na mene.
Ovo je isječak iz fantastilčnog dokumentarca Crossing the bridge - The sound of Istanbul, autor je Fatih Akin. Pogledajte ako možete pronaći, nećete požaliti. Nisam stavio youtube linkove zato što se kompletan fim može naći samo sa audiom na originalnim jezicima (Turski i Njemački) bez prevoda, a verzija sa titlovanim prevodom je 27 minuta kraća, to jeste nije kompletan film. Ko razumije Turski i Njemački može pogledati cijeli film na youtube.
Ja sam prvi put čuo ovu pjesmu gledajući dokumentarac Crossing the bridge - The sound of Istanbul. Koristio sam slušalice, pa me je pjesma udarila u glavu. baš je ostavila utisak na mene.
Ovo je isječak iz fantastilčnog dokumentarca Crossing the bridge - The sound of Istanbul, autor je Fatih Akin. Pogledajte ako možete pronaći, nećete požaliti. Nisam stavio youtube linkove zato što se kompletan fim može naći samo sa audiom na originalnim jezicima (Turski i Njemački) bez prevoda, a verzija sa titlovanim prevodom je 27 minuta kraća, to jeste nije kompletan film. Ko razumije Turski i Njemački može pogledati cijeli film na youtube.