Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
brazzo19
#4201 Re: Kodi/XBMC Media centar
Danima mi vec ne izabacuje linkove kada preko quasara pretrazujem neki film sa "izvora" TorLock i Torrentlech, dok RARBG,YTS,1337 i Magnet rade bez ikakvih problema, ima li neko slican problem ?
- pecpec
#4202 Re: Kodi/XBMC Media centar
Puno ima stranica mozda se vec i pisalo da ne listam sada,da li moze moja tv se instalirati na kodiju da se derbi gleda i utakmice?
-
kakavdanakneiskustvu
#4203 Re: Kodi/XBMC Media centar
desava li se jos nekome da kad pokrene kodi poslije nekoliko sekuindi dodje poruka program kodi prestao je raditi?
- pecpec
#4204 Re: Kodi/XBMC Media centar
ovde dobit odgovor na pitanje je prosto nemoguce a kofol se svi kao razumiju 
- Radar71
#4205 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne može.pecpec wrote:ovde dobit odgovor na pitanje je prosto nemoguce a kofol se svi kao razumiju
-
kakavdanakneiskustvu
#4206 Re: Kodi/XBMC Media centar
pecpec wrote:ovde dobit odgovor na pitanje je prosto nemoguce a kofol se svi kao razumiju
ne bi se bas slozio,istina na ovo sto am pitao eto jos niko ne odgovori,ali ljudi su mi prilicno pomogli oko Kodija,@irac osobito
-
jarobot
#4207 Re: Kodi/XBMC Media centar
Može MojaTV Web ima zvanični addon za kodi ali moraš imati aktiviranu uslugu Moja tv Web ili da ti neko da user i pass pošto može jedan user i pass na više uređaja i mora biti internet od BH telekoma.pecpec wrote:Puno ima stranica mozda se vec i pisalo da ne listam sada,da li moze moja tv se instalirati na kodiju da se derbi gleda i utakmice?
Eto odgovor a kad već nešto pitaš malo strpljenja ,a ne bi bilo loše i google koristiti . Imam osjećaj da pojedini ljudi ne žele nimalo mozak i google uključiti pa nešto i sam napraviti nego sve na izvolte....
- irac300
#4208 Re: Kodi/XBMC Media centar
Obično kada nakupi svakavog smeća, s vremenom počinje razne greške da izbacuje. Vjerujem da ti je zreo za čistu instalaciju.kakavdanakneiskustvu wrote:desava li se jos nekome da kad pokrene kodi poslije nekoliko sekuindi dodje poruka program kodi prestao je raditi?
Edit:
Preporuka za Incursion add-onn. Fork od Covenanta/Exodusa, ali za razliku od njih i još nekih forkova, izbacuje gvideo streamove. Ne daje mnogo linkova, ali ove što daje, svi rade, za razliku od Neptuna i sl.
http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
-
kakavdanakneiskustvu
#4209 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Obično kada nakupi svakavog smeća, s vremenom počinje razne greške da izbacuje. Vjerujem da ti je zreo za čistu instalaciju.kakavdanakneiskustvu wrote:desava li se jos nekome da kad pokrene kodi poslije nekoliko sekuindi dodje poruka program kodi prestao je raditi?
Edit:
Preporuka za Incursion add-onn. Fork od Covenanta/Exodusa, ali za razliku od njih i još nekih forkova, izbacuje gvideo streamove. Ne daje mnogo linkova, ali ove što daje, svi rade, za razliku od Neptuna i sl.
imas neki link za instalaciju,ima li neka nova verzija ili?
- irac300
#4210 Re: Kodi/XBMC Media centar
https://kodi.tv/downloadkakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Obično kada nakupi svakavog smeća, s vremenom počinje razne greške da izbacuje. Vjerujem da ti je zreo za čistu instalaciju.kakavdanakneiskustvu wrote:desava li se jos nekome da kad pokrene kodi poslije nekoliko sekuindi dodje poruka program kodi prestao je raditi?
Edit:
imas neki link za instalaciju,ima li neka nova verzija ili?
Skini verziju za uredjaj koji koristis. 17.6 je zadnja verzija.
-
kakavdanakneiskustvu
#4211 Re: Kodi/XBMC Media centar
probacu,17.4 je kod mene,sad mi sve ok radi,ona poruka nekad se pojavi,a i sad sam deinstalirao neke addone,mozda bude bolje radio
p.s. hvala
p.s. hvala
- irac300
#4212 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako radi, onda bolje ne diraj. Jer morao bi sve od pocetka instalirati.kakavdanakneiskustvu wrote:probacu,17.4 je kod mene,sad mi sve ok radi,ona poruka nekad se pojavi,a i sad sam deinstalirao neke addone,mozda bude bolje radio
p.s. hvala
-
kakavdanakneiskustvu
#4213 Re: Kodi/XBMC Media centar
tako ce i biti,bas krenuh instalirati a sjetih se da imam veliku watchlistu sprmljenu,hvalairac300 wrote:Ako radi, onda bolje ne diraj. Jer morao bi sve od pocetka instalirati.kakavdanakneiskustvu wrote:probacu,17.4 je kod mene,sad mi sve ok radi,ona poruka nekad se pojavi,a i sad sam deinstalirao neke addone,mozda bude bolje radio
p.s. hvala
- pecpec
#4214 Re: Kodi/XBMC Media centar
Citao sam ja jedni kazu da moze jedni da ne moze,hvala svakako.jarobot wrote:Može MojaTV Web ima zvanični addon za kodi ali moraš imati aktiviranu uslugu Moja tv Web ili da ti neko da user i pass pošto može jedan user i pass na više uređaja i mora biti internet od BH telekoma.pecpec wrote:Puno ima stranica mozda se vec i pisalo da ne listam sada,da li moze moja tv se instalirati na kodiju da se derbi gleda i utakmice?
Eto odgovor a kad već nešto pitaš malo strpljenja ,a ne bi bilo loše i google koristiti . Imam osjećaj da pojedini ljudi ne žele nimalo mozak i google uključiti pa nešto i sam napraviti nego sve na izvolte....
-
zippoo87
#4215 Re: Kodi/XBMC Media centar
gledao zadnja dva filma preko quasara...slika predobra,stream radio savrseno
quasar mi je trenutno najbolji za filmove
sto se tice elementuma,instalirao neki dan ovaj addon na onaj android tv stick,sa 1 GB rama...elementum steka nenormalno i uspori cijeli uredjaj,koji se na kraju resetuje
quasar mi je trenutno najbolji za filmove
sto se tice elementuma,instalirao neki dan ovaj addon na onaj android tv stick,sa 1 GB rama...elementum steka nenormalno i uspori cijeli uredjaj,koji se na kraju resetuje
- Hercegoviina
#4216 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ljudi, gdje mogu naci dobrih muzickih kanala ili neki addon sa istim?
-
brazzo19
#4217 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jedno pitanje, zadnjih par dana sam primjetio kada gledam film na kodiju na tv.u da mi u toku filma pogotovo kada su brze scene kao blago "zatrza" ili "zaledi" slika na manje od sekund, gotovo neprimjetno ali me nervira jer mi se to do sad nikad prije nije desavalo, nakon sto sam to primjetio izbrisao sam kodi skroz sa tv.a i ponovo ga instalirao i dodao samo quasar addon i nista vise da dodatno ne opterecavam kodi medjutim primjetio sam da se isto desava, ima li neka opcija ili nesto u kodiju sto bi trebalo ukljucit iskljucit cini mi se da se jos neko zalio na slican problem nedavno samo ne mogu da nadjem post, irac ili neko nisam siguran ?
- irac300
#4218 Re: Kodi/XBMC Media centar
Handri te stuttering. Samo ne kontam kako ti se prije nije to trzuckanje manifestovalo, nego tek sada? Kod mene nije bilo pomoći sa Kodi 17.6, pa sam prešao na libreelec. Na Kodi 17 je izbačen amcodec, na starijim verzijama sa uključenim amcodecom radi perfektno. Kao što rekoh, ja nisam uspio naći rješenje kod sebe, dok nisam nabacio firmware sa libreelecom. Pogledaj na ovom videu, ima nekih rješenja, možda kod tebe upale. I guglaj pojam Kodi stuttering, ako ovo ne pomogne.brazzo19 wrote:Jedno pitanje, zadnjih par dana sam primjetio kada gledam film na kodiju na tv.u da mi u toku filma pogotovo kada su brze scene kao blago "zatrza" ili "zaledi" slika na manje od sekund, gotovo neprimjetno ali me nervira jer mi se to do sad nikad prije nije desavalo, nakon sto sam to primjetio izbrisao sam kodi skroz sa tv.a i ponovo ga instalirao i dodao samo quasar addon i nista vise da dodatno ne opterecavam kodi medjutim primjetio sam da se isto desava, ima li neka opcija ili nesto u kodiju sto bi trebalo ukljucit iskljucit cini mi se da se jos neko zalio na slican problem nedavno samo ne mogu da nadjem post, irac ili neko nisam siguran ?
-
brazzo19
#4219 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne znam ni sam znaci ima 6-7 mjeseci kako koristim kodi na tv.u i nisam uopste primjetio da se to desava nego sam tek neki dan primjetio, ne znam jeli upravo to sto se tebi desavalo ili je moguce da film koji gledam nije "fino ripovan" ili sta vec posto gledam preko quasara samo u 1080p rezoluciji pa obicno budu oni blu ray ripovi tako to pa reko da nije do samog filma ma da cisto sumnjam jer sam probao dva filma i primjetio sam istu stvar ali recimo gledam neku seriju sa usb sticka ali sam je ucitao preko kodija da gledam i nisam primjetio nikakve trzavice pa cak ni najmanje ...irac300 wrote:Handri te stuttering. Samo ne kontam kako ti se prije nije to trzuckanje manifestovalo, nego tek sada? Kod mene nije bilo pomoći sa Kodi 17.6, pa sam prešao na libreelec. Na Kodi 17 je izbačen amcodec, na starijim verzijama sa uključenim amcodecom radi perfektno. Kao što rekoh, ja nisam uspio naći rješenje kod sebe, dok nisam nabacio firmware sa libreelecom. Pogledaj na ovom videu, ima nekih rješenja, možda kod tebe upale. I guglaj pojam Kodi stuttering, ako ovo ne pomogne.brazzo19 wrote:Jedno pitanje, zadnjih par dana sam primjetio kada gledam film na kodiju na tv.u da mi u toku filma pogotovo kada su brze scene kao blago "zatrza" ili "zaledi" slika na manje od sekund, gotovo neprimjetno ali me nervira jer mi se to do sad nikad prije nije desavalo, nakon sto sam to primjetio izbrisao sam kodi skroz sa tv.a i ponovo ga instalirao i dodao samo quasar addon i nista vise da dodatno ne opterecavam kodi medjutim primjetio sam da se isto desava, ima li neka opcija ili nesto u kodiju sto bi trebalo ukljucit iskljucit cini mi se da se jos neko zalio na slican problem nedavno samo ne mogu da nadjem post, irac ili neko nisam siguran ?
-
onin
#4220 Re: Kodi/XBMC Media centar
Vozdra raja sta ima
vidim da su svi prezadovoljni sa Quasarom kao sto sam i ja
@Irac ljubi te brat
sto si me nagovorio.
Nego hocu na mob (iphone 6s) da instaliram Kodi remote i svaki koji sam skinuo mi trazi IP adresu koju sam nasao u informacijama sustava (Kodi) i pored toga mi trazi da ukucam port 8080 sto sam i uradio i jos par sitnica trazi koje sam sve pratio i uradio tako. Problem je sto mi trazi da dozvolim Zeroconf koji bi trebao da se nalazi na postavkama usluga i na opcenito ili general
ali ja taj Zeroconf uopste nemam i sad me zanima gdje da kliknem da mi se pojavi Zeroconf ili kako da pokrenem Kodi remote bez toga? Stavio sam na expert mod i opet nema. Gledam koddi 17.6 preko Tv Sony android sa novim softverom.
Hvalaaaaa
Nego hocu na mob (iphone 6s) da instaliram Kodi remote i svaki koji sam skinuo mi trazi IP adresu koju sam nasao u informacijama sustava (Kodi) i pored toga mi trazi da ukucam port 8080 sto sam i uradio i jos par sitnica trazi koje sam sve pratio i uradio tako. Problem je sto mi trazi da dozvolim Zeroconf koji bi trebao da se nalazi na postavkama usluga i na opcenito ili general
Hvalaaaaa
- irac300
#4221 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jesi probao ovako, po ovom tutorijalu?onin wrote:Vozdra raja sta imavidim da su svi prezadovoljni sa Quasarom kao sto sam i ja
@Irac ljubi te brat
sto si me nagovorio.
Nego hocu na mob (iphone 6s) da instaliram Kodi remote i svaki koji sam skinuo mi trazi IP adresu koju sam nasao u informacijama sustava (Kodi) i pored toga mi trazi da ukucam port 8080 sto sam i uradio i jos par sitnica trazi koje sam sve pratio i uradio tako. Problem je sto mi trazi da dozvolim Zeroconf koji bi trebao da se nalazi na postavkama usluga i na opcenito ili generalali ja taj Zeroconf uopste nemam i sad me zanima gdje da kliknem da mi se pojavi Zeroconf ili kako da pokrenem Kodi remote bez toga? Stavio sam na expert mod i opet nema. Gledam koddi 17.6 preko Tv Sony android sa novim softverom.
Hvalaaaaa
https://www.entertainmentbox.com/guide- ... di-17-box/
Ja sam se nekada igrao sa tim remote preko telefona, nije mi se svidjelo, ali ne sjećam se da mi je tražilo taj zeroconf.
-
onin
#4222 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pokusao sam i ovo sto si mi predlozio ovim klipom i ovaj remote ne trazi Zeroconf. Nakon patnje i more pokusaja sam uspio, a problem mi je pravio IP adresa koju sam procitao na Kodiju, a ustvari je trebala IP adresa mrezeirac300 wrote:Jesi probao ovako, po ovom tutorijalu?onin wrote:Vozdra raja sta imavidim da su svi prezadovoljni sa Quasarom kao sto sam i ja
@Irac ljubi te brat
sto si me nagovorio.
Nego hocu na mob (iphone 6s) da instaliram Kodi remote i svaki koji sam skinuo mi trazi IP adresu koju sam nasao u informacijama sustava (Kodi) i pored toga mi trazi da ukucam port 8080 sto sam i uradio i jos par sitnica trazi koje sam sve pratio i uradio tako. Problem je sto mi trazi da dozvolim Zeroconf koji bi trebao da se nalazi na postavkama usluga i na opcenito ili generalali ja taj Zeroconf uopste nemam i sad me zanima gdje da kliknem da mi se pojavi Zeroconf ili kako da pokrenem Kodi remote bez toga? Stavio sam na expert mod i opet nema. Gledam koddi 17.6 preko Tv Sony android sa novim softverom.
Hvalaaaaa
https://www.entertainmentbox.com/guide- ... di-17-box/
Ja sam se nekada igrao sa tim remote preko telefona, nije mi se svidjelo, ali ne sjećam se da mi je tražilo taj zeroconf.
Moze li info od nekog ko prati ove sportske HD kanale preko Kodija: Naime, ja imam Telemach paket gdje imam Arene i SK u HD, pa me zanima vrijedili instalirati te kanale preko Kodija i je li bolji kvalitet slike nego preko Telemacha???
Tv mi je 4K Android Sony 55”
Hvalaa
- irac300
#4223 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ukratko, nije bolji. Imam Arene na MojaTv i SD kvalitet sa MojaTv je puno bolji, nego HD stream putem Kodija.
-
onin
#4224 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala @Irac na informacijiirac300 wrote:Ukratko, nije bolji. Imam Arene na MojaTv i SD kvalitet sa MojaTv je puno bolji, nego HD stream putem Kodija.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#4225 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imam SD Arenu 1 na digitali (TGF paket) i slika nije ni približna onoj koju gledam preko Kodija. Dakle, slika na Kodiju je bar za 50% bolja od one preko Telemacha.