BAKIRE ODLAZI

Post Reply
trambusek88

#4201 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by trambusek88 »

iz Mostara wrote:
Novak20 wrote:Meni je ovo najjače. Da je država kako treba, od Sarajeva do Tuzle ko bi to napao hanumu jednog političara ? Al' jbg, raz.ebali policiju, tužilaštvo i sudstvo isti oni koji pričaju da nisu sada sigurni. Bitno je da su i dalje "snalažljivi".

"Moja supruga doživljava razne neprijatnosti i nemam je namjeru pustiti nezaštićenu. Ako je neće štititi država, kao što štiti supruge onih koji dolaze u posjetu BiH, onda ću se ja snaći i privatno je zaštiti - kazao je danas Izetbegović novinarima."

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/288789/zestok ... P50IV.dpuf
Hajmo pravo govorit, bil ti zaštitio i svako od nas svoju suprugu i familiju, bez obzira o kome se radi.

Ako je ovo sav problem u državi koja je faktički pred bankrotom i raspadom i digla se buka oko ove gluposti, jebo ti onda sve nas odreda!
Pa nek joj plati iz svog džepa zaštitare, vozača i nek joj kupi blindirani auto ako hoće, ako se već tako ugroženo osjeća... Najlakše zavući ruku u narodne džepove.
petunija

#4202 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by petunija »

mayab wrote:
Banksy wrote:
arzuhal wrote:
Jedino tragično u cijeloj priči je to što Bakir i slični njemu stvarno, izgleda, vjeruju da njihovi životi i životi njihovih članova porodice vrijede i znače više od života drugih građana (nevezano za nekakve pretnje koje dobijaju jer su sami izabrali živote i pozicije koji uključuju i taj dio priče, sami su zgazili druge da sebe nametnu pa moraju da trep i kojekave pretnje, itd), običnog svijeta koji isto ima pretnje povazdan samo na drukčiji način, pretnje od same države, od zdravstvenog sistema, od šefova i poslodavaca, od vražijih matera...

I sad, kao, trebaju oni da se nešto zaštite, nešto bi bilo državi i društvu kada njih en bi bilo, stalo bi sve, bili bismo izgubljeni...?

Hebote...
Naravno da vjeruju, vjeruju to iskreno i duboko još od 1990. Da ne vjeruju, ne bi hladili guzice u Zagrebu i Italiji, ili grabili vreće zlata po Njemačkoj i Turskoj, nego bi uzeli pušku i sišli s tobom u rov...
Njegove danasnje izjave su dostojne jednog zadriglog diktatora, koji je izgubio svaku vezu sa stvarnoscu, ja prosto ne mogu vjerovati, do sada mi je izgledao kao prilicno razuman i realan, ali poslije ovih izjava i "vađenja" danas :shock:
Jaran mu Dodik je vec odavno svojim izjavama "odlepio", kao i Čović svojim rasističko nacionalističkim prijedlozima za tzv.izborni zakon!
Stvarno je krajnje vrijeme da oni odu u zaborav.....
:bih:
Ne, vrijeme je da odu na doživotnu robiju, a da im se kompletna imovina njih i bliže i dalje familije konfiskuje i time vrate dugovi koje su napravili i ostavili nama i našoj djeci.
iz Mostara

#4203 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by iz Mostara »

petunija wrote:
Ne, vrijeme je da odu na doživotnu robiju, a da im se kompletna imovina njih i bliže i dalje familije konfiskuje i time vrate dugovi koje su napravili i ostavili nama i našoj djeci.
Ko će ih poslat na te robije?
Novak20

#4204 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

iz Mostara wrote:
Novak20 wrote:Meni je ovo najjače. Da je država kako treba, od Sarajeva do Tuzle ko bi to napao hanumu jednog političara ? Al' jbg, raz.ebali policiju, tužilaštvo i sudstvo isti oni koji pričaju da nisu sada sigurni. Bitno je da su i dalje "snalažljivi".

"Moja supruga doživljava razne neprijatnosti i nemam je namjeru pustiti nezaštićenu. Ako je neće štititi država, kao što štiti supruge onih koji dolaze u posjetu BiH, onda ću se ja snaći i privatno je zaštiti - kazao je danas Izetbegović novinarima."

Hajmo pravo govorit, bil ti zaštitio i svako od nas svoju suprugu i familiju, bez obzira o kome se radi.

Ako je ovo sav problem u državi koja je faktički pred bankrotom i raspadom i digla se buka oko ove gluposti, jebo ti onda sve nas odreda!
Krivom si se obratio. Govorim pravo što možeš vidjeti na drugim temama. Ova država i jeste u problemima jer su ovakvi kao B.I. izgradili društvo bez odgovornosti u kojem se neki "snalaze" a mi propadamo. Jbt, pa ni jedno "krupno" ubistvo nikad nije riješeno, niko nije odgovarao za pljačku države i državnih firmi kako su ovi na vlasti. I sad k'o fol, oni nisu bezbjedni a svi imaju veze i sredstva za "kupovinu" ljudi.

Mojoj ženi lik uperi pištolj u glavu, snimi ga kamera, policija privede i pusti jer mu babo ima veze. Kako da je zaštitim kad stotine takvih ima na ulici.

Da se oslonim na zaštitu države u propadanju ili tjelesnog čuvara za kojeg nemam para ? :D
strong69

#4205 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by strong69 »

sinuhe wrote:Drzava mu ne stiti zenu, on ide na operaciju u Zagreb, na odmor idu na Alpe. :D
Predstavljamo clana predsjednistva i direktoricu bolnice.
Ljudi nam salju jasnu poruku a mi budale uprli sve nade u ovu zemlju i da ce biti bolje :D
Banksy

#4206 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

iz Mostara wrote:

:-)
Banksy

#4207 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

petunija wrote:
Da, vrijeme je i zaslužili su. Samo je pitanje tajminga i strpljenja onih s vidljivim zamorom materijala.
Alfons Kauders

#4208 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Alfons Kauders »

Samo se pitam...

I kad ode Bakir... Zasto mislite da ce na celo SDA doci neki pozitivac?

Kad Sebija bude u Predsjednistvu, kada Zahiragic bude ministar obrazovanja, Skaka predsjedavajuci VM, a Konakovic premijer FBiH... Jeste li bas sigurni da ce nam tada biti bolje?
hizo ramidovic

#4209 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

usvakoi zemlji vodze rade dabudne svjema ljepo isvihin podrzaju ipuscaju darade samose unaske nesta bune ito naj vise ova sitna burania
Alfons Kauders

#4210 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:usvakoi zemlji vodze rade dabudne svjema ljepo isvihin podrzaju samose unaske nesta bune ito naj vise ova sitna burania
Samo se nesto ko fol bune, a vazda na izborima za Bakira.

Sad evo prica kako je SDA u kurcu i kako im nema spasa dogodine... A ljudi prije osam mjeseci odrali na izborima.

SDA je prosle godine dobila 70,000 glasova u Sarajevu, a raja sad konta da ce sljedece godine dobiti 7,000?

Guzio bi i ja Vesnu Zmijanac, al ne ide...
petunija

#4211 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by petunija »

@iz Mostara,
Oni koji sljedeći dođu, nadam se
Banksy

#4212 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:Samo se pitam...

Kad Sebija bude u Predsjednistvu, kada Zahiragic bude ministar obrazovanja, Skaka predsjedavajuci VM, a Konakovic premijer FBiH... Jeste li bas sigurni da ce nam tada biti bolje?
Teško da je to iznad realna opcija, no i da bude, utješno je bar što jedni drugima na tom putu prema vrhu usput skidaju glave.

Nego, upita li ga ko sinoć oko tih snajperista što mu ciljaju ženu...?
Haris.ba

#4213 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Haris.ba »

Prvo sam razočaran Baketom bio. Mislio sam da će kulturno izofirati sve medije i narod. Samo jednom rečenicom dan nakon što je pukla priča oko auta: nemam komentara.
Jer nemaš šta ni komentarisati upotrebu službenog auta od žene.

Mada. Sada kad pogledam, odradio je to vrhunski. Isto ko Tramp. Pričaju kako su mu saradnici sarađivali sa Putinom, medijska priča na vrhuncu - a on baci tomahavke na Siriju, pa na Iran. Isto i Bake. Bruka se po parlamentima sa akcizama, pola mu saradnika u pritvoru, pola mu stranke radi šta hoće - a on 7 dana šuti i pušta da se priča o upotrebi auta. I onda još nadoda s ugroženošću žene.

Ako narod zna, i narod tako odluči - zašto da ne? :D

Odakle toliki odijum na demokratiju?
Drvosjeca iz Dejcica

#4214 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

iz Mostara wrote:

Bakir Izetbegović kao fizičko lice ima potpuno pravo i OBAVEZU zaštiti svoju suprugu Sebiju Izetbegović, isto kao i ti, ja ili bilo ko drugi. Problem je kada on kao član Predsjedništva BiH, resursima Predsjedništva BiH, štiti direktoricu UKC Sebiju Izetbegović. Predsjedništvo BiH nema ovlast niti mandat da štiti direktora UKC Sarajevo, to treba da radi policija i zaštitarska služba UKC, odnosno sve zakonom regulisane institucije ove države. Ako već Izetbegović ima saznanja da je njegova supruga na bilo kojinačin ugrožena to je trebao prijaviti policijskoj upravi i nadležnim agencijama, čisto sumnjam da ne bi dobila adekvatnu pratnju. :oops:

Nadam se da vidiš razliku.

Sav problem jeste upravo u tome jer Izetbegović kao bošnjački član Predsjedništva BiH treba da bude moralni i svaki drugi uzor mlađim političarima a i narodu. Zamisli šta rade niži SDA političari ako Izetbegović tek tako daje auto i vozača iz Predsjedništva BiH, kakvu poruku šalje ostalim? Ako već šalje auto za direktoricu UKC-a zašto ne bi mogao poslati za bilo kojeg drugog građanina?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/04/2017 09:25, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4215 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:

Teško da je to iznad realna opcija, no i da bude, utješno je bar što jedni drugima na tom putu prema vrhu usput skidaju glave.

Nego, upita li ga ko sinoć oko tih snajperista što mu ciljaju ženu...?
Ma SIPA citala NVZ temu pa prijavila kolegu KB9, naseg snajperistu.

A da li je realna opcija?

O da, i vise no sto si spremna priznati...
sargon

#4216 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sargon »

iz Mostara wrote:
Pa ilidža i jeste arapizirana, bježi lokalno stanovništvo i prodaje stanove ko da su četnici napali, što se tiče kladionica to je sve na lokalnom nivou načelnici opština u talu, ne izdaje bakir dozvole za rad kladionicama.
Ono fakat ne znam od koga si to čuo? Sticajem okolnosti boravim dosta na Ilidzi narocito ljeti, imamo kucu dole i nisam cuo ni za koga da "bjezi sa Ilidze ko da je rat". Ako neko prodaje kucu ili stan to radi jer za to moze uzeti velike pare, narocito ako je arapima interesantna lokacija, ili bi ti nekome zabranio iz patriotizma da proda svoju kuću za možda 2 puta više novaca nego što realno vrijedi?

Problem je nepoštivanja zakona jer ti Arapi osnivaju fiktivne firme i tak postaju dr facto vlasnici nekretnina. Ako se može investirati u londonu bez ikakvih problema zašto se može u ovoj našoj vukojebini, naravno uz poštivanje svih zakonskih regulativa.

O turističkim dolascima suvišno je raspravljati...

I ono da ne trolamo temu, ali i ovo se odnosi na Baketa :D
The BEN10

#4217 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:
hizo ramidovic wrote:usvakoi zemlji vodze rade dabudne svjema ljepo isvihin podrzaju samose unaske nesta bune ito naj vise ova sitna burania

Sad evo prica kako je SDA u kurcu i kako im nema spasa dogodine... A ljudi prije osam mjeseci odrali na izborima.

SDA je prosle godine dobila 70,000 glasova u Sarajevu, a raja sad konta da ce sljedece godine dobiti 7,000?

Ložiš se na nane? :shock:
Alfons Kauders

#4218 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ložiš se na nane? :shock:
Iz filma jebo ga ti... Samo sad kad razmislim, ne znam jel u originalu bila Vesna ili Neda Ukraden :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#4219 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
The BEN10 wrote: Ložiš se na nane? :shock:
Iz filma jebo ga ti... Samo sad kad razmislim, ne znam jel u originalu bila Vesna ili Neda Ukraden :lol:
Polako Ben ima tek 10 godina...

:lol:
Henry Chinaski

#4220 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Henry Chinaski »

Nisam upratio da li je neko pokušao da objasni zašto bi neko uradio ovakvu glupost u njegovoj situaciji?
U situaciji kad ima more problema i napadaju ga sa svih strana, on ustupi ženi usrano auto i natovari sebi milion novih problema na leđa.

Zašto bi narod nekom ko je toliko politički plitak dozvolio da ga vodi?
strong69

#4221 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by strong69 »

The BEN10 wrote: Ložiš se na nane? :shock:
:lol: :lol: :lol:
dulekrele

#4222 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by dulekrele »

Bakir je u potpunosti izgubio politicki kompas.Upada iz greske u gresku a sve po nasim ledima. Nadam se da cemo mu vidjeti leda sto prije.
sargon

#4223 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sargon »

Henry Chinaski wrote:Nisam upratio da li je neko pokušao da objasni zašto bi neko uradio ovakvu glupost u njegovoj situaciji?
U situaciji kad ima more problema i napadaju ga sa svih strana, on ustupi ženi usrano auto i natovari sebi milion novih problema na leđa.

Zašto bi narod nekom ko je toliko politički plitak dozvolio da ga vodi?
hizo ramidovic

#4224 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by hizo ramidovic »

svi koi rade u adiministraciji zive dobro ato znaci dase iovde more zivijet ljepo iugodno ato stose pojedini nisu snasli jerbosu ne sposobni inemaju skole pahin ni ko ni je uvalijo naota radna mijesta epatoe njihov problem nikohin ni je kriv
Logovan

#4225 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Logovan »

kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /170424103

od sad svako ko ima sluzbeno vozilo moze slobodno to vozilo dati supruzi
Biće da idiot ne zna šta znači riječ privatno.
Post Reply