juga 1950.-1990.
- muha_sa
#4201 Re: juga 1950.-1990.
a jest bio popularan
- spreca
#4202 Re: juga 1950.-1990.
Dolanc je se tad pokazao veoma narodnim covjekom.....ja sam se iznenadio na njegovo ponasanje koje ama bas nicim nije odavao da je on visoki drzavni duznosnik...njegovo obezbedjenje nas je htjelo udaljiti iz restorana dok je on tu i on je rekao nediraj te ih.....prijatan u razgovoru i sjecam se da nam je davao neke savjete itd.Banksy wrote:Odlična priča.spreca wrote: E sad vjeruj te ako hocete ako necete nemorate......jedne prilike sam iz Bg za Lj isao voznim vlakomi to bio onaj Sava expres ako se ne varam i mao je velelepni restoran.......Dolanc nije volio avion pa je isao tim vlakom koji negdej oko sat po ponoci bude u Ljubljani....sjedim ja tako kad hodnikom milicija i neki u civilu i ucini mi se neko slican Dolancu....posle nekog vremena izadjem da odem do retorana gdje sam obicno provodio cijelo putovanje i poslednji kupe do restorana sjedi drug Dolanc i glavom i bradom
![]()
....ali umjesto sjedista bile su crvene fotelje.....posle nekog vremen tjelohranitelji i on ulaze u restoran.....bilo nas mozda 7-8 u restoranu i sve nas je castio ko sta pije.......uglavnom u Ljubljani na peronu ga je cekao crni Merc.....onako malen ko kepec kad je dosao do auta okrenu se i veli Aj ljudi zdravo....i tih sat kolko je ostao u restoranu je cijelo vrijeme pricao viceve , mi smo se valjali od smijeha....tako da me je Dolanc castio pivom
![]()
![]()
![]()
I onda kažu: funkcioneri bili odvojeni od naroda...
- Connaisseur Karlin
#4203 Re: juga 1950.-1990.
imas lijep dozivljaj i isti je dokaz da nisu ni svi tadasnji funkcioneri bili istispreca wrote: Dolanc je se tad pokazao veoma narodnim covjekom.....ja sam se iznenadio na njegovo ponasanje koje ama bas nicim nije odavao da je on visoki drzavni duznosnik...njegovo obezbedjenje nas je htjelo udaljiti iz restorana dok je on tu i on je rekao nediraj te ih.....prijatan u razgovoru i sjecam se da nam je davao neke savjete itd.
narod je vjerovatno auotmatski pretpostavio ili jednostavno mislio da svi nedodirljivi,ali nije to bilo tako
- Banksy
#4204 Re: juga 1950.-1990.
Sjedneš u autobus za Tuzlu, kad tamo, na sećijispreca wrote:Dolanc je se tad pokazao veoma narodnim covjekom.....ja sam se iznenadio na njegovo ponasanje koje ama bas nicim nije odavao da je on visoki drzavni duznosnik...njegovo obezbedjenje nas je htjelo udaljiti iz restorana dok je on tu i on je rekao nediraj te ih.....prijatan u razgovoru i sjecam se da nam je davao neke savjete itd.Banksy wrote:
Odlična priča.![]()
I onda kažu: funkcioneri bili odvojeni od naroda...
- Gojeni H
#4205 Re: juga 1950.-1990.
Nekad poslije rata u sluzbi, kupili mi bivse policajce sa svih strana da rade, ... Sretnem lika, kaze bio jednom na sluzbi u Bugojnu, drug Tito ide u lov.spreca wrote: E sad vjeruj te ako hocete ako necete nemorate......jedne prilike sam iz Bg za Lj isao voznim vlakomi to bio onaj Sava expres ako se ne varam i mao je velelepni restoran.......Dolanc nije volio avion pa je isao tim vlakom koji negdej oko sat po ponoci bude u Ljubljani....sjedim ja tako kad hodnikom milicija i neki u civilu i ucini mi se neko slican Dolancu....posle nekog vremena izadjem da odem do retorana gdje sam obicno provodio cijelo putovanje i poslednji kupe do restorana sjedi drug Dolanc i glavom i bradom
![]()
....ali umjesto sjedista bile su crvene fotelje.....posle nekog vremen tjelohranitelji i on ulaze u restoran.....bilo nas mozda 7-8 u restoranu i sve nas je castio ko sta pije.......uglavnom u Ljubljani na peronu ga je cekao crni Merc.....onako malen ko kepec kad je dosao do auta okrenu se i veli Aj ljudi zdravo....i tih sat kolko je ostao u restoranu je cijelo vrijeme pricao viceve , mi smo se valjali od smijeha....tako da me je Dolanc castio pivom
![]()
![]()
Prvo su veli lovci osamutili meDjeda, policajci lupaju u serpe da natjeraju medu prema najvecem sinu, i dolazi medo pred Tita, a iza Tita 10 najboljih strijelaca bivse Jugoslavije, i naravno ... medo se jedva krece, al' drug ga Tito strese od prve.
Slijedeci dan, naslovnica u novinama: "Drug Tito - oci u oci sa razjarenom zvijeri."
-
radostan dan
#4206 Re: juga 1950.-1990.
uglavnomja wrote:KENJAC wrote:....Miroslav Dodik .... Legenda ! Covjek znao sta je Cercil ruco na Jalti !uglavnomja wrote:da se vratimo na jepse stvari
legenda, bio i ostao![]()
kvizovi se nisu prpustali
to je ono sto mi najvise fali, cijenjenje znanja i sposobnosti
u medijima su bili koji su imali kvalitet, ili kao profi novinari ili vrhunski u svojoj profesiji, bilo muzika, film, sport ili poput tog lika, kojem se imalo zasto diviti ... (mislim da nije dodik, nesto je slicno)
- Connaisseur Karlin
#4207 Re: juga 1950.-1990.
napokon otkrivena jos jedna tajnaGojeni H wrote:Nekad poslije rata u sluzbi, kupili mi bivse policajce sa svih strana da rade, ... Sretnem lika, kaze bio jednom na sluzbi u Bugojnu, drug Tito ide u lov.spreca wrote: E sad vjeruj te ako hocete ako necete nemorate......jedne prilike sam iz Bg za Lj isao voznim vlakomi to bio onaj Sava expres ako se ne varam i mao je velelepni restoran.......Dolanc nije volio avion pa je isao tim vlakom koji negdej oko sat po ponoci bude u Ljubljani....sjedim ja tako kad hodnikom milicija i neki u civilu i ucini mi se neko slican Dolancu....posle nekog vremena izadjem da odem do retorana gdje sam obicno provodio cijelo putovanje i poslednji kupe do restorana sjedi drug Dolanc i glavom i bradom
![]()
![]()
![]()
Prvo su veli lovci osamutili meDjeda, policajci lupaju u serpe da natjeraju medu prema najvecem sinu, i dolazi medo pred Tita, a iza Tita 10 najboljih strijelaca bivse Jugoslavije, i naravno ... medo se jedva krece, al' drug ga Tito strese od prve.
Slijedeci dan, naslovnica u novinama: "Drug Tito - oci u oci sa razjarenom zvijeri."
- Gojeni H
#4208 Re: juga 1950.-1990.
Uz svu ekstra mjuzu koja se svirala u Jugoslaviji, ovi ljudi su bili sa neke druge planete - Drugi nacin:
- Doda37
#4209 Re: juga 1950.-1990.
Sto bi rekao Branko Mikulic , druze Tito dok je nas, bit ce i međedaGojeni H wrote:Nekad poslije rata u sluzbi, kupili mi bivse policajce sa svih strana da rade, ... Sretnem lika, kaze bio jednom na sluzbi u Bugojnu, drug Tito ide u lov.spreca wrote: E sad vjeruj te ako hocete ako necete nemorate......jedne prilike sam iz Bg za Lj isao voznim vlakomi to bio onaj Sava expres ako se ne varam i mao je velelepni restoran.......Dolanc nije volio avion pa je isao tim vlakom koji negdej oko sat po ponoci bude u Ljubljani....sjedim ja tako kad hodnikom milicija i neki u civilu i ucini mi se neko slican Dolancu....posle nekog vremena izadjem da odem do retorana gdje sam obicno provodio cijelo putovanje i poslednji kupe do restorana sjedi drug Dolanc i glavom i bradom
![]()
![]()
![]()
- Gojeni H
#4210 Re: juga 1950.-1990.
A, koliko su Atomci bili ispred svog vremena ... treba samo poslusati ovu pjesmu:

Oni što dolaze za nama,
Imat će samo
Betonirane pejzaže,
Nosit će na glavi
Zelene kape i šešire,
A iz očiju
Cvjetovi će da im vire.
Oni što dolaze za nama,
Slušat će samo
Cvrkut plastičnih ptica,
Imat će u osmijeh,
U osmijeh, namještena lica.
Oni što dolaze za nama,
Imat će sterilizirane osjećaje
Bez klica.
Oni što dolaze za nama,
Imat će i u WC-u,
I u WC-u, televiziju.
Sklapat će prijateljstva
Putem kućnog kompjutera.
Oni što dolaze za nama,
Umjesto šljivovice
Ispijat će čaše etera.
*Album ako se ne varam iz 1979. god.

Oni što dolaze za nama,
Imat će samo
Betonirane pejzaže,
Nosit će na glavi
Zelene kape i šešire,
A iz očiju
Cvjetovi će da im vire.
Oni što dolaze za nama,
Slušat će samo
Cvrkut plastičnih ptica,
Imat će u osmijeh,
U osmijeh, namještena lica.
Oni što dolaze za nama,
Imat će sterilizirane osjećaje
Bez klica.
Oni što dolaze za nama,
Imat će i u WC-u,
I u WC-u, televiziju.
Sklapat će prijateljstva
Putem kućnog kompjutera.
Oni što dolaze za nama,
Umjesto šljivovice
Ispijat će čaše etera.
*Album ako se ne varam iz 1979. god.
Last edited by Gojeni H on 25/02/2017 19:29, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4211 Re: juga 1950.-1990.
Banksy wrote:skidala se počesto, ok, ali ona je meni pravo bezze...JoseMujica wrote:najljepša glumica ex-yu Mira Furlan
sad možda sam subjektivan jer imadoh tu čast da je uživo sretnem i prije i poslije ratajebote skoro da se nije promjenila...znači beton kratka devetka
ne vezano za skidanje, jal ne skidanje...da je do toga tipovao bi na Vanessu Del Rio
žena je jednostavo prelijepa u prirodi...čak ljepša nego na ekranu...no to je moj subjektivni doživljaj...pa odvadi malo...imam i dioptriju, srednjovječnu, da je svaka dobra
Last edited by JoseMujica on 25/02/2017 19:35, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#4212 Re: juga 1950.-1990.
uglavnomja wrote:i jos par, po mom misljenju
andro knego (najdlakaviji lik)
cobo i blaz bolje danas izgledaju
a kad se prolomi Andro skini džemper
ps
a jebo majku gori sam od Andre danas
- JoseMujica
#4213 Re: juga 1950.-1990.

postoji li djetinstvo bez ovoga?
- spreca
#4214 Re: juga 1950.-1990.
Ma to se nece desiti....ovi danasnji bez svojih Audija i rotacije neidu ni na carsiju po cevapeBanksy wrote:Sjedneš u autobus za Tuzlu, kad tamo, na sećijispreca wrote:Dolanc je se tad pokazao veoma narodnim covjekom.....ja sam se iznenadio na njegovo ponasanje koje ama bas nicim nije odavao da je on visoki drzavni duznosnik...njegovo obezbedjenje nas je htjelo udaljiti iz restorana dok je on tu i on je rekao nediraj te ih.....prijatan u razgovoru i sjecam se da nam je davao neke savjete itd.Banksy wrote:
Odlična priča.![]()
I onda kažu: funkcioneri bili odvojeni od naroda...Zvizdić, priča viceve i zove ture, zabavlja autobus, i onda ''Aj ljudi, zdravo''.
-
radostan dan
#4215 Re: juga 1950.-1990.
Lazete za medjeda, necu vise pisat, jebte se...
- ¤ jelena ¤
#4216 Re: juga 1950.-1990.
Sticajem čudnih okolnosti bila sam primorana da odgledam cijelu emisiju s ovim popom....radostan dan wrote:
Znači, ovaj izdvojeni ''lapsus'' samo je jedna u nizu gluposti koje je taj čovjek izlupetao u toj emisiji.
Mislim da je u jednom trenutku imao -5...ili -6 poena...
- uglavnomja
#4217 Re: juga 1950.-1990.
JoseMujica wrote:
postoji li djetinstvo bez ovoga?
nope, cekao se pred trafikom da dodje
-
levana
#4218 Re: juga 1950.-1990.
Radoslav Dodig, umro prosle godine u junuKENJAC wrote:....Miroslav Dodik .... Legenda ! Covjek znao sta je Cercil ruco na Jalti !uglavnomja wrote:da se vratimo na jepse stvari
legenda, bio i ostao![]()
kvizovi se nisu prpustali
- spreca
#4219 Re: juga 1950.-1990.
ma vjerovatno je bilo i takvih dogadjaja....ja se sjecam jedne slike iz novina gdje Tito stoji kraj medvjeda odnosno jednu nogu na medvjeda i sa puskom u ruci...........jebiga ova tema vraca i zaboravljena vremena kojih se covjek sjeti samo ovako kad naidje na nesto ovako......ja sam jedno vrijeme proveo u Baghdadu kad je ambasador bio Dzevad Mujezinovic i to je bio jedan ljudina ali umrije mlad u 57godini ....iz Bagdada je otisao 1988g za Wasington a na njegovo mjesto je dosao Stojan Andov(stariji ce se ga mozda sjetiti)makedonac i cini mi se d je ovo posle rata bio predsjednik vlade makedonije.....a konzul je bio Mirko stefanovic.....eh kad se sjetimGojeni H wrote:Nekad poslije rata u sluzbi, kupili mi bivse policajce sa svih strana da rade, ... Sretnem lika, kaze bio jednom na sluzbi u Bugojnu, drug Tito ide u lov.spreca wrote: E sad vjeruj te ako hocete ako necete nemorate......jedne prilike sam iz Bg za Lj isao voznim vlakomi to bio onaj Sava expres ako se ne varam i mao je velelepni restoran.......Dolanc nije volio avion pa je isao tim vlakom koji negdej oko sat po ponoci bude u Ljubljani....sjedim ja tako kad hodnikom milicija i neki u civilu i ucini mi se neko slican Dolancu....posle nekog vremena izadjem da odem do retorana gdje sam obicno provodio cijelo putovanje i poslednji kupe do restorana sjedi drug Dolanc i glavom i bradom
![]()
![]()
![]()
-
levana
#4220 Re: juga 1950.-1990.
radostan dan wrote:Lazete za medjeda, necu vise pisat, jebte se...
- spreca
#4221 Re: juga 1950.-1990.
radostan dan wrote:Lazete za medjeda, necu vise pisat, jebte se...

- uglavnomja
#4222 Re: juga 1950.-1990.
¤ jelena ¤ wrote:Sticajem čudnih okolnosti bila sam primorana da odgledam cijelu emisiju s ovim popom....radostan dan wrote:
![]()
i nisam zažalila
![]()
Znači, ovaj izdvojeni ''lapsus'' samo je jedna u nizu gluposti koje je taj čovjek izlupetao u toj emisiji.![]()
Mislim da je u jednom trenutku imao -5...ili -6 poena...![]()
![]()
aaaaaaa slavoljuba aaaaa jao
- spreca
#4223 Re: juga 1950.-1990.
Ko se od vas sjeca ubistva turskog ambasadora u Beogradu 
- muha_sa
- Connaisseur Karlin