Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moke_31

#4201 Re: Terorizam u Parizu!

Post by moke_31 »

cyprus wrote:Charlie Hebdo = Srbi ... Sjajno :idea:
Koja glupost :lol: :lol:

Kako si došao do ovog zaključka...heheheh...čudo nisi počeo kmečati kako su i srbi ugroženi od islamskih terorista kao i ovi iz Charlija ako ne i i više :D

Toplo ti preporučujem da pažljivo čitaš postove drugiš forumaša prije nego što napišeš neku glupost sličnu ovoj.
Walther

#4202 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

todd_smith wrote:
mrAdil wrote:
todd_smith wrote:Muslimanska populacija se prije ovoga tretirala kao nizerazredna klasa gradjana u Parizu, mogu misliti tek kako ce sada to da izgleda

Zavisi iz kojeg ugla gledas, zar onaj sto je spasio ćifute nije bio musliman?
nema veze, francuska vlada je samo cekala ovakav zicer
radili su oni sta su zeljeli muslimanskoj zajednici i bez ovoga, izmedju ostalog sa onom zabranom pokrivanja
Walther

#4203 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

It_is_a_Leclerc wrote:Francuska vlada je izuzetno pro-emigrantska.

Dozovite se. Hollande nije Sarkozy, a pogotovo nije Le Penn.
gledati na politiku tj. drustvo kroz trenutno vladu je jako jako jako bezveze...
It_is_a_Leclerc

#4204 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Francusko društvo je emigrante primilo, okupalo, nahranilo, izliječilo, dalo im posao, odškolovalo im djecu. Ako neko očekuje da će Francuzi pristati još i na to da im grupa tih emigranata ispuzalih iz najzaostalijih dijelova planete, ograničava slobode za koje su se u krvi izborili još prije 350 godina, onda se grdo vara.

Francusko društvo će svoje slobode braniti, kao i svako zapadno društvo. Kome te slobode ne odgovaraju, kako kaže gradonačelnik Roterdama u zvaničnoj izjavi - "Neka spakuje kofere i od**be"
Hajvan

#4205 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

Postaje mi sada jasno ono puštanje ortodoksno-hrišćanskog teroriste i izvršioca genocida, Vojislava Šešelja, iz Haga.
todd_smith

#4206 Re: Terorizam u Parizu!

Post by todd_smith »

Walther wrote:
todd_smith wrote: nema veze, francuska vlada je samo cekala ovakav zicer
radili su oni sta su zeljeli muslimanskoj zajednici i bez ovoga, izmedju ostalog sa onom zabranom pokrivanja
naravno, ali sada su im otvorena vrata za ekstremne mjere bez icijeg prigovora
cyprus

#4207 Re: Terorizam u Parizu!

Post by cyprus »

moke_31 wrote:

Kako si došao do ovog zaključka...heheheh...čudo nisi počeo kmečati kako su i srbi ugroženi od islamskih terorista kao i ovi iz Charlija ako ne i i više :D

Toplo ti preporučujem da pažljivo čitaš postove drugiš forumaša prije nego što napišeš neku glupost sličnu ovoj.
Čuj kako sam došao... Vrlo jednostavno... Iz vaše analogije o Marokanki i Kusti (i Bazdulju :mrgreen: ), vrlo je logična paralela Charlija sa Srbima :oops: Vaša logika, ne moja :oops:
Walther

#4208 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

todd_smith wrote:
Walther wrote:
todd_smith wrote: nema veze, francuska vlada je samo cekala ovakav zicer
naravno, ali sada su im otvorena vrata za ekstremne mjere bez icijeg prigovora
a ko je to prije prigovarao? iako se radilo o ociglednoj ksenobiji?
insomnia78

#4209 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

todd_smith wrote:Muslimanska populacija se prije ovoga tretirala kao nizerazredna klasa gradjana u Parizu, mogu misliti tek kako ce sada to da izgleda
Samo i jedino ako su sami na to pristali
Komsija mi je Arap, informaticar, ne zna kolko ima, zenu mi je operis'o doktor arap, jedan od boljih hirurga u bolnici, otimaju se da njemu dodju pod noz :D, Sa tog spiska par doktora u vrhu su arapi, kamaru med sestara su arapkinje, pokrivene i nepokrivene, pun kurac glumaca, pjevaca, tv i radio voditelja, komicara, policajaca, vlasnika firmi u fr je arapskog porjekla
Imaju svoje radio stanice, svoje televizije, privatne biznise
Ljudi koji rade za nasu, francusku, firmu u Parizu su vecinom arapi i to na solidnim i dobro placenim poslovima
Lakse je doduse zavrsiti skolovanje poslije srednje, pomalo krasti, valjati hasis, srati o krizi identiteta i o tome kako su francuzi islamofobi
KENJAC

#4210 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

Nije istina ! Ali , prvo mi reci o kojoj muslimanskoj populaciji pricas ? O onoj sto je pokrivena od glave do pete , sto zivi u getu , jedva natuca Francuski i u haustorima im vazda smrde one kuvane iznutrice , ili o onoj sto se budi ujutro u 7 razvodi djecu po zabavistima i skolama odlazi na poso, vraca se trceci sa posla da pokupi djecu a navece setaju ili raznim promenadama ili Jelisejskim Poljima ??? Nemojte pricat stvari koje vam nisu poznate! Ova prva grupa je dobro dosla za zemljetipa Pakistan , Avganistan , unutrasnjost Alzira (ne citav Alzir) ... Ova druga grupa je uvijek rado vidjena u Francuskoj , Holandiji , Svedskoj, Engleskoj ... Vjerujte da ova prva grupa nece da se integrise, a ne da nije imala mogucnosti ! I uopste mi nije jasno sto su uopste napustali svoje ognjise ako ce tako nastavit zivit u inostranstvu ?
todd_smith

#4211 Re: Terorizam u Parizu!

Post by todd_smith »

Walther wrote: a ko je to prije prigovarao? iako se radilo o ociglednoj ksenobiji?
pa imas klasicni Evropski hipsterizam gdje se lafo bore za ljudska prava, feminizam i slicno, nakon ovoga nemas ni toga

ovo ce muslimanima u francuskoj da bude ono sto je 11. sept muslimanima u US
KENJAC

#4212 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

Oooops , vidim da je vec neko prije mene odgovorio ! Insomia , gdje zivis ?
It_is_a_Leclerc

#4213 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Insomnia - Dozvoli da ti naši borci sa pravog puta, inače iz Kalesije i Zenice, objasne kako stvari stoje u Francuskoj. Nisi ti to dobro skontao. :D

Inače, evo dokazali su da je municija za teroriste porijeklom iz BiH. Ne znam kakvi su propisi u Francuskoj što se tiče prodaje municije, pogotovo za automatsko naoružanje. Moglo bi ovdje biti itekako svjetla na BIH. Kako je municija iz BIH stigla u Pariz do braće Kourachi ?!
Walther

#4214 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

insomnia78 wrote:rati o krizi identiteta i o tome kako su francuzi islamofobi
boze sacuvaj... oni islamofobi&rasisti? nikad!

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... party.html

http://www.elle.com/culture/career-poli ... ls-racism/

http://america.aljazeera.com/articles/2 ... clere.html

etc, etc, etc
todd_smith

#4215 Re: Terorizam u Parizu!

Post by todd_smith »

KENJAC wrote:
Nije istina ! Ali , prvo mi reci o kojoj muslimanskoj populaciji pricas ? O onoj sto je pokrivena od glave do pete , sto zivi u getu , jedva natuca Francuski i u haustorima im vazda smrde one kuvane iznutrice , ili o onoj sto se budi ujutro u 7 razvodi djecu po zabavistima i skolama odlazi na poso, vraca se trceci sa posla da pokupi djecu a navece setaju ili raznim promenadama ili Jelisejskim Poljima ??? Nemojte pricat stvari koje vam nisu poznate! Ova prva grupa je dobro dosla za zemljetipa Pakistan , Avganistan , unutrasnjost Alzira (ne citav Alzir) ... Ova druga grupa je uvijek rado vidjena u Francuskoj , Holandiji , Svedskoj, Engleskoj ... Vjerujte da ova prva grupa nece da se integrise, a ne da nije imala mogucnosti ! I uopste mi nije jasno sto su uopste napustali svoje ognjise ako ce tako nastavit zivit u inostranstvu ?
Sta ti imas kome odredjivati kako ce jesti, sta ce jesti, kuhati i slicno. Ljudi dosli iz razlicite kulture, normalno da nisu isti kao francuzi. Nismo ni mi, niti bilo ko sa Balkana

Alzirci, Egipcani i ostali muslimani iz Zapadne Afrike su Francuzima kao sto su crnci Amerikancima. Kolonizacija jos uvijek ima duboke korijene u Francuskoj, nije rasizam pristuan samo u Fergusonu.
Korisničkoime

#4216 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Korisničkoime »

moke_31 wrote:

Drug i ja sam isto skontao kao @cyprus. Nemoj biti uvrijeđen možda ti nije bila namjera ali tako ispade.
Walther

#4217 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

It_is_a_Leclerc wrote:Insomnia - Dozvoli da ti naši borci sa pravog puta, inače iz Kalesije i Zenice, objasne kako stvari stoje u Francuskoj. Nisi ti to dobro skontao. :D

Inače, evo dokazali su da je municija za teroriste porijeklom iz BiH. Ne znam kakvi su propisi u Francuskoj što se tiče prodaje municije, pogotovo za automatsko naoružanje. Moglo bi ovdje biti itekako svjetla na BIH. Kako je municija iz BIH stigla u Pariz do braće Kourachi ?!
Turbodemokratski Evropejci su predali balkansko (prije svega HR) naoruzanje "teroristima" u Siriji, a ovi su kao bili u Siriji pa nesto od tog naoruzanja vratili (ili kako vec). Inace je francuska i direktno prebacivala naoruzanje prijatljima tj. "teroristima".

France admits it directly supplied arms to Syrian “rebels”
By Pierre Mabut
27 August 2014

President François Hollande confirmed in a Le Monde interview on August 19 that France has been directly supplying arms to the “rebels” of the Free Syrian Army (FSA) in its proxy war to remove the regime of President Bashar al-Assad. This came ahead of the recent US decision to intervene militarily in Syria, ostensibly to crush the Islamic State (IS) opposition militia operating in Iraq and Syria.

French imperialism has been arming Syrian Islamist opposition forces since at least the spring of 2013. According to Le Monde, it provided weapons including 12.7-mm machine guns, rocket launchers, body armour and communications equipment—but “ nothing”, according to a Le Monde source, “which ‘could have been turned against us’ such as explosives”. The same weapons are also being shipped to the Peshmerga Kurdish militias in northern Iraq to stop the progress of the IS takeover, a direct product of the US war in Iraq.
madner

#4218 Re: Terorizam u Parizu!

Post by madner »

Ima ovdje posla za UDBU, sto jest jest.
moke_31

#4219 Re: Terorizam u Parizu!

Post by moke_31 »

Korisničkoime wrote:
moke_31 wrote:

Drug i ja sam isto skontao kao @cyprus. Nemoj biti uvrijeđen možda ti nije bila namjera ali tako ispade.
Smisao mog posta je da Charlie koristi ovu marokanku na isti način kao što Srbi koriste Kustu, Bazdulja i druge i akcenat je bio na analogiji načina djelovanja a ne na stavljanju = između Charlija i Srba :-) :-) :-)

To što vas dvojica čitate moj post na način koji vama odgovara više govori o vama. Ako se u postu spomenu Srbi, post automatski dobija drugo značenje :mrgreen:

Ovo sa marokankom bi se moglo uporediti i sa drugim sličnim slučajevima u svijetu ali je ovo sa Kustom i Bazduljom nama najbliži i najasniji primjer moje poente. Svjež iz komšiluka :D

Znate vi dobro šta sam ja htio reći ali se malo pravite blesavi, a primjer bi mogao proći samo da se u njemu ne spominju Srbi jel de, para vam uši nešto, a :-D
cyprus

#4220 Re: Terorizam u Parizu!

Post by cyprus »

Hajd dobro... Razumjeli :oops: To je dakle isti način na koji je ''korišten'' i Jovo Divjak? :oops:
costacurta

#4221 Re: Terorizam u Parizu!

Post by costacurta »

It_is_a_Leclerc wrote:Francusko društvo je emigrante primilo, okupalo, nahranilo, izliječilo, dalo im posao, odškolovalo im djecu. Ako neko očekuje da će Francuzi pristati još i na to da im grupa tih emigranata ispuzalih iz najzaostalijih dijelova planete, ograničava slobode za koje su se u krvi izborili još prije 350 godina
Leclerche,
Jesul Francuzi primili emigrante ili imigrante :mrgreen:
Sad ce insomnia aka viva la republic da ti to pojasni.

Prosipas se nevidjeno. Pisete i koristite termine a veze nemas znacenje istih. Hajd neka vas

Viva la republjik
mrAdil

#4222 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

It_is_a_Leclerc wrote:Francusko društvo je emigrante primilo, okupalo, nahranilo, izliječilo, dalo im posao, odškolovalo im djecu. Ako neko očekuje da će Francuzi pristati još i na to da im grupa tih emigranata ispuzalih iz najzaostalijih dijelova planete, ograničava slobode za koje su se u krvi izborili još prije 350 godina, onda se grdo vara.

Francusko društvo će svoje slobode braniti, kao i svako zapadno društvo. Kome te slobode ne odgovaraju, kako kaže gradonačelnik Roterdama u zvaničnoj izjavi - "Neka spakuje kofere i od**be"
KENJAC

#4223 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

todd_smith wrote:
KENJAC wrote:
Sta ti imas kome odredjivati kako ce jesti, sta ce jesti, kuhati i slicno. Ljudi dosli iz razlicite kulture, normalno da nisu isti kao francuzi. Nismo ni mi, niti bilo ko sa Balkana

Alzirci, Egipcani i ostali muslimani iz Zapadne Afrike su Francuzima kao sto su crnci Amerikancima. Kolonizacija jos uvijek ima duboke korijene u Francuskoj, nije rasizam pristuan samo u Fergusonu.
E , pa kad budes imao svoj stan u haustoru sa tri-cetiri takve familije , onda cemo pricat ! Uzgred , ni ja ne kiselim kiseli kupus ! Ne zato sto ga ne volim nego zato sto jednostavno smrdi !
mrAdil

#4224 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

mrAdil wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Francusko društvo je emigrante primilo, okupalo, nahranilo, izliječilo, dalo im posao, odškolovalo im djecu. Ako neko očekuje da će Francuzi pristati još i na to da im grupa tih emigranata ispuzalih iz najzaostalijih dijelova planete, ograničava slobode za koje su se u krvi izborili još prije 350 godina, onda se grdo vara.

Zar nije prvo islo: kolonije, masovna ubistva, pljacka, robovi....

A na kraju bi Francuzi mogli ostati i bez fudbalske reprezentacije :)
Last edited by mrAdil on 13/01/2015 15:23, edited 1 time in total.
mrAdil

#4225 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

KENJAC wrote: E , pa kad budes imao svoj stan u haustoru sa tri-cetiri takve familije , onda cemo pricat ! Uzgred , ni ja ne kiselim kiseli kupus ! Ne zato sto ga ne volim nego zato sto jednostavno smrdi !
Zivjela genetski modificirana hrana, bar ne tukne kao kiseli kupus :)
Post Reply