PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
-
AmirBaa
#4201 Re: PC gamerske konfiguracije
Blood & wine...kakva ljepota u igri, ono je merak sjest na konja i samo jahati kroz ona polja 
- Arslan_11
#4202 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
[emoji23] [emoji23] bas tako.Chmoljo wrote:jes jes, ako padne prašina po ekranu, vidiš Geraltove otiske prstiju [emoji38]
Sent from my ASUS_X003 using Tapatalk
-
zippoo87
#4203 Re: PC gamerske konfiguracije
evo da se oglasimzippoo87 wrote:i ja kontam da mi je ovo sve do HDDa jer nedavno sam ga testirao i imao je health 100% i nije pravio problemeBaDa wrote:isti problem sam imao sa WD Blue serijom... pokazivalo health 98% a racunar se usporio, rusio se tu i tamo nekad nije htio da kopira neke fajlove... i nakon par dana skroz riknuozippoo87 wrote:savjet ljudi
zanima me je li ovaj moj HDD pri izdisaju i da li je moguce da mi on pravi probleme
testirao sam sa HD sentinelom i on pokazuje 1 bad sector i health 98% i pise da ne treba poduzimati nikakve korake
e sada u zadnje vrijeme,ja imam puno problema sa kompom,nestabilan je,rusi se svako malo,mozilla se rusi
sada sam htio uraditi refresh sistema (format) ali ako je do HDDa da nabavim drugi,da ne radim dzaba format,ako ce mi praviti iste probleme
nego da nadjem drugi HDD pa da na njega
sta savjetujete ?
ako jeste,planiram uzeti opet klasicni HDD,jer mi se ne daje bas puno para ,znam da bi SSD bio bolji,ali sada kada mi je ovaj hdd dobio bad sectore,on vise nije pouzdan i treba mi neki potpuno ispravan i za storage i sistem
evo slika
ako imas podataka spasi dok mozes jer sam ja izgubio bas puno podataka jer mi nije dozvolio da prebacim na eksterni hdd uvijek izbacivao neki error
sad za sad jos uvijek nisam primjetio da mi "guta" fajlove i da ne mogu nesto kopirati ali cim se pojavio 1 bad sector,to je znak da ce se uskoro pojaviti i drugi
evo sada cu testirati i RAM memoriju sa memtest-om za svaki slucaj ali mislim da je krivac za ovo HDD
vidjeti cu sutra da probam nabaviti kakav novi HDD
btw.siguran sam da graficka ne pravi probleme
nakon osmosatnog testiranja RAM modula (jedan po jedan),ustanovio sam da mi jedna plocica od 4 GB ima greske,pofino njih,preko 10 i vjerovatno je to uzrokovalo sve probleme sa nestabilnoscu
izvadio sam tu plocicu i evo za sada je komp u redu,nije se ni jednom srusio u ova 2-3 sata od kako ga koristim
jest da sada imam 8 GB rama ali boze moj...malo sporije otvara net ali nista strasno,naviknuti cu se a mozda kasnije kupim jos rama,kada se oparim
jer sada prvo moram kupiti HDD,jer ovaj sa bad sectorom vise nije pouzdan,moze danas izdahnuti a moze raditi jos par godina ,lutrija
ako neko ima HDD od 500 GB ili vise,novijeg datuma proizvodnje (starosti 2-3 godine najvise) i normalnu cijenu,neka mi ponudi na PM
na ovoj temi se stalno vrte i IT znalci i prodavaci pa eto,mozda se sa kim sta dogovori
-
caseytron
#4204 Re: PC gamerske konfiguracije
Ima li ko danas "problema" s windowsom, samo mi skocilo da vise nije aktiviran. Ako neko ima rjesenje, pm 
-
caseytron
#4205 Re: PC gamerske konfiguracije
Ima li ko danas "problema" s windowsom, samo mi skocilo da vise nije aktiviran. Ako neko ima rjesenje, pm 
- Maharadza
#4206 Re: PC gamerske konfiguracije
Nađi ovo na torrentima i instaliraj: KMSpico 10.2.0 FINAL + Portable (Office and Windows 10 Activator)caseytron wrote:Ima li ko danas "problema" s windowsom, samo mi skocilo da vise nije aktiviran. Ako neko ima rjesenje, pm
U stvari, imaš pp!
- SanskiBiser
#4207 Re: PC gamerske konfiguracije
Kupis na ebay, OEM key za Win 10 PRO oko 6$ je kljuc, aktiviras i zaboravis - broj se veze za maticnu plocu i tako registruje kod MS, znaci mozes sve promjeniti komponente samo maticnu ne...i imas original Win 10 (samo moras pratiti instrukcije koje dobijes od prodavaca ja sam morao clean install napraviti sa USB stick)caseytron wrote:Ima li ko danas "problema" s windowsom, samo mi skocilo da vise nije aktiviran. Ako neko ima rjesenje, pm
http://www.ebay.com/itm/WINDOWS-10-PRO- ... 2284710204
-
caseytron
#4208 Re: PC gamerske konfiguracije
Evo rijesio sam sad za sad, a uzeo bih ti ali mrsko mi praviti paypal cisto zbog toga, to cu prvom prilikomSanskiBiser wrote:Kupis na ebay, OEM key za Win 10 PRO oko 6$ je kljuc, aktiviras i zaboravis - broj se veze za maticnu plocu i tako registruje kod MS, znaci mozes sve promjeniti komponente samo maticnu ne...i imas original Win 10 (samo moras pratiti instrukcije koje dobijes od prodavaca ja sam morao clean install napraviti sa USB stick)caseytron wrote:Ima li ko danas "problema" s windowsom, samo mi skocilo da vise nije aktiviran. Ako neko ima rjesenje, pm
http://www.ebay.com/itm/WINDOWS-10-PRO- ... 2284710204
- amar1994
#4209 Re: PC gamerske konfiguracije
Evo da se javim , kupio sam Kingstona V300 SSD 240Gb
, leti 
-
zippoo87
#4210 Re: PC gamerske konfiguracije
usljed svih ovih peripetija oko RAMa i nestanka programa iz star menija,sada sam skontao da mi je i microsoft edge nestao
nema ga dole u taskbaru a nema ga ni kada kucam u search
zna li neko gdje se po defaultu nalazi edge
morati ce ovo cudo ici na reinstalaciju sistema,samo moram sacekati da nadjem HDD,da ne radim dupli posao
nema ga dole u taskbaru a nema ga ni kada kucam u search
zna li neko gdje se po defaultu nalazi edge
morati ce ovo cudo ici na reinstalaciju sistema,samo moram sacekati da nadjem HDD,da ne radim dupli posao
-
Meda_s_kasike
#4211 Re: PC gamerske konfiguracije
Stock cooler što je došao uz procesor. Drži lijepe temperature za sadcaseytron wrote:Koji ti je cooler na procesoru? Niske temperature bas, kod mene je stock ide oko 55 stepeni.Meda_s_kasike wrote:Evo par dana nakon kupovine komponenti i sklapanja svega, malo sam i testirao uređaj. Sad za sad hvala Bogu radi kao sat![]()
Malo sam pratio i temperature tokom rada.
Ovo je npr dok igram neku igru na max postavkama:
http://prntscr.com/e2ev9g
A ovo bi bilo kad je idle tj kad surfam netom samo i to:
http://prntscr.com/e2ex2a
Mislim da sam stvorio dovoljno dobar airflow u kućištu sa tri ventilatora.. Jest da se malo čuju kad rade ali barem je hladno unutra
E ne znam, nešto mi nema logike da mi se nešto novo otključa ako je rezolucija veća. Ne znam sadavaks wrote:Pa max postavke su max postavke, max rezolucija je nešto drugoaditon wrote:jesu li max postavke i na 800*600 ? @avaks ne bih dalje ovo komentarisao![]()
Ako mu je sve u igri ultra tj maksimalne podržane postavke onda je to max nebitno je li na 720p, 1080p, 8K![]()
Po meni, ispravite me ako griješim
- Arslan_11
#4212 Re: PC gamerske konfiguracije
Pa normala max postavke su max nema vise. Veca rezolucija vise pixela trazi jacu graficku.
- ferratilis
#4213 Re: PC gamerske konfiguracije
Kod mene Witcher 3 na High u 1080p zagrije graficku na 60c, procesor na 50, i5-4460 sa stock coolerom. Da li je to dobro ili lose, ne znam, ali mislim da mi kuciste ima solidan airflow. Jos je Miki odradio cable management, ruke mu se pozlatile dabogda 
Kad neke postavke stavim na Ultra, popne se skoro na 70C. Nije vrijedno, i na high igra izgleda odlicno, ja zadovoljan
Kad neke postavke stavim na Ultra, popne se skoro na 70C. Nije vrijedno, i na high igra izgleda odlicno, ja zadovoljan
- AhmetShabo
#4214 Re: PC gamerske konfiguracije
moze program koji koristis da vidis te temperature u igri i vanj nje ?ferratilis wrote:Kod mene Witcher 3 na High u 1080p zagrije graficku na 60c, procesor na 50, i5-4460 sa stock coolerom. Da li je to dobro ili lose, ne znam, ali mislim da mi kuciste ima solidan airflow. Jos je Miki odradio cable management, ruke mu se pozlatile dabogda
-
Mega Man X
#4215 Re: PC gamerske konfiguracije
@fera
Te temperature nisu ni blizu "crvenog alarma". Možeš ti još to gurat.
Te temperature nisu ni blizu "crvenog alarma". Možeš ti još to gurat.
- Averus
#4216 Re: PC gamerske konfiguracije
Meni HD6850 normala radio na 97-100 stepeni, nikad nisam imao problema s njim
Prodao ga sa još godinu garancije
Prodao ga sa još godinu garancije
- ferratilis
#4217 Re: PC gamerske konfiguracije
Koristim Speccy, jer ima dobar interfejsAhmetShabo wrote:moze program koji koristis da vidis te temperature u igri i vanj nje ?ferratilis wrote:Kod mene Witcher 3 na High u 1080p zagrije graficku na 60c, procesor na 50, i5-4460 sa stock coolerom. Da li je to dobro ili lose, ne znam, ali mislim da mi kuciste ima solidan airflow. Jos je Miki odradio cable management, ruke mu se pozlatile dabogda
evo kako izgleda

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4218 Re: PC gamerske konfiguracije
pa crvena zona ti je oko 90 stepeni...ferratilis wrote:Kod mene Witcher 3 na High u 1080p zagrije graficku na 60c, procesor na 50, i5-4460 sa stock coolerom. Da li je to dobro ili lose, ne znam, ali mislim da mi kuciste ima solidan airflow. Jos je Miki odradio cable management, ruke mu se pozlatile dabogda
pusti ti Averusa, mesaroš stari, raspali Roket lige i prži pileća prsa na centralnoj (čevap je zajebano, jer se mora često okretati).
- AhmetShabo
#4219 Re: PC gamerske konfiguracije
moje skromni racunar, 10 godina naopunio, Ovo je kad je samo chrome upaljenferratilis wrote:Koristim Speccy, jer ima dobar interfejsAhmetShabo wrote:moze program koji koristis da vidis te temperature u igri i vanj nje ?ferratilis wrote:Kod mene Witcher 3 na High u 1080p zagrije graficku na 60c, procesor na 50, i5-4460 sa stock coolerom. Da li je to dobro ili lose, ne znam, ali mislim da mi kuciste ima solidan airflow. Jos je Miki odradio cable management, ruke mu se pozlatile dabogda
Kad neke postavke stavim na Ultra, popne se skoro na 70C. Nije vrijedno, i na high igra izgleda odlicno, ja zadovoljanDrugi programi ovog tipa prikazuju previse detalja, kao voltaze itd., sto me puno ne zanima
evo kako izgleda

- FasterThanLight
#4220 Re: PC gamerske konfiguracije
iznosis neistine...Chmoljo wrote:pa crvena zona ti je oko 90 stepeni...ferratilis wrote:Kod mene Witcher 3 na High u 1080p zagrije graficku na 60c, procesor na 50, i5-4460 sa stock coolerom. Da li je to dobro ili lose, ne znam, ali mislim da mi kuciste ima solidan airflow. Jos je Miki odradio cable management, ruke mu se pozlatile dabogda
pusti ti Averusa, mesaroš stari, raspali Roket lige i prži pileća prsa na centralnoj (čevap je zajebano, jer se mora često okretati).
svi znamo da averus nema kuciste vec przi direktno
- Averus
#4221 Re: PC gamerske konfiguracije
Sprži vam ga Averus pod bubrege 
- Chmoljo
#4222 Re: PC gamerske konfiguracije
seksi 
i burek će da nam se pridruži u spržavanju, pa će biti mesa na bacanje
i burek će da nam se pridruži u spržavanju, pa će biti mesa na bacanje
- AhmetShabo
#4224 Re: PC gamerske konfiguracije
Koja komponenta je odgovorna za brzinu pokretanja racunara? I za to, da kad mi se pojavi desktop sa ikonama, racunaru treba jos jedno 2-3 minute da dodje sebi, da dole prestane u kucistu da nesto kuhlja, i ona crvena lampica da se smiri ??
Plus nakon toga , otvorim chrome i kliknem i zatim otvorim klix.ba i njemu treba tacno minuta da to sve otvori (ali samo prvi put)
Svaki naredni put ide od prve, bez cekanja.
Formatiranje ne pomaze, sve isto bude...
Plus nakon toga , otvorim chrome i kliknem i zatim otvorim klix.ba i njemu treba tacno minuta da to sve otvori (ali samo prvi put)
Svaki naredni put ide od prve, bez cekanja.
Formatiranje ne pomaze, sve isto bude...
- Chmoljo
#4225 Re: PC gamerske konfiguracije
HDD
probaj sa SSD ići će mnogo brže.
probaj sa SSD ići će mnogo brže.