Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Smrcak15

#4201 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote:
u ovu fazu se dodje zbog jela ruku svojih, i na osnovu kako ti se dusa ponasa prije nego Allah kao kaznu spusti da spusti zastor na oci i srce i usi, da narazumijes objavu...ali ovaj zastor se moze podignuti ako covjek trazi pokajanje i uputu od BOga ali ISKRENO, bez imalo oholosti.
Svemoguci & sveznajuci.

On je u momentu stvaranja sveta, jos pre Adama i Eve znao da ja necu verovati u njega. On me je stvorio Odina mu!

Ili nije svemoguci & sveznajuci ili me je namerno napravio sa fabrickom greskom.
da znao je, ali te je pitao, hoces li da budes stvoren da budes podlozan testu pa da zaradis vjecno uzivanje, ili da budes kaznjen, pa si prihvatio to, pa si se rodio, dusa je poslata u tijelo koje je raslo u stomaku tvoje majke.

Znaci opet na pocetku si ti odgovoran na neki nacin da si dosao na test.
HAVANA

#4202 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

HardcoreMX wrote:Pa ako se ne pravdaš šta koga briga što ti jedeš?! Ako se rušiš pa sam si kriv. A ako si alkos i napraviš sranja, zato se u uredjenoj državi brine policija, kako smo ranije zaključili.
Pa u tome i jeste problem sto je vas itekako briga sta mi jedemo i drzite vjecita predavanja o tome...Da vas nije briga sta drugi jedu i piju,ne bi ove teme o hrani i picu ni postojale.Mi nismo optereceni sa tim ,nit imam potrebu da o tome pricam.Meso ko meso,jebat ga. :-) Pije mi se limunada,pijem limunadu.Pije mi se rakija,pijem rakiju.Nikakva nauka i kolo price.Kod vas je kolo price oko budalastina.
HardcoreMX

#4203 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

HAVANA wrote: Pa u tome i jeste problem sto je vas itekako briga sta mi jedemo i drzite vjecita predavanja o tome...Da vas nije briga sta drugi jedu i piju,ne bi ove teme o hrani i picu ni postojale.Mi nismo optereceni sa tim ,nit imam potrebu da o tome pricam.Meso ko meso,jebat ga. :-) Pije mi se limunada,pijem limunadu.Pije mi se rakija,pijem rakiju.Nikakva nauka i kolo price.Kod vas je kolo price oko budalastina.
Smrcak15 wrote:
sta mislis ovako nesto

Bog se brine jer tvoje tijelo je samo tvoje prevozno sredstvo za tvoju dusu u ovom materijalnom svijetu koje si posudio od Boga, i naredio ti da ga cuvas. A vratit ce mu ga kada smrt nastupi, dusi ide u zgrobni svijet berzah a tijelo ide u zemlju.

Sta mislis Ovako, sve ono sto je Bog zabranio da se jede i pije, je stetno za tijelo covjeka, znaci tijelo dobiva udarce od onoga sto jedes isto kao kad bi posudio auto od nekoga i rekao ti covjek cuvaj mi ovo auto, a ti preuzmes auto na sebe i poslije neodgovorno se ponasas prema autu koje si posudio, pa trkas se sa drugim, sveras , grebes ga, pa cak i slupas na kraju upravo Ovako je po pitanju Tebe , hrane i Booga koji zabranjuje i odbrava hrane i pica.

Sta mislis da recimo alkhol, podmuklo lagano tebi malo po malo utice da u buducnosti razvijes neku bolest koja ce ostetit tvoje tijelo, recimo rak. Sta mislis tako da jedenjem svinjetine ti stetis opet tijelu ali neprimjetno, pa se mozda na osnovu toga svinjskog mesa razvije rak ili neka druga bolest ?

znaci ovo je isto kao kad bi podusio auto od nekoga i bahato se ponasao prema tudjem autu , trkanjem, brzim voznjama, grebanjem laka na autu, itd itd

jeli ti sad jasno zasto BOga briga sta jedes i pijes?
HAVANA

#4204 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Jeste. :lol: Sacu tati ispricat kako ce ranije ostarit,umrijet od raka i past kurcu za uho jer popije alkohola kad mu je ceif.Inace sleper krmetine pojeo u zivotu,litre alkohola popio,naguzio se,..81 mu godina,vozi skuter,auto,skijo do prosle godine i ima djevojku. :lol: Nikad nije pusio,u svemu ima mjeru i u svakom zadovoljstvu uziva.Bez pretjerivanja,i tako citav zivot...Umrijece s kezom od uha do uha...
AleksoMKD

#4205 Re: Ateizam

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote:
da znao je, ali te je pitao, hoces li da budes stvoren da budes podlozan testu pa da zaradis vjecno uzivanje, ili da budes kaznjen, pa si prihvatio to, pa si se rodio, dusa je poslata u tijelo koje je raslo u stomaku tvoje majke.

Ne secam se da sam prihvatio.

Da predpostavimo da sam prihvatio ali opet se vracamo na pocetak.

Svemoguci, Sveznajuci i pre svega Savrseni je znao da cu ja prihvatiti i da necu uspeti. On me je stvorio nesavrsenog, gresnog, manje od insekta prema njemu.
On je stvorio moju nesavrsenu lako podvodljivu dusu.

Kako god okrenes nema logike. Osim ako je sadista.
beni-bu-man

#4206 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote:

Svemoguci, Sveznajuci i pre svega Savrseni je znao da cu ja prihvatiti i da necu uspeti. On me je stvorio nesavrsenog, gresnog, manje od insekta prema njemu.

Rekoh ja da je sadista :mrgreen:
Dope_Man

#4207 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

I ja sam davno Smrletu govorio da se ne sjecam da su me ista pitali, da sam igdje ista potpisao, da sam na takvu glupost pristao. Da sam mogao birati radije bi da ne budem uopste stvoren nego ovaj sadisticki test. Ali Smrle me uvjeravao da je u Kur'anu kopija ugovora, ja uzeh, prelistah, poderah silne listeove da vidim da neki nije deblji pa se mozda kriej unutra jednog lista neki ultra-tanki list sa ugovorom.. nista :(

Ali ipak sam shvatio na kraju da je Allah samo jedNA - https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /170424019

Al davno ja rekoh ovdje - sto vjernici sami mogu srozati boga u kog se kunu, to nijedan ateista ne moze. Pri tom su realno nesposobni zamisliti tog boga takvog kakvim ga opisiju, pa je sveznajucem, svemogucem, bezvremenskom, savrsenom itd, itd, itd.. potrebno da ista stvara, potrebno mu je da testira, potrebno je da kaznjava.. Da takvo bice postoji, i da nase postojanje ovisi od njegove potrebe da nas stvori, nas nikad ne bi bilo, jer savrsenom bicu koje moze sve sto pozeli sigurno ne treba da stvara nekakve male mrave na nekom zrncu prasine u svemiru i da se zamara jesu li se obrijali noc pred Bajram i izgovorili 9 ili 10 ocenasa.

I nemoj Smrle na ovo da se nadovezujes sa starom pricom da bogu nije potrebno, nego je eto htio milost nekom dati. I to je u tvom opisu potreba, kao sto neke zene imaju potrebu da nekoga peglaju u zivotu pa si naprave dijete sa prvim koji naidje a onda svoje frustracije lijece na tom djetetu, e tako otprilike ide i logika tvoje price o milosti. Dakle zaobidji bar ovaj komentar.
aurora313

#4208 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:sta je to od jevreja uzeo??
Jehvu
Smrcak15 wrote:mrtva zemlja se misli na zemlju gdje nema rastinja a ne da nema u njoj zivih bica. :-)
A kako se može znati da u nekoj zemlji UOPŠTE nema koječega? Buljiti u nju dok ne vidiš da li se šta miče ili ne? Ljudi šalju na Mars skupe uređaje kopače samo da vide ima li života, a ovdje se zaključi mudro da nema ništa?!?

Tyson DeGrasse je dao dobar primjer za takve kao ti. Takvi uzmu čašu vode, zahvate je punu morske vode, pažljivo pogledaju sadržaj, i zaključe da u moru nema kitova! :D
shbc

#4209 Re: Ateizam

Post by shbc »

Smrcak15 wrote:
Dope_Man wrote:Covjek u dva komentara zaredom jednom potvrdi da covjek NE MOZE osjetiti nista prema religiji i ''dokazima'' za istu dok ga bog (koji ga je i osakatio) ne pogura, a onda ustvrdi da covjek MORA biti taj koji ce napraviti prvi korak, i ti ocekujes da ti ne odgovori? Sad ce jedan sastav Smrle da ti slozi od kog ce ti se sva kopriva sa ociju skloniti i ugledat ces svjetlo :lol:
da nemozes nista osjetiti nista prema relgiji i Bogu, ali mozes opet van tog osjecaja da trazis od Boga kontajuci ,iskreno, ako postojis Boze daj mi uputu (pa makar nista ne osjecao u tom trenutku ista)

da Moras napraviti prvi korak trazenje direktno od Njega i to skruseno i ponizno ili da Allah dadne zivot srcu i podigne zastor ako mu se umilis nekim dobrim djelima.
Ja mu trazio dok sam bio mladji i podlozniji ovim glupostima sto puta i on mi nakon svih ovih godina posalje tebe... Ako je to najbolje sto moze, mozda mu je vrijeme za penziju.
Ludzak

#4210 Re: Ateizam

Post by Ludzak »

Ja kada pročitam ove komentare od vjernika, ja svakim danom sam čvršći ateista i svakim danom sve ponosniji.
Nema vjernika koji bi mene vratio u vjeru.
Smrcak15

#4211 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote:

niko od nas nije savrsen, i svacija dusa je sklona i povodljiva zlu, smao oni koji se obuzdaju pa i oni koji posrnu ali se kaju ce uspjeti

nista se ja od tebe ne razlikujem, samo mozda ja vise drzim svoje prohtjeve u lancima kao psa, dok mozda tebe porhtjevi drze u lancima kao da ne kazem sta :D

sad kad se ti predas i kazes, ma mene je Bog stvorio ovakvog i on je kriv za to :-)
Smrcak15

#4212 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:I ja sam davno Smrletu govorio da se ne sjecam da su me ista pitali, da sam igdje ista potpisao, da sam na takvu glupost pristao. Da sam mogao birati radije bi da ne budem uopste stvoren nego ovaj sadisticki test. Ali Smrle me uvjeravao da je u Kur'anu kopija ugovora, ja uzeh, prelistah, poderah silne listeove da vidim da neki nije deblji pa se mozda kriej unutra jednog lista neki ultra-tanki list sa ugovorom.. nista :(

Ali ipak sam shvatio na kraju da je Allah samo jedNA - https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /170424019

Al davno ja rekoh ovdje - sto vjernici sami mogu srozati boga u kog se kunu, to nijedan ateista ne moze. Pri tom su realno nesposobni zamisliti tog boga takvog kakvim ga opisiju, pa je sveznajucem, svemogucem, bezvremenskom, savrsenom itd, itd, itd.. potrebno da ista stvara, potrebno mu je da testira, potrebno je da kaznjava.. Da takvo bice postoji, i da nase postojanje ovisi od njegove potrebe da nas stvori, nas nikad ne bi bilo, jer savrsenom bicu koje moze sve sto pozeli sigurno ne treba da stvara nekakve male mrave na nekom zrncu prasine u svemiru i da se zamara jesu li se obrijali noc pred Bajram i izgovorili 9 ili 10 ocenasa.

I nemoj Smrle na ovo da se nadovezujes sa starom pricom da bogu nije potrebno, nego je eto htio milost nekom dati. I to je u tvom opisu potreba, kao sto neke zene imaju potrebu da nekoga peglaju u zivotu pa si naprave dijete sa prvim koji naidje a onda svoje frustracije lijece na tom djetetu, e tako otprilike ide i logika tvoje price o milosti. Dakle zaobidji bar ovaj komentar.
Dakle zaobidji bar ovaj komentar
nemogu kad mlataras gluposti
I ja sam davno Smrletu govorio da se ne sjecam da su me ista pitali, da sam igdje ista potpisao, da sam na takvu glupost pristao.
pa poenta je da krenes od nule, da te resetuje na startu testa, a ne da se sjecas razgovora sa Bogom pa da te stavi na test hoces li vjerovati u njega ili ne a vec pricao sa njim...znaci da bi test bio validan mora se resetovati sve u svijesti i spoznaji, da krenes od nule.
Da sam mogao birati radije bi da ne budem uopste stvoren nego ovaj sadisticki test.
evo sad da ti neko dodje i kaze, hoces li da nastavis da zivis pa da budes testiran i imadnes mogucnost da dobijes vjecni zivot ako zasluzis na buducem svijetu, a ako neces test, da te odmah ubijemo i prestane tvoja svijet, jednostavno da te nema vise ni u kakvoj formi.

dali bi pristao na smrt u toj situaciji? hajde slazi nas sviju i reci da bi :D
Smrcak15

#4213 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:sta je to od jevreja uzeo??
Jehvu
Smrcak15 wrote:mrtva zemlja se misli na zemlju gdje nema rastinja a ne da nema u njoj zivih bica. :-)
A kako se može znati da u nekoj zemlji UOPŠTE nema koječega? Buljiti u nju dok ne vidiš da li se šta miče ili ne? Ljudi šalju na Mars skupe uređaje kopače samo da vide ima li života, a ovdje se zaključi mudro da nema ništa?!?

Tyson DeGrasse je dao dobar primjer za takve kao ti. Takvi uzmu čašu vode, zahvate je punu morske vode, pažljivo pogledaju sadržaj, i zaključe da u moru nema kitova! :D
A kako se može znati da u nekoj zemlji UOPŠTE nema koječega?
ama covjce mrtva zemlja kad je samo zemlja i nema rastinja na povrsini

vama se bas mora crtati da bi shvatili

mrtva zemlja po Kuranu
Image

ziva zemlja po Kuranu
Image
Smrcak15

#4214 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:
Smrcak15 wrote:
Dope_Man wrote:Covjek u dva komentara zaredom jednom potvrdi da covjek NE MOZE osjetiti nista prema religiji i ''dokazima'' za istu dok ga bog (koji ga je i osakatio) ne pogura, a onda ustvrdi da covjek MORA biti taj koji ce napraviti prvi korak, i ti ocekujes da ti ne odgovori? Sad ce jedan sastav Smrle da ti slozi od kog ce ti se sva kopriva sa ociju skloniti i ugledat ces svjetlo :lol:
da nemozes nista osjetiti nista prema relgiji i Bogu, ali mozes opet van tog osjecaja da trazis od Boga kontajuci ,iskreno, ako postojis Boze daj mi uputu (pa makar nista ne osjecao u tom trenutku ista)

da Moras napraviti prvi korak trazenje direktno od Njega i to skruseno i ponizno ili da Allah dadne zivot srcu i podigne zastor ako mu se umilis nekim dobrim djelima.
Ja mu trazio dok sam bio mladji i podlozniji ovim glupostima sto puta i on mi nakon svih ovih godina posalje tebe... Ako je to najbolje sto moze, mozda mu je vrijeme za penziju.
ti to rekao sad ili za 100 godina svejedno njemu,

ako si ti molio kobajagi nesto "iskreno" a zna da ces ovako ga slati u penziju u buducnosti, onda nije ni cudo sto neda.
r_faruk

#4215 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

Smrcak15 wrote:
AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote:
u ovu fazu se dodje zbog jela ruku svojih, i na osnovu kako ti se dusa ponasa prije nego Allah kao kaznu spusti da spusti zastor na oci i srce i usi, da narazumijes objavu...ali ovaj zastor se moze podignuti ako covjek trazi pokajanje i uputu od BOga ali ISKRENO, bez imalo oholosti.
Svemoguci & sveznajuci.

On je u momentu stvaranja sveta, jos pre Adama i Eve znao da ja necu verovati u njega. On me je stvorio Odina mu!

Ili nije svemoguci & sveznajuci ili me je namerno napravio sa fabrickom greskom.

sta bi sa onima koji su rekli da nece da budu testirani?
"Nema potrebe da radis test, ti moras ponavljati godinu(to jeste bit ces kaznjen da ponavljas jos jednu godinu)"

a drugim dadnem da rade test i da se pokazu a tebi ne dozovlim, nego te odmah posaljem na ponavljanje godine.
ovo ti je protuzakonito :)

al se raspisete, ne moze covjek stici procitati..... :-) :D :-D
Dozer

#4216 Re: Ateizam

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:Pa ako se ne pravdaš šta koga briga što ti jedeš?! Ako se rušiš pa sam si kriv. A ako si alkos i napraviš sranja, zato se u uredjenoj državi brine policija, kako smo ranije zaključili.
Aha... A Allahova kazna radi cuganja ce uslijediti tamo negdje, nekad :D
Dozer

#4217 Re: Ateizam

Post by Dozer »

HAVANA wrote:Jeste. :lol: Sacu tati ispricat kako ce ranije ostarit,umrijet od raka i past kurcu za uho jer popije alkohola kad mu je ceif.Inace sleper krmetine pojeo u zivotu,litre alkohola popio,naguzio se,..81 mu godina,vozi skuter,auto,skijo do prosle godine i ima djevojku. :lol: Nikad nije pusio,u svemu ima mjeru i u svakom zadovoljstvu uziva.Bez pretjerivanja,i tako citav zivot...Umrijece s kezom od uha do uha...
Ih...kad ga se onda bog dokopa :lol: :lol: :lol:
Ima da ga samo tako nalozi u dzehennemu. A on ce goriti k'o benzin, valjda od te silne masne krmetine i alkohola u sebi :D
raoul duke

#4218 Re: Ateizam

Post by raoul duke »

Ludzak wrote:Ja kada pročitam ove komentare od vjernika, ja svakim danom sam čvršći ateista i svakim danom sve ponosniji.
Nema vjernika koji bi mene vratio u vjeru.
:lol:
Dozer

#4219 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: mrtva zemlja po Kuranu
Image
Smrle, probaj opet, ali sad bar nadji zaista mrtvu zemlju. Ova koju si postavio je, ipak, ziva. I za kratk ovrijeme ce izgledati kao ona tvoja druga, super ziva :D

Image
AleksoMKD

#4220 Re: Ateizam

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote:
niko od nas nije savrsen, i svacija dusa je sklona i povodljiva zlu, smao oni koji se obuzdaju pa i oni koji posrnu ali se kaju ce uspjeti

nista se ja od tebe ne razlikujem, samo mozda ja vise drzim svoje prohtjeve u lancima kao psa, dok mozda tebe porhtjevi drze u lancima kao da ne kazem sta :D

sad kad se ti predas i kazes, ma mene je Bog stvorio ovakvog i on je kriv za to :-)
Ako on nije kriv sto sam ja ovakav kakav sam onda logicno je da nije svemoguci i sveznajuci.

Postujem to da si ti vernik, ali postojanje svemoguceg i sveznajuceg boga iskljucuje mogucnost postojanja slobodne volje.

Nema logike ovo sto pises.
r_faruk

#4221 Re: Ateizam

Post by r_faruk »

Dozer wrote:
HAVANA wrote:Jeste. :lol: Sacu tati ispricat kako ce ranije ostarit,umrijet od raka i past kurcu za uho jer popije alkohola kad mu je ceif.Inace sleper krmetine pojeo u zivotu,litre alkohola popio,naguzio se,..81 mu godina,vozi skuter,auto,skijo do prosle godine i ima djevojku. :lol: Nikad nije pusio,u svemu ima mjeru i u svakom zadovoljstvu uziva.Bez pretjerivanja,i tako citav zivot...Umrijece s kezom od uha do uha...
Ih...kad ga se onda bog dokopa :lol: :lol: :lol:
Ima da ga samo tako nalozi u dzehennemu. A on ce goriti k'o benzin, valjda od te silne masne krmetine i alkohola u sebi :D
ima da vjecnost pusi najgori duhan u dzehenemu!!!
Smrcak15

#4222 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote:

Ako on nije kriv sto sam ja ovakav kakav sam onda logicno je da nije svemoguci i sveznajuci.

Postujem to da si ti vernik, ali postojanje svemoguceg i sveznajuceg boga iskljucuje mogucnost postojanja slobodne volje.

Nema logike ovo sto pises.
daj da definisemo tu prokletu slobodnu volju da znamo na cemu smo...

slobodna volja je kad imas svijest o sebi imas izbor da biras, izmedju dvije, dobro i lose, da biras da radis sta hoces kako hoces gdje i kad hoces.
mozes se pobuniti, mozes sam da ucis nove stvari itd

Dali ti mozes ustati hodati , lezati ,spavati, jesti, imati spolni odnos, radis kako ti je volja...

Sad ako Bog zna buducnost, iz svog sveznanja, na koji nacin to sprecava tvoju slobodnu volju??? objasni kako Bozije znanje o buducnosti sputava tvoju slobodnu volju, daj da idemo srzu problema/nesporazuma da ga jednom vise rijesimo pa da nemasete sa tim slobodna volja kad god dodje do diskusije.
raoul duke

#4223 Re: Ateizam

Post by raoul duke »

Smrle ajde odmori malo :-)
Dozer

#4224 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Kako nema logike, Alekso...
On nas je stvorio jer je milostiv, sto znaci da je cin njegove milosti bio da nas stvori.
Pri tome nam je svima, pojedinacno, prvo "vidio" buducnost, a onda je i zapisao, i to sve puuuuuuuuno prije nego smo se mi i rodili. Time nam je definisao kompletan zivot.
Pri svemu tome, dao nam je i slobodnu volju, kojom mi, valjda, sami treba da skontamo sta cemo i kako cemo, i nevezano za ono sto nam je sve vec odavno unaprijed zapisano sta cemo raditi, kako cemo se ponasati, koliko cemo zivjeti, sta cemo jesti, kojoj cemo religiji pripadati ili ne pripadati, itd.

E, onda, da bismo mi njemu dokazali da smo zahvalni sto nas je stvorio, mi moramo vjerovati u njega. Zasto vjerovati, a ne znati, to je i dalje nejasno.
Medjutim, upravo se u tom vjerovanju ogleda test koji je bog postavio pred nas (opet - nevezano za to sto nam je davno prije odredio i to da li cemo vjerovati ili ne u njega), sve u cilju da bismo opravdali svoje postojanje, i zasluzili nagradu kada nam dusa napusti ovo tijelo, tamo negdje, u nekom bezvremenskom, bestezinskom i svepostojecem dzennetu.

Ali, ako ne vjerujemo, tj. ako nam je on davno zapisao da cemo biti nevjernici/ateisti, e - onda ce nas testirati tek kada mu pokucamo na vrata. Kako ce nas testirati, tj. nasu dusu - nepoznato je. Ali, to je i nebitno. Bitno je da ce nas testirati :D

I sta je tebi sad ovdje nejasno i nelogicno? :D
Smrčak wrote:daj da definisemo tu prokletu slobodnu volju da znamo na cemu smo...

slobodna volja je kad imas svijest o sebi imas izbor da biras, izmedju dvije, dobro i lose, da biras da radis sta hoces kako hoces gdje i kad hoces.
mozes se pobuniti, mozes sam da ucis nove stvari itd

Dali ti mozes ustati hodati , lezati ,spavati, jesti, imati spolni odnos, radis kako ti je volja...

Sad ako Bog zna buducnost, iz svog sveznanja, na koji nacin to sprecava tvoju slobodnu volju??? objasni kako Bozije znanje o buducnosti sputava tvoju slobodnu volju, daj da idemo srzu problema/nesporazuma da ga jednom vise rijesimo pa da nemasete sa tim slobodna volja kad god dodje do diskusije.
Na nacin da je vec odavno "zapisao" svima kad ce se roditi, kako ce se zvati, sta ce biti i raditi u zivotu, kad ce umrijeti, da li ce ili nece vjerovati u boga i kojoj religiji ce pripadati, sta ce jesti, piti, koliko ce djece imati, kad ce umrijeti, i da li ce zavrsiti u dzennetu ili dzehennemu.

Kako ti ne mozes da skontas da je nespojivo ovo sto ti pricas sa slobodnom voljom?
Ako je SVE unaprijed zapisano i odredjeno, to onda znaci da je svaki potez koji napravis vec predodredjen i planiran. Samim tim - ne postoji slobodna volja, jadan ne bio :D
Last edited by Dozer on 25/04/2017 11:54, edited 1 time in total.
Smrcak15

#4225 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

raoul duke wrote:Smrle ajde odmori malo :-)

a sto, Jesu li to mucna pitanja, pa radije, pusti to smrle, nemoj nam to ovdje....daj da se mi izmedju sebe zabavljamo a nemoj nas ti gnjaviti sa svojim temama i pitanjima.
Post Reply